Лондон и Брюксел се договориха да продължат преговорите и след Брекзит

Има три седмици, в които двете страни да постигнат съгласие по ключовите аспекти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англичаните трябва горчиво да плачат задето напуснаха ЕС.

Направих си кодош с тази статия. Знам, че сте сдрусали от смях. Аз също.

Борис Джонсън е българският Кубрат, а Антъни е Европейския съюз! хахах

Голяма икономика е обединеното кралство и разчитат на това, че са важни за ЕС. Имат важни университети, фирми с ключови патенти, а и каквото е останало от "ситито" в Лондон. Дължат много на ЕС, за сегашното си благополучие. Де Гол не е искал да ги допусне в тогавашната ЕИО и едва след като е паднал от власт в края на 60-те години им се отваря пътя. През 70-те са малка и сравнително бедна страна. Не знам къде ще са след 10-15 години, но не мисля че ги чака светло бъдеще, особено ако и Шотландия се отдели.

АБЕ ЕВРОПАТА КАДЕ ВИ Е СЪЮЗА 27 държавици не Можете да кажете еби си майката Великобритания !!!

Шотландеца казал, че няма да свърши света, като наложат мита. Отговорили му - митото на агнешкото месо ще е 60%.

Да сложиш митнически и финансови бариери с ЕС , си е жива лудост от страна на Томитата.

Ганьо пак се прави на анализатор! Аве, мишоци бедни и болни, глейте си съдраните джобове, бре!

Гледаме ги , ама поне да ни позволиш и по едно лично мнение.

Ще се намери ли поне един депутат от ЕП да поиска оставката на ЕК, след като за пореден път не може да приключи мандата си за приключване на преговорите в срок? Или иде Коледа, на кой му пука? Подценявате изборите за ЕП и това е резултатът!

След 1.01, Лондон може да започва преговори с ЕС като всяка трета страна.

Все пак е останал малко здрав разум в рошавия малък Тръмп - премиера на UK. Или по-скоро е сработил инстинктът му за самосъхранение. Сигурно му е ясно, че англичанте щяха да го пребият с камъни, ако беше предизвикал хаос по граници и митници веднага след новогодишните празници. Да видим обаче докога ще издържи да не се държи като олигофрен т.е. дали ще видим споразумение или не до края на годината.

Англичанин и на снимка да видиш - удари му един шамар. Лъжат, мажат, все те имат права а другите задължения, вместо патриотизъм имат империалното мислене като «Rule Britannia»

Супермаркетите вече са празни, няма стоки...

Къде това?

Гледам руските блядове са се разпищолили под тази тема. Ще го духате, боклуци.

брюкселските педерасти се изпосраха. ингилизките туркоманафи им го навреха в сралниците лабави.хахахаха

Понеже си простак и логично, това често върви с глупостта, си и тъп, не схващаш, че е точно обратното.

Демек, за пореден път се договориха, че нищо не се договарят. 'Щото положението е "Аман ти и системата!".

Тя берачка на касис в Шервуд Форест край Нотингхем , а той бенд-лийдър на Секс Пистолс в Берлин-Нойкьолн . Почти като Хенсъл и Гретла от приказката за трансгендер семейства .

Цирк.

Има фундаментално разминаване в разбиранията на Великобритяния, която иска ЕС свободно да допусне държавно субсидираните британски фирми до европейския пазар, където това е изключително строго забрането. Рибата е прах в очите на невежите.

"Британски министри предупреждават супермаркети да се запасяват с храна, заради опасенията за възможен недостиг в случай на напускане на ЕС без споразумение" Защо така, нали невиждано велики времена очакваха англичаните? "Борис Джонсън беше пределно ясен: всяко споразумение трябва да бъде справедливо и да отчита фундаменталната позиция, че Великобритания ще стане суверенна страна след три седмици" ЕС е с пазар 447 милиона, а Великобритания с 66.6 милиона. Къде е справедливостта тук? Истината е, че Англия не желае справедливост, а искат те да определят правилата и да командват по-големите. Няма как обаче по-малките да командват по-големите. И честно казано е смешно бившите колонизатори, грабили страни на много континенти, хората измислили сегрегацията и робството, да говорят за справедливост... Брекзит е една регресия, залитане обратно към национализма и популизма, част от вълната "Тръмп". Жалко е, че след близо 50 години англичаните си причиняват сами трудности, от които няма никакъв смисъл. Не случайно съединението прави силата, а разединението прави нациите по-слаби. Сключват споразумения, с които разполагат и през ЕС, тоест от това нищо ново не печелят. Но в същото време губят достъп до огромен платежоспособен пазар, който е на 30 минути през тунела. Как може "Англия" да стане отново "велика"? Ще колонизира и ограбва ЮАР, Индия, Китай, Австралия и Канада, САЩ? Това никога не може да се случи, по-скоро Англия може да бъде колонизирана и ограбвана. Ще създаде нова индустрия и ще се конкурира с Япония, ЕС, САЩ, Южна Корея и редица други държави, ама къде ще намери свободен и платежоспособен пазар, където да си продава стоките? Забравете тия глупости с кралицата. Кралицата е една историческа фигура, от която реално нищо не зависи. И докато сме на темата за равнопоставеност. Защо Англия иска да източва само мъзици с новата си точкова система? Къде е равнопоставеността в това? Защо иска модерни и безправни роби, които да работят на полето?

