Облагат лихвите само по срочни депозити от януари 2013 г.

Данъкът върху лихвите по депозити ще важи само за сключени договори след 1-ви януари 2013 г. Ще се облагат само влогове с договорена лихва. Данък ще се плаща и върху депозити в банки от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Облагат лихвите само по срочни депозити от януари 2013 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков,такива"икономисти"като теб с лопата да ги ринеш!!! Как за три години не създадохте някаква приемлива за хората среда,в която те с радост да започнат да изкарват парите си от банките и да ги харчат??? Та то това да се вземат пари наготово може и баба Пена от Долно Уйно да го...измисли!!! Отделен въпрос е,че тези пари,в по-голямата си част не са на тези,които са в България,а на тези,които са извън нея и де факто помагат по един или друг начин на тези,които все още не са избягали от нея като тук разбира се изключвам малката част нашенски олигарси,които все още държат парите си в нашенски банки,но те са,да речем 5% от картинката!!! И накрая какво се получава-ще сурвакаме пак по познатия нашенски модел тези,които имат най-малко за сметка на онези с"тъмните пари"?!? Дянков,да ти припомням ли как даде на задна,когато трябваше да се събира"изтворения"от теб данък лукс и го замени с...данък колиба!!! Тогава кого пак...изсурвака-големите риби или...цаците??? Дянков,щом си опрял до...120 милиона,за да вържеш бюджета,то тогава жална им майка на тези,които са все още в тази държава,в която има 120 милиона за...слухтене,но няма 120 милиона за предизборното вдигане на пенсиите,което ти и тези като теб обещавате!!! Дянков,знаеш ли за минималните прагове в някои държави от ЕС при облагането на печалбата от лихвите??? Дянков,докога пасмината в държавния сектор,към която се числиш и ти ще паразитира на гърба на тези от частния??? Дянков,докога ще разделяте благата само помежду си,а за другите ще творите все нови и нови данъци,налози и тем подобни щуротии??? Дянков,гласувах за ГЕРБ на предишните избори с надеждата,че аз и милионите,които направиха същото ще имаме едно ново,чисто и ясно начало,но за пореден път всичко си остана само на думи!!! Дянков,в мое лице изгуби един глас за предстоящите избори,което обаче не значи,че някои от другите"политически помияри"го спечелиха за себе си!!! И накрая ще ти кажа следното-държава,в която се плодят само тези,които имат само привилегии,но не и...задължения(знаеш много добре кои са те,тъй като са основните избиратели на тикви като вас)за сметка на онези,които играят ролята на пчеличките в това"семейство",в която има 120 милиона лева за слухтене,но няма пари за увеличение на пенсии и детски помощи,в която издръжката на хрантутниците в държавния сектор се оказва по-голямо бреме и от това на...търтеите в едно пчелно семейство(но те поне са намерили изход),в която купуваме кУрвети,пожарни и хеликоптери за...този,дето клати клоните,но нямаме пари за инвестиции в бъдещето,в която тези,които поне малко"акъл"в главите си бягат от нея,докато все още могат...няма...бъдеще,разберете го ти и тЪпоглавците като теб!!!

Парите на богатите НЕ СА в банките в България! Кого ще цакат?!

Данъчните ще почнат да продават списъци с банкови сметки на мутрите

Щом герберастите са опрели до тия 120млн, които се готвят да приберат положението им никак не е розово! Още повече преди избори това е асолютен автогол.Те са най-зле от всички идиоти досега!

Според Менда с данъка ще се облагат само лихвите по депозити, договорирани след 01.01.2013. Демек - основата на данъка все още не съществува. Комай и тия 180 мил. ще ги гледат през крив макарон, освен ако не ни лъжат и в момента. Други са май целите, ама де да видим...

Ало очилат капут като искаш да спазваме европейските правила и норми - направи ни заплатите европейски. Гаден нещастник. Не ти е жал за нашите бащи и майки. ХОРА ИЗТЕГЛЕТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯТА ОТ БАНКИТЕ ДА ГО ВИДИМ ТОГАВА ТИЗИ ОЧИЛАТ КАВАЛ КЪДЕ ЩЕ МУ ИЗЛЯЗАТ СМЕТКИТЕ.

bobsyn@

Алооо, ако Х работи 10 години по 16 часа 6 дена в седмицата, за да спести някой друг лев, а У работи 40 години по 4 часа 6 дни в седмицата това не означава, че на първият трябва да му вземем два пъти данък заради предприемчивостта и трудолюбието!

