Лява платформа "Прогрес" беше представена в София

Обединението настоява за общи действия на граждани и организации цел ярко ляво представителство в политическия живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Хайде честито, още една лява групировка иска да ни спасява. То спасителите станаха повече от давещите се!

Не зная, но ми се струва, че първо трябва да се изясни какво е това ,,ляво" и ,,дясно" в обществения живот и в политиката. Иначе става дума за евтина левичарска пропаганда, която е по-скоро приложна идеология; т. напр. , всичко ляво е ,,прогресивно" (сл. дясното е ,,регрес"); левите организации са за ,,социална справедливост" (сл. десните са за несправедливост); всякакви социалисти, комунисти и пр. левичари са за ,,разумно устройство на обществото и държавата" (сл. десните са за неразумно); левите са ,,антифашисти" (сл. десните сигурно са фашисти или нещо подобно) -- и много други измислици на червените шамани. Всъщност, основната разлика между лявото и дясното в обществения живот и в политиката е една: левите проекти поставят на преден план интересите на държавата и на обществото (твърде условно...) над тези на личността, докато при десните е обратното. Т. е., в областта на икономиката десните залагат на личната инициатива, предприемчивостта, креативността, частната собственост и пазарните механизми, докато левите обещават справедливо преразпределение на благата чрез механизмите на държавата. Само че не казват как се създават тези блага. И как ще ги разпределят справедливо, след като този, който ги разпределя, има узаконеноето право да се разпорежда с тези блага. Е, ами, първо ,,разпределя" на себе си и на ,,нашите хора"... На другите -- малко, но пък поравно и от сърце. Т. е., докато при десните хората може да са различно богати ( има и по-бедни, разбира се), то при левите всички, освен ,,властимащите", са еднакво бедни. И така, докато все още има какво да се ,,преразпределя". Както каза навремето М. Тачър: ,,Комунизмът свършва, когато свършат чуждите пари.". А сега вече може да избирате...

Е на това послание се вика зазубрена либерастка ултракапиталистическа мантра без никакво зачатие от знание, познание или някакъв разум. Като зубрач си се представил отлично, но очевидно с това се изчерпват възможностите ти. Оруел в сравнение с теб е космическа величина, затова не пиши психарски от негово име, защото до него изглеждаш като сварена жаба с ориз.

Смях. Много борци против капитализма станахте бе.И като го преборите, кой ще изкарва парите които Вие раздавате

Печалбата /парите/ се изработва винаги от хората, които влагат работната си сила, живия си труд, за създаването на материални блага. В никакъв случай това не са собствениците на фабриките, банкерите, лихварите, чиновниците и политиците.

програмата , манифеста и вероюто на всички цоциалисти е само една: докопат ли се до властта, на чуждото викат общо и го ползват като свое!

РОДИНО МИЛА , ЗАЩО ТЪЙ ЖАЛНО , ТЪЙ МИЛНО ПЛАЧЕШ ? ВСЕКИ ДЕН ИДВАТ НОВИ СВЕТИЛА , ПРОСТО НЕ ЗНАЕШ КОГО ДА ТАЧИШ !

Престанете да се подигравате с хората! Кофти е също и, че напр. Искра Баева приказва откровени глупости, в които предвид професията ѝ едва ли вярва. Смешна сбирка на деца на бивши професионални интелектуалци.

Голем умник си се извъдил, дебил! Я марш да четеш вместо да пишеш глупости!

Много едри приказки! Не били партия, а били платформа. И каква ще да е тази "плаформа"? Било "манифест" а не предизборна програма, ама скоро има избори и никой не се интересува от манифести. Извод: група хора са се събрали с идеята да им се чуят имената, белким някой ги включи в някаоя избирателна листа.

Дъра-бъра!

станишевското крило - байдънисти, да кажат кой ги финансира, ако обичат.

Това е на БСП отрочето... Тия са мошениците от ИК Лозенец, хора на Галевата, поредните лъжци...

Че тия са фалш е ясно, обаче и проамериканските паразити и подлоги са се активирали. Не изметем ли задокеанските престъпници там откъдето агресивно ни окупираха, свършено е не само с нас, с цяла Европа.

Социализма свършва тогава когато свършат чуждите пари. Айде без нов паразит в политическия живот. Дайте на хората въдица не им раздавайте риби’

Глупави са ти опорките! При социализма трудът беше задължителен, сега всички разчитат на помощи. Включително троловете, като теб.

