Ардити: ”Луков марш”? - ”Да” за героя, ”против” за политика

"Ако "Луков марш" чества политика Луков, аз съм против. Ако чества героя Луков, аз съм "За"!", каза за Дир.бг Самуел Ардити.

Обратно в новината

Коментари - Ардити: ”Луков марш”? - ”Да” за героя, ”против” за политика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах за какво се бори този приятел... Едва ли и той знае.

Евреите казват, че и те имат право да имат свой негодяй.Сигурно Ардити влиза в това число.

Браво, господин Ардити ! Вие сте един достоен човек ! Жалко, че не всички евреи са като Вас (особено "Шалом", които вие цитирате и които водят антибългарска пропаганда) !

Вие сте се побъркали, щом хвалете подръжник на нацизма.На къде сте тръгнали?

Браво Сами!!!! Да празнуваме Хитлер, че е воювал през първата световна война! И да си горд, че си един от честните и добри евреи!!! Всички други евреи са негодяи

възпоменателен поход с духова музика и марша "Шуми Марица окървавена"..... "...марш, марш, с генерала наш, в бой да вървим, врага да победим...."!!!!!

Достойно изказване на достоен човек.

Шакир махмудов Пашов е бил командир на Циганския партизански отряд прославил се с обирането на много мандри

а фашистката БКП защо е съществувала

Даа, Шорош плаща и нацизмът се възражда! И не само в Украйна, Прибалтика и пр., ами вече и в България! България на Шорош! И не само за нацизма плаща Шорош, ами и за мигранти и джендъри, а малоумниците изпълняват. И ръкопляскат!

Кобургите са нещастието на България. За мегаломана Фердинанд няма смисъл изобщо да говорим след разрухата до която доведе България поради абсолютно лични болни амбиции. Хитрата лисица Борис независимо, че беше абсолютен популист носи не по-малка вина за обяването на война на САЩ и Англия и катастрофалните последици от това. За капак Симеончо си продаде душата на СССР и реанимира комунистите в България.

Скачаш ли си пред компа, че да не си помислим друго.

СВЪРЗАНА С ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ - той е заклет РЕПУБЛИКАНЕЦ и враг на КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ. Заради тези свои разбирания отношенията му с Борис III се изострят в началото на 1938 г. поради технически проблеми във войската и военния закон, както и поради съмнения на царя в опити от страна на Луков да го отстрани. Отношенията му с цар Борис III се изострят в началото на 1938 г. поради технически проблеми във войската и военния закон, както и поради съмнения на царя в опити от страна на Луков да го отстрани от власт. КАК ДА СИ ОБЯСНИМ ФАКТА, ЧЕ ОСЪДЕНИЯТ ПРЕЗ 1938 ГОДИНА НА 10 ГОДИНИ ЗАТВОР организатор на убиството Славчо Радомирски през 1941 година Е ОСВОБОДЕН ОТ ЦАРСКИТЕ СЛУЖБИ и минава в "нелегалност" ?? ТОЗИ ФАКТ контрастира с поведението на Луков, който обвинява царския министър на вътрешните работи Красновски, че изпраща агенти да го следят. Напрежението между тях двамата в крайна сметка води до там, че Луков удря три шамара на Красновски и го рита. ТОВА НЕ ОСТАВА НЕНАКАЗАНО ОТ ЦАРСКИТЕ СЛУЖБИ, КОИТО АКТИВИРАТ АГЕНТИТЕ СИ В ТОГАВАШНАТА БКП, вадят ги от затвора за да изпълнят присъдата на ВРАГА НА МОНАРХИЯТА - ген . ЛУКОВ! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЦЕЛИЯТ ПАРТИЗАНСКИ ОТРЯД "ЧАВДАР" Е СЪЗДАДЕН ОТ ГЕШЕВ и агент Янко /ТОДОР ЖИВКОВ/, най малкият му партизанин ДМИТРИЙ СТАНИШЕВ са били изцяло под влиянието на същите тези ЦАРСКИ ТАЙНИ СЛУЖБИ чиито мръсни задачи е изпълнила групата на СЛАВЧО РАДОМИРСКИ.

