Местан: Изборните промени са като Възродителния процес

Лидерът на новоучредената партия ДОСТ Лютви Местан определи гласуваните от парламента промени в Изборния кодекс като дискриминационни и престъпни.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Изборните промени са като Възродителния процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МЕСТАН Е ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК , НЕ ГО КОМЕНТИРАЙТЕ КАТО НЕЩО ПОВЕЧЕ . СКОРО ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗАЕДНО С СОКОЛА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО

Ако Местан се пресели в Турция никой там не ще се интересува от него. Тък в България той е номер 1 турско протеже и цуца мангизи от Ердоган с пълни шепи. Или както казваме "интереса клати феса". Като не му хатресва българския закон да ходи в Турция и гласува по техния такъв. Той нито е българин и още по-малко европеец. Само се преструва на такъв.

Смяната на имената и даване на изходни визи на всички смятащи се за турци е и ще си остане един от най правилните ходове на държавното и партийно раководство на Н Р Б... Събитията го доказват и в сегашно време.

"Крайно време е тези майски събития да влязат в празничния календар на България, саможертвата на българските турци е за българската демокрация"ПРОСТИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ХА СЕГА ИДИ ГО ИЗВАДИ

А съществуването на твоята партия е като турското робство, рязан цървул.

Нека някой запознат каже как е в другите държави по отношение на гражданите в чужбина. Аз мисля, че не са малко тези, които нямат гласуване извън границите, защото се смята, че щом не си в Родината си, не си достатъчно запознат, за да решаваш бъдещето й.

Практически няма двойно гражданство. При нас това е абсурд. И им плащаме милиони пенсии. В една Италия ако си повече от два месеца вън ти спират пенсията. Трябва да я харчиш в Италия.

Другари,комунисти ,като сте толкова против Местан и турците ,защо "забравихте" Сопола-хидроинжинер от ДПС,защо Мито Гестапото го награди с орден "Стефан Стамболов" ????.Защо БКП(ДС),крадеше България задно с ДОСТ-овете си ДПС(ДС) на Сопола ??????...За пореден път маската вИ падна другари комунисти .

ИСКА ДА ГЛАСУВА ДА ЗАПОВЯДА.

мразя комунистите и герберите,но ако направят нов възродителен процес ще се включа с двете ръце,но си искам танка от поделението в елхово,щото не искам после да ме обвинят че с голи ръце съм прибивал турци,а ми се ще да ги коля както те са го правили

Това значи ли че обичаш сдс? Защото със техните гласове озакониха тази етническа партия дпс.Насочи танка първо към тези национални предатели, пък после към депесарите. Защото няма нищо по-гнусно от купени те еничари от сдс, бог да ги убие!

Аз го зная.Имам в предвид от цензурите на Дир-а.:)

Целият рев с/у Местан и ДОСТ е защото ще бъдат вземени гласове от ДПС(ДС) партията на патриота и хидроинжинер Доган(Сопола)Затова е този рев ,три реда сълзи и сополи.

То цялото разделяне на ДПС е само за да получат възможност и двамата да показват кой е по-голям патриот.

развяване на етническата карта-ето това от,което трябва да се пазим и боим най-много!!! тоя още не са подгоноли,а той вече бяга...за привличане на внимание!!!

Каква етническа карта. Нямаме такъв проблем. Прави впечатление че само американското посолство настоятелно твърди това директно и чрез контролираните НПО. Тези са обикновени помаци турчеещи се за пари. Нещо като финансови еничари. Възродителен процес е когато на българи с умопомрачено национално съзнание се припомня че преди столетия дедите им са били българи но приели исляма. Днес потомците им дотолкова са се сбъркали че са се обявили за турци. Това е като банан да се напъва и да вика че е киви . И му се обяснява и доказва че е банан. А той пак се напъва че е киви. Така навлизаме в областта на психиатрията. Това е направил Възродителния процес и е предоставена възможност на бъгнатите банани съвсем доброволно да заживеят в страната на кивитата. Колкото и да е странно там те се представят и са възприети от местните кивитата именно като банани. Между другото много цигани виждат шанса на живота си да се изтурчеят и да си повишат социалния статус.

