"Луфтвафе" умира бавно

Немската военна авиация е в катастрофално положение, няма пари, резервни части и боеприпаси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без Америка , Европа е "капут" за 2-3 дена ! Нещо повече , ще искат да са съюзници с Русия !

дрОгаре, и ти сенегалец, луфтвафе наистина умира! но много бавно! смъртта и ще стане факт някъде към 600 години след кончината на военнокосмическите сили на вова!

Що ли ми се чини, че твойта починка ше се срути много по рано ве чирашки клошар.!.хахах гологъзника па квичи

Тези нацисти не знаят ли, че са под окупация и пълен конторол на техните близки братя по мислене- бандитите от фашистка Америка !?? Какви самолети, каква армия искат !?? Икономиката на Западаща Европа ще навлиза в все по-труден период! Нямат суровини, пазарите им намаляват, застаряващо население и риск социалната им система да рухне и тн..На всичкото отгоре няколко десетки милиони араби и африканци ще им кацнат на главите в близките години !!

Луфтвафлето имало по-малко самолети отколкото при Хитлер. Чакай че се разплаках от мъка!

Германия няма пари за Луфтвафе, но пък има пари за всеки хрантутник добрал се до нейна територия. Така е, питайте канцлерката многократно каза че горен лимит за хрантутници няма!

Всяка жаба да си знае гьола. Германците правят коли Американците - самолети Руснаците - боряшник

А чалгопитеците като тебе серите говна и после ги ядетк!хахах

по време на агресията срещу сирия тази година от базата на британия в кипър трябвало да излетят 8 самолета, а успели да се вдигнат 4; френските самолети пък не успели да долетят на разстояние, от което да обстрелват сушата; европейските ввс не са по-добре от нашите по боеспособност

това риа новости ли го написа, или тасс го нашепна?

Тръмп е прав за 2 неща, необходимостта от противодействие на китайския дъмпинг и нечестни търговски практики и че страните от НАТО трябва да увеличат разходите. Не че тези неща ги е измислил той де.

Ние имаме само два самолета готови за бойни действия срещу руснаци и китайци.

Ние имаме всичките самолети на NATO зад гърба си!

колкото и кипър имаше "цялото нато зад гърба си", а какво стана, а либерал идиоте атлантически

Зад под гърба си имаш наврен резан ерДогановски патлак, те тва имаш ти клошара жалак!

Зад гърба си ? Малко , но фатално по надолу !

Западна Европа е мирна. НАТО има достатъчно самолети. Ако трябва ще направят много за 0 време.

Меркел смята да подсили пехотата с 3-4 милиона мигранти !

Чакай... Те за своята Сирия и за Афганистан не се биха, та за Меркел...

Танте Меркел се е оакала и там ... при това яко. Положението прилича ли ви на ситуацията с нашата бойна авиация ?! ... и Бойковите действия през последните 10 години ....

кога Германия е военна супер-сила - зле (даже много зле). Кога не хранят армия пак зле... няма угодия и това си е.

за реални дейности се иска реална икономика. а цяла Европа се ориентира към услугите....

Производството на детайли по поръчка също е услуга!!

Това е превод на руска статия.Четох я сутринта,разликата която г-н Тодоров не е превел е че там накрая се говори че само велика Рассия може да помогне на Луфтвафе защото Ра ссия имала най-добрата авиация.

Майко мила! Руснак да учи на авиация немец!??!!?? Като ще си разказваме вицове, давайте...

Вицове ли? Абе навремето имаше една военна школа в Липецк, ама ти си слабо запознат... Таа в този дух-летците от тази школа после покориха цяла Европа!

До Мацко. Школата в Липецк е била там, само защото Сталин е бил другарче с Хитлер и е нямало как да бъде другаде в Европа. Ще се съглася с вас, ако ми напишете името само на един руски авиационен конструктор, който е работил в Германия. Защото обратния вариант има много примери.

Чакай сега-говорим за летците. Немските авиоконструктори са по-добрите,това ясно...Ама като полигоните край Липецк НЯМА НИКОЙ В ЦЯЛА ЕВРОПА! Голяма част от немските летци са се научили именно там. Жалко че братушките нищо не са научили...

До Мацко: Прав сте, и дума не може да стане да сравняваме Хартман, Бар, Крупински, Щайнхов.... с Покришкин и Речкалов. Но 103 германски пилота имат по над 100 победи а руснаците нямат НИТО ЕДИН такъв пилот.

е сравнението що се касае за военно примишлен комплекс и военно технологични възмогности на Русия с жалките остатъци и усмивки от старите ленти от миналит век на Германия.

Много странна работа - 1,2 % са им разходите за отбрана, имат само 90 самолета, армията им не голяма по численост, къде отиват парите?

скочил с парашут от повредената машина ! Приземил се и като откачил парашута, обрали го мигранти !

