37-годишен мъж бе застрелян по време на лов

37-годишен мъж е бил застрелян по време на лов в района на местността Герените до варненското село Рудник.

Обратно в новината

Коментари - 37-годишен мъж бе застрелян по време на лов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dimka

Да, то така по невнимание се трепат ловджиите!

Чий к,р е търсил тоя дудук? Намерил си го е!!!

Разбирам да вземеш един лък и да се забиеш в гората за ден два да хванеш нещо за ядене, това е лов. Ма тия комплексирани дебелаци " За доказателство, ако сте мазохисти или садисти гледайте хоби лов тв" с пушки за неколко иляди лева дето трепят животно от разстояние на което животното няма шанс, отделно си захранват място където да го трепят за да не се налага да си мърдат задника. А по същото ТВ гледах група атлети, се докараха с няколко джипа, най изтъкнатия "ЛОВЕЦ" застана на едно хълмче, а другите олимпийци с атв-та плашеха и му докарваха диви прасета. Пак там може да видите как си тренират кучетата с беззащитни животни в затворени пространства. Абе след новините на застрелян мутраген тия са ми най любими.

В дружинката требва да си ОК със всички. Щото много инциденти станаха последните години.

Ловът е убийство на беззащитни животни за удоволствие. Не за храна, за кефа да отнемеш живот само защото можеш. Като сте такива мъже, хващате копието и скачате на лъва, мечката и носорога като едно време. И ако случайно победите се хвалите, защото има истинска причина. Сега всеки може да натисне спусъка и от 300 метра да убие. Грозна работа - варварска, безсмислена.

Така. Му се пада лова трябва да се забрани убийци

Шилo

Малко ловни размисли: Ако го няма лова на диви свине, последните ще ни изядат, буквално. Дивата свиня се плоди в геометрична прогресия и единствения начин за регулиране на числеността й е лова. От друга страна, ловът е достигнал невиждани висоти в извратеността си. В ловните стопанства се избиват стотици хиляди животни, като се отстрелват чрез причакване на хранилки и солища от охранени "бизнесмени" - в това няма никакъв спорт, нищо, с което да се гордееш отвъд комплексите си. Това не е лов, а брутално убийство - животното си яде, почти неподвижно, стреля се от максимум 100 метра, което е нищо за съвременните оръжия, животното няма абсолютно никакъв шанс. Стрелба по мишена е това, а не лов. Не разбирам хората, които се гордеят с подобни "постижения".

От статията не се разбира, застреляния ловец ли е или невинен човек.

Дано е ловец!

TIREX

избиването на животни за кеф трябва да се забрани! с хората също.

Много прост народ се е навъдил по българските земи! Някакви нещастници, които си нямат представа за какво говорят, ще си дават мнението за ЛОВа като цяло?!? Гледайте си смотаните семейства, че произвеждате деца-идиотчета, пораснете умствено-тогава си давайте мненията!! За Риболова в БЪлгария мнения нямате ли?? Щото поголовното унищожаване на рибни видове е там!! За лова не си давайте мнението, защото основния УБИЕЦ на дивеч не са ловците, а земеделците с техните отрови и унищожаване на хабитата на дребния дивеч-зайци, фазани, пъдпъдък, яребици и т.н. -а това оказва влияние в/у развитието на едрия дивеч. Освен земеделците, убийци са и обикновените хора-замърсявате околната среда с химикали, хвърляте боклуци на нерегламентирани места, не опазвате природата.... Всичко е комплексно-не може да се каже, че ловците са виновни! Лова като занимание съществува от зората на човечеството и идеята му е не само да се убива за прехрана, а и за поддържане на устойчиви дивечови популации. Поинтересувайте се за развъдниците на "зубър", елен лопатар и други видове, опазването на рисовете в Зап. Стара планина, които се реинтегрират там...много е лесно да се говори, но преди да го правите-направете вие нещо за природата!! Най-малкото: изхвърляйте си разделно отпадъците!!!

