17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Христос или Аллах ! Когато Патриархът ми се лекува в Турска болница. В Христос да вярвам- всемогъщия. Нали до сега Патриархът е бил и ще бъде праведен. Господ да го поживи. Почти не се чува в Храм да се каже- идете на лекар. Господ е дал лекарите. Казва се-Молете се за... Защо накрая отиват при лекарите. Лекарите грешат. И им се сочат с пръст грешките. От най- вярващите се сочат. Желая Му здраве ,на Патриарха . Но нека като му помагат лекарите,той и останалите много Вярващи да отиват редовно на лекар. Да не отидеш своевременно на лекар ,също е крадене , убиване. Самоубийство даже. Дано се поучат Светите отци и често да повтарят на Вярващите-отидете на лекар. Много болни има между тях. Но карат на пост и молитва.

Бог е дал лекарите, но лекарите не са богове, а обикновени хорица, които искат да бъдат издигнати в култ и превърнати в идоли/божества, само затова, че уж лекуват. Знаем много добре, че днешните " лекари " по-скоро осакатяват или прикрито убиват, отколкото да лекуват качествено. А отношението им към болните, родилките , възрастните и децата, е ужасно и нечовешко. Ти към това призоваваш - да бъдат издигнати в култ тия шарлатани и пишман лекари, което е всъщност нарушение и грях. Не може грешни хора (дори и да са лекари и да практикуват лекарското изкуство, макар че повечето днешни " лекари" са ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ!) да бъдат издигнати в култ, те не са богове, а обикновени хора. Напълно естествено е посещението на Патриарха в болнично заведение.

Дано да се оправи и възстанови патриарх Неофит.

До дддаааааа (нерегистриран) " Св. Иоан Златоуст: „Ако ти чуеш, че някой на кръстопът или на площада хули Бога, отиди и му направи забележка. И ако е нужно, удари го, не се отказвай [да го сториш], удари го по лицето, разбий му устата, освети ръката си с удар!“ Когато се появи някой "Арий" има нужда и от св. Николай." А другите отци, също участвали на първия вселенски събор против Арий и ереста му, не са от значение, така ли, екзалтиран тъпако?

Как така да нямат?! Решенията на тези събори се взимат с единодушие, с единогласие. Борбата с ересите и с богохулниците е общо дело на Христовата църква, не на отделни нейни представители. Не схващам какъв ти е проблема, умнико!

Тъпако, много добре схващаш! И не ме поучавай! Не съм малоумник, че да ме поучаваш; християните не са малоумници, че да им се говори сякаш са невръстни, неспособни дечица,тъпако скапан! Екзалтиран идиот!

Не схващам какъв ти е проблема, умнико! Правиш се, че не разбираш, много добре разбираш, боклук! Цитирам те, екзалтирано нищожество: "Когато се появи някой "Арий" има нужда и от св. Николай." Тук споменаваш само един свети отец, участвал в събора. Сякаш другите свето отци ги няма и не са допринесли против ереста. За каква съборност говориш и къде е тя, когато даваш едноличен пример?! Всички ли отци на събора са тръгнали да шамарят еретика Арий, кретен, понеже свети Николай от град Патара го е шамаросал? И в това ли се състои съборността, да се шамарят / удрят или да се отправят физически заплахи към еретици? Ти въобще не си християнин, камо ли православен, а си ултра турбо "православен" идиот тип руски и с психически отклонения, на когото му харесва шамарите, побоищата и смъртни заплахи като респектиращи "средства" не само към еретици, но и към инакомислещи или хора, които са в Православната Църква, но не искат да живеят или взимат пример за благочестива вяра от " православни" рускофилистични скотове като тебе. А това, че пишеш за свети Николай от град Патара, не те прави по - благочестив или по - угоден нему! И най - вече тъпата ти тиква не схваща това, че има къде по - Велики Библейски светци, по - Велики са и от светите отци и от всички гръцки /византийски светци, и които, за съжаление, са пренебрегнати и непочитани в Самата Православна Църква!

Всички знаят, че дедо Неофит е дърто ченге от бившата ДС с чин о.з.полковник, но малцина знаят, че дедо поп е и дърта комуняга - освен че целува явно разпятието, тайничко целува и червената петолъчка. Алилуя, алилуя, Господи помилуй, разбиииш, другарке и другаре!

Много хитро, не може, да го подмени сл. правителство, в болнични е!

Не ми е време да се оттегли?