Отношенията му с Борис III няма как да са били добри, след като нацистът Луков се е заиграл до умопобъркване с нацистка Германия и се е превърнал в заплаха за националната сигурност. Съвсем логично и разумно е било за Царя да иска отстраняването на един отявлен и твърде прекален германо-нацистки слугувник, който дори е подготвял присъединяване на България към Германия, подобно на австрийския Аншлус. И затова неслучайно: "...Последователи и близки на убития обаче веднага след атентата обвиняват за смъртта му правителството и цар Борис III, които се опасяват от евентуални политически инициативи на Луков, които да доведат до изпращане на български войски на Източния фронт.... Германският посланик Бекерле определя смъртта на Луков като тежък удар срещу германските интереси и дори допуска участието на британското разузнаване в атентата...", от Уикипедия, свободната енциклопедия

ами си направо побъркан, защо то се опитваш да изкривиш истината!!!

forever!Дай Боже такива Българи !

Руснаците трябва да построят един огромен паметник на Цар Борис 1, че ако беше вкарал българската войска на източния фронт, войната би била загубена ...вместо това, те убиха царя и вербуваха сина му за изпълнител на въжделенията си разрушаване и подчинение на България. Този процес продължава и трябва да сме много разтревожени от случващото се около льотчика президент и обкръжението му!

Да те коригирам, че е цар Борис III

Кой щеше да загуби войната, ако беше отишла там българската армия?

Бруталното преиначаване на историята се дължи или на пълно невежество или на жалък опит за пропаганда в определена насока-в случая със сигурност обречена на неуспех. Тия американци не се научиха как се прави пропаганда! Така че написанто от теб има смисъл ксамо ако си заработил нещо. Имали бол пари, дали:))))

Евентуалното изпращане на български войски на Източния фронт, не би донесло победа на Германия. Щяхме да загубим хиляди войници убити, пленени, измръзнали и много, много дезертирали. С нищо нямаше да променим историята, освен с бройката на загиналите. Все пак става въпрос за втората половина на 1943 г., когато Сталинград и Курск вече са минали. И Хитлер вече е бил пътник.

Според мен всички хора с крайно десни убеждения трябва да осъзнаят, че има голяма разлика между еврейския народ и елита му - световната еврейска финансова мафия. Вярно, това е народ, който силно се държи заедно, но в него винаги е имало изключително достойни хора, който са се опълчвали на лъжата и мракобесието, създавано от поробителите на Европа - тези същите, които Гьобелс е наричал плутокрация, и същите, за които старият Форд е казал, че ако се изолират 50-те най-богати евреи по света, няма да има повече големи войни. Възхитен съм от факта, че съществува еврейска ревизионистична организация някъде по света! Браво! Без честните и смели евреи, които са гордост за рода си и за човечеството, европейските народи имат много малки шансове да се освободят от омразния модерен геноцид над тях. Хора като Самуел Ардити, са истински еврейски патриоти, които заставайки на страната на историческата истина, реално защитават сънародниците си от надигащият се антиеврейски гняв в Европа. Гняв, който никога повече не бива да бъде насочван към всички евреи, а само към плутокрацията.

Много добре казано!

бахмааму ,едни ционисти съдят българите ,които са убивали,за да узурпират властта . а за бг племе неам думи.то никога няма да проумее ,че те са докарали султана в Бг .

Достойно есть.

Tази земя БЪЛГАРИЯ е раждала, ражда и ще ражда, докато този Cвят го има Xора почтени, горди и силни, вие сте един от тях г-н Ардити.

копирач на силните на деня!

защо го съдиш по себе си и по фалшифицираната от комунисти-ционисти бг история ?

като не ме познаваш няма как да прецениш дали съдя по себе си или не? Аз не съм бате ти Бойко. Ако бях можеше и да мине празната ти приказка!

най-свестните и велики българи са оплювани ,убивани ,прогонени от Родината си .други народи са се противопоставяли на тези ционистки практики .само в България овците помагат и пригласят безсрамно ,дори с гордост ,характерна за една заблудена овца .овцата,разбира се ,не би могла да се осъзнае . за да вярваш навреин се иска само едно -да се глупав антихрист и чревоугодник .

