”Активни потребители”: Има наркотик в българска лютеница

Наркотично вещество беше открито в разпространена в търговската мрежа българска лютеница, съобщиха от асоциацията „Активни потребители".

Обратно в новината

Коментари - ”Активни потребители”: Има наркотик в българска лютеница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А аз се чудех защо лютеницата стана по-скъпа от пържолата ... Сега всичко е ясно.

Тези затова ли са станали "активни" потребители, или това е автореклама? Нали си знаем, че пасивните никой не ги обича ...

След като пуснахте опровержението - не е ли редно да изтриете тази новина? Ами ако ви осъдят? Малко стана като във вица: "Мийте ги тия пу.тки, бе другарко Петрова."

колко дни ще предлагате нечие мнение , основаващо се на хипотеза за вредност и НИКАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ?!

Не, в нея няма нищо развеселяващо! Веселието идва от многото пиене покрай намазаните с лютеничка филийки за мезе.....

Тия от Активни потребители са платени боклуци. Могат да закрият всеки бизнес по поръчка. Нали сте наясно, че всичко това са глупости

гледай и прави честен бизнес и тия платените тъпаци няма да ти пречат. има ли изследвания в лаборатория - има . има ли вреден химикал, дето не му е мястото в бурканчето - има . ял ли си от лютеницата - а на бас че изобщо не знаеш за коя става дума , а и пари да си я купиш нямаш

Лютеница - цена 4,50 за килограм. Идеална лютеница - цена 4,50 за грам!!!

Колумбия подготвя търговски договор за внос на голямо количество българска лютеница. В момента в град Меделин се уточняват подробностите по някои клаузи в договора. След самоковските картофи, българската лютеница ще бъде най-важното перо в търговския стокообмен между нашите братски страни.

Браво , мажете по дебело филиите тогава!

Това е /само/реклама.Не казваме марка,но не забравяйте,че и ние съществуваме

Е обърнете бурканчето с етикета напред, веее!

...тези от активни потребители колкото един х*й акъл нямат.Като казваш А-казваш и Б,...какво правят другите производители, на които продуктите са добри,а някой от тях правят износ в цял свят...в повечето пластмасови "полимерни"продукти съдържат вредни субстанции. Да вземем например обикновена полимерна бутилка за минерална вода-при повишаване на температурата от полимера се отделят вредни емисии...това може да се прочете на етикета,,,примерно: "да не се оставя на слънце продължително време...и т.н.

ФАЛШИВА НОВИНА! Пълна глупост! реши(хме проблема на наркоманите в БГ

Яз отадван съм пристрастен към лютеница, сланина и бабек! Благодарим!

ИМА ЕДНИ БИСКВИТИ ,,ГЕРБЕР" ------ МНОГО ПОСКЪПНАХА , СЪМНИТЕЛНИ СА МИ КАКВО ОТ РЕЦЕПТАТА ИМ Е ТОЛКОВА СКЪПО ?

И как път точно в българската лютеница ? 1% !? Че 1% вещество с просто око ще се забелязва !

Реклама-а-а-а-а-а!

Освен лютеница,заработваме и за колбасче

Поръчка,затова няма българска ЛЮТЕНИЦА,ама има румънска и македонска!Така е зад океана.

"Ако тя установи, че лютеницата със съдържание на олеамид е опасна, ще бъде изтеглена от пазара. " Дотогава ручайте на воля!!! Аванта!!!

Хора, спрете се мялко! от активни потребители дрънкаха, че БАБХ нямал техника за проверява за всички вещества. А да питам Активни потребители откъде имат? Кой плаща консумативите? Кой гарантира, че изследванията са верни и не се обслужват нечии други интереси? Експерт обори твърденията за олеамида.

Много добър въпрос! Браво! Коя АКРЕДИТИРАНА лаборатория направи анализа? В съда само такър резултат би имал стойност!

Олеамидът е ендогенен агент с недокрай изучено невротропно действие. Тоест човешкият организъм си произвежда сам известни количества от него. От изнесеното обаче излиза, че в лютеницата се съдържа до 1 процент олеамид, което най-вероятно означава, че ядейки тази лютеница, човек може да вкара в организма си многократно по-големи от обичайните количества от веществото. Дали това е опасно - бъдещето ще покаже.

Не бъдещето. Миналото ще покаже, защото в момента, в който се видят резултатите, цялата тази патардия ще е вече минало :)

"Не са открити рапично олио и тиква" - е от това по-глупаво изследване и заключение няма. Рапичното масло се използва широко в средна Европа, а да не говорим, че е основна съставка в бебешките млека (защото са произведени там). За тиквата няма какво да се говори. Това ли разваля качеството?

Сега му е времето прокуратурата да подгони Активни потребители за съучастие Все едно аз да кажа че знам че някъде в София е заложена бомба но няма да ви кажа къде

Тази организация не е държавна и законът й забранява да публикува името, но има държавна организация, подчинена на правителството. Там трябва да пратиш прокуратурата. Да не би да е само лютеницата проблем. А майонеза без яйца? Салам без месо и т.н. Просто държавата на партийците и техните чиновници ни избиват методично и никой не им търси сметка.