Български турци? Що за животно е това? Всеки роден тук и притежаващ български паспорт е български гражданин. Едни от нас са със славянски, други с български, трети с тракийски, четвърти с турски, пети с арменски, еврейски и така нататък корени. Да не говорим, че 99% от мюсюлманите в България, нямат турски корени, а техните баби и дядовци са приели исляма в Османската империя. Тоест, българи мюсюлмани. Отделно всеки има свобода да избира религия или език, но официалния е българския. Няма български турци, както няма и турски българи. Стига сте делили българските граждани на такива и онакива.

неразбирам защо органите национална сигурност допускат-ГОЛЯМА ГРЕШКА с местан- спът ли

Аз не разбирам, това изявление към кого е адресирано. Абсурд е да плащи българите с него. По скоро цели да подплаши тия от долината на широките гащи. Видите ли, българите пак ви подгониха.

Местан: Изборните промени са като Възродителния процес Местане , нали ти като сътрудник на ДС с "християнският" псевдоним Павел също участваше във Възродителния процес Такива ли тъпанари ли са турците , че да гласуват за този , който е участвал в тяхното преименуване и гонения. Тези вместо да го линчуват му създават и партията.

Българите Мюмюн,Ахмед,Али,Реджеб,Осман и още много други след този Изборен кодекс няма да могат да гласуват за така обичаните български партии ДОСТ и ДПС!!!! Леле,каква трагедия...

Агент Павел говори за възродителния процес на службата в която е бил,получавал пари и донасял точно с/у тези хора....вече не зная кое лицемерие е по-голямо-визнтийското или турското....а може да са и двете,нали са си комшу:)))))

ДОСТ- в превод - приятел! Що за символика в думи, дати, действия? Нищо при Местан не е случайно. Винаги е добре обмислено, в негова полза. Да, но ДОСТ се римува много добре с ГОСТ! А има една турска поговорка- "Най-хубавото на госта е гърба!" Приемете го и като метафора, и буквално!!!

Може да римува и като гаДОСТ.

Лютви Местан /Павел/ може би иска да се чества и годишнина от падане на България под ТУРСКО РОБСТВО !?!?!? Такива като него, Корман Исмаил, К. Дал и всичките му сподвижници правят така, че да ги сравним с Доган /агент на ДС и той турчин като тях/!!! Само, че се оказва "друга бира". Г-н Местан умее да говори "купешки" ама явно му е невъзможно да надскочи манталитета си на "селски даскал" / използвам понятието като определение и искрено се извинявам на всички останали учители, без Местан /!!!! Давутоглу е "пътник", ако сменят и Ердоган Лютви-то ще остане с пръст в уста !!!

точно като най-голямата демократична държава - САЩ, да забраним двойното гражданство! Който иска да има чуждо - просто губи българското и толкова.

по между си....Грам мозък нямате!

И тоова откъде го извади?

Местан ти национален предател!!!!!! Видиш ли дьлгия прьт вадиш картата вьзродителен процес , а ние да вадим геноцида над бьлгарския народ 5 века. Какво си вьобразяваш бе разюздан п.ч

Цитат: Местан смята, че всичко това се прави, за да навреди на новата му партия. ..хем българска партия, хем разчита на гласове от чужбина. Този семантичен конфиденс и Марияна Георгиева не може да го обясни...

Какво постига Симеонов,освен ядове за всички?

Като не му харесва в България да хваща куфарите и one-way ticket to Turkey!

който е доволен как порязах байерн снощи да цъка +

този ако се чувства дискриминиран какво прави в тази държава? турция е близо. Да иде да го "обидят" там няколко пъти. За "обиждането" дето им организираха в турция имат ли си термин? Нещо аналологично на "възродителния процес"?

кого точно отчуждава, тези които не знаят една дума на български ли? тези които като ги попита някой какви са отговарят че са турци!