Де що видя гъз го облизвам одма!

ИГИЛИЗИТЕ ИСКАТ ХЕМ ДА Е ГОЛЯМ. ХЕМ ДА НЕ БОЛИ. НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ИЗРИТАТ ТИЯ ХИТРЕЦИ И ДА СЕ ДОГОВАРЯТ КАТО ТРЕТА СТРАНА

Защо ли преговорите между Лондон и Брюксел ми напомнят тези между Скопие и София = кй кого ще излъже !!!!

"председателката на Европейската комисия" Правилно се пише - Председател, както е Директор, както е Управител, както е Съдия, Кмет, а не председателка, директорка, управителка, съдийка, кметица ....

А как се пише: Завеждащ кефа на шефа?

На никой от коментиращите не му направи впечатление, че заглавието на статията е абсолютно сгрешено. Никой не говори, за продължаване на преговорите и след Брекзит. Става дума за още няколко дни преговори, ПРЕДИ брекзит.

Според мен, става въпрос за първия етап от преддоговорните отношения между ЕС и ю.к. за сключване на търговско споразумение, на ниво пакет оферти и техните елементи.

Не знам как си го представяш да се разберат. Парламентите на всички държави да одобрят спроазумението и да се разпише до 1.1.2021 Та вече на всички е ясно, че споразумение няма да има и вече коментират, че ще продължат да се пазарят и след това. Само дето не искат да го кажат официално, че не са успели да се разберат.

до ''2020-12-13 16:23:53 Да бе (нерегистриран) Ама защо тогава бързат да се махнат от ЕС,след като е много яко вътре?'' Щото една група британски ''джентълмени''- със съмнително бял/ избелен/ цвят иска да направи още повече пари от тези, с които разполага в момента. Не ме интересува- но британците са глбти мнооого отпреди германците, употребяват наркотици много преди тях, така, че- не виждам какво точно ги бърка ''обикновените" британци факта, че ю.к. членува в ЕС. Да се оправят- тед бейкър вече не "изкарва" на пазара толкова хубави дамски чанти и обувки, колкото преди 2-3 години,а и бърбъри свършиха онази дантела, от която шивачката ми уши рокля, така, че- не са ми интересни с нищо друго. Италианските модни дамски стоки/ чанти, обувки, облекла, платове/ са по-качествени, с истински европейски дизайн, и лично на мен ми харесват като модел и цветово съчетание много повече от британските.

В ЮК вече опоскаха магазините в очакване на твърдия брекзит на изкривения толуп борис! До 3 месеца тоя орангутан ще го гонят с камъни и тояги!

Нали Божо беше казал ,че юни е последният срок за сделка и сега какво стана ? Май нещо не му се получава .

Какво има да се договаря ЕС с Великобритания? Тяхното желание да излязат от съюза беше уважено. Това има последствия, някои положителни, други - не. Ако сега ЕС клекне пред кралството, ще последват още отцепили се държави. Правилата са ясни и трябва да важат за всички.

Защо ЕС толкова се натиска да има Брекзит със сделка,а на англичаните не им пука?

Пука им на англичаните и още как- Ламанша не е строен за безмитна търговия между Индия и ю.к., а за бърза транспорт между Франция и ю.к....

Ама защо тогава бързат да се махнат от ЕС,след като е много яко вътре?

Във Великобритания никой не е чувал за Ламанш, а всички го знаят като English Chanel

БГ ДРажте се за Русия че От там ядахте бел хлеб инак се вечни еничери

Мога да ти кажа, къде да се хванеш, ама ще изтрият. :))

Не виждам някой да се затичал да ходи или да се хване за Русия. А на повечето ти червенки другари, дето са ти звездите на небосклона, децата са в UK и в Европа.. Защо ли !? ... На русназите също децата им не са в русия ... @??@? как така !?!?!?!?!? ...аамм ?