Ако Х работи 10 години по 16 часа 6 дена в седмицата И ОРЕ С МАГАРЕ , за да спести някой друг лев, а У работи 40 години по 4 часа 6 дни на седмица и ОРЕ С ТРАКТОР , значи че при У еволюцията от маймуна към човек е протекла по-бързо :) .... Това колко време работиш няма нищо общо това колко получаваш :)

Шушумиг Дянков и Борче Борисов не искат да облагат с данъци Цуцка Бориславова и другите червени мутри и мутреси ей ъатова държат данъка на 10% и гледат да покрият разликите като шибат собствения си народ ... Данък доход в някои Европейски държави Бизнес Персонални ДДС булгаря 10% 10% 20% ..................................................... цроатя 20% ч0% 25% цзеч 21% 15% 20% денмарк 25% 55.4% 25% финланд 2ш% 5з% 2з% франце 3з.3з%ч1% 19.6% германъ з0% ч5% 19% иреланд 12.50% 52% 2з% италъ з1.4% ч5% 21% нетхерландс 25% 52% 21% туркеъ 20% ч0% 18% сведен 2ш.3% 5ш.6% 25% спаин з0% 52% 21% свицерланд 25% ч5.5% 8% ук 25% ч0% 20% *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Необлагаеми доходи в някои Европейски страни Германия До 8004 евро годишен доход не се дължат данъци, Франция До 5963 евро Испания 5150 евро Великобритания 8105 паунда Холандия до доход от 18628 евро се плаща само 1.86 % данък, обаче се плаща 33% социална осигуровка, която след това се връща под формата на социални помощи по таблица .....

не се гаси туй що не гасне с транслитерация :) Бизнес Персонални ДДС Мутристан 10% 10% 20% ..................................................... Хърватия 20% 40% 25% Чехия 21% 15% 20% Дания 25% 55.4% 25% Финландия 25% 53% 23% Франция 33.33 % 41% 19.6% Германия 30% 45% 19% Ирландия 12.50% 52% 23% Италия 31.4% 45% 21% Холандия 25% 52% 21% Турция 20% 40% 18% Швеция 25.3% 55.6% 25% Испания 30% 52% 21% Швейцария 25% 45.5% 8% Великобритания 25% 40% 20%

вижте му мазната усмивчица. маи е вярно че лапа доста американски пишки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ние не питаме от каде са парите-вие не мранкате са данак лихва -по-добра сделка не по3навам,какво мранкате още

Споко бе, герберите са като селски гювендии - след няколко дена ще се обърнат като фурнаджийски лопати, бойко филията с мас пак ще меца нещо мутренско по телевизиите си и жълтите си парцалетини, а корабът ще продължи стремглаво да си потъва с думите му "споко ве братоооо".

да ти пикам в устата дянков грабите хората само се оплаквате те няма паря за пенции мног крадете боклуци герб

Ако всички, или поне половината си изтеглим парите от депозитите, дали няма да се набълбукат банките и "умните" финансисти в МФ, а? Е така само да пробваме да видим какво ще се получи. И колко от тези 120 млн. вече заложени в бюджета, ще се окажат реални. Само да не стане като с цигарите - увеличиха акциза с надежда за повече пари в бюджета, а се оказа точно обратното. Извод: гробарите са правителство на антилогиката и кривите сметки (правени винаги без кръчмаря-народа).

Страдащия от раздвоение на личността министър пред огледалото: личност 1 Евреина Шимон Дянкофф решил да килне образ 2 помака Симеон Дянков, да му вземе душата, за да си излекува шизофренията. Приготвил пистолет със заглушител, заредил единствен патрон с цел икономия и с оръжието в ръка опряно в слепоочието му казал. Гяуре, имам за теб подарък, но искам да ми платиш изхабения патрон с ДДС! - Ма какво ДДС? Министерството на икономиката е юридическо лице, от къде да намеря касов апарат? Ние тука нямаме! - Така лииии!?! Тогава ще се върна по-късно, когато си закупите, а до тогава ще ти смятам цената на патрона с лихвата! - Няма страшно, аз ще ти я обложа с данък и нея.