Накъде върви човечеството-луда работа-под 1 процент от всички който защитават животните може да имат мнение-всички останали са ЛИЦЕМЕРИ-щот папат я пиле я риба и месо под различни форми-пък и млякото,маслото и кашкавала -знаете ли ,че теленцата от 1вия ден се отбиват НАСИЛА от майките си -за да може да папате вие.Нормалните хора са на изчезване-човечеството става изкуствено:(

А, чакай малко... Лично аз съм МЕСОЯДЕН, но не харесвам дивечовото месо по ред причини, но основно заради начина по който се "добива". Отделно съм се нагледал на цигании при подялбата на месо от диво прасе да речем... Уж всеки излязал на ловен излед заради страстта, а после правят фасони при подялбата, че и до бой са стигали... Ебем ти и лова и чудото... :)

"Лова като занимание съществува от зората на човечеството и идеята му е не само да се убива за прехрана, а и за поддържане на устойчиви дивечови популации. " Природата си има своите механизми за регулация на популациите и то не от хиляди, а от милиони години. Да си чувал за естествен подбор? Къф си ти и кой те е опълномощил да се намесваш в естествения ред на нещата? Реално излизате да убивате за кеф, а не защото сте се загрижили за природата.

Ловците са в болшинството си са хора с комплекси...като толкова много ви се стреля защо не заминете на фронта(който си изберете) за да почувствате истинската тръпка.....или шубето е голям страх а селски идиот....да си стреляш по животно което е беззащитно като на стрелбище е голям кеф но ако и по теб започнат.....посираш се и за това все такива изроди сте се събрали....преди само червените гаулайтери имаха такива правомощия,че се правеха на аристократи от миналото......пожелавам ви все по често да се от стрелвате за удоволствие на публиката

Това ли е начина, да оправдаеш дивашките убийства на животни, като вменяваш вина на хората?Да, семейството ми се занимава със собствено малко земеделско стопанство, но екологично, не се пръска с никакви отрови, съседа до нас отглежда пчели, живи и здрави са и заедно опитваме от меда им!Похвално е, ако наистина ловни дружинки се грижат за прехраната и размножаване на дивеча, което в никакъв случай не дава морално право на последващ отстрел и умишлено убийство.А това, че така със стрелба се регулирали популации на видове си е чиста проба лицемерно оправдание.В дивите амазонски джунгли, където човешки крак не стъпва, интересно кой и какво регулира със стрелба, та са най-истинските и богати находища на видове, част от които човечеството все още не познава.

Който нож вади,от нож умира.Т.е.-който вади пушка да убива беззащитни,от пушка умира.Хак да му е!

Случило му се е това, което е планирал да извърши с невинно същество! Възмездието никога не закъснява, когато планираш да извършиш зло, особено убийство. Бог гледа и вижда преди да вдигне ръка...

Бог гледа и вижда преди да вдигне ръка... и дръпне спусъка.

Продължавайте да се избивате, долни душици, стоящо по-ниско и от зайчето, което искате да убиете. Садисти прости, и вас трябва да подгонят из горите и да ви отстрелват за кеф. Измет комплексирана! Ловът трябва да бъде забранен, за да не се унищожава природата, която ни е създала!

Предполагам, че е бил с джип за 5 иляди лева, "маркови" дрехи и скъпа пушка... не се наядохте бе!

какво ли не прави човек от слободия?

Тръгнал да сее смърт, това и намерил!За такива не ми е жал.Това не е лов за прехрана, а извратено удоволствие да убиваш.Лова би трябвало да е позволен само при случаи, когато диви животни нападат стада или хора, примерно при доказани мечки-стръвници.А иначе, има цивилизован начин да се докоснеш до дивото и природата без да убиваш.Какъв му е бил проблема да се занимава с фотолов?Остава красив кадър за спомен и животното продължава да се радва на живота си, да бъде част от богатството на природата.

Никога не ми е жал за хора, които убиват животни за удоволствие!

то сигурноне ти е жал и за хора които умират нахапани от животни!!!щото може би са си го търсили ли!?МНОГО ТЪПИ ХОРА СЕ ИЗВЪДИХАЗАТУЙ И ДЪРЖАВАТА СТАНА ТАКВАЗ!!!

Ако им на бракониерите, да се изтрепат всичките!

Сега не сме ли извън ловния сезон? По това време мисля, че са разрешени за отстрел само хищници - вълци и лисици. Освен ако не са ловували в специален развъдник, където правилата са други. Най-вероятно не става въпрос за ловци, а за бракониери.

С всеки изминал ден се убеждавам ,че сме много зле като народ.

Разбрал е сигурно за миг, как са се чувствали кошутите, които е застрелвал само за удоволствие....

Човек е убивал животни от хилядолетия, но не за удоволствие а за прехрана. Този "спорт" ЛОВ изобщо не мога да го разбера и добре би било да се забрани / което за жалост няма да стане никога /

Ловът НЕ Е спорт! Стрелбата е спорт!

Малко му е!

Да се забрани избиването на невинни животни-това е посланието

Е, явно убитото животно не е било невинно.