ДКЕВР отложи за втори път решението за лицензите на ЕРП-тата

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за след 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на трите ЕРП-та.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР отложи за втори път решението за лицензите на ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

комисията е в комбина с ерп-тата.Трябва да се закрие и се извърши пълна ревизия на деиноста и от създаването и

Кога най-после ще бъдат изгонени или поне разстреляни кръвопийците ЧЕЗ от България? Тук включвам ЧЕЗ България, регистрирана в Чехия, ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение, регистрирани в България, Фрии Енерджи Проджект Орешец - ВЕИ централа на ЧЕЗ в местността Орешец с пикова мощност 4,9 Мегавата, регистрирана в Холандия, както и ликвидираната наужким ЧЕЗ Лабораторис, наследена от ЧЕЗ Електро, Дирекция Мерене и управление на данните! Също така ръководството на ТЕЦ Варна, приватизирана отново от монополиста ЧЕЗ! И тук ЧЕЗ отново се явява и производител и преносител и разпределител и продавач и лаборатория за електромери и пломбировач на електромери! За каква демонополизация и либерализация говорим, когато кръвопиецът върлуващ в цяла западна България е анексирал териториално над 4 милиона домакинства!?!?!

никъде в нормалният свят цените не падат това е регрес .цените вървят на горе и доходите също.ореховски свали цената с малко ,но знае че трябва да се вдига с много затова овърта .знаят че губят изборите , и после пак ще яхнат недоволството

Отнемаме лиценза на правителството!

ЧЕЗ изплати по 240 лева дивидент на всяка акция, която се търгува по около 1600 лева. Направете си сметка как ни дерат от ЧЕЗ, при всичките си разходи да реализираш такава печалба - това си е КРАЖБА!

Това е цялата администрация в БГ: едно непрекъснато отлагане. Всичко хубаво се отлага за неопределено бъдеще. Кобурга хариза ЕРПтата, Борисов до хариза държавния дял и опапа мангите. Сега чакат да минат изборите и да прекратят санкцийте срещу абсолюните монополисти. Те са хванали шалтера и изнудват цяла БГ.

Вижте, колко слепи хора има в България! Мой пост: Сатрап ( нерегистриран ) 27.0ч.201ч 18:ч8 Аз ще гласувам против турцизирането на България, което ще рече, че няма да е БКП и ДПС. Няма да е за "А така", няма да е за Дудука. Ще гласувам за хора, които няма да сложат министри и зам. министри, на министерства в които влизат европейски пари. Защото с тези пари, трябва да се гради България, а не джамии и турски училища в РОДИНАТА ни. Със сегашното правителство България сама се турцизира, всички пари се усвояват от турски фирми, които отклоняват пари за строежа на мюсюлмански храмове и училища по цялата страна. За Кърджали се казва, че ще се строи най-голямата джамия на Балканите. Според известен български свещеник, в България за 20 години са се построили, повече джамии и мюсюлмански училища, от колкото през турското робство за 500 години. Сами си направете сметката, и започнете спасяването на България, на 25-ти май. Успех на всички истински българи!!! Нека Бог да е с вас!!! Коментари под мен: Ото Скорцени ( нерегистриран ) 27.04.2014 18:53 Това не са избори за министри бе, прост булгаристански скот. Коментар към Ото Скорцени: червена куха кратуно ( нерегистриран ) 27.04.2014 18:57 По социалистическо време група студенти се явават на изпит по политикономия. Излиза един- доволен, ухилен Колегите му го питат: -Какво стана, бе? -Скъсаха ме. -А защо си такъм доволен? -Това нищо не е, Пешо направо го арестуваха. Питам се защо Ото си мисли, че не знам какви избори идват!? Но по-лошото е, че Ото не разбира, колко е по дълбок проблема. Това плод на майка му и баща му ли е? Или е плод на 24 годишния преход? И наистина ли толкова плиткоумни хора, като Ото, ще определят вота и бъдещето на България? Трябва ли наистина да тръгваме към терминал 2?

