Любомир Шопов: Квотният принцип е зародиш за корупция

Властта е „омагьосана”, а квотният принцип на управление е зародиш за корупция, заяви в интервю за Дир.бг ексдиспломатът Любомир Шопов.

Обратно в новината

Коментари - Любомир Шопов: Квотният принцип е зародиш за корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е най-информативния материал от всичко, което съм чела в този сайт. Има много да се научи от него, ако човек се интересува сериозно защо например, в България, която би трябвало да е правова държава, Конституцията/върховния закон се поругава грубо вече 2 десетилетия и то на всички нива на властта - Парламент, Правителство и съд! Защо имаме незаконни етнически групировки като ДПС, а сега и ДОСТ, които открито работят за подкопаване суверинитета на държавата? За какви "права и свободи" се "бори" ДПС? Нали БГ е демократична държава, а демократичното управление гарантира правата и свободите на гражданите! И т.н., и т.н. Въпроси, които си задавам от години и задавам публично, но отговор няма! Няма и да има, въпросите са неудобни и накърняват статуквото. Много жалко, че статия поднасяща богата информация по сериозни и неотложни за решаване проблеми се коментира на ниво "селска седянка" от хора, които нямат навика да мислят със собствените си глави. Както беше казал един политик-тиква: "Аз съм проЗт и вие сте проЗти. Такъв е матр'яла, лош".

Квотният принцип не е зародиш а гаранция за корупция, Шопов. Виж например бившето министерство на отбраната.

Поредната комунистическа баданарка.

Много е тъжно да се четат коментарите на форумците в този сайт. Доказана неграмотност и семплота. А от това интервю може да се научи много. Но, ние четем Винету!!!!!!!

Човече, щом за теб люпчо шопов е авторитет, който може да обучава, ограмотява и поучава, тичай на "Орлов мост" и се буни надолу с главата у Перловската река.

Я кажи какво научи?

Кой инсталира ДПС-то из всички етажи на българската държавна власт!?Не бяха ли това, позитанските комуняги!?Това, ако не си го разбрал, защото не го съобщаваш в интервюто, за какво изобщо си говорим!?

задай въпроса към едно посолство намиращо се на балкона на София, улица Козяк.

Колко правилно разсъждава човекът, колко патриотизъм. За прогейтър мрежата и продажните "десни", такива като него са ченгета, агенти на ДС, комунисти, все лоши неща, според тях. А както виждаме, тези хора са си разбирали от работата - защита на родината. Такива като него, сега са заменени с еничари, мутри и нихилисти, като бъчвата, тиквата, цвъ-цвъ, стани-шеф, пеевски, земеделецо, праси, много дълъг ще стане списъкът. Те ни мислели доброто, а такива българи били, есва ли не престъпници. O tempora, o mores.

Ако някой знае ,че някъде е останал някой прашлясал заровен комунист, да го даде на българската поръчкова журналистика. Тя е достатъчно бедна и инквизиционна за да малтретира българите с "мисълта" на тези хора които български закон, приет в българското НС определя като престъпници, а организацията им - БКП като престъпна. Срещу поръчка, блъграски журналисти почиствата комунисти всякакви от прах и кал. Като химическо чистене са.

Журналистите не са "знаменател", господине, или госпожо "някой", като никой. Журналистите са длъжни да питат, а това което казва този човек е умно! За такива като вас, ограничени хора, говори човекът. З адогматиците като вас. трябва химическа война

Разбира се, единствено формулата 3-5-8 (игра на карти, известна и като "блато"), приложена творчески от Станишев, комарджията-дървар и единственият български патриот Доган, е извън всякакви съмнения за корупция, задкулисие и кражби. Нали, другарю Шопов?

Мозъкът на дипломацията ни се опитва да изрази сбърканото отношение на комунистите към турците в България, историята, държавата, демокрацията, човешките права и др. подобни. Естествено бърка и той на всяка своя втора дума от хаотичните си мисли.

верни неща, размесил ги и с тъпи догматики!?Ако, наистина ги мисли нещата през лупата на тия догматики, дори и дипломат и претендиращ да знае в дълбочина нещата от световната политика, надали е достигнал всъщност, до истинските дълбини!?Ако наистина ги знае тези дълбини, а в интервюто, просто не ги съобщава, срамно е да плещи, без да дава насока за истинността на нещата!?

е зародиш за корупция. Особено една "симбиоза" гроб-така наречени "патриоти".

"Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен. (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система" В следствие на това - "подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.". Тази дипломация е правил др. Шопов. Дипломацията на баща си и престъпните негови съпартийци. Но, защо му се дава трибуна? Той няма какво да каже на днешните млади хора.

Навремето не можеше Сульо и Пульо да бъдат соцдипломати! Качеството да си син на член на политбюро е едно от безспорните качества!

