Лиляна Павлова: ЕИБ мобилизира €1 трлн. до 2030 г. за декарбонизация и зелени инвестиции

Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка се включи в дискусията "Финансиране на зелената трансформация в региона на Централна и Източна Европа", част от Green Week 2023

Обратно в новината

Коментари - Лиляна Павлова: ЕИБ мобилизира €1 трлн. до 2030 г. за декарбонизация и зелени инвестиции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко нули има в един трилион.

Шиши мило!;) Пак на първа линия:)))))

още не се е показала и започна плюенето :))) И тъп , и злобен , и прост народец сме си затова никога няма да се оправим ... мдааа , а забравих , на казана ни няма дявол :))) И той е вдигнал ръце от нас .

че така по матросовски я браниш?

Когато едно нещо е КУХО, то при подходщи условия бързо избуява и се превръща в световна КУХОСТ! Някой спомня ли си още за световната КУХОСТ, наречена "Озонова дупка" над Чили? Тя си изигра ролята, преразпредели едни пари и се оттече в небитието. Днес бързо набира скорост една друга КУХОСТ, пред която се лепи етикета ЗЕЛЕНО, като "Зелена енергия", "Зелени Балкани", Зеленски, "Зелена седмица", тути фрути и тути кванти! Дори чрез тях се слага кръст на Ядрената енергия, като перспектива, но перспектива за технически грамотни и високо културни кора, а на за талибани и аборигени. Глупостта за "Зеления водород" набира скорост от известно време, само че никой не казва от къде и как ще се набавя ЕВТИНО този водород. Никой вече не споменава онзи МЕГАпроект, според който в Канада, поради евтината електроенергия, ще се прави електролиза на вода и полученият водород по тръба ще се доставя до технически най-развитият щат на САЩ - КАЛИФОРНИЯ. ЗАЩО? Защото химиците казаха, че водородната молекула, бидейки най-малката измежду всички, има способността да преминава почти безпроблемно през кристалната решетка на металите и да се губи безвъзвратно. Това свойство е известно в химията като ОКЛЮЗИЯ. В резултат на това, от Канада до Калифорния ще пристигнат само 5% от водорода, а останалите 95% ще бъдат изгубени по пътя, за което никоя банка не желае да прави инвестиции!!!! Вярно е, запасите от природен газ, нефт и въглища са ограничени и изчерпаеми и както е казал навремето Менделеев; "Който гори нефт и газ, гори банкноти", понеже това са технологични суровини за ОРГАНИЧНИЯ СИНТЕЗ в целия свят. Как без тях ще получаваме, пластмаси, каучуци, изкуствени торове, текстилни влакна, багрила, лекарства, препарати за растителна защита, битова химия и пр., дори и ако имаме много евтина и достъпна електроенергия? НЕ МОЖЕ ! А за съжаление се оказва, че суровините са в РУСИЯ, тази съковищница на ресурси, към която се домогват всячески американците. Ето затова е този ШУМ около "Зелените технологии" - да се подготви народът, как да се оскубе пуйката и да се сготви без тя да разбере, но не би, "пуйката" се оказа, че не е проста, ами е и много издържлива!

Не се наплюска тази циганка!

Искам да обясня на Лили- Дебел0т0 нещо. Сигурен съм, че тя не чете коментарите, защото е такъв индивид- със самочувствие и арогантност и не признава чуждото мнение. Все пак: В България (и в Латвия) фирмите се нареждат по- назад в осъзнаването на нуждите от зелени инвестиции... защото всъщност много добре са осъзнали процесите и са наясно, че това са глупости. На настоящия етап най- зелените енергии са от ядрените централи и водно-ел. централи. Всички останали известни като "зелени" технологии - соларни панели, перки- не само, че не са зелени, а напротив- причиняват повече замърсяване и от най- мръсния дизел. Лили, кашалот такъв- чети, запознай се ти и екипа ти- има изследвания от умни хора и правени от институти. Давайте пари за иновации, това е добре. Настоящите "зелени" технологии обаче НЕ БИВАТ, зле са, неефективни са, замърсяват и нанасят поражения на околната среда. След 20-30 или повече години евентуално ще има добри технологии, сега обаче няма, така че не финансирайте проекти за перки и соларни панели.

Точно така - фотоволтаиците са ок за някакво производство или друга дейност с пиково натоварване денем, и то в южните части на Европа. Всичко друго върви със скъпи и мръсни акумулатори. Перките въобще не ги коментираме - замърсяването и вредните ефекти са значителни. При това изобщо не говоря за птичи миграции и т.н. Просто прочетете.