Браво,пич!

А какъв терминал 2, това си е нашата страна. Ние оставаме боклуци като тоя Ото / явно е турчин или евреин/ тези морди си позволяват да употребяват булгаристански като прилагателно. Така че България за българите, другите вън...

Моля Ви, поне веднъж някой да с достатъчно сиво вещество да напише статия по този въпрос. Некмпетентността няма граници!!! Само едно доутонение: Става дума за ЕСП а не за ЕРП. Разликата е ОГРОМНА. Никой не може и не иска да отнеме лиценз на ЕРП. СТАВА ДУМА ЗА ЕСП!!!!!!!!!! А те нямат нито имущество нито повече от 20 човека персонал.....

Какво значи тази абревиатура?

ЕСП = Електро Снабдително Предприятие ЕРП= Елетро Разпределително Предприятие ЕСП - пише фактури (търговец) ЕРП - собственик на всички активи, мрежи, техника, целия персона е техен....

И какво ... за ЕСП?! Той ли само пречи? И защо да не може да се отнема лиценз? А тези, който са раздавали лицензи, били ли са компетентни и наясно с последствията? Интересно, не допускаш, че Всички са за Разследване и Съд?! Защо ли?

4.2014 11:50 Подкрепям отнемането на лицензите на ЕРП-тата -крадат ни безобразно, крайно време е да се предприемат мерки срещу тях, ако всичко това не са поредните предизборни трикове на мухлювците които ни управляват!

Защо ли всеки ден няма заседание на ДКЕВР. Днес слагам да стопля вода за спагети. Завира за около 5 минути, реотаните на котлона са почти ярко жълти, а не тъмно червени! И , о чудо отново напрежението е 230, а не 215 волта! Направо не ми се вярва, а то за какво е била работата!

Идат избори и министър Стойнев трябва да си спазва обещанията,щото тия размотавания хич няма да се харесат на гласоподавателите.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за след 12 май решението си за процедурата за отнемане на лицензите на трите ЕРП-та. По- точно казана за след 25 май.Нека първо да минат изборите и след това цената на тока ще започне да идва на пазарните си нива.Наближава лято все пак и българина няма да усети веднага това увеличение.За през зимния период пак " ще почнем да отнемаме лицензиите" на ЕРП- тата, докато мине зимата, и така до края на мандата.

За съжаление, нищо няма да се случи - ЕРП-тата ще продължат да си правят каквото им скимне... Дори ще са и по-нагли, защото след като от ЕС ни скръцнаха със зъби да ги оставим намира, вече никой няма да ги безпокои... Да го ду.аме ние!

Твърдо подкрепям отнемането на лицензите на ЕРП-тата - колко години вече те ни крадат безобразно, крайно време е да се предприемат решителни мерки срещу тях, независимо от реването на милиционерският президент и западните подлоги - интересите на България трябва да са над всичко !

Няма как да стане!!!

за Приватизацията - на Съд! Нека Те да плащат, защото са продавали нещо, което не им е Бащиния и са причина за сегашното ни нещастно дередже!

Хубава работа, ама циганска! Тука има, тука нема ... лиценз. Тези за глупаци ли ни имат? Видя се, че сме колония, а истинските управници са няколко посланици и аташета. За какво са ни правителство и парламент, след като решенията се спускат от Брюксел? Като нямаме национално достойнство, да си внесем и политици отвън - един Орбан например!

Отново шикалкавим, отново се навеждаме, отново губим достойнство! Ако може великият Стефан Стамболов да ни види как се гърчим пред всеки от чужбина, който се прави на велик, би се засрамил заради България. Какво е това лигавене, просто не разбирам. Или удряш с юмрук по масата и излизаш с твърдо решение, или просто се мълчиш гузно и се омерзяваш в низостта си. Жалко за дедите ни, които гордо са демонстрирали сила и смелост дори и срещу много по-мощен противник, и пак са побеждавали.