На Флик еврейското му име е Шимон Фройнд - взел е фамилията на бащата на жена си - еврейка с румънски произход ;)

че с нашите депозити в банките,ние подпомагаме развитието на икономиката в България.Защото с нашите пари се кредитира бизнесът,различни проекти и т.н.Сега Дянков ни наказва за това - следователно,той е саботьор,не желае нашата икономика да се развива.Ами да го саботираме и ние като си изтеглим спестяванията.Дано премиерът,с вродения си усет за несправедливостите,обуздае за пореден път глупостта на своя самозабравил се министър на финансите.Искам да вярвам в това,защото иначе-няма никаква надежда за нас!

Въпрос:Идиот ли е Дянков или просто му отива...???!!!

даньк след даньк за народа-що за политика ?

Напротив, г-жа Бориславова. Тази крачкане трябва да бъде краткосрочна. Може би се притеснявате за вашите (и на вашето обкръжение) милионни депозити. Знаете отлично, че Дянков е прав. Но досега червените (и сините също) не смееха да го направят за да спечелят по-простия и беден електорат, който няма кой знае какви депозити, няма да загуби почти нищо, но политиканите го манипулират много яко. Ако сте истинска банкерка, трябваше открито да кажете, че е прав. И то не краткосрочно!

Много е хубаво да заработваш от лихви -(нарича се -ЛИХВАРСТВО)..Да обясня за ...."...." Даваш на на една институция (прим.БАНКА) да ти върти определена сума за определен период и тя ти дава определени дивиденти(лихви). - това са така наречените лихвари. Питам- защо те да не плащат никакви данъци, а всички, които си оправляват парите- в магазини, в занаяти да си плащат данъците върху придобитите печалби (да ги ннаречем лихви от вложените пари ).. Някои са много умни ли, а другите, които работят и си завъртват парите са глупави... Как скачат, като им бръкнат в джобчето... БРАВО ДЯНКОВ!!!!! Стига са ни правили на глупаци тези БАНКОВИ ЛИХВАРИ!!!!

Ако изчезнат така наречените лихвари, тогава какво според теб ще въртят банките? Нали това е смисъла на депозита - предоставяш на някой друг да ти управлява парите. Банката дава кредит на предприемач - той печели и съответно преотстъпва част от печалбата на банката и вложителя като лихва по кредита. Ако го няма вложителя - веригата се къса, банката закъсва, а предприемача няма ресурс.

абе тупан! всички фирми си плащат данак за лихвата от много години. това е за физически лица. физически лица, занимаващи се с лихварство се арестуват!

Повече ме безпокои положението в държавата. Щом преди избори въвеждат подобен данък значи няма пари и положението не е розово. Иначе има един термин за изменение на парите във времето и се учи от всеки студент още в първи курс. Покупателната сила на парите намалява поради инфлацията и лихвата покрива от части тази загуба. Лихвата не е печалба а компенсация за инфлацията. Недвижимите имоти и златото растат в дългосрочен план отделно е много по малко рисково да инвестираш в имоти и злато. Лихвата компенсира и риска от хиперифлация, фалит на банката, промени във валутните курсове. Това правителство е много не компетентно след като вдигна акциза на цигари и алкохол и по този начин стимулира контрабандата, натисна дребния бизнес касови апарати навсякъде. Въведе забрана за пушене и уби оборота на заведенията. Жалко че единственото правилно нещо беше направено от кумунистите въвеждането на плоския данък, което повиши приходите в хазната. С данък върху лихвите ще засегнат банковата система. Всичките им действия са смесица от некомпетентност и желание да направят нещо.

Не мисля, че заведенията се изпразниха заради забраната. По-скоро причината е в липсата на покупателна способност на хората - без значение, дали са пуиачи или не.

Като застуди времето ще видиш дали някой ще влезе вътре. Те непушачите по заведения не ходят, само раздават акъл по форумите.

Ако лихвата по депозит се счита за доход, който тряба да се облага, то лихвите по кредити респективно трябва да се считат за разход и да бъдат приспаднати от облагаемия доход на кредитните роби

Голяма пумия се излива тук. Всички искат никои не дава.

