Лондон обеща да помогне на Казахстан да изнася петрол, заобикаляйки Русия

Джеймс Клевърли подписа в Астана меморандум за доставка критични минерали

Обратно в новината

Коментари - Лондон обеща да помогне на Казахстан да изнася петрол, заобикаляйки Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Индийска мъдрост: „Когато двама съседи днес се скарат, значи, че вчера им е бил на гости англичанин.“

Ей Казахстан ще дръпне много напред, може би едва ли не.

Няма по-голямо проклятие на този свят от това "наглосакс да ти е приятел"... С такива приятели врагове не ти трябват.

Много скъпо излиза англичанин да ти помага, ПЕТДЕСЕТ И ДВЕТЕ ИМ БИВШИ КОЛОНИИ ЗНАЯТ НАЙ – ДОБРЕ !!!

Искат да ми помагат.

През Казахстан минава санкционирания внос, банковите плащания, западн ите компоненти за руските оръжия. Парите не миришат, дори и да са рубли.

"Бившата съветска република с излаз на море " ?! Само да вметна, че Каспийско море е с леко неустановен статут все още. Т.е. не е съвсем ясно море ли е или езеро.

В Кингдъма не останаха ли бели, че нещо не се виждат вече?

Помощници , не грабители !

като тръгнат да го наритват пак неговите на Русия ли ще плаче или ще разчита на английския "съюзник"? Щото те за приятелството с тях сами са си казвали едни неща. Май другия път руснаците ще питат зане ли що е ту туй нещо - благодарност.

Мокри сънища на англичаните. Успех я Казахстан. И където и да е. Пълна изолация от световната политика. И поне 3 държави насочили ядрен арсенал натам. Успех май френдс, само със сувенири на кралицата не става

Как ще помогне? Като вземе на концесия петрола в Казакстан и го изнася Лондон, а за Казакстан останат трохите. Ние помощта от Лондон, Франция, Германия, Канада, САЩ сме я изпитали и я изпитваме яко на собствения си гръб. Та, ако политиците на Казакстан са като нашите, тежко им и горко на казакстанците от тази лондонска "помощ".

Преди да бълваш глупости, първо научи правилно името на държавата бе, идиот!

И какво като е главно Х по средата то това ще е за англизите

Идиот си ти, краварски гъзолизецо, нещо да не е вярно в написаното!

Много правилно , Путин не става за партньор ! Англичаните са много по надежни

Смешните англичани къде са се наредили, където слънце не огрява!!! След Брекзит са извън всякакви съюзи! Икономика под чертата!!! Т.е. фалирала! Какво произвеждат в момента Англичаните?! Нищо!!! Та как ще помогнат на когото и да било?! Бай Никой!!! Снешници!!! Дори да преподават английски в България не могат да си уредят визитки!!! Хахаха

Ти не ги мисли англичаните , по добре помисли какъв цървул си и земи научи нещо че скоро ще умираш и няма много време

Вярно си пъпчив Бастун

нямаше нужда от петрол, зелени преходи и р.н.

сигурно ще в без пари...

Как ще стане това...!?.......По въздуха...!?!?

Какви мили хорица били тези англичани.

Много скъпо излиза англичанин да ти помага

Разсмяха ме англичаните с индийския си премиер!

Тези лъжци англичаните лой ги брои за сливи?! Я се скрийте не смешноци?! Още не са платили репарации зя лъжата за химическото оръжие на Саддам!!! Ей налоумници!!!

Аз предлагам Шотландия незабавно да обяви независимост...Айде да ги видя колко да демократични

Тъпите управници на Казахстан решиха да копират западни модели в централна Азия и да продават бензин на гражданите си на борсови цени. Затова едва не ги линчуваха и трябваше да викат Путин да ги спасява. Сега пак се правят на много отворени.

Ама как така точно сега ЛИЦЕМЕРНИЯ запад реши да помага на Казахстан?

Както винаги има ли петрол - трябва да отидат с армия и да демократициятат страната. Да вярно, че след това няма нищо останало от страната, ама важното е, че са им взели петрола.

Англия са неуморни подмолни измекяри...Ще окрадат Както в Афганистан..300год кражба и рекет ..Грабеж и убийства..

.

Имперските интереси и противоречия в миналото между Руската и Английската империя относно владеенето на Средна Азия, където се намира Казахстан, сега прераснаха в икономически относно намиране на нов път на казахския петрол в обход на Русия.