Кой от братята Вазови е оплюван или гонен? Но не може и дума да става за сравнение между тях и тази пародия на генерал- луковицата!

кой пък от братята Вазови беше възхваляван по соц-а? Къде са им паметниците и споменати ли бяха в учебниците?

ген. Владимир Вазов не е гонен, най-вероятно дори англичаните да са се застъпили за него, но синовете му са били по лагери.

да си направят карнавал луковите глави. по ще им подхожда!

Питах, но ме изтриха без да ми отговорят и затова отново питам, какво му е родолюбивото и патриотичното на този толкова възхваляван тук нацистки генерал?! Нацистите са убили Царя, защото не се е съгласил да изпрати българска войска срещу нашите Братя Освободители в интерес на престъпната хитлеро-нацистка клика, причинила безпрецедентни в историята убийства и нещастия по целия свят и затова и до ден днешен тогавашните съвременници споменават Борис III с добро, докато ген. Луков е настоявал точно за това, т.е. да ни вкара в тази самоубийствена война. Не е ли ясно какви са щели да бъдат последствията за българските войничета на Източния фронт, а после и за една загубила войната България с утежняващото вината й обстоятелство за пряко участие за каузата на нацистката шизофрения? Само тотално безмозъчен и абсолютен германо-нацистки слугувник и нехаещ за съдбата на страната си, но в никакъв случай патриот и родолюбив българин, не е можел да види и прецени последствията от това за България, а такива за съжаление са били и немалко други нашенски "политици", които кой знае защо някои "умници" още оплакват, че са си получили заслуженото: "Народният съд върна България в лагера на победителите от Втората световна война." Уинстън Чърчил

Как какво? Избивал е комунисти , партизани и ятаци.

откога да избиваш е героизъм!? Героизъм е ако запазиш живот с риск за теб!

Партизанското движение в България е част от нашия принос в съюзническата борба срещу нацистка Германия!

мога само да ти кажа,че не познаваш проклетотоплеме.на кого угаждаш като оплюваш българи,убити от ционисти за еврейския възход ,който унищожава цяла Европа пред очите ни ?!

почнете да го цитирате този мръсник Чърчил и хич не мислите. Как сме се върнали в лагера на победителите, като си останахме победена страна? И то точно заради същия мръсник, не че Сталин не е искал същото.

В много дълбока грешка си, ако мислиш че царя е отровен от хитлер. Достатъчно е да помислиш кой има интрес от неговата смърт и сам ще си отговориш на въпроса. Ще ти дам жокер. Ако царя беше жив на 9ти 44та, нямаше да се случи нищо. Сам си го написал. Царят е имал огромен авторитет в страната. Това го казват всички възрастни хора.

Чест и почитания имаш от мен! То на червената сган няма как да им го обясниш.

Верно, като Марков е убит, с бастун руснаците са го боцнали! Лелеее, как ми отвори очите!

Комунягите трябва да палят свещи за благодарност на българомразеца Чърчил, защото на срещата в Ялта той включи България в зоната на влияние на СССР. Ако не беше станало така, те щяха да изчезнат по някакъв начин.

Този човек е достоен за уважение - много по-голям българин от доста комунисти, нихилисти и прочие. Пред военните подвизи на ген. Луков - поклон. Не подкрепям политическите му убеждения, макар че тогава обединението на България е е имало как да се случи без външна помощ и то противна на Англия, Франция и СеСеСеРе. Борис III наистина е бил много добър политик за това и пада жертва на Хитлер.

кви военни подвизи има тоя лукчо?!? Що ги криете ,а?!? И какъв умен политик е борис..хем застава на страната на Германия и с това ни прецаква тотално , хем въпреки подлагането пак се издънил пред Хитлер.

"Германия" пишеш с Голяма буква, а Великия Български цар с малка /борис/...???!!! Та да питам дира защо не ти изтрият коментара, че насаждаш нацизъм?????????