До IQ-то. Имам един въпрос. Простичък е: Лъже ли това правителаство? Искам и простичък отговор - само с Да или НЕ. Благодаря ти предварително!

Срока на депозита ми изтича след 2 седмици. Отивам и си изтеглям всичките пари, защото уж данъка щял да важи от 2013, но нищо не им пречи утре да го наложат със задна дата. Аз няма да взимам повече лихви, но няма и да дам и стотинка от моите лихви на малоумници да пълнят партийни каси. А и днес са 10%, но след месец като осъзнаят, че тези 120 млн. няма да стигнат, изведнъж може да станат 20-30....%. Ае чао мухлясали банкери и неадекватни политици.

За съжаление нямам пари в банка. Да му мислят тези, които имат.

valivasev

А ние сме единственната държава в която Д.О.Д. е10%и устройва богатите олигарси.Навсякъде в Е.С.приеха прогресивен данък (примерно-в Англия при доход от 500000-1500000 паунда достига до 50%) ,но в България трябва да се "музът" бедните глупаци ,избрали да ги управляват нагли хитреци .Докога братя.............?????

Турски банки дават над 8% годишна лихва (някой стигат и до 12-13%). Турция НЕ е в ЕС засега. Следователно... :)

Тук Мента ли ни прави на малоумни, или ни кроят пак мента. Тя чува ли се какви ги приказва? Значи данъкът се въвежда от 1 януари 2013г., ще бъде инкасиран като такъв след 1 януари 2014 г., ама на сегашното обсъждане на бюджета вече бил заложен 2013 г. Мента може ли да обясни, от кои лихви и по кой закон ще прибере 120 ли или колко милиона за да запълни бюджета догодина?!? Навярно тя си мисли, че ще кърпи бюджета на държавата след изборите и новото правителство на ГЕРБ?! Да ама си мисля, че ще по скоро ще закърпи бюджета на правителство на БСП или някоя двойна, тройна нова ламя с тая мярка която сега въвеждат!

Да, май си много прав.

Чудя му се на министър Дянков защо не се сеща да поиска данък върху печалбата на частните кабинети на зъболекарите и лекарите, които нито имат касови апарати, нито декларират някъде доходите си. Колко много пари ще събере за хазната, ако успее да събере такъв данък дори от половината такива.

...а, също така и на нотариуси и адокати. Тъх също ги заобикаля закона.

Лихвата е ракът на обществото !!! Прочетете малко за Силвио Гезел и неговата теория и практика в използуването на т.н. "свободни пари". Там има достатъчно материал, защо са кризите,а по - важното е пътя за промяна, от него неистово се страхува в момента т.н. ЕЛИТ !!!

С тази луда идея ГЕРБ се самоубива! Губите следващите избори господа!!!!!!!!!!!! Народа изтегля парите си от банките и нямате паричен ресурс в търговските банки. Губите заемен паричен ресурс! Скача дефицита в баланса. Сривате и финансовата стабилност дошщла с борда. Самоубийство!!!!!!!!!!!!!

Аз пък ще си купя злато ,да ги видя как ще го обложат тогава

Е, ТОВА ВЕЧЕ ВИ Е КРАЯ!

Вкарвам си мижавите 10 хил.лева в турска банка, нека ми вземе данък....

и ще се чудят ,защо турската икономика просперира

То май така са се разбрали и в Анкара

Това ли е последното място от което остана да вземете малкото останали парици на хората, а след това от къде ще цуцуркате вече ,какво още бихте измислили ,главочи такива ! Обложете и въздуха дето го дишаме с 10 процента годишно според ,килограмите на човека!

Това правителство ОПРЕДЕЛЕНО и ДОКАЗАНО нагло ЛЪЖЕ!!! Може ли да им се има доверие!? Всички правителства досега са лъгали, но тези се оляха. Дали нарочно или от некадърност но и в двата случая заслужават да им се бие шута.

Приеха един идиотски закон за забрана на тютюнопушенето в кафенета и ресторанти от който губят 220млн, а сега искат да наложат тоя още по идиотски закон за облагане на лихвите по депозитите, от който се очаквало да спечелят 120млн. Ами отменете забраната за пушене в заведенията и ще ви излязат сметките.

