Мнозинството не прие забрана за високи постове за агенти на ДС

Народното събрание отхвърли законопроекта за лустрацията, предложен от сини депутати, който предвиждаше ограничение за лицата - бивши служители Държавна сигурност, да заемат ръководни постове в държавната и общинска администрация.

Обратно в новината

Коментари - Мнозинството не прие забрана за високи постове за агенти на ДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Всички знаем чие е мнозинството в парламента, та заглавието трябваше да е - "ГЕРБ не прие забрана за високи постове за агенти на ДС". ГЕРБ излезе голям хамелеон.

Моят глас с това решение вече не е за ГЕРБ. Надявам се само Дянков да има сили и да се пребори с олигофрените гласували против този закон...

РАЗБРАХТЕЛИ ЧЕ БГ СЕ ДВИЖИ ОТ ДС И БКП.ХА ДА ВИЕ ЧЕСТИТО. НЯМА ДА ИМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА РАЗБЕРЕТЕ ГО.СОРИ.

Ако го приемат, няма да има Народно събрание, Изпълнителна власт и Президент.

Значи посланиците в чужбина НЕ МОГАТ да работят за българското разузнаване (говоря само за Първо главно), но агентите на всички други управления, вкл. и на Шесто, т.е. най-мерзките и аморални типове, ще ни управляват от администрацията, да не говорим за "стопанските" кадри, т.е. "бизнесмените", които ограбват страната и народа сега така, както не Тато, УБО и пр., ами и султаните не са го правили...

Ето това е въпрос за референдум, а не на кой баир да се построи АЕЦ. СПоред мен референдум ще реши по прекрасен начин този казус, а конституционният съд може да тълкува по всеки начин дори пръцкането на гугутките.

Абсолютно правилно. Референдуми се правят по принципни въпроси, където ръководни начала са съвестта и морала, а не по технически въпроси (аец-а хубаво ли е или лошо, колко бодли трябва да има вилицата и пр. въпроси, които изискват техническа компетентност.)

Когато от днес - до изборите, някой гербер спомене : Ние сме десноцентристка партия , може свободно да бъде НАПСУ..Н..) За изборите на десните от герб- им трябват ВСИЧКИ ДС-мутанти ..)За къде са на изборите - без тях ?? :) Варна , Русе , София, Пловдив и десетки - хиляди още незнайни "бойци" на тихия фронт- са шефове в ГЕРБ-а .. Мутриииии..))))

Каскетите , фуражките пак се обадиха :)) Когато се махнат ДС- мутрите - милионерчетата, Р.Овчаровци и руските агенти - като ТЕБ < тогава , чак тогава БЪлгария ще стане НОРМАЛНА еверопейска държава ..) И понеже още сте тук и сега - 20 години след берлинската стена и срутването ви - и тези теми ще присъстват .. Нима да ги няма ВЕЧЕ- златевци и тимаджийте , дс- мутрите навсякъде - освен в ПАНДИЗИТЕ ?? Мутрите от ДС - ив БКП-БСП и в ГЕРБ??? Докога ? Вечни ли сте , бе руските агенти ?? Не сте ..:)) Като крими типове - ще си го ПОЛУЧИТЕ ...)) BIG AL

Няма КАК да съчетаеш десноцентризма, демокрацията , със ЗАЩИТА на слугите на краля- тошо , на ссср - на кГБ, на БКП-другарите ..., Слугите на тоталиарната държава - да съчетаеш тях и техните ИНТЕРСИ - с НОВА , съвременна България !!!??? И то , след като я обраха няколко пъти !! Невъзможно е , непостижимо е , дори за такъв "гениален" рапонски "ум , като този на Боко :))) Посадените , наредените от БКП- във властта , за да си ПАЗИ същата тази партия властта - НЕ могат да построят НОва България , не могат и не трябва да я управляват...Негодници са ..Копелета са ..)

Къде си , бе ,Рапон ??? "Десния" футболист, продукт на левите мафиотски кланове ??? Я изкажи някоя 'дълбока " мисъл ...))) Разкажи :как станах мафиот под крилото на любенгоцевци, сикаджийте , тимаджийте , пашата и другите червени другарииии..)) :))

кои какво и колко може сред политиците на власт е ясно- освен крадливи- политиците ни са безкраино лъжливи- а по лъжливостта- може и да познаеш техните фенове... а за -бсп-бкп-производната партия герб- там за лудия вече е ясно че си е обикновен продукт на държавна сигурност... и ето защо феновете им не оспорват това- още малко и ще ни накарат да се гордеем с това- ами наблягат на това , че са можещи сегашните на власт... е това , че могът добре да лъжат и крадат - все пак си е можене...- но можене по темата икономически просперитет- това е нещо което не могът , не разбират и не предвиждат в следващите 15-тина години...