И тази нагла дебелана, която се намърда на сладката си позиция благодарение на подмазване и номенклатурен произход, започна да ни поучава. Помним я в администрацията - умствено семпла, но нахална и безпричинно самоуверена.

Махнете тази свиня от там . Ще открадне и изплюска всички пари. Изяде стриопора ся и декатбонизацията ще изплюска. Затвор за тва прасе

А и защо.

Значи голямо крадене ще пада

и тая е била в зайчарника

Има алтернативни източници които са засекретени и няма да ги допуснат до масово приложение. Запознайте се с интервюто на д-р Стивън Гриър от 23.03.2023 в The Bulgarian Times и ще ви станат ясни много неща. А и преди него използването на Брауновия газ в Китай, и многото патенти на наши Българи са скрити и засекретени. А относно така шумно рекламираните "зелени енергии и технологии", както и С емисии са само пунта мара за отвличане вниманието и ликвидирането на националните енергийни източници. Как така, ще ограничиш С емисиите, като сечеш горите безразборно и не засаждаш нови???. ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ, А САМО ТОВА ЛИ?.

тия пари ще нахранят много бедни хора в целия свят.И тая свинка къв го дири там?

Специално поздрав за Лилито: Прасета, прасета, всичките прасета на мезета…. Всичките прасета в буркани и мазета!

По времето на тая бъчва разрушиха тракийско гробище да мине магистрала.

Отроците на ЦК? А? Нечувани. Невиждани. Невъобразими. Радетели на капитализма и демокрацията. Как да не ги разстреля човек с по един пълнител?

Бъчва - библиотекарка!

Тая свиня жива била! Борисов злото, тая свинкя клко прсенца ти роди?

Ква лапачка ще падне ! Пари за(на) вятъра !

аз се чудех къде изчезна тази свинкя

Дебела дебела ама на втори мъж, а вие като бяхте рекламни лица в Лондон, днес сте нула за тях. Удари ви герб и ви ликвидираха завинаги и ви се надсмиват неговите баби по на 55 г днес

Несполучливо избрано лице на кампанията, освен всички други основателни причини да се съмняваме в полезността и за българския народ.

Човек на бб, и живее не къде да е, а в жилището на Георги Димитров, подарил на дядо й комуниста навренето. Бойко не е прост, всички ги събра и прегърна преди 20 години, а вие ние вийте на умряло. От комунистически род, нищо, че бойко борисов се правеше на анти лъжец се оказа, който го е следил повече от 20години.кой умее умее, късмет имал бмб и покрай него млсдите в ония години под краката му бкп дс доносници от ученически години

Активист ли е един човек - независимо политически, ЛГТБ, еко, ... - все е нередовен и предендент за повече власт, пари, слава от нормалните хора.

"Зелени инвестиции"?????????? Съвременните литиево-йонни батерии се правят от суровини добивани чрез тежка минна техника на дизел, а все още никой не е пробвал да ги рециклира въпросните батерии, щото производството на нови било по-евтино?! Да ви напомня за проблема с опаковките за еднократна употреба??? Първоначално ни обясняваха колко по-удобни били еднократните пластмасови опаковки, а сега след трилиони печалби за "давосджии", ги анатемосаха???!!! Да споменавам ли, че към момента в световния енергиен микс, ВЕИ са ултра нищожен процент в сравнение с тока от въглища???!!! А нещо да кажат за въпросните соларни панели? Тях на колко време ще ги рециклират?! Или и те първо трябва да задръстят световния океан, че да се усетим че са нищо повече от лъжлив "еко" популизъм???!!! Най-доброто за природата към момента е да се оптимизират наличните производства на автомобили с двг, но не по неадекватни стандарти като евро 6, 7 и 8, а по начин по който автомобилите ще бъдат достатъчно надеждни да не се развалят и да няма нужда от нови, което със сигурност ще допринесе за намаляване на замърсяването в природата!!! Отделно може да въведат масово хибридите, за да се ползва по-ефективно енергията от изкопаемите горива, а междувременно да започнат да търсят и реални алтернативни енергийни източници, като водорода напр!!!

Ех, на тази породата не приключва ли жизнения си цикъл на Коледа:)

СВИНЕТКА Павлова, капацитета на разбитите пътища и провалена тол система в БГ, тая какъв тъпир е, ама са я поканили да дава акъл, тая свиня освен за Мак Доналдс, за друго не трябва да дава мнение

доказателство, че колкото и пари да имаш пак си оставаш неприятно същество.

Euro-мошеници ! Но нали има овци да блеят !

