България обжалва лихвите за АЕЦ ”Белене”

България има претенции по отношение на лихвата, която е начислена от Международния арбитраж за оборудването на АЕЦ „Белене“.

Обратно в новината

Коментари - България обжалва лихвите за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази е секси!;)

к'ът реактор 'фърлен в гьол

Тя и Украйна, не искаше да плаща газа. Да не стане и при нас така?!!

Шило

Теменужкей, малса китке...Тез игри не са за теб, цвете лилаво. Стига топка топката, ами слушай Баце, де каза, че трябва да се вадят милиатр и триста милиоэна. Ама Теменужке, попарено цвете, отде ще ги вземете? Пак от джоба на пенсионера, на болния или нов заем?

Теменужке,ще те сръфат големите мошеници.

Теменужченцето да прати сметката от 620 милиона евро на Брюкселските педали и на Обонго които де факто спряха проекта, а сега се правят на разсеяни! Да, ама не-щяла да обжалва лихвата, а през това време всеки ден се начислява на БГ колонията по 340 000 лева на ден!

следващите 50 години президент, министри и народни представители без заплата!!!!

Теменужке, батя ти Йорик ще ти "татеменужи" теменужката!

Тези 500 млн тези, които си мислеха, че Русия ще им опрости, да си ги извадят от джоба и да си плащат. Народът не е подписвал, "умните",които ошушкаха държавицата ни да се разплащгат...

Големите ескперДи така приказваха и по-рано и даже категорично отричаха възможността да бъдем осъдени.Резултат-550 милиона евро + лихвите .Сега не искаме да платим лихвите. .Най-вероятният резултат от това -ще платим и лихвите на лихвите, ,а и основната сума може да увеличи със 100-200-300 милиона!?

БГ с тоа мутриер кух освен да дуа супата нема кво да праи друго

на Боцко че му наврат и тая лихва отзад споко...много ги разбира той работите ...

ЗАТОВА ЩЕ СМЕ В ЗАСТОЙ, НЯМА ДА ИМА И СТОТИНКА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД, ЧАКАЙТЕ"БОЦКО" ДА ГИ ПЛАТИ, О НЕ, ЩЕ СИ ГИ ПЛАТИМ НИЕ, НАРОДА...

ТАЯ ЗЯПА КАТО МИШКА В ТРИЦИ..КАТО ВСИЧКИ В ТОЯ КАБИНЕТ ЗАЕДНО С ПРЕМИЕРА ... ДА ТЕМЕНУЖКЕ,ТОВА НЕ Е ПУДРА ЗАХАР ТОВА СА ДАЛЕЧНИ ЗА ТЕБЕ НЕЩА.............

Нушето не е на мястото си!? Местят я във Финансовото... - като експерт!

Кака Теменужка явно не знае, че "колкото и да е проста лихвата", като я просрочиш - става "сложно"!?

Е, колко да е проста тази лихва? По-проста от мене - не може да бъде!

Е, стига с тази "гъргара" с менистърките ни , де!!?!

Само свирка на Путин може да оправи частично нещата.

Там дрънкат на балалайки!?!?

виж го вчера Путино с какви млади реакторчета имаше снимки вчера (в дир-а), изветрели ВЕЦ-ове, едвали ще го впечатлят...

Досега да сме построили "Белене".

деер

Първо платете високите лихви с безплатните заеми и после съдете, а междувременно помислете защо на всички политици и полицаи половинките правят яко бизнес.....И накрая ще разберете къде са парите на българската икономика...

Как само гледа!!Като плаха сърна!

Всъщност - като тъпа крава, каквато е. Моля кравите да не се обиждат - те не всички са тъпи.

Що така, бе Боже Бойко? Що не взе лицензите на ЕРПтата и не ги изхвърли от България? Що не изхвърли Дънди Прешъс, Аурубис, Медет? Що не изхвърли офшорните костови ТЕЦове, бе майна? Що не изхвърли принципалът на Топлофикация? Що не изрита ФАЩ от 4-те безплатни бази, които ползват у нас, и да си платят 2-та милиарда, които дължат за тези 10 години? Що не изрита Веолия? Що не изрита Българския Хелзински Комитет и останалите соросови метастази, а? Що не нариташ курвите от Козяк 16 - Бъчварова, Митова, Захариева, Ненчева, Плевнелиева, Пръмова, Горанова, Лукарска, Теменушка Калинкова, да не казвам Путкова? Защо не изрита комунистическата гад Свиняна Павлова, Милена Пръмова, Цецка Цачева, Сталинка Георгиева, Бойка Борисова? Бойка ли? Та това си ти! Подавай си оставката и бегом в Централния Софийски Затвор. Колкото повече отлагаш, толкова повече ти се увеличава срокът! Не знаеш ли, че ЛАКОМ ГЪЗ КРЪВ сере, а? Купи си една кирка и се стягай да копаеш уран в урановите мини! За росатомстройекспорт дължиш 160 хиляди евро всеки ден! Приготвил ли си ги от джобните? Да не мислиш, че ние ще ти ги плащаме? С Бъчварова организирайте дневно по 160 мигранта от всеки по 1000 евро, за да поемеш лихвата. Терористите после изпращай в ТЕЦ Марица Изток 1,2 или 3.... Връщай си и 28-те милиарда главници, докато не са станали 40 милиарда с лихвите!! Помисли за душата си, защото скоро не 3 папи, а 10 Господа няма да могат да те спасят!

Патето Яки!

А някой виждал ли е ядрения реактор? Към коя дата е трябвало да бъде готов?

на 32. Февруари 50 г. преди Христа.