Интересно ако имаше стрихинин и умираха хора пак ли щяха да скрият името на лютеницата ?

Дираджии, да ви имам журналистите неграмотни. Откритият в българска лютеница олеамид не е наркотично вещество. Това каза токсикологътот ВМА Силвия Стойкова. Има строга класификация за наркотичните вещества и олеамид не фигурира в нея, подчерта тя пред bTV. По думите й олеамид е широко разпространено около нас вещество. Има го в храни, които съдържат растителна мазнина, посочи токсикологът. Веществото олеамид не фигурира в официалния списък на наркотичните вещества, каза и Богомил Николов председател на асоциация Активни потребители. Асоциацията е изследвала 12 марки промишлено произведена лютеница, както и три вида домашни от различни региони на страната, за да се направи сравнение. Лютениците са изследвани в България, но след намерения олеамид проба е изпратена и в белгийска лаборатория, която е потвърдила резултатите. Концентрацията не е пренебрежимо малка между 0,1 и 1%, коментира Николов. Според него най-вероятно става дума за замърсяване в хода на самото производство, например веществото да е попаднало в продукта от дадена машина, от някакъв вид смазка. Знаем, че има практика да се внася пюре от най-различни краища на света. Тоест този инцидент може да се е случил на другия край на света, подчерта Николов.

Глупостта навсякъде се наказва, само при нас се търсят оправдания

Ей, голямо питане! Вие други сайтове не четете ли?Веществото олеамид е открито в лютеница, произвеждана и разпространявана у нас от фирма Идеал продукт от Перущица, съобщи председателят на асоциацията Активни потребители Богомил Николов

За такова нещо в някои държави се лежи до живот, а в Китай направо ги разстрелват. Заради едната печалба да тровиш хиляди хора - това е много тежко престъпление. В България обаче какво ще стане??? Твърде вероятно нищо. Нашите лаборатории, прокуратура и съд са уникални - не вършат работа за 5 стотинки, освен да замитат следи срещу тежки рушвети.

Използването на заместители на месото при производството на колбаси води до влошаване на вкуса, затова производителите използват добавка, която усилва вкуса това е глутаминовата киселина: Е620, и нейните соли Е621-Е625 Е-120. Тази група вещества стимулира рецепторите, които възприемат белтъчините и мазнините. По този начин те мамят организма, който не получава от тях полезни вещества и той губи много енергия, за да ги неутрализира. Изводът колбасите са нездравословен продукт, който почти не съдържа натурални съставки, а е натъпкан с букет от химия, на която организмът отговаря с опасни заболявания, най-вече рак!

точно па това вещество е попаднало в доматеното пюре от китауските полиетиленови варели или торби, в които го държат. плуис това никъде не е казано, че е опасно. плюс това се отделя от всичко полиетиленово и в кофички за кисело мляко (тях ги писнаха при баи тошо) и бутилки минерална вода. в кво ли не. до тук няма никакви изнесени данни за реална новина за реална вреда или зла умисъл, а само журналическа сензация!!!

ChatGPT

вий пък ся... преди има няма година откриха брашно, реагиращо на амферамин... та за лютеницата ли питате сега?

С рапично олио се готви в Швеция масово, а рапичния мед е незаменим за костната система.

ГМО е рапицата - отрова и за човека и за пчелите.

КАК ТАКА НЯМАТ ПРАВО ДА КАЖАТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ЛЮТЕНИЦАГА?! ДА ГО КАЗВАТ ВЕДНАГА ИНАЧЕ УЧАСТВАТ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ!!!АМИ ДЕЦАТА??? В МОМЕНТА НЯКОЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДА ЯДЕ ЗА ЗАКУСКА ТАКАВА ЛЮТЕНИЦА!КАЗВАЙТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ВЕДНАГА ЩОМ СТЕ СИГУРНИ В ТОВА КОЕТО КАЗВАТЕ!!!ПРЕСТЪПНИЦИ!!!

Я се заровете в съставките на саламите да видите какво е страшилище Плюс ГМО соята от Китай ЛЕГАЛИЗИРАНА ОТРОВА

Какъв смисъл има да се съобщава новина в която не се казва нищо т.е. не ни се казва коя е вредната лютеница. А иначе статията може да отиде в раздел здраве с пожеланието, че ако ядем лютеница, то може да хапнем и смазка с нея.

Аз казах ама вие не обичате да четете! Върнете се назад и прочетете коментарите да видите че се споменава името й!

Фирмата е "Идеал продукт" от Перущица. Новината е от вчера!

честита Коледа на арменците.

Аман от подобни заглавия! Хайде сега сменете го на "Вещество използвано за смазка открито в лютеница"! Останалото може да си остане същото.

