Лисица се разхожда по "Шипченски проход" в София

Потребители на социалните мрежи са загрижени за животното

Обратно в новината

Коментари - Лисица се разхожда по "Шипченски проход" в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лисиците по улиците са обичайна гледка за Лондон. Прехранват се от хранителни отпадъци. Тук има бездомни кучета, които преживяват така. Нищо необичайно. Не правят глутници и не нападат хора. Освен ако не са болни от бяс. Ама те и бесните кучета нападат.

лисиците са много дружелюбни животни. Не напразно за тях се казва, че лисицата е куче с нрав на котка. Ако човек я нахрани няколко пъти тя става като котенце. Освен това, като няма какво да яде, тя влиза в градовете и се храни като бездомните кученца, от кофите за боклук и всичко което намери. Те се приспособяват към средата, т.е. когато хората превземат местообитанията на животните, те се приспособяват с хората.

Ако човек я нахрани няколко пъти тя става като котенце и почва да чака някоя кола да я блъсне.

по следите на хайдутите

Зелените пендели да изнесат една лекция какви опасности крие близкия контакт с лисици, диви котки, чакали и вълци и чак тогава да се загрижват за дивите живитни, които разнасят достатъчно бацили и билести, от които ще има настръхне проскубанат перушина.

Злобен и необразован коментар. Позаинтересувай се поне малко с какво всъщност могат да ни заразят нашите диви животни.

, знам без да се интересувам , Една от промените в поведението на лисица, болна от ,,бяс" е тази, че животните стават ,,дружелюбни" , тоест не са плашливи и не им пука , че се разхождат в населено място като в гората. Стават дотолкова неадекватни, че има случаи да влизат в обори на село , да се сдавят там с кучета, да нахапват крави и други домашни животни . Гледката на лисица, която върви спокойно посред бял ден през селото и когато хвърлиш по нея камък през оградата, тя хуква срещу тебе и захапва телената мрежа с ръмжене е доста впечатляваща..

Не е лисица, комунистически лисугер е - идва от село с торба пари от разграбените ТКЗС, и в София ги пере с банката на брат си...

+++

В града е забранено да се стреля... А как ме засърбя показалеца.... жалко. Тъкмо зимата кожата е като за палто. Ще иде хайванчето под нечии гуми...

Ти си едно жалко човече. Виждаш едно красиво творение на природата, а те сърби показалеца. Какъв е този неистов копнеж да убивате и да отнемате.

Недей така, някой природозащитник ще си посегне!

какъв е тоя руски булевард как ощи не са го прекръстили на Вашингтон авеню???? Алоуууу що спите Ве?

"Московска" трябва да се прекръсти на "Вашингтонска". А "Шипченски проход" на някой подходящ проход от времето на златмната треска в Калифорния.

Идиоти! Шипка е най-българското място

била Деси Атанасова

Споко,там е районото и всички са с ловни билети.Ще и видят сметката.

За Гармин навигация

Естествено, че бяга от кмета, пълен провал е този тип.

Преди няколко години и в широк център на Русе имаше една лисица.

Явно потребителите на соц. мрежите не са били в Лондон....

прав си! особено вечер покрай каналите... и не се плашат от хората. адаптация...

На камерите ги гледам всяка вечер по няколко броя и по няколко пъти са ми в двора . Имаше една живя около месец в двора и се сърдеше когато излезем , че я будим от сън ...... иначе са готини кучета .

Как се е озовала толкова навътре в града? Виждал съм лисица два пъти през живота си, и двата пъти в покрайнините на Банкя.

Паркът е от другата страна на булеварда, близо е до Шипченски проход . Вижадала съм и сърни, ама отдавна

Така се получава, когато много се оплакваме от уличните кучета.

При нас в полите на Витоша си имаме цяло семейство. Вечер си играят из дворовете.

Живея в Симеоново и храня две