А защо не са го закарали в тъй наречения им "свещен" храм, че другите попове да измолят изцеление от господа им? Нали даже КОВИД не ги ловеше, защото вярата им ги пазела?

На ДС да ги лекуват в Москва при Гундяев

Разпопения поп протрива ли ръце?

А неразпопените му колеги от ДС с ролексите?

"Дядо" Ники ли?

Някакви араби и китайци са го ЗАРАЗИЛИ, разболяли !!! И после за да го ОГРАБЯТ, му казали да отиде в тая китайско- Турска болница - Токуда.. Тоя митрополит НЕ можа ли да намери ДРУГА българска болница ??? А най- добре е да ГОНИ да бягат НАДАЛЕЧЕ от църквата му, всякакви араби и китайци !! За да НЕ се разболява..

готови да се "жертват за България" като патриарси.

75 му се налага да е в болница.Съобщавате го все едно не знам какво е станало

Богоборците и педерасите наскачаха веднага като чакали на мърша... Да ви припомня само: Битие 1 "27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята." Не може да ти бъде отнето право, което нямаш! Бог ве и дал правото да бъдете мъж или жена. Всички останали "права" по този въпрос са извращения. Амин!

къде точно е уточнено в библията да има патриарси със златни раса, дълги бради, на които да им се кланяме?

Никой не те кара да се кланяш на подобни личности, нито на папата, нито на имама. Това си е въпрос на личен избор. Бог просто иска от нас да живеем съгласно повелите Му. И това е, което не правим.

Фарисеите и фанатиците веднага подкараха изтърканата грамофонна плоча - КОЙТО НЕ Е КАТО НАС Е ПРОТИВ НАС, Е БОГОБОРЕЦ, Е ПЕДЕРАСТ, Е ТАКЪВ И ОНАКЪВ. ФАРИСЕЙ СИ ДРУЖЕ! ТАКИВА КАТО ТЕБ РАЗПНАХА ХРИСТА И ПОСЛЕ ПЪРВИ СТАНАХА "МЪЧЕНИЦИ" И "ХРИСТИЯНИ"!!!

Св. Иоан Златоуст: „Ако ти чуеш, че някой на кръстопът или на площада хули Бога, отиди и му направи забележка. И ако е нужно, удари го, не се отказвай [да го сториш], удари го по лицето, разбий му устата, освети ръката си с удар!“ Когато се появи някой "Арий" има нужда и от св. Николай.

А уж се хвалите какви сте били милосърдни.

То в същото художествено литературно произведение пише и против кръвосмешението, ама децата на тези първи човеци как са се възпроизвели?

Докторът да предпише пост и молитва

Факт е, че ГЕРБ напълниха БПЦ със златолюбци, крадци и лъжци, а в някой случаи ис откровени мутри! Най отгоре сложеха доказани агенти на Държавна сигурност! Самият неверник Бойко Борисов не се свинеше да лъже откровено и да нарича Господ Бог с просташкото и мутренско "шефа"!

какво общо има ГЕРБ с БПЦ? БПЦ се контролира от ДС поне от 80 години насам, след като БКП избива политическия елит на царска България. Да припомним Патриарх Максим - какъв беше той?

ГЕРБ продължиха практиката на БКП и ДС - да назначават агенти на ДС в структурите и на върха на БПС!

Дръж се полк Симеонов, цяла ДС сме зад теб! Къде да търсим сега ново ченге за Патриарх?

Школата в Симеоново подкрепя полковник Симеонов!

БПЦ е пред пълен разпад. Там е законът на Омертата, но от известно време владиците не могат да се съберат дори на заседание на Синода. Не могат да се понасят помежду си. - Нечестивий совьет Бог разорит!

разпад няма, защото има яко кинти.

Никой не е вечен ,само Бог. На всеки му идва времето да се яви на отчет. Но, мисълта ми е за друго - колко ли от владиците се молят да умре, за да му наследят бялата шамия!?!

на ген. Максим витае ли, витае....Май скоро няма да се изпари, харесва му тук с тези безкрайни земни благини. Как си го представяте това някой от тях да легне на релсите, за да спаси част от населението си? Аз хич биля, да ви кажа.

От господ му идва наказание, за безбожните глупости, дето прави. Как може да посъветва конституционния съд да лиши хора от гражданските им права.

Троленето е тролене, ама се бой от гнева на всевишния

Не е позволявал някаква земна отрепка да ги отнема!

Добра новина. Един доносник на ДС по-малко.

гушва букета до дни.

Кой каквото желае другиму, той да го получи