Пуснаха първата линия на газопровода ”Северен поток”

Първата линия на газопровода "Северен поток" за преки доставки на руски газ до Германия и Западна Европа по дъното на Балтийско море, бе пусната в експлоатация.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха първата линия на газопровода ”Северен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да... американците наистина ще пикаят газ от яд. Те са на път да се провалят в опита за прокарване на тръба през Афганистан за отклоняване на Търкменистанския газ към Карачи. Оттам искаха да си ги компресират ж газови танкери и да си го карад в САЩ. Сега, обаче, по съществуващата мрежа този газ ще има добър пазар. Икономиките на Германия и на другите по тръбата ще ползват по- ефтин газ, отколкото тези, които го карат в газови танкери. Това е добре за Европа и не е добро за САЩ.

Трети ден ще гледаме тая реклама. Прави са някои, които твърдят , че най-често срещаното явление е платената новина днес.

Между западноевропейските държави и България разликата към енергийните доставки се състои в това, че те винаги могат да се откажат, докато у нас е пълно с русофили, искащи да сме в подчинено положения спрямо Русия-ето, БСП например защитава всички руски проекти по земя, под земя, по море, по дъното, по реки (АЕЦ-Белене), били те опасни или неизгодни-няма значение за тях!

Да си прочел някъде в Германия да се добива шистов газ по водещите технологии на американците? Поляците и балтийските държави също като теб проклинаха проекта, но както виждаш вече е реализиран. Съветвам те да прочетеш какво се получи когато Ив. Костов се опъна на руснаците за Син поток. Южните ни съседки се съгласиха и го реализираха, а сега ние се включваме към тръбата през византийците!!!

Случайно да си чел някъде, че в Германия ще дупчат за и/или да добиват шистов газ по напредничавата американска технология???? Поляците и прибалтийските държави подскачаха като теб срещу проекта, но Германия си го прокара. След като си реши своя проблем ще се оттегли от любимия на ББ, Трайков, Дянков, новия президент и сие проект Набуко. Вземи си един глобус и виж колко по-лесно и по-бързо през нейна територия газта ще достигне до Австрия, Белгия, Италия, Франция и Набуко ще се превърне в поредната утопия, която ни се размахва като борба за независимост. Да попитат Ив. Костов как опита да се перчи на руснаците за проекта син поток и с какъв байпас те ни изхвърлиха от него. Сега се молим да се закачим за тръбата му, но тя е при южните ни съседи!!!

олеее тва е супер простотияяяяя

Европа от ла Манша до Урал. Честито!

Това са национално-отговорни президенти на големи и силни държави - не толкова зависими от приказките на един или друг американски посланик. Байърли може и да пикае газ в Москва от бяс, но няма да дръзне да прави злобни коментари по медиите, както един друг свой колега в нашата столица, относно връзките между Германия - НАТОвска иначе държава, и Руската Федерация, най-големия доставчик на газ в света и в Европа! ... А ние май ще духаме супата и ще я топлим в шепи тая зима, ако ни се сдуха някоя единствената тръба, която имаме - пак от същия източник, при това без особени алтернативи във вид на евтина атомна енергия ... Да пукнат дано гаражната патка и мазната мегленка - много продажни и много евтини европрофесионалистки!

Леле Авроро, не мога да те позная! До вчера ТИ хулеше руските енергийни проекти и ги засипваше с помия и кал! Но братушките си знаят работата, германците също! Само тук в просташка България се намериха "големи политици" и "корифеи" и отказахме (и продължаваме да се опъваме като магаре на мост) изгодните и евтини проекти и доставки на газ и в бъдеще на електроенергия! Нашите нови идеолози решиха, че можем да минем и без руската енергетика, но уви - такъв филм няма! Сега ще си плямпаме до втръсване за химерния проект Набуко, който никога няма да бъде изграден и ще се отопляваме с твърдо гориво и осветляваме (много скоро) с газени лампи (ако има гас)! Тъпотията и простотията не се научават и не се купуват. Те са от Бога дадени; както и интелигентността!

а при нас не е модерно да правиш бизнес с русия, ние ще вземаме гъззз от хамерика, само колко сме хамави или по скоро нашите политици са много продажни. от както е на власт това правителство всички руски проекти са спрени. ама така ще е докато държавата се управлява от две американски агенчета,парите не миришат бе глупаци.

Много си прав!! В сегашната България, всичко руско е табу! Докато интелигентните нации си вкарват овцете на сухо и не ги интерисуват скрупулите, а си гледат собствените интереси, българите застават пак на стрaната на губещите! Но какво се очаква от правителство, избрано от кретени за кретени, на които огледало е и този редактиран сайт с модератори като например Теди USA! Простотията си остава!

... Те затова в съкратени срокове изнасяха нЕкои тежки метали на Изток...

Край на изнудването на Западна Европа от страна на украинските националисти.

Край и на номерата на Бойко.Който слуша Паси идуха супата.

Ха сега де ! Кой движи света- политиката или бизнеса? Ако някои политици не се вземаха толкова на сериозно ,че едва ли не съдбата на света е в техни ръце, то не само България ами ЕС Щатите и др. уж демократични държави отдавна да са забравили какво е криза.

..горката Украйна! Край с блъфовете, добре дошла отново под крилото на Русия...

Поздравления! Много точен кометар!

Германската икономика - гъдел за руските доставки. Северният паток - най-големия паток в Европа.

Може и да е паток, но с него "глупавите" германци си гарантираха ПРЕКИ ДОСТАВКИ на газ. Що ли не запънаха като нас за Южен поток? С развитието на икономическата криза, е напълно вероятно Германия да се оттегли от Набуко - панацеята на ББ, Дянков и новоизбрания ни президент. Явно ще си останем в зависимостта и благоволението на украинците. Добре, че засега Тимошенко е в затвора, но ако се върне на власт отново ще почне да краде от нашия.

...щото тя не може да си плаща осигуровките, пък прави износ за промишлените страни в Европа. Как ще стане конкурентна при цените на тоя газ на монополиста...