ДЪРЖАВНА ( разбирай на управляващите) сигурност! Така е било, така и ще бъде. За народа на никого не му пука!

Това ясно и недвусмислено показва само едно:Че ДС контролира всяка сфера на живота в България, включително и НС.

НЕЩАСТНИЦИ ЗАРАДИ ТОВА СТРАДАТЕ ЗАЩОТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ.

Когато "палачинката се обърне" съвсем скоро, от последен нещастник може би ще стана един от първите щастливци. ОБЕЩАНО МИ Е! Опитвам се със всички налични свои сили, да покрия критериите за точно такава чест.

"Да бил съм ДС, бил съм платен комсомослки секретар, но сега вярвам в ЕС и САЩ", изказване на Росен Плевнелиев.

Този АКТ за пореден път доказва защо България е в това положение.Не може да има прогрес с хора,които са докарали държавата до пропадане .И никога не е било тайна,че всичко е добре режисирано от ДРУГАРИТЕ.Това сега е някъква псевдо демокрация,колкото да ни залъгват,та да им работим и те да богатеят за наша сметка.

Така със закончета не можем да премахнем тези тумори, които и преди дърпаха конците и сега продължават.Това е разликата между нашата демокрация която се перчехме, че дошла по мирен път.А румънците проляха кръв и затова там нещата вървят по бързо напред.Няма в БГ човек на висок и сладък пост, който да не е свързан със службите.Или самия човек е бил агент, или неговия баща, или дядо му.

Нямат край простотиите по адрес на Държавна сигурност! Глупав народ. Абе, няма ли най-сетне да разберете, че докато имаше Държавна сигурност, в България се живееше мирно и спокойно! Без грабежи, побоища,насилия, бомби и кървави убийства с каквито е наситен днешният ни ден.

Това че не ги пишеха по вестниците не означава че ги е нямало. А най много бяха в Белене, Скравена, ЛОВЕЧ И Т.Н. Смешник. още има хора които помнят изродите от ДС И НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ.

наистина е глупав народа- защото ви търпи още да сте във властта- а не се вдига и да ви ви измете от властта и страната - през девет планини в десетата.. всички страни в които народа направи така- тръгнаха по нов път-и се оправиха.. а там къде още ни тъпче червения болшевишки ботуш- ни остава само глад ,мизерия ,престъпност , вечни лъжи и празни обещания- постоянни оправдания със всякакъв вид икономически и политически и не знам кви си кризи... а червените комунисти си ни тъпчат-и нямат намерение да ни допускат да поживеем и ден като в белите страни... докараха ни беднотия и мизерия каквато няма и в страните от третия свят-и сега само две неща ни повтарят- има криза..-и работете повече... - като , че ли те са се хванали да работят- та ни да им робуваме дорде сме живи...-и да чакаме подаянията им ... краиноо време е да кажем не - на тази червена сган и паплач -която иначе не може без нас дори задника да си обърше- но ни мачка и тероризира....- краино време и за нас да доиде наи-накрая демикрацията... ето за това когато видите възможност за наи-масовия демократичен протест или митинг насочен срещу комунистическата сган- ставаите и не спете... а на изборите- се дръжте максимално далече от всички червени и производни на тях бюлетини... трябва да покажем един нов политически морал и ред- за да се стреснат и разколебаят наглите лъжливи политици с техните протежета-мутри и трафиканти...

ГЕРБ е партия на ДС. Досега ни управляваха комунисти и ДС, но откакто ГЕРБ пое управлението ни управлява само ДС.

жАЛКО ТОВА БЕШЕ НЕОБХОДИМО,ИНАЧЕ СЕ ВЪРТИМ В ЕДИН ОМАГИОСАН КРЪГ НА ИЗМАМИ

Гарван гарвану око не вади. Знае се чие е мнозинството в НС, знае се и що за птици са и къде са се излюпили . Поне дадоха отново ясен знак на доверчивите и колебаещите се.

Стани за да седна аз... Лошото ни положение се дължи на това, че некадърниците в синьо, зелено, жълто иска да заместят старите кадри които са просто по-компетенти от новите скачащи по площадите еднодневки така наричащите се демократи подлизурковци и некадърници не е важен цветът а можеш ли или не можеш... сега ви остава да плюете, но внимавайте откъде духа вятъра...

