Кабинетът обмисля лихвена амнистия за данъци и осигуровки

Правителството обмисля лихвена амнистия за данъци и осигуровки. Това ще вкара десетки милиони левове в хазната от нередовни платци, каза заместник-финансовият министър Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обмисля лихвена амнистия за данъци и осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак започнаха да бръмчат пролетно мухи в главите на някои. От тоя брум не може да мислите. По добре увеличете % отстъпка на някои данъци при цялостно или предварително изплащане, отколкото да опрощавате. КНИГИТЕ, УЧЕБНИЦИТЕ и ЛЕКАРСТВАТА трябва да са без ДДС. Ражданията и погребенията трябва да се поемат от държавата стандартно. Защо трябва да се направят тези неща, сами си отговорете, ако ли не, като дойде време да напуснете това измерение ще Ви стане ясно защо ама......?

Съгласен, че държавата губи позиции и дори отиват към безсилие нещата. В същото време Топлофикация съди 14хил. души за няколко десетки милиона лв общо. Какво излиза? Ами явно Топлото са по-силни от Държавата и ако тези 9 000 000 000лв минат към тях.. ми те набързо ще съберат поне няколко милиарда ;)

Това е една от най-добрите идеи, които съм чувал напоследък. Десетки правителства акумулират средства при нужда с този подход. Когато парите са по време на нужда, те са двойно пари! Майната им на 10% лихва, като ги няма стоте главница :-) Аз смятам, че това ще помогне много на държавата, особено при условия на строга фискална политика, а нее разпищолените болшевилшки гнисняри, които изхарчиха и окрадоха милиарди в некадърност. А тогава не беше криза, бееше им подарък и тест - колко им стига акълът. И за Бойко е тест - в криза да изкара странта. И се справя! Няма леко в криза, само да се молим да не ее крайно тежко, че помним Виденов с 5 долара месечна заплата... Моята беше 24, бях собственик на средна фирма :-)

Комунистическата държава УМРЯ!!! На комунягите и това вече не им се иска,щото се налапаха от народните пари събирани от тях десетилетия!!!! На мързеливите пари от небето вече не падат!!!

РЕдовните не са ощетени. Просто се прилага мярка за бързо събиране на пари, защото пари навреме са два пъти повече пари. Има си логика, има и такава много често ползвана световна практика. Лихвената ваканция е много добър мтод за събиране на пари!!! Иначе на босия цървулите. А така поне 1/ от длъжниците ще реагират моментално! Ето ти 3 милиарда, за какво са ти лихвите, които трябват реални пари, а не хипотетични лихви?!

Поредното доказателство, че да си редовин платец в Абсурдистан е финансово неизгодно. Тарикатите ще докажат за пореден път, че са на власт. Но - докато има будали, ще има и тарикати. Докога - зависи от будалите.

Гусин Кратун ... отсега си правете сметката за след година и половина, защото тогава падат трудовите ограничения в европа ... Хората които и в момента плащат ще спрат.

Че някой до сега да те е спрял. Върви на терминал 1 и виж какви екскурзианти заминават всеки ден с нискотарифните авиолинии. Не знам някой да са го спрели да работи в Европа.

А бе поредната тиква измисли поредната простотия. А бе Вие май не разбрахте ,че хората толкова обедняха ,че вече няма от къде да Ви плащат. Нищо не ни интересува така затъваме в сметки .Простаци мръсни !За народа никой не мисли .С тези пенсии и заплатки ще получите пари на куково време .Нямаме пари за това не плащаме ,а не за разнообразие .И накрая ще вземете на босия цървулите !Скапаняци некадърни !

Познавам доста такива хора,нооо те толкова са глътнали вода ,че вече и не работят.До къде я докарахме,а какво ли ни чака ?????

Ало Господинчо , вземете парите на милионерите и богаташите, иначе ще вземете цървулите на босия.Хората живеят с доходи 75 евро на месец, позор!!!!!!

При Виденов кризата не беше така дълбока и живееха с 5 долара на ден според статистиката. В момента е доста по-добре, въпреки че Станишев изхарчи рекордни пари преди кризата, като твърдеше, че такава няма. Тези номера явно минават пред прост народ! В момента им аръст в икономиката, а до година ще се усети ефектът. Защото няма магьосник, който да изчисти фекалиите на комунистическо управление с магическа пръчка. И не е само в България така! Закономерно е!