Стига хленчене - това да не е диктатура, та един да решава съдбата на ЕРП-тата за секунди ! Как става това "удряне по масата" в днешно време а ? И твоят идол стамболов да е на власт - и той ще е длъжен да се съобрази с Българските закони и изискванията на ЕС ! за съжаление трябва да се намери начин да се отнеме законно лиценза, въпреки, че ЕРП-тата са нарушили законите !

до Народа и без Здрава Мисъл за Бъдещето на Народ и Държава, алчни Демократи разграбиха, продадоха на Чужденци най-важните за Живота, за Държавата: енергетика, вода , парно, важни отрасли като златодобив, работещи заводи, телекомуникации и пр., изградени с труда на народа?" Тогава не са имали страх от народа , пък и сега нямат!Треперят от страх най-вече за личните си интереси и тези, на ограбващите ни чужденци!Докога? Ако ще се отлага всичко за след изборите, никой да не се надява на вота на народа, на който му писна да бъде лъган , ограбван и притискан да живее в нищета, в мизерия! Стига вече!

Мамини сладки червени популистчета-комунистчета! Ток да ви удари! Дано!

Вие какво бе? Подвихе опашки пред еврогей съюза ли?

steltian

Не са подвили опашка.Просто гледат какво става в Албания и си теглят поука.Защото там изгониха ЕРП-тата и международния арбритражен съд ги осъди на милиарди евро неустойка.И сега албанците на колене молят ЕРП -тата да се върнат.

Това доказва още веднъж, че всички международни институции са долнопробна измет вкл. и този измислен съд. И там съдиите са като нашите пачаври, защитават винаги неизправната страна, като случая Албания, наказват Албания, която съвсем нормално защитава интереса си. Ивъпреки това ЕРП-тата трябва да се изхвърлят, частните лица / боклука сакскобурготски и компания отрепки/ сключили договорите да плащат санкциите.

Като ни осъдят ще помолиме г-н Путин за подкрепа той знае как да се оправя с европейците.

Ще отлагат поне до след изборите и никакви лицензи няма да отнемат.

Колко са жалки, този филм вече сме го гледали. Тия дни заради предстоящи някакви избори, симулират някяква дейност, / за да прилъжат някой да гласува/ , че ще счупят монопола, ще си играят на отлагане. След поредните избори ще си вземат решенията в полза на електроразпределителните дружества. Решенията изобщо не зависят от нашите жалки политици. Европейска комисия диктува какво да се прави и винаги в интерес на частни фирми и лица. Всичките ЕРП-та не стават за нищо и са излишни посредници във веригата. Но няма да ги махнат защото брюкселските чиновничета ги пазят като очите си, нали са на хранилка при тях...Хайде със здраве.

ЕРП-тата въобще не са посредници. Те отговарят за поддръжката и фунционирането на електропреносната мрежа. Освен това отоварят за отчиатането и събирането потребения ток. Ако състоянието на Топлофикация София ти харесва, което е държавно тогава да направят и ЕРП-тата държавни и да видим до къде ще я докараме!

А как се работеше преди ерата на ЕРП-тата??? Или преди тях в България е нямало ток или що??? Те са излишни крадливи боклуци и за нищо не отговарят...Вън ненужници....

енeргомафията не е от вчера,а от преди 10-тина и повече години!!! никой от горните етажи не се е и замислял как да ти улекоти сметката за тока! тук става дума как по-малко да загубят играчите в тази игра! ерп-тата не са от играчите-те са лоста за правене на пари и ако се затворят,далаверата за енергомафията спира!!!

ами нали ако им отнемете лицензите,ще останете и вие без работа бе! туй е все едно да режеш клона на,който седиш! радвайте се,че има ерп-та,за да има и дкевр,иначе с кого ще си чешите езиците! също като оня съсел,дето нямало да си губи времето с герб,ама добре,че го има герб,че да има с кого да се оправдава!!!