ГЕРБ, СТИГА КРАДЯХТЕ НАРОДА!!!! Първо са само слухове за този данък....после Дянков излезе и каза, че такъв данък категорично няма да има и 2 дни по-късно същия казва, че този данък на 100% ще бъде въведен... В началото на мандадата на Герб се успокоявах, че са млада партия, стават такива грешки, но сега се убедих, че това е тяхната политика. Подхвърлят разни слухове, сменят си мнението и позицията ежечасно , за да видят как са обществените настроения...Този път обаче май наистина ще настъпят лука! Вместо да разкрият сивата икономика, да взимат от бандюги и мутрагени, да събарят незаконни постройки и прегрешилите солено да си плащат за погазването на закона...не, ние ще пожалим, дори облагодетелстваме хората строили незаконно - с което за пореден път хората спазващи закона се оказват глупаци - а като реванш ще бръкнем в джоба на същите тези, спестили някой лев и го сложили на депозит, за да не го изяде напълно огромната инфлация (резултат от слабото дързжавническо управление), за да понапълнят бюджета или по-скоро, за да има за предизборната кампания и за купуване на цигански гласове...

Започна се отново. Сутринта едно, на обед второ, а до вечерта може и трето. Типично по герберски. Преди две-три седмици - ИЗОБЩО НЕ е обсъждано такъв данък. И хоп оказа се уж не е обсъждан а е залегнал в проекто бюджета. Или ЛЪЖАТ ОТНОВО или те проектобюджета го правят за една вечер между две раздавания на картите - нещо подобно на "онези" дето подписвали договори на коляно в пиано барове.

Имам нужда някой да ми обясни какво значат успокоителните думи на... забележете! - Зам.-министъра на финансите Владислав Горанов към неспособните да обяснят произхода на парите си, че информацията нямало да минава през НАП. 1. Не е ли именно това по-важното - да се разкрият мръсните пари?! 2. Не е ли именно НАП (освен останалите) институцията, която хем ще събира данъка, хем трябва да осветява мръсните пари? Какво сега - ще се блокира преносът на информация между отделните отдели на НАП ли? Шизофрения някаква...

но няма кой да отговори.Правят се,че не разбират и ни мислят за идиоти.

Именно! И аз съм шокирана точно от тези думи на зам-министъра! Няма ли журналист, който да му зададе простичкия въпрос - КОГО именно УСПОКОЯВА? И не е ли задачата му точно обратната - да накара хората с неясен произход на доходите да се ПРИТЕСНЯВАТ ?

"Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че според нея евентуално намаляване на данъците би могло да стимулира националната икономика." ---------- Кои са социалисти и кои са капиталисти! Обърках се вече!!!

В България-10% лихва, в Германия-40% лихва. Сега изясни ли ти се КОЙ трябва да намалява данъците и защо? И Дянков НЕ УВЕЛИЧАВА данъка, просто го УЕДНАКВЯВА ЗА ВСИЧКИ! Демократ, един вид...

"Лихва" да се чете "Данък"...

Много тъпо и недодялано, колега ! Подгответе се и мислете, излагате клуба на 146 !

Като станеш германски данъкоплатец ще се поинтересуваш и ще разбереш някои работи.Като например да си попълниш едно Freistellungsauftrag fr Kapitalertrge (FSA) и ще понамалиш доста от данъка,че даже може и изобщо да не плащаш.Ама ти откъде ще ги знаеш тези работи.За теб е важно какво ще кажат великите ви финансисти...Както ти говоря от вчера,не е важен само обхвата,но и основата е важна ГОСПОДИН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ИНВЕСТИТОРЕ и РАБОТОДАТЕЛЮ...

Какво става с детските депозити? И тях ли ще прецакате?

Те ти булка, Спасовден! Обикновен депозит има 1% лихва! Срочен депозит има 4-5% лихва! Данък върху лихвата 10%, т,е реалната лихвна пада на 3,6-4.5%! А сега смятайте и решавайте, драги балъци!,кой има полза от това!

Защо не подсетим господин Дянков да обложи с лива и лихвите на банките, които те събират от отпуснатите кредити.Та с такава мярка ще съберат много повече парички, защото те събират по 15-20 % от тях. Да, ама не, защото не смее и да си го помисли да тръгне срещу тях. Българинът обаче е страхлив, не смее да се противопоставя на управляващите и те и на това разчитат. Огледайте се бе хора, погледнете към южните си съседи, как излизат всички на улицата. На следващите избори гласувайте пак за любимия ви ГЕРБ, който и ще ни загроби.