Луфтвафето беше луфтвафе, докато летеше на Месери и Юнкерси. Сега е вятър работа... И кой ще лети? Мигрантите с немско самосъзнание?

Някой Рюдигер, например...

Ако Турция излезе от НАТО и в обединена атака заедно с Русия нападнат Европа, Европа пада за месеци. Единствените военни сили останаха Великобритания и Франция, а на първата не и пука за Европа.

франсетата не могат да се броят за военна сила...и те са кат западналите немци , че и по зле. Турците добре,че не искат пак Виена,че нема кой да я опази.

глупости говорите и двамата... Армия която се кланя 5 пъти на ден на аллах няма. Има въоръжени бригади дето се хвърлят без ред в боя с божията помощ... По същество - тази история с Виена се е случила преди стотици години и тогава османците вече са имали територия на Балканите, от където са получавали логистична подкрепа. В момента такава няма. Нещо повече Франция може да е много зле военно (което според мен е невярно твърдение), но е ядрена сила. На последно, но не и по важност място - за Русия се говори какво страшилище е, но е факт, че нейното дрънкане на оръжие може да уплаши само значително по-малките от нея. Ако тръгнат прословутите руски танкове по-далеч от линията Днестър/Калининград няма да стигнат. И то не за друго, а защото докато минат през Украйна и Беларус на полската и Румънската граница, ще ги чакат минни полета... От Карпатите та до Рейн. Но дори да предположим, че руснаците хвърлят 10 милиона човека да утъпчат пътя на "непобедимата" червена армия останалите 130 милиона руско население ще измрат от глад до 1 година, щото няма да има какво да ядат, а само на пиене няма как.

Аха, аха... Знам само за един склад в Урал за консерви, от който с кутии могат да построят цяла София 1 към 1... Вярвай ми-взели са си поука-от глад няма да умрат, слушай кво ти пее радиото...

НИГЕРИЯ, ТАНЗАНИЯ, КЕНИЯ И КАМЕРУН СА ПРЕДЛОЖИЛИ ЗАЕМ НА ДОЙЧЛАНД ЗА ЛУФТВАФЕ !

Това е просто срамно. Хранят сигурно с толкова пари бежанци, колкото са военните им разходи, а бойната им авиация е по-малка от турската

То тва е целта! Да хранят мигрантите за да нямат средства за нищо друго!

къде си?

Явно затова Турция взе към 100 броя F35, да отдели няколко за въздушното пространство на Германия. Шегата на страна, но не е добре, ни за Германия, ни за Европа.

"Луфтвафе" умира бавно - какво да кажем тогава за ВВС на БА. Може би да честваме едно - 15 години от смърта?!?

западна Европа я чака съдбата на българия

Щом германците нямат пари да поддържат авиацията си, за какво мрънкаме ние

Със 100 милиарда евро излишък, Германия може да си позволи военна авиация, каквато си поиска и колкото си поиска. Въпрос на приоритети.

дре ме ми не kура

Ми той дреме понеже за нищо не става

каква държава просраха следователите на меркел хатун..... и като с езмаисли човек ,че боцко и вик а..началника.....ужас!

Дойчо, краварската подлога нежно приглася на Дончо краваря!!!

хихи :) германия няма пяри хохохохо ( цитат от дядо коледа)

Нещо сте объркали статията, ДИР! Става дума за България, а не за Германия, нали!

Бий самара да се сеща магарето. Да, и за боковия бантустан булгаристан става въпрос

НАЛИ ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ПРИИЖДАЩИТЕ ВАМПИРИ !!!!

Спокойно, няма кой да ви напада, ако си кротувате. Ако пък сте много на зор ние като съюзници и приятели ще ви услужим с някой отремонтиран в братска Полша МИГ, но не е сигурно дали ще можете да го подкарате. Подържайте само санкциите и се дръжте за Доналд. Той ще ви (до)оправи.

Е, как ще нападнат Русия отново?

Луфтвафе" умира бавно Ако това е вярно тези са зле ,като българското "Луфтвафе". За разлика от нас обаче германската държава поне пари има.

Пари има, ама за помощи за емигрантите, а за останалото - прочети о внимателно статията!

Добре че са съветските самолети, останали от времето на ГДР.

Торнадо не са руски самолети

Няма страшно. Радев ще им уреди една поръчка за самолети. Доволни ще останат....

Германия си остава най силната страна във военен,икономически и политиччески ...аспект във Европа!

Няма ли някакъв софтуер, който да знае, че У българския език няма дума завършваща на Ъ. Или пък има... КозЪ, овцЪ, бозЪ,имамбаялдЪ

Има , дума, макар и име: Карадайъ

То и иманбаялдъ е с Ъ, ама аз говоря за български език. Поздрави

то Германия умря и с нея уумира ЕС..те за едни самолети ревнали....