е изредил абсолютно всички руски опорни точки. Нищо ново, нищо интересно, ретроградни дрънканици и пропаганда в стил ЗКПЧ от 50-те на миналия век.. Типичен гладък червен мозък.

любчо шопов е един от двамата синове на неграмотника от герман григор шопов, вечният първи зам.министър на мвр по дс и един от хората на москва, които дори правешкият каскет не смееше да пипне. Може да намерите в мрежата факсимилета на дс документи с неграмотните резолюции на "генерал" григор шопов. Люпчо е умен почти колкото баща си и в едно конкурентно общество щеше да мете улици и мие вецета ?

си написал подхожда на завистлив некадърник, нямал възможностите на съученика си. ех колко такива като теб от тъмно червени станаха тъмносини и разбишкаха държавата с некадърността си. кой бил баща му, кой бил майка му са най често срещаните обяснения и прикрития на некадърниците, вместо да се покажеш колко си добър се ровиш в роднинските връзки на тези, които те превъзхождат. като, че ли сега не е така и некадърниците отново по роднинска линия и шуробаджанащината не са в апогей?

" Квотният принцип е зародиш за корупция" -........ И ТОВА ГО ПИШЕ ЛЮБО ШОПОВ..... , НАСЛЕДНИК НА ШУМКАРИ.... И ВЕЧЕ ВТОРО ПОКОЛЕНИЕ ПРЕДАТЕЛ !!!

ако няма достатъчно данни да е в затвора трябва да го приберът в лудницата!!! Бях чул някъде, че Моника Станишева станала шефка на ДИР-а, как стана това като е в Брюксел или не е, или съм в грешка. Но ако е така - не е чудно - ще им сърбаме попарата на комунягите, като нямаше лустрация, както по-долу един пише. Освен да се изнесем - друго не ни остава.

Не е лесно да си признаеш вътрешно, че това, което цял живот си вършил, е било една лъжа.

ама този соц.дипломатг плаче за затвора или поне за доживотна забрана за изява. Като е било толкова хубаво, като сме имали такива незаменими кадри защо го докарахме дотам, защо се отказахме от куменизма, защо се радвахме толкова - милиони бяхме по митингите и сваляхме такива като него. Ако имаше лустрация - нямаше да ни учи на ум и разум. САМО У НАС НЯМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ - това е главната причина да сме на последно място дори и от бившите соц.страни.

това щях да кажа,този ако надрънка всички тези глупости в нормална страна щеше веднага да бъде арестуван и съден,но тук може всичко да си говори

Съгласен съм. Винаги съм казвал че САЩ дръпнаха много напред именно като подгониха комунистите през 50-те години на миналия век. За няколко години ги съсипаха(и забележете - без да правят лагери на смъртта ,концлагери и други такива избивания на хора)

Всеки, който се е хванал с Тиквата е бил унищожен! Защото не може да има по-голям популист, лъжец и егоцентрик от него. Това съчетано с ДС-арските репресивни методи на ЦвЦв води до продължаване на тиквената диктатура. Поне до 2020 година, когато вече няма да има еврофондове. Така че лека им пръст на т.нар. Патриоти. Жалко за нас, мислещите българи!

Това е някаква нова опорна точка - да се твърди че България по време на соца е била на 25 място(може да е била ,но на 25 място в соц блока). Все пак има още живи от нас които преживяхме онази мизерия.Бяхме 9 милиона(и сега сме толкова - 7.2 + останалите 2 които забегнаха) Ако по време на соца бяха отворени границите щяха да останат само активните борци и политбюро(даже и циганите щяха да избягат)

Пич, защо сега като сме толкова добре, седиш и пишеш в дира? Защо не си на Сейшелите, Гърция, Дубай или там където ходят софиянци? Нямаш пари ли? Ами тогава защо си десен? Не знаеш ли класическото определение за идиот? ИДИОТ - беден и десен.

Дърто, ти ли си класика? Бедността е преходно състояние, ако си десен. Ако си ляв, то става константна величина.

В Дубай бях на Нова година,лятото съм резервирал вила на Канарските острови - но не виждам какво общо има това с темата П.П И да подчертая - не съм богат