Точно така е, нека се пробват, число юридически не могат да заобиколят Руснаците като акционери, но ХРАНАТА ПРАВИ БОРБАТА :-). Личното ми мнение, че ще се разберат за дял и бизнесът ще върви, Руснаците ще си траят, Британците ще са горди по вестниците. Бизнес :-), от Шел не са идиоти.

След 300 год в Афганистан ,англичаните не са оставили Един знак че си били там ..Само грабеж..

Няма нищо за грабене в Афганистан!

Е, вече не.

Само да обясня на Оксфордксите гейове, че Русия за 20 години е диферсифицирала енергийните си ресурси по всички пост съвестки републики, тоест икономиките им са в известна част изцяло зависими от Москва, а енергийните в голяма степен. Тоест господинът на снимката може да се пени колкото си иска, част от парите заминават посока Москва, това са реалностите. То затова и е целият вой де, защо лошите Русанците имат дял от ресурсите на половин Азия.

И на Казахстан ли орките ще обявят война ако не искат да са им губерния

Не, защото руската армия няма ресурс!

Става дума за взаимноизгодни икономически отношения, в Казахастан не стават със Сорос лъжите всеки ден, за тях цената на ресурсите имат значение и нямат намерение да купуват нещо х5 за да го набутат на Русия. Това само кухите кратуни последовали на Киро-остроро го можете, резултатът го гледаме. В Казахастан течат доста промени в положителна посока и ще се разберат с Русия, защото не са шизо-идиоти на НПО хранилки, а умни хора дето разбират, че е в техен интерес да подържат перфектни отношения с Русия. Надявам се бях ясен.

Путин играе твърдо ..Ако се ибават в района ,Казахстан ще бъде разчленен..Трайте си казахи и си живейте живота ..Англия няма нищо ..Или ще плаща яко или ще граби ..

Казахите точно това правят! Казахстан нищо няма да дадат на британците даром!

Казахстан с кой ще играе ??.С Рф и Китай или с Англия .??.Англия не я бръсне никой.Само румънските цигани..

Казахстан го играе и с едните, и с другите! Казахстан има много добри отношения с РФ и Китай!

с Англия и Китай.

Няма кво да обещавате. Крадете го директно и толкова. Не е нужно да ги баламосвате. Казвате им петролът е наш и толкова. Вие сте много малки да имате петрол. Не ви се полага.

Ако видиш, че двама съседи се карат, значи снощи на гости им е бил англичанин!

И това ако не е.. дерастко, здраве му кажи!

През Азия няма да мине ссделйа с Английски банки..Всичко е решено..

Азия е голям континент!

Бог с нас юдеите са си мръсн копеленца и майкоебци! подпомомагаха всички страни с войните със заемите за уружия, от тях, които предизвикваха нарочно. пари+юдеи+война=пари прим! но с хитлер юдеите направо удариха последния пирон в ковчега на иисуса-дето кус-кус не куса! чрез хитлер, юдеейските фамилии, като родшилд ... ... направо си пренаписаха историята за управлението на света, като вкараха в концлагерите онез 80%, от юдеите които и днес нищо не струват, като стока и негрите не струваха за тях.. като "ваксинирана" от "ковид", израелска, овча стока! другият плюс бе вечното им блеене за "холокоста", който сами си спретнаха за да могат да яхат вечно един толкова тъп и робски народ, като германците! инак защо точно в германистан успя хитлер? ами точно! защото германците са една заспала рая и се пазят само от страха да не бъдат наречени: "антисемити", "нацисти" и "мразещи другите". а самите третополови, юдей-нацисти, като третополовата дана интернешънъ, сеят проказата си на содома и гомора над света. съвсем безнаказано, за сега. защото заспалите Хора се събуждат. въпреки воя на юдейските зомбита! които се опитват да завладеят света с разни тралалааа-изми! избирайте овреме, Хора! с тях - сатанистите ли сте? или с нас, с Бога. имате право на избор, докато в обратното положение ние нямаме никакво право на избор, защото тяхното били "безалтернативно". е... меркел, макрон, зеленски, байдън, цру, fashistkoto мосад, ми6, nato, комунягите на клинтън... и etc... сс с тях! и забележете! не отричам холокоста! но фактите говорят, че е предизвикан от евреи, за печалби!!!! днес не е по-различно! полските папи подпомагат бандера, но не росса! смешно, не спа? педи джендърята понасяна из земят от содома и гомора. но ваша работа! сорос, давос с вас... Бог с нас Бог с нас Бог с нас

Англия ходи навред да чопли по дувари и порти ,ако някой реши да се хване на играта ..Обаче Бълъци няма заради санкциите ..щото утре Парите ще ги гепят ..Англия е крака и грабила убивала от 16век ,вече законнно...с подписа на Стюарт..Ахаха...