чета аз , чета - но едно не разбирам - поясни на бедния народ , и на глупавите като мене , какво точно толкова могът червени и мутрогербери- споменавам ги заедно-понеже са от едната страна (твоята страна ) - срещу народа и демокрацията... - какво толкова могът освен само да лъжaт наи-нагло и безцеремонно да крадът.. то дали остана кои да се лъже ,и какво да се краде ...???????

ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА ЗА ЕДИН ДЕН, В ДЕНЯТ "D". /Разбира се, с нашата осъзната помощ./

Логично, иначе трябва незабавно да уволнят Борисов, Плевнелиев и много други видни герберасти.

Мнозинството, т.е. ГЕРБ, доказа за пореден път, че ГЕРБ=БСП=ДС=ченгета. Само простият ни народ още вярва, че има някаква разлика.

не всички , не всички вече ... започнахме да си отваряме очите полека лека - поне на предстоящите изборите , за герб-а , няма да гласувам ... та ако ще хиляда лева да ми дават ...

Ние не, но циганьорите срещу 20лв. ще ги гласуват!

Негласуването на закона е поредното доказателство, че ГЕРБ е издънка на БСП и и тотаритарните служби за сигурност.

Уникално прост народ сме! Пускат ни по кьорфишек за обсъждане всеки ден и ни гледат сеира. Въобще не ме интересува кой ме управлява - искам пълен хладилник и нормално висока заплата! Революция и трябва на тая страна брате и изпозастреляни продажници!

Има ли още хора които варват че ГЕРБ е дясна партия. Обичат си се с комунягите и това си е. Въпроса е дали Българите ще бъдат излъгани за пореден път. 1. " Царя"- спасител.-голям смях. 2. Б.Б/Цв.цв.- още по голям смях. 3. Кунева ??? или някой друг. Не разбрахте ли че само на ДСБ и Иван Костов ИМ ПУКА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЗА ВАС.

Като добавиш преди това Луканов и Виденов и картинката става пълна. От 22 години преход десните управляваха само 6, а пък все тях обвиняват за разгрома на България. И най-мразеният политик остана Костов, нищо че измъкна държавата от виденовата кал. На следващите избори даже може и да го няма вече. Жалко. Прост народ слаба държава заслужават си да ги лъже кой как дойде. Явно мазохизмът взе да им харесва. Не им стигна "600 дни оправяне" искат си още.

В резюме : вече почти 70години България и всички българи търпим на власт една партия в различни разцветки. Управляват ни абсолютни българофоби и безродници , малоумни и алчни. За да дръпнем напред и да оцелеем трябва да изхвърлим боклука. До девето коляно. Със здраве ; )

Подобно на БСП и сините явно са изперкали сериозно!

целият парламент още не е изтрезнял от лятната почивка, преработилите се те горките...

Не се учудвам, та те повечето там са ченгета-бивши и настоящи!

Костов беше 4 години на власт ,защо тогава не въведе този закон, другата глупост е ,че иска всички служители на ДС и РУ на армията да попаднат под ударите на закона, в ДС имаше отдели занимаващи се с външно разузнаване,с научнотехническо разузнаване ,които нямат никаква вина за политически доноси и репресии ,а най-фрапиращото е за хората от военното разузнаване които са събирали военно тактическа и техническа информация и не са навредили никому с нищо. Според мен правилно е отхвърлен проектозакона ,ако се коригира до степен да обхваща само политическите доносници и служители нека бъде приет.

Костов направи много закони но ЧЕНГЕТАТА В конституционния съд ги отмениха. И изобщо вие защо си мислите че тогавашното разузнаване е ръботило за БГ. Работиха си за СССР. както и сега де.

След като Костофф почисти досиетата на неговите хора, е лесно да се дигат гири...

еи другарю- ти ходи на позитано да мъдруваш с останалите коментара си- а не се излагаи..- кои от костовото правителство или партия е имал досие бе смотаняк- цитираи едно име ....бил почистил !!!!- това да не са вашите таини служби- та еи так да се чисти... тъпак неподготвен ...- маи започва да ви хваща страх от костов и то сериозен ... колко сте задръстени -вие рожбите на бкп-бсп...- еи така си плюете по всички за всичко- та дано се размие вашата престъпност и вашия произжод...

Няма смисъл да угаждат на ЕС с такива текствове и рестрикции, защото тези хора са правилните,к оито следва да усвояват парите. Онези, които от тях бяха способни, те и без друго не искат постове, че направиха много пари, а за некадърниците държавата не може да е мащеха. Ако много настояват след 20-30 години, като и последните се пенсионират може и да приемат такъв текст. Дано и децата им усвоят чрез фирмите си еврофондовете, че на други не дават, за да им градят конкуренция и опозиция.