До 89-та било еди как си. Ами защо стана еди-инак си?! Нали заради провала на това, което беше до 89-та!! Такива малоумници едва ги понасям... То глупаво! Не може да разбере, че за да се случи това, след 89-та единствената възможност е до 89-та да са се случвали много лоши неща, които са станали явни след 89-та. Според тоя явленията нямат връзка, а се появяват от майната си самички. А то не е така. Навсякъде, където имаше комунистически социализъм, сега, 25 години след уж промяната, е смрад и разруха. Няма да е следствие от много голяма хубост до 89-та. За такива чукундуро като този има явления сами по себе си, а проускът че социализмът е диктатура, която ощетява нациите в дълбочина, че интелигенцията е поругана в този строй, че аномалиите и изроденостите му са очевидни и няма как да не дойде 89-та с всички разрушителни ефекни - това някак си е отрязано от мозъка им. Което оказва единствено едно - посредственост. Такъв тип посредственост, прокламирана по медии - е следствие именно от пораженията на социализма върху интелекта. И е основната малфункция, поради която обществата след при и след социализъм са изпаднали и негодни за истинско съзидание и възход. Примера виждаме на снимката. Емблематичен при това. Чуя ли тъпак, който да каже как било хубаво преди 89-та и ак било лошо веднага сле дтова, ми се доповрща от посредствеността му. Още 6-7 години преди 89-та споделих с баща си и приятели, че това, което виждам, върви устремно към пълна разруха. И се случи. Но не се случи поради демокрация, която така и още не сме видели. А се случи поради негодност на едни 45 години уродства и ощетяване на нацията. Това наблюдаваме във всички 43 държави, които са пострадали от различните форми на комунизъм и социализъм. Ако имаше едн изключение, щах да имам най-малкото съменение в извода си. Но изключения няма. Какъв тъпак трябва да си, за да си затвориш силно очите за този факт?! Ето такъв като изтипосания на снимката.

Браво,това мнение трябва да го закачат на сайта и да го четат младите всеки ден по 2 пъти.

Докога ще ни облъчвате с комунистически и левичарски опорни точки,бе Дир.бг? Давате дума на хора като този Шопов преки виновници за положението ни(идеолози на т.н.Възродителен процес,разделението на нацията,икономическия и финансов колапс на България към 1990 г. и др.).Във всяка цивилизована страна хора като него-бивши комунистически ръководители,отдавна щяха да са забравени и никой нямаше да ги помни.

Не забравяйте кои са собствениците на Дир.бг. Доскоро собственик беше някакъв съратник на Жан Виденов (даже самият Жан Виденов по едно време преди няколко години беше назначен формално като системен администратор в сайта :))), а от 2-3 години собствеността е в Моника Станишева. Надявам се, че това да изяснява нещата.

Подкрепям на 100 процента

Сега остава да ни пуснете и "професор" Пиргова и дъщеря й Достена Лаверн, за да обяснят и те на нас - простите - как настоящата власт ни експлоатира, тормози и издевателства над нас и как само БСП може да ни оправи.

Какво е това животно "соцдипломат"? Ще се изсипете ли ако го напишете с цели думи, а не в тъп руски стил? Да отговори пубнеграмжурналистът, който го е написал?

Тъп въпрос. Коментирай новината, а не журналята !!!

Авторът е неотменна част от новината. В случая са двама тъпаци сбърканяци. Журналистката с въпорсите си е съавтор в едно интервю, ако нямаш против.

Новината е, че още един ДС кадър се включва в хибридната война срещу България. Много са елементарни: При тотаритаризма нямаше висшисти клошари, а сега има, образовението и здравеопазването бяха безплатни, а сега не са! Целта е да се ерозира вярата на българина, че е хванал правилната посока, да се обезвери. Това е тяхната мантра. Тя обаче е обречена и е без никаква перспектива. Моят въпрос е: ако установим и се обединим категорично като общество около идеята, че при тоталитаризма предимствата са били повече, отколкото при демокрацията, то какво ще последва и какъв ще е ефекта от това? Нещо повече, дори да се върнем към диктатура, то това ще е за кратък период, какъвто са преживявяли много народи. Какво като в Чили е имало такъв период? Или в Гърция?

"Патриотите" са гласували за 30%-ното увеличение на цените, а толкова шум вдигата за повишение на пенсиите с 20 лева след три месеца и още 20 след 6 месеца, общо 20% за 30% ценови скок, което означава 10%-но обедняване.

И аз искам да гласуват за 30% намаляване на цените на Лукойл. Те само да гласуват и цените на петрола и неговите деривати веднага ще паднат, нали? Вземете поне малко се поограмотете икономически.

Най-добре е да престанете да използвате продуктите на "Лукойл".

Ех че елементарна сметка - 30% увеличение на газа и 20% увеличение на пенсиите - значи общо 10% обедняване, сякаш пенсионерите само газ потребяват. Все едно да кажем, че понеже има 100% увеличение на цената на доматите, а само 20% увеличение на пенсиите - значи има 80% обедняване. Е, да, ама не. Инфлацията не е нито 30%, нито 100%, а е 1%, а увеличението на пенсиите ще е 20%.

Значи още може, все още не всичко отива за отопление и храна и с 200 лева пенсия и на опера можеш да отидеш, и в театър "Иван Вазов", защото все още се водят "народни", но май за са по-специална част от народа.