Липсва задължителна ваксина: Десетки хиляди деца не са имунизирани срещу дифтерия и коклюш

Близо 70 000 са пациентите на 12 години, които до края на тази календарна година трябва да получат доза

Обратно в новината

Коментари - Липсва задължителна ваксина: Десетки хиляди деца не са имунизирани срещу дифтерия и коклюш | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е защо ваксините за тях да са задължителни

Se taia

Ами може би тези болести ги няма, защото критична маса от хора са ваксинирани? Явно нямаш понятие защо се ваксинира човек. То и земята е плоска и ни пръскат с кеми трейлс...

Значи задължителните ваксини ДТК ги няма налични в достатъчни количества, обаче от "доброволните" ваксини срещу КОВИД-19 има в излишък, и за бустер, и за бустер на бустера на бустера биля?!

Точно, нека после да обясняват колко са загрижени за здравето на населението и го агитират да се ваксинира срещо ковид. Дифтерита, коклюша, детският паралич са несравнимо по страшни болести от ковида.

По добре самата болест отколкото капиталистическата ваксина, която е направена с цел минимизиране на разходите и максимизиране на приходите, включително и чрез използване на средствата на откровено насилие от страна на държавния апарат. Правят ваксините задължителни. Избират вас за достамчик като ви правят монополист на изкуствено създадения пазар. Защо да определяте ниска цена? От друга страна защо ви е да се престаравате с качеството? Това са редки болести, които и физиологичен разтвор да пробутате едва ли на някой ще му направи впечатление, коклюш и дифтерит се лекуват с антибиотици. Тук там може да изникне епидемия от полиомелит ама пък и ще си платите да измислят някоя глупост ....

След номера, който ни спретнаха последните години, дотук бяхме с ваксините, било те нови или стари. Нито ме интересува имунизационния им календар, нито нищо. Здравето и живота на мен и семейството ми са на първо място. Да не говорим за подхвърлянията, че и традиционните ваксини вече щели да се правят по РНК технология. Забравяме за каквито и да било игли просто.

Явно не те вълнуват здравето и живота

6tom niama dase vaksinirat zna4i 6te jiveiat decata.DASE BODAT KOVID IDIOTITE.

Дреме ми на пфайзера, аз моите ваксини ги продавам като топъл хляб!

Традиционните ваксини са трудни за правене с тези остарели технологии.. Затова ще почнем и тях подобно на Ковид еликсирите да ги правим по РНК технологията и дечицата ще получат най-доброто!

ганьо мрази ваксините! и задължителни и доброволни и препоръчителни, платени и безплатни! но задължително ваксинира помияра който отглежда и му вика домашин любимец , и с кеф дава 500 лв за това!

Болен сте! Лекувайте се!

по коя разпоредба пък станаха и “задължителни”? Наричат ги така, защото на някои това им отърва… По-добре, че няма ваксини, да оставят децата намира!!

Идиот, дори не си заслужаваш коментара! А плоска ли е и Земята?

щеше да е прекрасно, ако родителите ти на времето не те бяха ваксинирали! но явно обществото е нямало късмет и ти си жив до днес!

Погледни календара с ваксините “навремето” и сега и ще видиш че ти имаш 70 % по-малко ваксини ит сегашните изобщо не коментирам съставки и качество

Se taia

Виждал си ти имунизационнен пастпорт, ама през крив макарон. Още от раждането имаш поне 4-5 ваксини. След това на всеки месец до годинката, след това имаш второ (и евентуално трето) БЦЖ, след това на всеки 10 години имаш петвалентната, която е против дифтерит и коклюш... Заради такива умници като вас, се върнаха епидемиите от варицела и полиомиелит.

Винаги са били задължителни.

70 000 деца са над половината! Значи в БГ нямаме даже 140 000 деца! И даже тях не можем да ваксинираме ?

Във форума има дебили, които пишат глупости! Тази ваксина е важна за детето и няма нищо общо с екперименталните течности от последните две години!

Не е нужно да обяснявате на глупаците!

E сега демократите могат да ми се нахвърлят като обезумели, но това при соца не можеше да стане! БЕЗОБРАЗИЕ!!!!Кога увлечени в празнодумство и противопоставяне едни на други за радост на нашите политикани забравихме, че основната ни грижа като зрели хора са ДЕЦАТА!

Нали има за ковид !

Хайде сега всички заедно да благодарим на Бойко, че даде парите за експерталните течности!

тъпако, що рева срещу ваксините и не се ваксинира бе?? а що сега ревеш, че няма някакви си ваксини!?

ревем, че няма за теб да се нажулиш с 7 бустера докато позеленееш

уринирам на "задължителните" ваксини.

И по-добре. Ваксините праввт децата болни и сеят смърт ,сълзи и мъка

преди 25 години също отказваха да се ваксинират. Родителите идваха да вдигат скандали на училищния доктор. А тогава компютри имаха малцина, въпреки това олигофрени не липсваха.

Така де, ама от такива инжекции пара нема, нема и затваряне на добитъка. Само ваксинации за короната и бустеризъм! Слава!

А ваксините за ковид ги изхвърляме поради изтекъл срок...

Странно, има други болести освен ковид?????

Ама там, за разлика от Ковид, не било страшно ако ти се забави ваксинацията.

Se taia

Моли се да не те закачи тетанус, че тогава ще ревеш, ама ще е късно