е човекът който стреляйки сам с изоставените от тръгналите към София войници през "Владайското войнико възстание" и с помощта на притеклите се да му помагат като поднасят снарядите неуки овчари и козари спира настъплението на сърбите и спасява завладяването и последващото присъединяване на град Кюстендил и околностите му към Кралство Сърбия! Когато комнадирът на сръбската част поискал да му покажат героя който е спрял настъплението им му показали героя, българският офицер Луков, за когото целостта на България е била над тогавашните политически интриги!

уважаеми дир.бг ,тази статия е частица от ционистката стратегия или не го осъзнавате,просто бизнес ?

Дори така да е. Това не променя факта, че Холокоста е най-чудовищното престъпление в съвременната история. Г-н Ардити дава пример за помирение - нещо невъзможно сред малокултурните българи.

Убийците на ген. Луков са били предшественици на днешните джихадисти. Искали са да наложат волята си чрез терор. Комунизмът в България е заклеймен чрез декларация на НС за престъпен.

заклеймителна ,но празна декларация !днес същите престъпници продължават свободно сатанинските си планове за геноцид върху българите чрез бхк и хиляди подобни сдружения и конвенции !

ей,богоизбранитенечовеци,спрете да лъжете,манипулирате , фалшифицирате и ликвидирате най-свестните хора в България !!!

са го убили комунягите, значи е бил достоен българин.

еврейка го е убила, те тогава бойните групи са били такива. както и атентата в Света Неделя. Еврейски дела.

както се казва не всички евреи са комунисти, но всички комунисти са евреи

От 22 юни 1941 година до 9 септември 1944 година са убити 9480 антифашисти и над 2000 ятаци и помагачи. Изгорени са 2139 къщи на партизани и ятаци. Всички те са се били на страната на антихитлеристката коалиция - САЩ, Англия, СССР. Монархофашистките правителства не жалеха средства за да поощряват наемните убийци, най-вече царските офицери. Само за 8-те месеца на 1944 година те раздадоха над 26 милиона лева за обезглавяване на български граждани.

Брех! Че то не останаха партизани, за да обират мандрите, бре. Я, посмали доста от числата, че да хване дикиш.

Днес ако има терористи които водят въоръжена борба срещу законното правителство, също ще има награда за главите им.

Ако тогавашното правителство е било също толкова законно, колкото и сегашното, подвизите на БКП са си били направо за възпяване.

От началото на 1941 г. до 9-ти Септември 1944 година, по расови и религиозни причини, и заради дейности в полза на страните от антихитлеристката коалиция, или само за симпатии към страните от антихитлеристката коалиция, в България са били интернирани, репресирани и преследвани 101 136 човека. От тях 15 000 са били в затвори, 59 668 са били в концлагери и 6518 човека в концлагери за евреи. Всички те са били освободени от Народната власт.

Лъжеш. Всички изброени от теб са репресирани защото са водили подривна дейност срещу българската държава и българската власт, избрана и легитимирана чрез избори от българския народ. За сметка на това, след 1944г. същите партизани идвайки на власт , чрез преврат са избили хиляди българи, без съд и присъда.

Защо "забравихте", че някои другари са били интернирани още преди 41-ва, защото настоявали България да се включи във войната на страната на другаря Хитлер? Фурнаджийски лопати с къса памет

Еврейският народ може да се гордее с честния и смел интелектуалец г-н Ардити.

*Коментарът е скрит, защото се повтаря, какво ви пречи като се повтаря бе дир

Аман от анекдоти - един учител бил получавал три златни лева, пък икономиката била пета в Европа, пък сме хранели Германия...това всичко са фактоиди, нямащи нищо общо с действителността в царска България. Кажи нещо за състоянието на фактическа гражданска война, в което се намира България през 20-те и 30-те, за превратите и за ВМРО, които почти целият политически спектър е мразел, но днес ги изкарваме герои. Кажи нещо за това, че царска България е имала едва 500 километра пътна мрежа. За това, че е била предпоследна в Европа по брутен вътрешен продукт на глава от населението. За това, че е водила поне две войни, които е можела да избегне, но царят и пионките му са предпочели да угодят на Германия. Резултатът, разбира се, е разорение и разруха - но щом е в името на "националната кауза", всичко е точно. Кажи нещо за хилядите цивилни гърци, избити от българската войска и офицери в Гърция в нашата окупационна зона. А за драмското въстание? Може после да ревнеш, че убитите царски офицери са били герои, а не обикновени сатрапи, които са си получили заслуженото след 9-ти. Има и още, и още, и още...