"МАЙСКИТЕ СЪБИТИЯ ДА ВЛЯЗАТ В ПРАЗНИЧНИЯ КАЛЕНДАР НА БЪЛГАРИЯ"????!!!! Ми да вземем и Байрямите,Курбани,Рамазани там всякакви каквито имате да ги вкараме и тях като национални празници! Предлагам даже и датата на построяването на Тюркян чешма да е официален празник- таман сте и сложили табелата като на национален исторически обект от ранга на Шипка!!! А кога ще предложиш Местан ага и Баташкото клане да се чества като официален празник???

МАЛКО ВИ Е БИЛ БОЯ ПО-ВРЕМЕТО НА НА ТАТО!!!ЖАЛКО!!!

Престанете с тоя възродителен процес, господин Местан!!! Не настройвайте хората един срещу друг, не насаждайте омраза! Не спекулирайте с него за политически цели и облаги. Играете си с огъня! Искате да се забравят 5 века турско робство, а непрекъснато, от сутрин до вечер в устата ви е възродителния процес! Прекалявате! Престанете!

Вие кога ще се махнете от Константинопол и ще се върнете в Мала Азия откъдето сте?

А в Батак, да не би пък да е "батакчиски" геноцит? Мартина Балева след добро заплащане, видя в КЛАНЕТО мит.

А да го попитаме ли неудобният въпрос, как турците гласуват в чужбина? Което било само в консулствата. Нашият закон за гласуване в чужбина е дори даващ повече права. Останалото е лаладжийство с политически цели. А партия ДОСТ (с турско име) не трябва да се разрешава, защото е етническа и нарушава конституцията и защото не е българска, а под директното командване на турското правителство. То ест са предатели. Интересно как пак ще се заклеват в парламента да служат САМО и ЕДИНСТВЕНО на българският народ? Реално ДОСТ е намеса във вътрешните работи на България. А за Възродителният Процес, май трябва да съжаляваме, че не е бил приключен както трябва. Явно в Турция е проведен по-добре, защото там трябваше да има българско малцинство. А преименувания правят дори западняците и примерно при смесен брак, жена вече не може да се казва ...ОВА, а трябва да е...ОВ. Така че и там има преименувания.

България крайно време да прогони руските кавали от земята на Ботев и Левски смучещи българска кръв като пиявици от нас Oт 1878 година насам и наи вече след 1944 година целенесочено и систематично избихте и изгонихте турците от българия,а тези земи са техни родни земи,т.е. те имат право да живеят тук наи- малко колкото и вас,изгонихте и избихте турците и се настанихте безплатно на техните земи,но понеже сте некадърна пасмина превърнахте страната си в един кенеф и хукнахте да лижете гъзовете на европеиците и американците,ако турците в българия не бяха избивани и гонени

Искам да се изакам във феса ти.

В България е крайно време да дойде един нов Пиночет и да покаже на резняците и мангустите кон боб яде ли......защото никъде по света такива прояви на малцинства не се толерират а си има бързи процедури и за това са силни държави а ние тук започнахме да си играем на демокрация която се изроди в анархия.....следващия етап който е чел историите на народите е ВОЕНА ДИКТАТУРА та се замислете

Ти добре ли си? Иди се прегледай!!!

Престанете да плюете Турците и да бълвате от откровени лъжи до бясна пропаганда по наш адрес!!! Това няма да ви помогне с нищо!!???

ЩЕ СВАЛИМЕ ЧАРШАФИТЕ ОТ ТИКВИТЕ НА ЖЕНИТЕ ВИ ! ЩЕ СИ ГИ РАЗГЛЕЖДАМЕ ПО МОНОКИНИ, ЩЕ ГИ НАУЧИМ ДА ЗАМЕЗВАТ СЪС СВИНСКО И Т.Н. :-)

Що, бе! Печелят рубли за това! Изкарават си честно прехраната.

Как така няма да имам право да гласувам, кой ще разреши на група неуспели в живота, бедни, гладни некадърници в България, да ми отнемат правото да гласувам, та ние в чужбина сме цвета и каймака на българската нация, преуспяваме навсякъде където попаднем.