UK си е UK..със и без ЕС..просто чипа им е друг винаги ще са добре:)

Е, те затова влязоха в ЕС. Защото бяха добре... :))) Толкова добре, че искаха да споделят благината с другите. КЪде ви намират такива? :)) Ясно, че е безплатно, ама къде все пак. На битака?

много си елиментарен аз ти говоря проверени факти;) не ми пречеш..а ти от койе село си?

Защо мислиш избягаха от ЕС,и бързат да се измъкнат със или без сделка?

ХА ХА ХА Ебах ти Европата Ва Лондон мозе За Бургараристан НЕ И НЕ Да ви еба и в Носа Франсета и Германчета ОТ Шибания Лондон и От Един Бйлгарин там!!!

Майтапа граници няма.. 5 години се туткаха , връткаха се в евро9гейския с надеждата че лондон ще се откаже от напускане... След това продължиха с надеждата си чеще даимклекне на исканията защотомангизите за тях са важни аманещо и тукудариха накамък.. Вместо да се замислят защо се стигна до напускане на ингилизите те продължиха с още по голяма простотия да увеличават бюрокрацията и да разпределят чужди пари според собствените си интереси.

Напусна, защото едни тарикати с пари искаха да направят повече пари. :) Нищо де, тия много възвишени англичани ще забележат по някое време като им се опразнят магазините. Не ги мисли. :) Не, тия с парите. Те имат храна за 3 поколения напред по бункерите. Тия "нормалните" дето си мислят, че и те са специални, и че те не могат да си го направят зле. Щото са англичани и са специални. :)))

Много хубаво- оставете ги да потънат до шията, и чак после ЕС да им диктува как да се отрият от пясъка на дъното;0 Държавен суверенитет не се гради с ЧУЖДИ /в случая- ЕС граждани/, а само със собствен човешки ресурс. Като им гледам човешкия ресурс на британците, няма да изградят истински собствен държавен суверенитет поне в близките 150 години;0

Политическата криза в САЩ ще се проточи още дълго време, така че Лондон и Брюксел ще има още дълго да имитират преговори. Ако в САЩ надделее Байдън, Брюксел няма да се церемони и обратно, ако Тръмп надделее, Лондон ще втвърди тона в преговорите.

Я се събуди, Тръмп вече го натириха!

Геополитик си, шапки долу!

Абе да излизат на твърдо и квото стане. Ше ядят квото има и те така. Ако много я закъсат ЕС ще им отпусне хуманитарна помощ.

Те, че ще подължат преговорите и след 31 декември е ясно. Но ще се радвам да потъргуваме малко по СТО правилата. :)) Както каза един тип, след 31 декември, Англия ще търгува по СТО правилата почти със целия свят. Не само с ЕС... Имат договори с Япония, Северна Македония и кои бяха другите... :))) Вануату? С Китай, с Русия, с Бразилия, с Индия? Или вярват, че сега последния час на на 31 демември ще опаткат 150 договора... :))

Какво ви казах? Лондон иска със сигурност да научи името на новия президент на САЩ и тогава ще има сделка

Е, ти очакваш немската автомобилна индустрия да се притече в последния момента на помощ на Тръмп като се притече на Брекзит ли? :)))

Жалко, на наглите англичани които още се мислят, за Велика империя трябваше да им бъде показано, че са направили грешния избор. Това щеше да действа отрезвяващо и за други като тях. Пък и за нас Българите на които все някой ни е виновен. ЕС, костов, нато, Путин и кой ли не.

Не плачете на чужд гроб а се замислете как копаете собствения си под ''благия'' брътвеж на ес колко сте добре...

Да копаем. Като тези от Англия. Хха

Рибният бизнес заема особено място в договарянето. И не е лесно, защото заводът за приготвяне на рибните изделия е във Франция. Точат се в момента опашки от камиони за презапасяване на супермаркетите, защото след Брекзит всичко ще струва много по-скъпо, стоки от Европа напълно ще липсват.

За рибата си п100% прав. Но както пееше Лилито "Не всичко е пари приятели". След това каза : "Извинявайте приятели, всичко е пари". Така, че въпроса с рибата е не е решаваща. Да му мислят шотланците с уискито.

Къде ще ходят! На ЕС и беше писнало от простотоите на англичаните и с кеф посрещна махането на пакитата .

От толкова допълнителни усилия да не се сецнат. Мачкай Кобро туземците!