Именно защото никога не се съобщава фирмата производител, за това те продължават да произвеждат опасни за здравето храни. В случая Вие сте загрижени за производителя , а не за хилядите хора, кои консумират от опасните храни. Това е престъпление, което е равносилно на престъплението което извършва всеки един производител на опасни храни. До кога? Изтровихте хората.

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

голяма работа, случайно е попаднало, рядко се случва, какво се таковате, русофили такива.

Сега разббрах какво ми е било вчера когато ядоф две филии с "лютеница" и след това умрях от смях.Ама такива смешни филии не бях ял, а то какво било. Трябва да потърся няколко бурканчета да си имам "зимнина" и при нужда.

Потребителската организация най- вероятно лобира в полза на конкурентен продукт и се вдигна бомбастична врява без никаква почва. След като веществото най- вероятно се е отделило от пластмасовата бутилка, най- вероятно говорим за друг вид токсично съединение отделено от полимер. И сега са надули гайдата против конурентите.

след като е доказано че има вредно вещество и някой знае за това и не казва се явява съучастник

Е,какво искате3в1,хем лютиница ,хем наркотик,даже и на прИмоция,в подкрепа на българското.Защо се заблуждавате,нищо не е истинско и качествено,само това което ти си произведеш.Бг.бизнеса не мисли за друго ,освен за ПАЧКИ.

Ами да кажат коя е марката, иначе е престъпление да знаят коя е и да не казват!

За осведомление на аудиторията си правя труда да внеса малко яснота за "олеамид" Той не присъства в списък 1 на високорисковите наркотични вещества След наферон следва опиев мак , иначе казано няма го! В списък 2 го няма В приложения 3 и 4 също го няма. Определено твърдя, че това не е наркотично вещество или прекурсор. Който не вярва да провери и моля да ме поправи като поясни какво точно е това вещество, защото определено не е високорисково наркотично вещество или прекурсор. Дир.бг бъдете първи и опровергайте тази история.

Поръчка!!!!!!!!!!Някой е взел пари!!!!

Споко. Ако изядеш толкова лютеница, че да почнеш да получаваш халюцинации, първо ще те застигне синдромът на уседналост върху тоалетната чиния.

""""Това химическо вещество има доказани наркотични функции и по-конкретно - действа като седатив - приспивателно. Ако човек изяде една лъжичка или дори цяло бурканче, най-вероятно нищо няма да му се случи, освен да му се доспи"""".Ама недейте така ,че представяте ли си как ще се омаже

Дерони.

Нишесте

.....Лапайте Лютеница....сирене...и....мръвка....НАЗДРАВЕ

"Лютеницата е опиум за народа"

В село Джулюница, лясковско, например фабриката за лютеница се държи от мутри.

Колко малоумен трябва да си за да вярваш на тези неща !

След като сам си направих проверка от официалните списъци сега си мисля какво означават онези 5 минуса, които са ти написали някои хора. веществото го няма в нито един от списъците на високорисковите и рисковите наркотични вещества. Буквално хората не са наясно с тези неща и подскачат като зайци щом чуят думата "наркотик".

ВЪВ 24 ЧАСА СИ КАЗВАТ ЧЕ ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ БИЛО КИТАЙСКО:)))) .... ДОКЪДЕ СТИГНАХТЕ МАЙМУ ИТЕИ ВАШТЕ ДРЕСЬОРИ ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ В БУЛГАРИСТАНА - ДА ВНАСЯТЕ ДОМАТИ :)))

ДОКЪДЕ СТИГНАХТЕ МАЙМУ ИТЕИ = ДОКЪДЕ СТИГНАХЕ МАЙМУНИТЕ В БЪУЛГАРИСТАНА - ВМЕСТО ДА ИЗНАСЯТЕ ДОМАТИ КОНСЕРВА ЗА СИВ , ДА ВНАСЯТЕ ДОМАТЕНО ПЮРЕ ОТ КИТАЙ :))) ... ТАКАВА НАЦИЯ НЯМА ПРАВО ДА СЪЩЕСТВУВА

Пийнал си повечко, не че и като си трезвен ти се разбират брътвежите с нелепия хилеж накрая ама сега съвсем си почнал да фъфлиш безсмислици. Най-добре лягай че стана за смях и на уличните псета в Сунгурларе, "детройтска" област.

За какво ми е да чета 24 часа, достатъчно да прочетете къде е произведено на самата упаковка. Например има кисели краставички произведени в Индия и т.н.

Китайско е при вас, тук има няколко смески, от които ще ти побелее косата. Правят се от алхимиците около съединение и в тях няма въобще домати и чушки. Селяните, които си краднат по нещо от "цеха" казват: "От това дори и на теб няма да ти дадем!" Това беше "салца" за доматено пюре и кетчуп... изцяло без домати и чушки- уникална химия.

Se taia

"....Но има и хипотеза, която води към идеята за пристрастяване...." Някой пак иска да извлича дивиденти, имитирайки работа. Аман от имитации.