Много неща бяха задължителни, но резултът - мизерия за болшинството от "трудещите се"!

Ами не, мизерията започна след 1989-та година, при "демократите".

Прогресивни данъци? Хахахаха! Хайде у лево! Поредните кръвопийци!

Много Прогреси Възходи, Възраждания. Май ще стане Вгъзраждане накрая. Ако съм на Гешев тия всички безродници воглаве с Копейкин и Стьопа Янефф ги подбирам и директно в кауша.

много си зле с ориентцията баце, как може да сложиш прогресисти и прочие соросоидни изчадия в един кюп с Възраждане ...нямаш представа за какво говориш

деден педал и прогрес?!

Подхидящо име би било Марокански Скакалци.

Тръгна работата: Израждане, Въздеход, а сега и Прагрес. Това и трябва на България - партии от руски слуги и национални предатели.

Щом и дъщерята на Пирински е там е ясно , всичко е Фалшиво ! Три поколения Пирински , се хранят от нашата Наивност ! НИКОГА !

Възкресяване на България от 33--34 годишната ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Просто, онази партия която ревизира и анализира пораженията и набележи мерки за АНИХИЛИРАНЕТО на тази анти хуманна програма, за нея гласувам. Надявам се, измежду "писателите" да има и читатели.

Какво Ви бърка възстановяването на България, от "пепелищата" на джендърската либерална демокрация.

Лява платформа"Педераст". Айде стига толкова платформи и пидераси.

Че то друго има ли в българския политически спектър? Всичко е ляво!!! За неразбралите, популизмът е ляв! От криза се излиза с десни мерки!!! Точно сега е най-малко времето за левичарство!

Те уж са леви ама всички са путинофили.

лява платформа да се казва "Прогрес"?

Още един пирон в ковчега на бсп ? Тия смешници едва ли ще преминат и единият процент но е добре , че този 1% ще бъде взет от бсп :)))

Всеки се е хванал нещо да свърши , само тези безпризорни хаймани управление бълнуват . Време е за президентска република .

Борисов през 1998 г.: Няма да се деполитизирам, оставам член на партиятабойко борисов-бодигард-комунистически режимДепутатът от БСП Александър Симов припомни интервю на премиера Борисов от 1998 г. Снимка: БГНЕС Мария Атанасова Автор във Fakti.bg           Депутатът от БСП Александър Симов публикува част от интервю на премиера Борисов от 1998 г. и го сравни с днешното му изказване във фейсбук по повод Деня за почитане на жертвите на комунистическия режим. "Ами, до вчера ми викахте, че не съм комунист, че тренирам хората да се бият, а сега извъднъж се отказвате от комунизма. Няма да се деполитизирам! Оставам си член на партията", заявява Бойко Борисов в интервю, публикуване на 9 август 1998 г. Днес във фейсбук той написа: "Днec cтрaнaтa ни e увaжaвaн члeн нa EC, кoйтo e гaрaнт зa cпaзвaнeтo нa чoвeшкитe прaвa и дeмoкрaтични принципи. Бeзcпoрнo - хилядитe жeртви ca нaй-бoлeзнeнaтa, нo нe и eдинcтвeнaтa пocлeдицa oт кoмуниcтичecкия рeжим. Щeтитe върху икoнoмикaтa, кoитo кoмуниcтитe и тeхнитe нacлeдници ocтaвихa, пoпрaвямe и дo днec! Cъщитe тeзи нacлeдници, днec прeбoядиcaни в рaзлични цвeтoвe, oтнoвo иcкaт влacттa нa вcякa цeнa. И зa цeлтa изпoлзвaт дoбрe пoзнaтитe мeтoди - унижeниe и унищoжeниe нa пoлитичecкитe прoтивници. Ниe щe прoдължим дa бъдeм aлтeрнaтивa нa тoвa."

след като е така и е ваш човек трябва на ръце да го носите бе да ви ЕПМ и овцете :))) Курна като беше с СДС защо и лижете шундата бе да ви ЕПМ въртоглава ?

По онова време отказът от деполитизация е врътка за да напусне МВР без да си плаща за допълнителните обучения.

Мая как не била там или е заета с плановете за нова акция с овцете?

И Мая е била там,бе.Чети преди да пишеш.Червените место не си намериха.