Оправдаваше се малоумния Рапон, на него всички му бяха и са му виновни! За другото си прав!

ако се замислиш ще разбереш,че "рапона" е имал основание да се оправдава-все пак неговото участие в управлението на държавата е само 3,5 години! историята на бг не започна през 2009-та,обедняването на българите започна много по-рано,терминал 2 отвори врати през далечната 92!!! ха сега се замисли от кого трябва съселов да се оплаква повече!!!

Типично, ще чакаме да отминат изборите, защото трябва да си имаме " враг " ЕРП, за сега, след изборите нищо, но народа сега ще ръкопляска. НЕК дължи към момента около 4 милиарда лева, познайте кой ще ги плати ? НИЕ ЕСТЕСТВЕНО, но след изборите и пак през сметките за ток, важно е БСП да остане на власт, по комунистически !!!!ОСТАВКА !!!!!!!!!!

Точно така, след това отложете за след 25 май(изборите). Некадърните комунисти се надяват в България да останат само идиоти, полуидиоти и пълни идиоти за да ги избират на избори.

Уж независимият ДКЕВР пак отложил отнемането на лицензите. Пълни глупости. Ако ЕРП-та си отидат това некадърно правителство ще фалира не само енергетиката, но и държавата. Толкова ли е трудно да се седне на масата и се договорят всички спорни точки от договорите след като се ревизират детайлно приходи, разходи и печалба. Или е по-лесно да се вземат заеми и се пренасочват предизборно за помощи и добавки към пенсиите.

"всички спорни точки " Конунистите разбират само от "опорни точки" , тоест ако терористите от Кремъл не им кажат да сядат, те не сядат.

Дълго ще отлагат ,докато всичко се забрави.

Pesh0

1 месец , хем някои заблуден ще ги подкрепи на изборите , хем някои лев ще изкрънкат от дружествата .... и сме готови .

Българите не разбират че тока бензина парното и подобни не са скъпи, а че СТАНДАРТА ИМ НА ЖИВОТ Е НИСЪК. Помним навремето когато държавата управляваше тока водата и подобни - имаше режими нон стоп..... Тока тогава беше евтин щото го нямаше просто..... Популистките глупости на това правителство нямат край. Ако имахме нормална държава и нормална съдебна система, където жалбите на потребителите щяха да бъдат уважавани адекватно това никога нямаше да се случи толкова хора да са експлоатирани. Вместо да говорят глупости преди избори да вземат да дигнат стандарта на живот и да опраят тая съдебна система пък да видим тогава дали ще има нужда да гоним инвеститори от и без това бедната държава....

Тоя пък - ти наистина ли си мислиш, че БСП/БКП някога са искали хората да живеят по -добре, или да има работещ съд - ми това е все едно престъпника да се самоосъди и да се вкара сам в затвора

Пародия

Далеч съм от мисълта че БСП иска това. Говорих за една хипотетична ситуация....

Pesh0

1 .Режим на тока имаше 2 години . Когато бяха държавни , тогава и икономиката работеше . 2 . Как да се вдигне стандарта , като тези дружества не вдигат заплатите на хората които работят при тях , до нива на заплатите в европа , а продават тока на същите цени. За справка дават по 2 лв , за подменен електромер . Дали дават по толкова в австрия , или от където са ?

Пародия

Стандарта на живот се вдига от правителства, не от друг. За справка виж колко лоша политика се е водила в НЕК и БЕХ последните 25 години.......... и колко хора са били ощетени. Сега тази лоша политика дърпа цялата държава назад. Само наскоро теглиха 1 МИЛИАРД заем да покрият задълженията и пак не могат да смогнат.....

Почти ма убеди, само дето не рабрах защо в чужбина и тока и бензина и топлото са по- евтини...