няма ли дете? Или тя, ако забременее, по-скоро ще се пръсне... и затова той все слабички миски си избира да запложда...

ВСИЧКИ МИСЛЕХМЕ ЧЕ Е В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР ??? А НАШАТА СЕ ОШОПАРВАЛА ПО БРЮКСЕЛ ??? ДОСТА Е НАЛЯЛА !! ЩЕ ДОЙДЕ КЪМ 160 кг. живо тегло !!

"Декарбонизация"?! Тъй като дори Свинетка е въглеродна форма на живот, тежка и обемна при това, що не вземе да се декарбонизира?

Мазното рано или късно винаги изплува отгоре. Тая пак се появи.

Дебел брюкселски папагал. Нищо смислено не ражда ЕС, освен как да ни бръкне в джоба.

Тази жена не трябваше ли да е Осъдена и да изтърпява присъда за Корупция в Затвора ?

Да, обаче ги пращат на хилядократно по-корумпираната Урсула да ги брани и храни. Естетсвено пак с нашите пари.

Значи централна и източна Европа (демек ние) ще трябва да заделим 1 трилион, който да налеем в северозападна Европа за нещо с никаква ефективност. Какво значение има зелената енергия за природата, при положение, че в Европа от една година се води война в Украйна и от време на време в косово, където се извършват ежедневно бомбардировки и се замърсява цялата природа? Като взмем предвид и Африка, Латинска Америка,дори САЩ, Индия,Китай които не са подписали тази сделка става ясно колко ялова е тази идея и как става въпрос за крадене от бедните държави за изгода на богарите.

Нали не си мислите, че тая карде за себе си? Е, гребва си от казана с медеца, ама щото и дават. То да седиш най-отпред на далаверите и да те плюят всички се плаща, нали за това се бутат да стават политици - да има лапаро, а като ги плюят, те казват че дъжд вали!

А и ние ги пращами оттук там тефлонирани и обръгнали на плюене, та им е все едно вече. Заплати, привилегии....

Това е вицепрезидентът на ЕИБ?? Лиляна Павлова... Този конгломерат от недоразумения е на такъв пост!?!?!!!!!!

Хем калинка, хем свинка. Що е то?

Такова отвратително същество,рядко се пръква на земята.

На тази дебеланка ще и изтекат лигите на думата трилион.

Едно време Шайена в "Имало едно време на запад" броеше до "thousands of thousands" .. а то какво стана сега... :D

На народа му писна от вашата ЗЕЛЕНА ЛЪЖА, ПЕДЕРАСО-ЛИЗБИЙСКИ ДЖЕНДЪРИ И ГЛОБАЛИСТИ! Нямате бъдеще никъде по света!

Праскитята майка, от герб, краде на корем от пътища и асфалт! Скриха я на топло и сега отново се показва като лалугер от дупката си. Намерила е друго място от където да краде.

Праскитята да се чете Праскинята, извинявам се за правописната грешка.

на дядо ѝ - партизанина, друг занаят не знаят, освен да обират мандри!

Между месец януари и февруари 2024 година България изпада в дефолт. Много е лесно и бързо да сложите минус на този пост, но има по добра алтернатива: Копирайте и го запазете някъде, няма да ви коства нищо и ако съм ви излъгал, подвел, след месец февруари го постнете и ми го припомнете, натрийте ми носа с него, няма да ви се разсърдя.

Баси, тамън сложих на гоуфа карбонов капак, са трее да го декарбонизирам.:))

ПБСП -Пази Боже Сляпо да Прогледа ОБЯВЯВА Обществена поръчка за Кантар пред парламента

Думата "мобилизира" много ме кефи. Т.е., аз Ви казвам, дайте 1 трлн евро, за да направим това и това и всички да са доволни. От така направеното изявление е, ясно, че парите ще дойдат от всички нас или заеми, за да се налеят в икономиката на Германия, Франция, Холандия и т.н., а бедните ще плащат. Е, те на това викам аз "принцип на солидарността"

Тази дебелата какво ни я показвате ? Тя не струва и пет пари ! Тя пък Лиляна , какво разбира от Финанси , същата неграмотна като Искра Федосова , но с Партизанско Болшевишко Потекло !!!!

Зелена инвестиция ми звучи като зелен хайвер. А зелен преход като нещо, което не е узряло.Ама лилЕто, мара и още хиляди знайни и незнайни лешпери, ще си отживеят живото покрай тези уйдурми.

Откъде изпълзя този парцал?

на сития не вярва. кажете й на тая заплатата колко е? нна месец!