ами овцете защо не ги е водела , а сетих се , защото е отишла при овце и е нямало нужда да подкара свойте :)))

Борисов напуснал МВР заради БКП -ДОКУМЕНТ НОВИНИ Борисов напуснал МВР заради БКП -ДОКУМЕНТ Нюз 224.03.2022 Сподели Прокуратурата не е прочела материалите, които са изпратени от МВР по линия на ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Имаме доказателства от три източника: сигнал от ГД БОЕЦ, твърдение от човек, който се намира в Дубай и е обвиняем – Васил Божков, има и доклад от Агенцията за финансова инспекция. Става дума за неприбрани от хазната 559 млн. лева заради бившите управляващи. Прокуратурата е направила всичко възможно 5 години да не приключи това производство, а прокуратурата каза, че резултатите от проверката са следствена тайна. Българската прокуратура неглижира този акт. Това разкри министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на бТВ. „Българските граждани са лишени от половин милиард лева. За бившите управляващи възмездие и до момента няма. Двама прокурори са правили само проверки. Дори закъсняхме с ареста на Борисов. Осман Октай смята, че ареста на Борисов е закъснял с две години, но преди две години управляваха самите те“, каза Рашков. „Този случай отново ще потъне в прокуратурата. Представителите на ЕНП не знаеха фактическите обстоятелства. Манфред Вебер също каза, че няма материали срещу Борисов. Аз имам документ в мен, който доказва комунистическото минало на Бойко Борисов. За първи път показвам документ, в който пише, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира. Той е бил член на БКП, защото това трябва да се знае. Може би Манфред Вебер не знае, че Борисов е гравитирал в България около т.нар. силови групировки, които се занимаваха с престъпления, включително и по улиците на София. В резултат на заграбване на материални ресурси управляват огромни имущество. Би било честно да напишем всичко, което е известно за инж. Бойко Методиев Борисов и да го изпратим на ЕНП, за да изпраща на такива като мен – безпартийни да им се прави европейски парламентарен контрол“, коментира министърът.

Тази вечер NeXu s е дежурен трол. Боко Чекмеджето яко му плаща. ХОХОХОХОООООООО

да е истински Боковист.

Може, простите се привличат.

Я, инфото смени ника. С тролската ви надница едва ли ще изкарам дълго. Трудно се поддържат 4 апартамента, 2 коли, жена и екскурзии с 50 лв на ден. Нали толкова ви беше надникът или са го вдигнали вече?

Със стари мастии нов бардак не се прави .просто са омръзнали

центрист е бат Бойко.

Лявааааа ......смрад !

Най ме кефи че мая и майките с увреждания пак ще носят бесилки, ковчези, домати и свински уши

Г-жа Пиринска ли е излъгала или информацията Ви е грешна , но тя не е член на НС на БСП. Елементарна проверка и нищо повече . На предишния състав беше . Тая партийна аристокрация да си ходи

прочетох кой са кандидат ядачите си рекох , я да го навра на майка им и оправячите ... мдааа .

КОМУНИСТИТЕ СА НАЙ-МНОГО В ГЕРБ. БОЙКО БОРИСОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ БКП ЕДВА ПРЕЗ 1995 Г. Управляващата партия ГЕРБ уж е дясна и демократична, а е пълна с бивши комунисти. Абсурдното е, че в 3/4 от националното ръководство – Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков, докато в лявата БСП, бивша БКП, бившите комунисти са по-малко в процентно отношение – 50%. Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство – Изпълнителното бюро на наследницата на БКП – БСП, са 17 човека, от които 9 са имали партиен билет при Бай Тошо. Това ли е дясното в България? Или по-скоро и двете партии са двете страни на една и съща монета с лика на Тато. Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков: Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР през 1995-а. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Става известен като персонален бодигард на развенчания Първи Тодор Живков (на челната снимка, б.ред.). Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител Димитър Николов – московски възпитаник израснал в семейство на комунисти. Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова  – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев – редови член на БКП Даниела Дариткова – Завършила е Санкт-Петербургския педиатричен институт, родена в Смолян в семейство на комунисти

Много правилно казваш, троле. БИВШИ комунисти. Изглежда са осъзнали каква трагедия и катастрофа е комунизмът и вече не правят тези грешки. И ако бяха комунисти, щяхте да се прегръщате с тях, не да им правите компромати и да мятате лайна по тях. Измисли друга опорка, троле. Понял?

застана на амбразурата.

Боже-боже, Ганьо Банкянски Осъзнал КАКВА ТРАГЕДИЯ е Бил?! :))) И се преквалифицирал на ТРАГИКО-КОМИК. На ШУТ?! :))) ... С каквато и опаковка да пакетираш Л.й.о.о, си остава Л.й.о.