тук е модерно да сме "вегани" кадърния и мазни работи като каймаци не ядем...сори:)))))))))

НАГЛОСТ И БЕЗКРАЙНО ЛИЦЕМЕРИЕ ,благодатно поведение за .....будали...! Щом "реве" значи пътят е ВЕРЕН !!!!!!!!!!! Това беше единствения НОРМАЛЕН ,БЪЛГАРСКИ, НЕ ПРОДАЖЕН ЗАКОН !

за да няма възродителни процеси както ги наричат да се приеме от парламента задължението всички деца родени в България да носят САМО български имена и съответната онставка - ва , ов, ев и тогава да ги видим ще се турчеят ли нашите так наречени турци, а тази партия на Местан е протурска и на етническа основа и няма място в нашия политически живот , а самия Местан да бъде разследван като предател спрямо страната

ujabg

Кой те пита тебе бе Местане?

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш

Браво бе резняк,такава история ли ви учат за 14-ти век......ВИЕ ДАЖЕ И ПЛЕМЕ НЕ СТЕ БИЛИ КОГАТО НИЕ СМЕ БИЛИ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА НА 3 МОРЕТА А СТЕ ЕДНИ СБИРЩИНА ОТ ОРДИ и ако не е било високомерието на латинците още щяхте да си седите в дупките от които изпълзяхте

Хареса ми думата "безплатно", та по тоя повод няколко абсурдни данъка, които българите са плащали на добрия султан, наред с около 30 други данъка. ХАРАДЖ-И МУВАЗАФ. Ако на нивата се родяло нещо - гяуринът плащал и данък в натура - половината от произведеното жито, царевица и пр. (изполица) ХАРАДЖ-И МУКАСЕМЕ Освен това му вземали всяка десета крава, теле, гъска, кокошка, всяка десета лъжица мед... този десятък се наричал ЮШУР Гяуринът трябвало да плаща и данък във вид на безплатен труд за господаря: добре известната ни АНГАРИЯ. Особенно унизителен бил данъкът ХИЗМЕТ: господарите канели гяурките в сараите си да им слугуват с всички произтичащи от това "романтични" последствия.

Махат господин Местан, защото имаше смелостта да говори на майчин език, да пее на майчин език и да се бори за правата на мацинствата. Местан каза истината за пътя на българия

ujabg

Пфу!

ТОВА Е ДОЛНОЛИЦЕМЕРИЕ!!!! Те (Kомуниститe) избиxа от години мирни, невъоръжени граждани..(Турци)

ЩЕ УЧАСВАМЕ АКТИВНО В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА НАЙ-СВЕТЛИЯ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ПРАЗНИК, 24 МАЙ !!!

На 24 май ще четем евангелието в Кърджали на турски език, зер ние сме космополити и глобалисти.

Че то възродителния процес бе правилен и хубаво нещо. И сега се нуждаем от него.

Местан ага обратно в Турция, ако обича.

Абе тоя манг.сар до кога ще си развява байрака бе!?Трябва да обявят партията му за противоконституционна и да се изгони от държавата тоя изедник! Тоя само за Турция говори и за правата на турците!Като си я иска да ходи там, какво тука ми се прави на велик!

Чудя се защо не се намери помнещ онези събития, който да припомни на някои страдащи от загуба на паметта хора, че най-активни в "онзи" процес, наясно защо наречен "възродителен", бяха самите изживяващи се като турци тогавашни членове на БКП?! Изгониха ги не българите, а техни подмолни организации, които искаха да компрометират България пред света. Т. Живков публично попита тогавашния им премиер: "Защо ги преселвате тези хора? Тяхната родина е тук?" Това г-н Местан удобно го е забравил! Няма Възродителен процес!!!

Робът никога не може да мисли свободно!Лъжци и комплексари!

Значи "възражаднето" не ви е научило на нищо....ами може да го повторим с корекцията без моркова а само с тоягата