Няма какво да се коментира имало ли е "фашизъм". Идеята да се пратят български войски на Източния фронт е "идиотизъм". Цар Борис 3 е казал мнението си по въпроса, а той е познавал много добре народа си.

Не коментирай личността на Мусолини,а запомни какво е казал за фашизма и не се излагай повече,троол платен.

Дир,защо ми изтрихте коментара? Не обиждам никой. Правя паралел между Бандера- Луков Кой не скача е червен- Кой не скача е москал.

И моя замина заради теб. Украйна се управлява от евреи от сектата Люба Хабад. Какъв паралел може да правиш с Луков. Нацитата в Украйна са организирани и водени от евреи. Какъв паралел може да правиш.

Олигархията в Русия,заедно със запада завзеха Украйна. Между тях сигурно има и евреи,но главното е хората с големите книти,т.е. установи се фашистки преврат и диктатураа не еврейски,тъпако платен.

Да се опитваш да наливаш нещо в празна тиква на комуноид е кауза пердута(виждам го и при баба ми която говори за убити партизани а не знае за атентата в църквата) та не се хабете,това стари чугунени тикви които нищо не приемат повече защото отдавна са престанали да мислят самостоятелно и заради тях се влачим 28г. вече по дъното

В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.

В България фашизъм не е имало. Комунистическите терористи са водили подривна дейност срещу законната българска власт. Фашизъм е имало в окупираните от Германия страни, там са избивани хиляди хора. Това, че сме в съюз с Германия не означава, че е имало фашизъм.

Дефинирай първо какво е фашизъм. Най-добре го е казал фашиста Мусолини кратко, просто и ясно като за такива като теб - " ФАШИЗМА Е ВСИЧКО В ПОЛЗА НА БОГАТИТЕ".

В България имаше комунисти , но никога не е имало комунизъм. Комунизмът е с дефиниция ВСИЧКИ ДА МЕ РАВНИ, но партийните другари бяха много по - равни от останалите. Пътуване в чужбина, служебни коли, децата учеха на запад.

то в царството нпма нито един убит човек....абе ти от луната ли падаш ?!? Такъв терор като този от 1923-1925 г. дори Хитлер не налагал в Германия! И после що ги трепели кат кучета такива като тоя боклук луков. Малко им е било трябвало е по мъчително да ги прочистват! Само такива"офицери" като този са си позволявали да убиват деца от собствения си народ ! СРАМ за пагона и държавата дала този пагон!!!

ги е убил ремсиста Маринов, стига лъгахте вече и стига хвърляхте кал по всички, че ви пада на гърба

Тъй, тъй, чадо! А София защо я бомбардираха? Сегашните наши братя! Колко са жертвите там? А какво е "Бранник", чадо? А кой режеше глави и ги набиваше на кол? Децата от Ястребино кой ги уби, чадо? А Кой разстреля Вапцаров и още хиляди българи по Закона за защита на държавата?

Защото България е съюзник на Германия. Нещо друго, неясно? Ами главите са резани, защото шепа партизани искат да свалят законната власт, избрана от народа. Защо да не се режат глави, чадо мое, след като вие взривявахте православни храмове и избивате българи?

До като още мърдате и ядете от парите на тези които не ви искат ще се влачим по дъното...ако не беше з.зелев да ви спаси,90г. щяхте да разкрасите кестените по булеварда но след като измислиха понятието "мирна революция" ще се влачим по дъното до като това комуноидно робско потекло не отиде да даде отчет при създателя си

"Генерал Луков героят- героят от войната"! Как звучи само. Генерал Луков е бил убит от съпротивата на 13 февруари 1943 година от съпротивата и то не заради депортацията на евреите, а затова, че ръцете му са потопени до лактите в кръв! Голям герой, няма що! Ама за българските фашисти и техните наследници.

"Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука."

Дир, няма ли да изтриете и мнението на Волтер за евреите. На Мартин Лутер го изтрихте, За сега на Бенджамин Франклин седи. Бах ти и цензурата. Вече се трият и мненията на световни мислители, а са казали нещо лошо за евреите. ДИР, моите съболезнования, падението и деградацията ви са наистина сериозни. Ако не ви изнасят коментарите, не пускайте такива идиотски статии. Пишете им просто, че са платена реклама и готово, нямате проблеми. То и без това е ясно, че това е платена реклама, както и онези за конвенцията. Моралът ви вече не струва,

ДИР, не успях да схвана какво нетолерантно има в коментарите ми. триете исторически факти. Евреите са си ги създали, сега се срамуват от тях ли. Трябва да си носят отговорност за действията. Наистина сайтът ви деградира прогресивно. Стария ДИР вече го няма. Това е яка цензура. на други места такъв тип коментари не се трият. Това си е история, ако на някой не му харесва историята, проблема си е негов.

Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй. Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.

Сороски трол, как така в БГ не е съществувал фашизъм? Защо тогава антифашистката коалиция САЩ-Великобритания бомбардират БГ? Не е защото сме били демократи.

PEYTSCH, въстаници ги наричам, защото след като превземат Кюстендил, обявяват Радомирска република и въоръжено въстание за сваляне на правителството в София. След присъединяването на Стамболийски и Райко Даскалов, е изпратена и телеграма, правителството да опразни София. Съпоставката със Сливница и Драгоман, като аналогия е тотално погрешна, както в целите на войските, но така също и спрямо обстановката. Не съм Румен Радев, но ми е много забавно когато в България, в едно или друго изразено мнение, задължително се влага политически подтекст и се обяснява чрез него!

Историята на правешкия тато предоставяше исторически документи. За разлика от еврейските фондации и Америка за България. Нещо да кажеш за редовите криминални дейци, съдени за кражби, изнасилвания и прочее престъпления, осъдени в лагери като белене, Скравена и подобните им, които днес се водят за "репресирани" и пострадали от комунистическия режим. А и така не разбрах, защо точи зъл комунистически режим разви толкова мощно България, направи я сериозен фактор, осигури завиден стандарт на жителите си, да не изброявам, неща, които са непостижими за днешната "демократична и свободна" България, управлявана от американското посолство.

Голям герой е Луковпише писмо на Царя на латиница. Толкова се е срамувал от кириплицата,и е бил готов да се откаже от това велико бг постижение,заради пустата прозападна поллитика,която ни докара само катастрофи,сега сме в пореданата такава..

Ген. Луков не е нищо особено като историческа фигура, а приказката с овчарите е мит. Въобще прекалено много се героизира и романтизира този мрачен исторически период. Царският режим е отговорен за най-тежките катастрофи и социални разделения в България, пред които стореното от комунистите бледнее. Но българинът си гледа пощенските картички от Орлов мост и си мисли, че тогава България е била рай...

тогава следват две национални катастрофи в рамките на време равно на един миг от историята. Реалното най голямо развитие има България при Тодор Живков. За 33 г. се правят неща, които сега и за 133 не могат да се направят. Вече 29 г се краде от направеното по негово време и нищо ново няма! А периодите са почти съвместими!

ще ги стигнем 3-те фалита и 2-та дълга, даже ще ги надминем

kerelov@poshta.net

И какво РЕАЛНО е направено по Т. Живково време? С какви средства? Със заграбеното от по-предприемчивите и заможни българи, натикани за целта в концлагери и убити без съд и присъда. Безумия като Кремиковци, Червена могила или напр. ЗТМ в Русе, "чинията" на Бузлуджа, построена с "доброволните" дарения на българския народ? Мога да изброявам още много такива "постижения" на живковия гений, знаейки, че те не са само негово дело защото са прекалено много за един човек - работили са здраво от цялата червена върхушка за докарването на българите до просешка тояга.