Ами ти си си лайно, добре е, че го знаеш. Да си предател на родината си и такъв некадърник, че да си изкарваш хляба с тролене - ти си по-ниско и от лайно. От него има някаква полза. От теб каква има? Две кръгли нули.

Вие с Мутрата САМО за ПАРИ ли мислите, бе?! :))) Да съм те питала дали ти плащат? :)))

Ми не се оплаквам. Мисля за пари, наука, култура, за образование - не много, понеже вече го имам. Мисля за нови неща, които да постигна. Това са все неща, непонятни за недоразвитото ти селако мозъче. Но не се притеснявай. Ето, аз в момента ти помагам да си направиш бройката постове за деня и да имаш за хлебец. Че по друг начин ще умреш от глад по кофите.

Лягам, че утре трябва да правя пак пари. Надявам се да съм ти бил полезен с бройката постове. От съжаление ти помагам, не че заслужаваш, тъй като си един доста примитивен грубиян.

па колко ще са леви като са избрали хотел Радисън за презентацията. По ляво щеше да е в някое селско читалище, че да хване дикиш.

все на НПО-та ми избиват! СОРОС! СОРОС! Отърване от него няма! ЗА ЧИЙ СА МИ ТОГАВА!

Не съм фен нито на "левите", нито на Корнела, но точно тя се опита да махне едни от най-големите капиталисти в партията - Гергов (собственик на ЦУМ, Пловдивски панаир и още к'во ли не) и КирЕ Добрев - един от гоУемите търговци на горива и "зареждащ" всички червени общини, воглаве с Перник и прочие! Всичко е просто борба на клановете в БСП, а Маямата се опитва и тя да се намести в лапачката!

партийки и коалиции се роят непрестанно. Кокала е оглозган но е останал мозъка за осмукване.

Ще повърна...

и по какво Ана Пиринска се отличава от нинова, израсли със сребърна лъжичка в устата винаги на хранилката децата и внуците на номенклатурните фамилии, БСП ще оцелее и след нинова, лелка която се мисли за Меркел, да си спомни какво се случи с Меркел, това я чака и нея, намразена от всички

Поведните леви дървари! Ваш ден е втори февруари!

Сега ви управлява Гълъб Донев. А следващият премиер ще бъда аз. Тъй да знаете! Ще видите тогава! Мислете му!

Банда алчни и нагли гбти агенти

ракета носител на рашките. Връзката е очевадна.

Да не се окаже че и тия са блядухи

Демагози. Усетиха, че левите си избират националистически партии и опитват да им дръпнат електорат. Игрите на американските спонсори в нов филм. Няма да ви се получи!!

републиканци, консерватори, Виги и тори всичко е ала бала за тълпата. Има само едно пари и други пари.

Харесами. Трйябва да се вземе от програмистий и да се даде на труде6тете се хора. Нека взимат пак 10 хиледи лева но даржавата да им взема 8 хиледи във данаци и да ги раздава на тези който са нямали касмета да бадат оредени за програмистий. Аз немам чичо Владика и работйя като сервитьор.

Хей Дидо,научи се да пишеш правилно,пишеш като че ли си в първи клас.Не се пише работия.а работЯ!Не ходия.а ходЯ!

Късметът е за търкащите билетчета... добър програмист с късмет не се става. иска се учене и бачкане. И двете отдавна престанаха да са ни национални черти. Така че, айде нема нужда да ми взимаш 8К от заплатата, щото може да ви лиша и от това, което всеки месец давам на държавата (и някои от вас).

Работиш като сервитьор щото си тъп като пиян руснак! А комунистическите простотии дай да вземем от кадърните и да дадем на некадърниците и лентяите си ги заври сещаш се де! Най малкото щото веднъж ще вземеш втори път ще вземеш и на третия път ще фанеш кадърния за опинците. Ама де толкова акъл у кратуна де разнася табли и шишета.

празноглавецо с тоя акъл патки не можеш да пасеш камо ли сервитьор да работиш :)))

Дебил гледа към паничката на водещи интелекти в държавата! Там си където ти е мястото! Всеки си е точно на правилното място! При това напълно заслужено!

Много "стари муцуни", бре! С остарели и обиграни "кадри", какъв бардак ще стане?1

не им харесаха загрижеността за овластяването им, ОТНОВО.