Ще вземете 120 милиона - но губите изборите. Мисля, че доверието е напълно сринато и Бойко да се намеси нещата са непоправими. Хората си бяха нагласили животеца покрай лихвичките и сега това им дойде в повече.При нас не важат правилата на европейския съюз. Там има висок стандарт и железни правила - тук пълна несигурност и жалко заплащане на човешкия труд. Не опозицията вие сами се сривате от власт.

Не се наядоха.

Нямало да има връзка с НАП и така не можело да се разбере кой колко пари има.......Е нали според данъка, който се удържа веднага ще става ясно и каква е сумата по депозита и от кого идва съответно........Думи нямам

Вместо да приказваме по добре да си ги изнесем в Турция и лихвите по добри и нищо нети удържат

Има ли още наивници, живеещи в Булгаристан, които смятат че някога ще заживеят нормално? Или чакат новият месия спасител създаден в лабораториите на ДС? Ще събират данък и за въздуха, които дишате, за да има пари за крадене и за заплати на ченгетата и депутатите!

Ази-сиромахът ! ... И не смятам, а Работя (по Въпроса). Смея да Вярвам -- и то Заедно и Наравно с много Хора .

Кажи наборе, как се бориш ? Аз лично преди 7-8 месеца предложих като изпървом да създадем сайт на образованите и родолюбиви българи и обсъждаме отговорно и професионално, съобразно възможностите на участниците, болните за нашето общество теми, а по-късно защо и да не създадем първата интернет партия , за непосредствена намеса в управлението на държавата.

И аз съм наивник, който си мисли, че е за предпочитане да работя в България, да създавам продукт, който продавам успешно навън , да си плащам данъците тук и със скромните си усилия да допринасям за по-добрия стандарт на българите, вместо на американци, англичани , германци и т.н. Познавам още много наивници като мен, на които им е болно , че България се управлява неадекватно. Подкрепям с две ръце създаването на интернет страница на образованите и родолюбиви българи. Имам ресурса да направя такава и започвам да работя по въпроса.

подкрепя;) Дано не сте поредният спасител на бял кон като се направи партията;0

Подкрепям ! При условия , че в страницата ще излезем от анонимност и авторитетно ангажираме с идеите, мислите и коментарите, които представяме !

Напълно споделям вашата позиция. Моля, дайте информация как да се свържем, бих подкрепила всяко смислено и родолюбиво начинание на хора, несвързани с досегашните компрометирани партии. Промяната на статуквото трябва да се извърши спешно, по жизнени индикации, иначе просто загиваме под властта на отрепките, които се изредиха за четвърт век във властта.

Нямам претенциите да бъда спасител, защото знам, че не ме бива за това. Знам още, че не мога да съм компетентен по всички въпроси и затова много харесах идеята за място в интернет, където да се допускат само образовани Българи (от всички сфери на човешкото познание), които да дискутират наболели проблеми и да излизат с авторитетни предложения. Аз съм обикновен инженер по компютърни технологии и мога да предложа техническата реализация на идеята. Дървосекачът "човърка" нещо много по-интересно от една интернет страница. Хайде като начало да регистрираме iБългария.bg и да се срещнем там.

Одобрявам този данък ако се изпълни следното:Отнемане на всички играчки на Б.Б. включително Бистришки тигри,кортове ,самолетчета,въртолетчета ,джипчета и най паче всички ножички и лентички.В противен случай ,първо ще изора стадиона в Бистрица ,а после ...

Отдавна герберите ни подготвяха за удар под кръста.И Бойко Борисов и Дянков се скъсваха всяка седмица да изтъкват колко много пари имат българите по банките.Е как ще имат,като може да им ги вземат.Сега 10 процента,утре 20 и т.н.Освен това нека не мислят хората за глупаци като казват,че само за срочни депозити ще наказват хората,които са посмели да ползват услугите на банките.ДАЙ БОЖЕ СКОРО ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ СИ ОТИДАТ,ЧЕ САМО ПОРАЗИИ НАПРАВИХА.