На 29 март минаваме на лятно часово време

В неделя в 03:00 часа сутринта преместаме стрелките на часовниците си с един час напред. Така ще преминем към лятното часово време.

Обратно в новината

Коментари - На 29 март минаваме на лятно часово време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минахме спокойно към лятното часово време -сега лятото може да идва и то. Наспах се,чух часовника с двете си уши-всичко си му е наред на новото време.

А вие???...

Тази сутрин се успах,вместо да стана в 9 станах в 10....биологичен часовник:))))

Как може да се прекрати тая глупост? Референдум!?

И за това ли да похарчиме некакви си 20 милиона..

Странно племе сме това българите. Как можахме всичката простотия от света да я концентрираме тук? Едни политици гледат на запад,а други на изток,но никой не казва,че в световен мащаб масово се намаля работното време от 8 на 6ч. или,че в Русия я няма тази простотия наречена - лятно часово време.

Не знам защо но си мисля, че това е един комунистически остатък от 70те години на миналия век, който трябва да бъде премахнат възможно най-скоро. Вече почти никъде по света това не се практикува, май само в Европа останахме.

Абе какъв комунизъм ви гони непрекъснато? Чети и се интересувай откъде и защо ни натресоха преди много години тази простотия с часовника! Освен това, познаваш света вероятно само като домашен глобус и ако не беше така, нямаше да пишеш глупости. НЕ ОДОБРЯВАМ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ, но за сведение - никой работещ и учещ човек в Европа не го одобрява.

Всяка година с преместването ни към лятно часово време започвам да се чувствам повече или по-малко европеец. Слънцето започва да залязва в 20ч, както е в цяла Северна Европа през лятото, започвам да ставам по-тъмно, както прави всеки германец и т.н. Даже тази година си пея по улиците и за това съм Европей :).

не си играйте игрички .

Не желая да ми се сменя времето ясно?

Смяната на часа е напълно безсмислена. През лятото съмва по-рано, но и мръква по-рано. Няма файда от местене на време.

Има файда и тя е да ти таковат мамата на биологичния часовник два пъти годишно. Сякаш останалия стрес ни е малко.

Много готин коментар и изключително верен ;))) :)))!!!!

Ако работният ти ден започва в 9 или 10 часа, може да се преживее, но ако си на работа от 6 или 7 часа, е направо убийствено, защото прекъсваш съня си посред нощ (04.00 за ставане - става 03.00 ч.!) и е ясно, че не само не пестиш ел. енергия, а хабиш повече. Ама кой ти мисли, важното е държавните служители и продавачите да са добре. Лекари и тем подобни, да вървят на майната си.

Да когато тръгваш за работа в пет часа сутринта тоест в четири часа е много конфортно да крачиш по мижаво осветените софийски улички. Е поне улесняваме престъпността, защото по това време и полицията спи, нищо, че през деня ги срещаш да са возят на всеки двадесет метра. А трябва и да си много храбър, когато по пътя те пресрешнат две три глутници лаещи кучета. А в същото време трябва да стъпваш внимателно по изровените улици защото може и да се спънеш. Да не говорим за градския транспорт, чиито график е направен така, че нищо с нищо да не се засича. И какво ли още не. Ама кой да и мисли. Хубаво е в този случай да се съмва по-рано. Този сървайвър не е необходим, ако те чака подобен в работата.

1. Да оставят само лятно време както в Русия. 2. Да оставят само зимно време, но стандартният работен ден да се премести от 8 до 16ч вместо 9-17ч. Отдавна повече хора живеят в градовете и не изкарваме животните по изгрев слънце. А след работа хората ходят на фитнес, излизат да пийнат по едно с приятели и тн - по-удобно е дори през зимата.

В Русия не сменят времето,защото никой руснак не обичал да пие по светло....

Ще си го преместим от зимния в летния крачол, па така до зимата, белким доживеем...

ПреместАме ли го? Цццц

За съжаление, много малко потребители коментират тази тема. Според мен този въпрос е важен. Не са ясни икономиите, а се усещат негативите върху човешкия организъм. Аз съм твърдо против смяната на часовника.

Странно е колко са отрицателни мненията за смяната на времето,то проучвания,то анализи -колко е неблагоприятно за организма,но. ..на кой му пука какво мислят учените,камо ли да чуе какво мисли изстрадалия данъкоплатец.Абе що да се занимават депутатите със смяната на часовника,като там делаверка няма.

докога ще продължава този кошмар с промени на времето. Никакви икономии няма от това, а само търмоз.

...Передвинули часы, суета на глобусе! Раньше х*й вставал в кровати, а теперь в автобусе! .... ---- Смяната на времето се прави за да се кастрира населението! И да се стимулират половите контакти на обществените места, например в метрото на Софията!

Много точна и вярна частушка.

...В неделя в 03:00 часа сутринта преместаме стрелките на часовниците си с един час напред. Така ще преминем към лятното часово време. .... --------- Въпреки неоткъснатият ми стремеж и усилия да правя глупости и да стана Дебил Номер Едно, с най-голяма тъга и депресия си признавам, че ми е ограничена дебилщина да измислям и налагам такива глупости и вредности! Добрата новина, е че ми донесоха 1,5литра пиене та има в кво да си давя мъката! А, на здраве! ---

Попитали стария индиански вожд какво мисли за смяната на времето - а той им отговорил - дамо глупак може да си мисли, че ако отреже единия край на одеялото и го пришие към другия, то одеялото ща стане по-дълго. Та и нашите "умници"...явно този път руснаците имат повече акъл от нашите тикви - с превъртането на часовниците те бяха дотук. Те даже и частушка имаха по повода: Передвинули часы, суета на глобусе! Раньше х*й вставал в кровати, а теперь в автобусе!

Единствено Путин помисли за здравето на народа си!

Най-после!Сутрин е светло още в 6:30 и ми пречи да спя,а вечер се прибирам по тъмно в 7 часа!

Смяната на часа е безсмислена.

При това положение га ши са сменя времито у 2 часа през ноща как да нагласяме часовниците да на събудят по новото или по старото време

Тва с инфарктити на ората по селата ши им доди в повичи ве.Глей сига ко става.У понидрелник ши хукнат по болницити да са оплакват чи имат бодежи.Ей тва журналята ши на побъркат ве

Не че съм против ама тва е за умни съвремени хора.Кво стана миналата година.Амчи три деня напред и три деня назад сверявах часовниците у цело село.Хората се притисниха а и на стрина ви Тренда кокошките спряха да снасят.КироПора дето пасе овците направо от кръчмата тръгваше посред нощ да ги събира по къщите.Сига селото е притихнало и довечера га отида на кръчма ши разбера кой кво смята да прай.Объркана работа още вчера некой завъртяха стрелките кой напред кой назад уж да са готови ама галиба нема да на бъди

Супер! Остава и времето да се оправи и започва лятото.

Значително се увеличава и рискът от напиване по светло , което е естетически неизгодно...