"Герб" е фрашкан с агенти на ДС, АБПФК, техните деца и внуци.Останалият им състав са бивши комунисти, имотни шарлатани като искра Фидосова , членове на бивши силови групировки и на охранителната фирма на Б.Борисов назначени в МВР. Качественият материал в едноличната организация на Б.Борисов "Герб" е около 5-10%.

подкрепям с две ръце написаното - ако на някои не му се вярва - да си направи труда да попрегледа саита за независима журналистика - ..бивол...

Абсолютно точно.

мисля, че си голям оптимист с тези 5-10% Аз още не съм срещал непримитивно мислещ, непрост, неалчен гербаджия...

Парламента е пълен с ДС или с децата им, кой да го приеме?

ГЕРБ защо не подкрепят този проект. Че те всичките им депутати дето са били милиционери най-много до старшина са стигнали. Или поне до там е трябвало да стигнат ако се гледа интелекта и културата им.

АБЕ НЕЩО НЕ ГИ ВИЖДАМ КОМЕНТАТОРИТЕ НА ГЕРБЕРОИДИТЕ. СИГУРНО СА В ШАХ ОТ НОВИНКАТА И СЕ ЧУДЯТ ОТ ДЕ ДА Я ЗАХВАНАТ. НАПРАВО МИ ЛИПСВАТ ГОРКИТЕ,С ТИЯ ГЛАДКИ МОЗЪЧЕТА,НАПРАВО ДА ГИ ОЖАЛИ ЧОВЕК.

чакат инструкции от Цвъчко, че да не сгафят с някой опит за мисъл...

Разумен хад! Ако беше гласуван този закон, то 95% от всички ръководители на държавата, държавните фирми и общинската администрация трябваше да бъдат отстранени и така да се повиши неимоверно % на безработица! :)))

Има ли още хора които варват че ГЕРБ е дясна партия. Обичат си се с комунягите и това си е. Въпроса е дали Българите ще бъдат излъгани за пореден път. 1. " Царя"- спасител.-голям смях. 2. Б.Б/Цв.цв.- още по голям смях. 3. Кунева ??? или някой друг. Не разбрахте ли че само на ДСБ и Иван Костов ИМ ПУКА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЗА ВАС.

Абе и той си е е... м..., ама си прав, че е най-добрата алтернатива!!!

ДЕЙСТВИТЕЛНО Т.1 И 2 СА ФАКТ АМА ПА ЗА ИВАН КОСТОФФФФФ-ЛЕКО ДА МЕ ПРОЩАВАШ!

Страната въведе практиката през 1997, когато обвърза валутата си с германската марка, с което отговори на колапса на Съветския съюз и на краха на своята банкова система. Инфлацията по това време бе трицифрена. Само през 1996 г. левът се срина с 560%. До края на с.г. средният български доход бе по-малко от 30 долара месечно недостатъчно дори за чифт Levis, да не говорим за разходите на домакинствата.

помисли поне малко - костов в какво положение намери страната ни когато доиде на власт-и все пак в какво я остави...- наистина при него се направиха някои неправилни сделки с държавно имущество- заводи , фирми..... но пък ако не бе направено това - трябваше да бъдат закрити и унищожени... на костов след години-ако някога бкп-бсп-производните партии бъдат изпъдени завинаги от властта , и се научи цялата истина- народа ще му издигне паметник , като един от малкото и истински политици на прехода които не е бил свързан така с мафията и организираната престъпност... времето ще покаже - ние в това информационно затъмнение - сега можем само да слушаме колко велик е нашия вижд-и как няма никаква алтернатива на неговото управление..- демек е незаменим.

съгласен съм и аз с тезата ти- умно е , да се даде още един път шанс , на политикът , които малко или много - все пак е наи-успешния в българия и стои наи далече от организираната престъпност.... за разлика от почти всички останали политици..- и е единствения които има глава на раменете...- изкара цял мандат - и ако изключим грешката му със заиграването с доганя- показа здрав разум ..

Бъркаш се. Иван Костов е единствения политик който не се е мазнил на Доган- напротив само той каза- Цитат- Доган е проклятието на България. и нямаше в предвид че е турчин а че е ченге и корумпиран

мръсни лицемери!

Сетила се Мара да се побара. Когато му беше времето и бяха на власт сините, защо не го приеха този закон, а?

от това по ясно не може да бъде ,и слепите виждат сега кои кои е.бог да прости географското понятие българия.10 години.

ГЕРБЕРАСТИЯТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА. СЪТРУДНИЦИ НА ДС НА НАСТОЯЩИЯТ ЕТАП ИМА МНОГО, И ТО НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ: В МВР, В ДАНС, В МО НАЙ-МНОГО, В БОРКОР, В НСО, В НРС. КАК ИСКАТЕ ГЕРБЕРОИДИТЕ ДА ГО ПРИЕМАТ ТОВА ЗАКОНЧЕ-НАЛИ ЩЕ СЕ ЛИШАТ АВТОМАТИЧНО ОТ НАЙ-ЗАВИСИМИТЕ СИ ХОРА,КОЙ ТОГАВА ЩЕ ИМ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКИТЕ И ЩЕ УЧАСТВА В КРАДЕНЕТО НА ДЪРЖАВАТА.

Абе започвам да си мисля, че не си толкоз луд, колкото изглеждаш! Бойковата дружина постепенно лъсва и става ясно от коя хранилка "ручат"!

Всеизвестно е, че в Държавна сигурност работеха предимно умни хора с доказани възможности. По простичките и ограничените бяха пренасочвани да работят в милицията или в пожарната. Този беспорен факт не дава покой на седесарията. Сори!!!

ПИЧ, ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ.В МОМЕНТА НЕ Е ТАКА-НАЗНАЧАВАТ ГИ СЛЕД ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ,ОСОБЕННО В ДАНС. НИКОГО НЕ ПИТАТ И ИЗСЛЕДВАТ ДАЛИ ИМА И ГРАМ МОЗЪЧНО ВЕЩЕСТВО. ВАЖНО Е ДА Е ОТ ТЯХНИТЕ,НИЩО ДРУГО. ТИ КАК СИ ПРЕДСТАВЯШ В МВР ИЛИ В ДАНС, ПА АКО ЩЕШ И В АРМИЯТА ДА ИМА ПО-УМНИ ОТ ЦВИНОКИО ИЛИ ОТ АНЬО ПУЯКА??? ВЯРНО ЛИ СИ ПРЕДСТАВЯШ ТАКИВА НЕЩИЦА???

Умни но зависими послушковци готови да продадат и майките си! А в СДС агентите бяха повече и от тези в БСП.

и кво като е лишил посланниците ,то никито ги назначи на по 2-3 хил.лева заплата и си клатят краците по цял ден а некои избрани другари ги прати консули та да прегледат за последно досиетата на наште съграждани в странство

Комунисты, безпокойние сердца, комунисты..... Т. ест сегашни депутати от ГЕРБ.

След дъжд качулка. Този закон трябваше да се приеме още през 1990г. Сега е ненужен и с предлагането му само се имитира дейност...

а бе не е ненужжен- доста си е опасен по-скоро- да не ni лyснат голите задници на повечето колеги герб-ери ... нали за да влезеш в герб- имаше 2 критерия- или си плащаш v broi ,или доказваш връзка и съпоричастност с бкп-и дърявна сигурност... no i po pyrviq- pove4eto ot oniq koito ne sa svyrzani s bkp-bsp-ds - nqmaha pari da si platqt ...

Все повече мухъл покрива СДС и производните му в идейно и организационно отношение. Подобни предложения са вече напълно безсмислени, защото истинските фактори в бившата ДС отдавна са осигурени и са заели ключовите места, за да дърпат конците от разстояние, а не разчитат на жалките "облаги" от постове в администрацията...

Тая парламентарно представена политическа формация наречена синя коалиция,състоящао се от един цял файтон депутати да си стоят в ъгалчето и звук да не издават.Та нали бяха онези в зародиша на демокрацитята когато имаха пълно мнозинство и президет,що тогава не приеха подобен закон.Сетили се тъпац.те след 25 годи.СК няма да я има в следващия парламент.

Защото беше бъкано с ченгета и там. Дългата ръка на ДС си свърши работата.

В момента на много ключови места са хора от бившата ДС. Като се почне от Ало Ваньо, депутати от ГЕРб, кметове, областни управители, и т.н. Махнаха посланиците миналата година за да сложат на тяхно място свои хора, като мотив посочиха принадлежност към ДС. Ето как обаче нещата се обърнаха срещу ГЕРБ. Впрочем няма лошо да си от ДС - такава е била държавната политика към него момент. Но ГЕРБ решиха че от това могат да правят политика, но това не е х...й за всяка уста, малко големичък и с напращели вени им дойде на гербаджиите, а до година трябва и да гълтат, не става с плюене ще се задавят.

Няма лошо нека си гълтат хората щом ги влече, но и там се иска майсторлък а Герб за нищо не стават :)

Добре!!! :-)