Да опростят лихвите, които се начисляват от Топлофикация

Идеята да се опростят лихвите е много добра. Ще се помогне на малкия бизнес и на безработните. Срока трябва да бъде по-голям от три месеца за да могат фирмите и хората да съберат парите и да си платят данъци и осигуровките. Трудно се оцелява в условия на криза. А лихвите и глобите са големи - наказват ни за това че е криза и нямаме пари. А безработните от къде да вземат пари и да си платят здравните осигуровки

Ей, най-после и едно обратно мнение. Мисля, че ще е добре и за хората на които не са внесени здравните осигуровки и сега по вина на работодателите (за част от които невнасянето е поради обективни причини) са с прекъснати здравноосигурителни права.

Дянков когато свърши кризата тогава ще плащам данъци.

За пореден път апелираме регистрираната-"идеязабългария" да изчезне и да не дразни хората,на които им пука за България.....

Съвсем се отчаяхте а? Няма кинти, а няма и да има! Я питайте пак джанков "кога ще свърши кризата"... :D

То дето нямат вече кинти, ами и власт няма да имат. Голям страххххх!

Двадесет години бях коректен.Повече не издържам.Последните три години са оцеляване.Нямам пари да плащам данъци.

И аз!!!

Браво, бе! Значи докато съм плащала коректно всичко, а някой си е купувал апартаменти, джипове, яхти и е пътувал на луксозни екскурзии, съм била "пълна будала"! Честито европейско мислене!

Обмислят лихвена амнистия като пореден трик за облагодетелстване само за своите фирми на своите олигарси. ГЕРБ вече доказа за 3 години управление, че работа само за своите интерисчии влезли в партизанската и за олигарсите, които я притежават , с пладнешки грабеж да държавата и обществото от всички страни

По добре нещо,от колкото-нищо.Нали Дорче?!

Тия се чудят как да откраднат повече пари! След тях, следващото правителство (респективно ние) ще има големи проблеми.

И още нещо -Работодателите да гледат първо да дадат заплати на работниците,за да има кой да работи и да живее нормално.

За какво внасяме местни данаци- за подръжка на територията на града.За каво да ги внасям аз- улицата на които имам имоти не са асфалтирани от 30-35 ГОДИНИ.Зелените площи не съществуват.Тази година още не са мити улиците. Самоналагщ се извод - НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ. 2. Осигуровки се внасят за да си осигуриш сигурност на старини или при болест .Внасях редовно осигуровките на 10- 15 човека наети от мен и моите редовно над 15 години.Наложи се да се пенсионирам по болест и получих ""върховната"" пенсия от 126 лв.работил съм и като офицер преди 1992г.( в СВ ). Извода е - парите който съм внасял в продължение на 25 години са загубени за мен.ХАРЧАТ ГИ РОМИ,МАЛОГРАМОТНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ МЪРЗЕЛИ.гРЕШКАТА СИ МОЯ ,ЧЕ СЪМ ВНАСЯЛ. Но по принцип подкрепям идеята за тази амнистия ,за да може бизнеса да живне.

Спирам да плащам. И започвам да си търся работа на черния пазар - без данъци и осигуровки

Много си закъснял. Аз отдавна не плащам нищо. За пенсия - купуваш едно магазинче и го даваш под наем - ще вземаш много повече от държавното подаяние. Като се разболееш - отиваш на доктор, кихаш 20 лв и те гледа като бял човек. Ако недай боже стане нещо сериозно - плащаш три год. назад и си готов. И никога няма да се ядосваш че някой ти е окрал парите.

Глупаците, тоест изрядните да плащат. За тарикатите амнистия българино. Искам да съм ром.

НАЛИ БАТ ЛОЙКО ЩЕШЕ ДА ИМА ЗАТВОР ЗА НЕ ПАЛЕТНИ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ КАКВО СТАНА ИЛИ ТЕ СА ВАШИ ПРИЯТЕЛИ

Няма фирма ,която да си плаща на време осигоровките. И ако вкарат всички собственици на фирми в затвора,то мотиката на село в кърпа ти е вързана. :)))

В Царево /и не само там/ се събира такса смет за м. "Лафина" без да има пътища, кофи за боклук, сметосъбиране, ток, вода, канализация - пустош. Повече от държавен рекет! Същото е и на много места около София. Пладнешки грабеж!

Има данък смет дори за земя извън регулация, където няма сгради.

Подай си молба в данъчното - виж коментарите по-долу!