Пародия

Ами виж например бензина дали е по евтин. Разликата там обаче е че с една минимална заплата можеш да напълнеш резервоара 10 12 пъти например, а в БГ само 2.

След натиск от г-н ПлEVNелиев ДКЕВР увисна със закините си към бандитските ЕРП-та!

To беше ясно, че е мероприятие за изборите. Никой няма да позволи да стане такова нещо.

Типично по български.Вместо да им отнемат лицензите и да се даде да се разбере. че все пак имаме някаква воля и достойнство и че трябва поне малко да се съобразяват, ние пак си подадохме г....а.После защо никой не ни уважавал, то ние самите не се уважаваме, та другите ли.

Безволевите мекотели са опасни за държавата не по-малко от диктаторите.

Бесепарски предизборни ментета- не само няма да им вземат лиценза, но и ще им платят обезщетение за цирка- от следващия държавен заем!

Дрън, дрън! И те самите знаят, че няма да отнемат лицензите, но както всяко нещо в България винаги говорят без да мислят за последствията! То и кой да им търси сметка за празните приказки, просто отчитат дейност!

ДКЕВР си даде отсрочка за да търси изход от партийната глупост която му наложиха другарите. Особен управител значи високо платен партиен другар от когото нищо не зависи и нищо не може да направи. Следват по високи цени . Позор.

Ебати заспалите п.тки сме в тая държава докога ще търпим да не мачкат, лъжат,ограбват ,убиват и да си траем.

Нали вашите държат властта Какво се оплакваш?

Мноооо си тъп баце

Кои са тези които те мачкат? И кои сме ние, които си траем?

Ти,ако си Спартак аз съм папата

Никога, ама никога не могат да отнемат лицензиите. Няма такъв закон. Не слушайте малоумното правителство. Ако това стане, всеки един инвеститор си е вдигнал крушите от България. Това нещо няма как да се случи в нормална държава. Те си мислят, че е още 1945 година. Имаш 5 крави, давай 4-те на ТКЗС-то. Все още си мислят. че са след 9-ти септември. Това малка причина ли е, да махнем комунизма за винаги от България?

Този министър Стойнев, не става и за чобанин. Просто не става за нищо. Само простотии говори. Щеше даже да затваря мините в Бобов дол. Простотии, колкото ти се ще от него.

БългАриец

Прав си, за чобани стават Чобанов и йОвчев :-))

След Великия Девети Септември 1944 г., когато НародоОсвободителната Въстаническа Армия (НОВА) начело с другаря Тодор Живков ни е освободила от фашистко робство(??????) не са се давали 4 от пет крави в ТКЗС-то! Давали са се ВСИЧКИТЕ крави (5, 6, или колкото са били) и ВСИЧКИЯТ инвентар. А който не е искал - в мазето на общината, докато му дойде акъла в главата!

и тате каза , че ще ми купи камионче , ама друг път. Предизборни обещания на кубик .

ако имахме политици като Виктор Орбан отдавна тея трябваше да са изгонени от България ама с тея кукли на конци дето ги имаме и слуги на лихварите -сатанисти нищо няма да направят ще има поредното отлагане

К` ъв е тоя Орбан , я виж какви националисти си имаме ние , кеф ти Ибрик , кеф ти Дудук

Мането го Кикимето Пощальона Доганов. Ще им отнеме неколко срамни косъма с устни на ЕРП-тата. СМОТЛьО И ЛЪЖЕЦ

Само партийна пушилка преди изборите, че сергото се заканва и после едно голямо НИЩО

Те комунягите ще лъжат още малко простият си избирател с отнемане на лицензи. Само изборите да минат!

Е, в предизборната им кампания за Парламентарните избори, другаря Кутев подробно обясняваше по БНТ как ще вземат лицензите на ЕРП-тата като дойдат на власт. Нормално е сега този цирк, който правят, за да не каже някой утре, че лъжат предизборно и не са направили нищо за ЕРП-тата.

Отнемай!!!

Кой? Какво? КОЙ?