Връщат лихви от незаконно взето майчинство

Жените, които вече са погасили задълженията си към Националния осигурителен институт във връзка с неправомерното получаване на майчински, също ще получат парите си от внесените лихви.

Обратно в новината

Коментари - Връщат лихви от незаконно взето майчинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, мнозинството налага закон с действие назад във времето преди закона. Не е от човещина - избори се задават и спечелването им трябва да се оправдае с нещо друго, освен с 1 млн. несъществуващи избиратели. Обратно формирани, соц - образувани и соц - образовани формирани, тез кадри решават всичко за да се задържат ... обратно.

А каква е процедурата за връщането на лихвата?Някой да помага...

А неустойка няма ли. Я и по една лихва върху "недължимо" внесената лихва да се изплати под формата на обещетение :-)

Омерзен съм от популистките еквилибристики на управляващите!! Защо се ТОЛЕРИРА неспазването на законите. По същият начин и многобройните длъжници на Топлофикациите, водоснабдителните дружества, електодружествата и други "тоталитарни" структури (плащане на глоби, данъци, такси, налози и пр.) О Ч А К В А Т държавата (разбирай всички ние без да са ни попитали или потърсили нашето мнение) респ. един властимащ (президент, премиер) прави благодеяние, но не с лични средства, а с НАШИТЕ!!! Това погазване на закона СВИШЕ е причината нахалството и безочието на повечето майки да искат дори да им бъде ОПРОСТЕНИ не само дължимите лихви, а и законно начислената сума на нагло ОТКРАДНАТИТЕ (от мен, от теб т.е. от всички нас) средства. НЕЗНАНИЕТО, НЕПОЗНАВАНЕТО И НЕСЪОБРАЗЯВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ НЕ ОСВОБОЖДАВА ГРАЖДАНИТЕ ОТ О Т Г О В О Р Н О С Т !!!

Прав си и по-лошото е, че подобни малоумни и безумни "решения" стимулират и други длъжници да се въздържат от коректно отношение към кредиторите си - държавна институция, фирма, доставчик и пр. Това е причината някои да се надяват, че както се случи с кредитните милионери (когато избухна демокрацията), така може да им се размине "някак си" и сега!!

Поредното боково популистко безумие. Има ли закон или няма закон, който да го лови това ши..но правиетлство?

тъпо. значи, първо държавата платила, после било неправилно и майките върнали парите, заеднос лихвите. И сега държавата ще връща лихвите. Май само тука може да стане това. И да си го изкарат авторитет тези малоумници. Това е държавна машина, като швейцарски часовник!

"Страхотно", заради изборите променяш правилно написан закон.

не един а три

Кое му е правилното бе, два еднакви члена с 2 думи разлика.

Моето лично мнение е, че на всяко семейство за всяко дете до 2 години трябва да се дава помощ на майката втората година 240 лева. Всичко останало е дискриминация, от която се възползват т.нар. "роми".

Това няма нищо общо с въпроса за незаконно взетите пари.

Ами те и сега се дават ама като си гледаш детето а не стоиш по кафенетата...Отделен е въпроса в темата и той навява на набиране на гласове преди изборите, което е много жалко....

Това е най-евтината предизборна кампания. Жалко само че никой не знае за кого да се гласува.