Негър и Англия!!!! Бах'ти чушкопеците!

и кой е негъра бе, чичка?

Никой не обича пияната агресивна мечка, ни бивши републики нито съседи

Невероятно тъп трол сте :-) Колко ви плащат? На пост или на тъпотия? Ако е последното, то вие сте богат :-).

Толкова тъп че 10 години поствам тук линкове за кражбите и варварствата на Късия, сега по време на войната доста ме разбраха

Късият е велик лидер на велика държава, а вие сте мишок и диванен трол, дето не е излизал от панелката.

За 20 лева ба ден, а през нощта заработвам анално

Казахстан отказа да подкрепи руската инвазия или да признае анексирането на украински територии, тъй като в северен Казахстан, близко до руската граница населението е предимнои руско и ако се обяви за официален език само казахския и се премахне руския е възмохно местните руснаци да обявят нарадни републики, както в Украйна, и след това да се присъединят към Русия.

Афганистан е била сгъсти гори ,кото Англия е изсичала над 300гид ..Така са колониите ..И бЙазахстсн ще стане така ..Англия търси кражба ,грабеж ,не търговия...Тя не търгува Англия краде..

Никой не иска да има взимане-даване с държавата похитител на деца.

Бахти, как трият коментари!?

Мене вече ме триха 3 пъти, демокрация голяма е :-). Не им се сърдете, журналисти са , те се хора, деца имат, заплатки взимат за правилна линия.

Англия са неуморни подмолни измекяри...Ще окрадат Както в Афганистан..300год кражба и рекет ..

Що така бе рублета почти всички бивши съвеЦки републики бягат с 300 от Рашка, обяснете ми, нали вражеския запад е лош, или всички са лоши само Путкин и Рашка са ОК

Бягат само в болната ти глава. Бил съм в Казахстан над 10 пъти, 20% от населението им работи в Русия, икономиката е в голямата си част свързана с Русия. Напъните на господарите ти да им влошат отношенията вече бяха прецакани веднъж. В Казахстан Руски се говори на всеки метър, ходи се прави на голям демократ и директно ще те пребият на улицата. Трябва да ви пращат малко по света да видите, че 2/3 от него не е Америка.

Робите около Рф ,отново искат да се върнат при господаря ..Това изисква време ,обаче .Не става бързо ..

Тюбетейките трябва да отрежат Късия и от Байконур

Не могат, имат договор, това не са ти западналите дето договорите ги прекратяват когато им скимне. Накратко не се бъркайте в Казахстано-Руските отношения, те са традиционно добри и ще бъдете наритани.

От кой Ве

От хорат живеещи там, те са умни и работливи. За ваше сведение не искат да стават ВТОРА Украйна.

Аз съм Протестър през деня за 20 лева, а вечерта заработвам анално

Слугите на Краварите и Тия Мелези Англетата Кръв Серът За Успехите На Русия И Путин !!! Учете Турски Лайна че Влезе Ли Войната В БГ !!! Ще Ви Колим и Бесим До Крак !!!

лондон сигурно ще изпраща самолети да превозват казахстанския нефт

И совалки да пращат, част от парите пак отиват в Москва, капитализъм, какво да се прави Москва са купили акции в енергийните компании. Лондон пак ще цвили :-).

Петролът и газта в Казахстан са 80 %нс руски компании ..Това са глупости .Или освен ако Казахстан иска да ги национализура за да ги подари на Англия .Това е повод за лобут..Крадеца се наказва ..

Това е ход, англичаните да купуват пак руски газ и петрол, но да не нарушават уж ембаргото с което Урсула Ваксината бе толкова горда..

Браво на Казахстан, далеч от орките, изолация за Путкин

Русия държи 50%+ от икономиката на Казахстан в акции, индиректно. Това учите ли го на гей сбирките в Харвард!? Точно как ще ги заобиколите!? Киро-острото ли ще го измисли :-).