Дянков, ти си икономист, учил в голями университети. Депозитът, който държавата е взела с 42г. пенсионни вноски трябва да се върне в пълен размер. Предлагам ти изход за пенсионерите с "таван" на пенсията без да се натоварва бюджета и работещите хора: тези пенсинери си прихващат вземанията от държавата чрез дължимите настоящи и бъдещи данъци, заедно с дължимите лихви /както при неизряден, платец/ 10% + ОЛП . Друг вариант е издаване на държавни книжа в тяхна полза или акции от държавни активи и др. за дължимата сума над т.н. "таван". Щом държавата има всяка година за бонуси /от събираните данъци/, има и да се разплати с пенсионерите. Демокрацията изисква да върнеш това, което си взел - иначе съд в Европа. Минаха вече 22 г. от демокрацията, няма оправдание вече.

Поставил си хората в невъзможност да плащат и после им измисляш амнистия. То е като да създадеш условия за обедняване на хората и после да им даваш помощи. Чакам след време да има и амнистия за хората, които купиха с кредити имоти, банките им ги взеха и после искат разликата. Щото това никъде го няма по света, а е само у нас!

Бойко сега поставя възможностите за следващите 5 години. До сега бяха поставени възможностите от Станишев, ако се не лъжа. В политиката нещата стават с време и отминават с време. Новото правителство не влиза в нов филм, а в реалност с милион фактора. След акто един мандат са се гаврили с народа без той да подозира, защото са му подхвърляли трохи, сега е време народът да разбере защо БСП влезе в криза, като твърдеше, че няма такава и като харчеше милиард на месец за измислени държавни поръчки към свои фирми. Така беше, съобшаваха по телевизията как се харчат по 200 милиона ангро! Кой да чуе тогава? Тъаците ли? Е, сега си чуват гладния корем. Към края на мандата ан ГЕРБ, ако икономиката е в ръст, а не в спад, както беше при Станипев, значи Бйко е спасителят. А лайното е Станишев, това от сега може да се каже.

с 2 думи-за пореден пат ни показаха 4е да си 4естен в балгария зна4и 4е си овца

Точно така, до сега винаги съм плащала на време и в срок. Но явно се толерират другите, така,че и аз ще спра да плащам до следващата амнистия

Преди известно време говореха, че ще изравнят лихвите за просрочени задължения за ДОО и републиканските данъци, но това не стана ! Това наистина ще повлияе зле на коректните платци на данъци о осигуровки. Едва ли и посочената сума от несъбрани данъци и осигуровки в размер на 9 милиарда лева е вярна ? Това може да каже г.жа Стоянова, която дълго време работи в данъчната система, но в бъркотията на преструктурирането на Агенцията за държавни вземания за много от тях беше изтекъл давностен срок по една или друга причина !

Има ли давностен срок за данъци? А за осигуровки?

Има разбира се, те не се различават много от другите вземания, само че за тях е по-дълъг срока

А какво става с ТАКСА СМЕТ ,която се събира за пустеещи земи и имоти без обитатели ? Рекета продължава и ПАРЛАМЕНТАРИСТИТЕ СИ МЪЛЧАТ И ЧАКАТ ОТНОВО ДА ГИ ИЗБИРАМЕ , А МА НЕ !!!!

Мислех че това е решено. Посто трябва в определен срок да подадеш молба в данъчното. Важното е да спазиш срока. Но в най-лошия случай ще се прецакаш за една година, а за следващите - не.

А може ли някой постоянно да обикаля всички имоти и да следи дали е пустеещ или не имота ? Сигурно и данъци не искаш да плащаш за имота понеже нямаш наематели?

Е малко ще ми е трудно да живея на гола полянка с данък смет обаче

е, то е ясно че дпс-бсп-сдс ще са против, за да затруднят бат'Ви Бойко. съответно да поставят на карта социалният мир. ВСИЧКИ ПАРТИИ В БУЛГАРИСТАН РАБОТЯТ В УЩЪРБ НА НАРОДА!!!!!!!!!!

и 50 % да ги направят лихвите на босия цървулите няма как да ги вземат . А тия осигуровки ги вдигат постоянно уж намаляват процента от сумата а вдигат минималната заплата тоест основата на която се изчислява . Нищо не са намалили и затова няма и да ги внасят хората вдигат

Е как не са намалили, като ти увеличат данъка и цените ти намалява заплатата и покупателната споскобност, ето видя ли че все пак нещо са намалили

а знаете ли колко лесно е да баде затворена врата булгаря :):)

КАЖЕТЕ ИМЕНАТА НА ТИЯ ФИРМИ ТИЯ ФИРМИ ДА НЕ СА ОТ ОБРЪЧА НА ГЕРБ МАЙ БАЙ ТИ ДОГАН Е БИЛ ПРАВ ЧЕ ОКОЛО ВСЯКА ПАРТИЯ ИМА ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ НИЕ СИ МУ ВИКАХМЕ ТОЯ ТУРЧИН НИ ПРАВИ НА БУДАЛИ НО МАЙ Е БИЛ ПРАВ

Интересно, явно паричките свършиха и се търсят начини всячески все пак нещо да се вкара в бюджета. Между другото, на този фон ми е много странно това, че заради една недомислица от 1 април десетки хиляди малки фирми ще преустановят работа, защото собствениците им и сега едва кретат, а нашето любимо правителство, освен иска от тях да се внесат и 300 лева за касов апарат, като в същото време ги прави донори на приритващите от глад мобилни оператори. Та - защо държавата смята, че може да се лиши от парите от техните осигуровки, а прибягва в същото време до такива странни методи за събиране на пари?

Абе хора, кажете първо какъв е проблема, а после предлагайте решения. Така те няма да са и неадекватни и закъснели и неефективни. А проблемът е, че осигурителната тежест е много висока за малките фирми и за бизнесите с ниска възвръщаемост!!!

Ех да можех да си крия данъците и да съм в сивия сектор. Така и така нищо няма да получа в замяна поне изкараното с труда си да си го харча аз а не някакви цигани, милиционери и държавни хрантутници

мИчти, мИчти...... Ама много Убави.... :)

В нашия град данаци си плащат гражданите редовно ,проблемни са фирмите .Значи богатите ще стават по богати и няма да плащат,защото не плащат.

Държавата да ми плаща лихва върху орязаната ми /над 700 лв/ пенсия, защото рано или късно ще бъде осъдена да ги плати. Не може да се нарушава обществен договор, сключен при започване на трудовата дейност на едно лице. Все едно-държавата е взела кредит от мен /42г./ и сега казва:"Не мога да го върна!". А знаете какво следва за неизряден платец!Не трябва да плащам данъци, докато не се издължи, т.е. трябва да започна да прихващам задълженията си.

КОЙТО БИЛ АБДАЛ ДА ПЛАЩА РЕДОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ -ОСТАВА АБДАЛ. ДА ЖИВЕЯТ ТАРИКАТИТЕ!!!!!!!!!!!!ТЯХ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ПОДКРЕПЯ.

ИСКАМ ДА МИ ВЪРНАТ ВСИЧКИ СУМИ ПО ВСИЧКИ ОСИГУРОВКИ ЗА 22Г НАЗАД КОИТО ДЪРЖАВАТА МИ Е УДЪРЖАЛА БЕЗ ДА МЕ ПИТА ДАЛИ ИСКАМ , ЗАЩОТО СЪМ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И "НЕМАМ" ИЗБОР !!!

за това дето си спала 22 години на държавна работа да те светна ДЪРЖАВАТА не ти е удържала осигуровки/и по точно не ги е внасяла в държавния бюджет/, така че няма какво да ти върнат

Твърде късно моята фирма отиде на кино именно от такива неща.Сега и да го направят няма да мога да върна нещата назад да назнача 30 човека които се наложи да уволня.Затова и казвам това правителство съсипа мен и още стотици фирми като моята и остави хиляди без работа.

Аз съм като теб с една разлика давам работа на по малко хора 5-6 но съм на края на силите си наи много да издържа до лятото

А защо не махнат таксата от 50 лв. в агенцията по вписвания за подаване на годишен отчет.

само така, старши, дерзай за пропагандата на ГЕРБ

Значи мафията ще получи от ГЕРБ амнистия защото е нарушавала закона, а порядъчните хора ще бъдат наказани... Само така, да живее нашата мафия

Тоя на снимката с всеки изминат ден става все по-мазен и по-мазен и само глупости говори. Уж е бюджетар, а пък до сега нито един бюджет не му се връзва.

Kато виждам за какво отиват внесените от нас данъци ,хич и няма да внасям повече.Нека ме съдят.

Значи така, нарушителите на закона и неплащащите данъци ще черпят ползи от своето закононарушение Да живее милиционерската власт!!!!!!!!!

Според европейската директива лихвата за забава може да падне до 7 % плюс ОЛП. Което е добре да се случи. Защото финансовата система нараства без причинно следствена връзка от икономическата система. А това води до финансова криза.

експериментите продължават.така ще е до изборите после до царя.