По какви клаузи е договора? Правна материя. Какъв е парафа по договора мисир.о ? Кой на какво е длъжен! Няма на ти си куклите, дай си ми парцалите ! Нов заем за плащане ! нЕма пари, действай !

Мръсни гробаджии, ако не бяхте спирали проекта сега нямаше да се налага да даваме милиони евро за нищо. Оставка некадърници.

ОСТАВКА ИЛИ НЕ, МИЛИАРДИТЕ НЕМОЖЕШ ДА ИМ ВЗЕМЕШ...

и като стане 100% готов ще платим и останалите 10%, това е. Да, ама това не е сметка за първосигнални, гробарче.

Ще спорим половин година за 2 милона, докато се трупат през това време по 160 000 на ден нови. Браво !

вулканизиран капут.Проста човекоподобна маймуна.Номерата му изобщо не минават.Най яко му го нацука Бокова, като каза че няма време за глупави срещи и че дневния и ред е определен по график за седмицата и в него няма рандеву с гей двойката от Дондуков 1 и 2.

Явно е добре вулканизиран "капутът" за разликата от протритите и пробити нискокачествени капути от БСП. Щом БСП успя при 12 милиарда резерв и невиждани инвестиции от вън в Бългаиря да остави 8 милиарда и в тях още 4 милиарда задължения за бъдещи периоди в повече от предишни отчетни периоди, а Бойко за 2 и половина години обърна икономическия спад на Станишев в ръст, и то в невиждана икономическа криза, означава, че БСП е скъса капут. То от много още неща означава именно това. И от факта, че са подписали договор с наши безусловни задължения, но без упоменат размер, капутите пробити, предателите долни. Днес при Бойко имаме вече 14 милиарда резерв и 3+ милиарда преизпълнение на бюджета!!!! Ухааааааа! БСП може само да си мечтае да ги получи и да ги раздаде по джобовете на лидерите си. Но този път ще им бием шута така силно, че предполага ще се изтъркалят вече в аналите на историята. Така да се каже "анално". Време им е! Безкръвната револючция срещу революционерите приключва с успех за нацията ни! Очаквам да последват уникални времена за изтерзана България, освободена от товара и отровата на комунизма.

бахти "истината"!

Тва отде го извади ? Аз гледам БНБ и Фин. министерство. Там се вижда по графи какво имаме и какво нямаме. В рамките на 2 тримесечия бюджетните приходи са били отрицателни. Ако смяташ 14 милиарда заем за резерв хаха покойто се трупат лихви? А между другото Ореха каза че е оставил 4 милиарда допълнително извън фискалния резерв в койт омужду другото влизат парите на НЗОК!

Руснаците ни грабят от 1878г до сега.И още претенции имат

и така все ни грабят! Ми Стоилчо като сме подай гъзици ще е така. Животните нямат мозък и за това ги колят. Те за тва и нас ни колят хахаха!

Да вървят на майната си!

Най после и Госпожа Министър на Енергетиката се е почувствувала в "свои" води (разбирай дипломиран спец по "счетоводство и кредит") и е заподозряла грешки в при изчисляване на лихвата, която се е оказала "сложна". Пожелаваме си също така добре да усвоява и Енергетиката към която иска да показва компетентност.Нека пита нека се учи.Добре е също когато се изказва компетентно по енергетичните въпроси да носи очилата си там за където са направени ..иначе може да иска да прилича на Актриса, но ...

Крадлива сган. Русия продължава да води късогледа политика на балканите. Ех, братя - нашата кръв ли ще пиете пак.............жалко и достойно за съжаление и презрение.

Ти като си купуваш нещо сърдиш ли се когато го плащаш?!

Я слезте на Земята.Царска Русия е освободила България от османско иго,а СССР е изпил и още пие кръвта на България.Какви братя са ти нтия,които са изкривили цялата ни история пред света ,за да им е угодно на тях.Българите не са славяни и руснаците не са никакви братя,а лъжци!

Я посочи коя друга държава поне един път ни е освобождавала. А братушките два пъти го направиха.

Ах тези руски мръсници и крадци, крадат пари, заграбват територии, мачкат и подтискат малките народи. Изроди кагебистки.

+1

баси такъв грозен муфлон скоро не бях виздал- това министър ли е верно на тази територия неква:)

Той тога трябва да е като Джаба Хатинянина!

"България обжалва лихвите за АЕЦ Белене или България ЩЕ обжалва лихвите за АЕЦ Белене Май има разлика, нали?

Путкова, коментирай липсата на газ в находището Хан Аспарух, а? Май сондажите не откриха нищо, нали? Ще строите ли Южен Поток или ще чакаме и за него арбитражно дело, а? ЧЕЗ и ЕВН вече заведоха арбитражни дела всяко за по ЕДИН МИЛИАРД евро!!!!!!

Който, не го мързи да провери как реагираха управляващите след решението на съда.Колко изгодно за нас било решението!

тва са уникални герберастки палячовци-калинки,сега се присетиха да си погледнат лихвите ,че и да видят реакторите! Минаха месеци а още не са изпратили хора да видят има ли изработено нещо или не?!

Решението можеше да бъде обжалвано в 30-дневен срок пред съда в Цюрих, но България не се възползва от тази възможност, тъй като смята решението за добро, коментираха пред Mediapool правителствени източници.

Арбитражът е доброволно явяване на две спорещи страни пред трета, посочена от самите тях като компетентна по спора страна, чието решение е задължително и не подлежи на обжалване пред четвърта страна - съд, арменски поп и т.н.

тва е прекалено сложна материя за колхозника.

Е и? Мислиш , че това ще отложи пащанията ,или кво? Много сте смешни кат вземете да се напъвате! Вместо да ми се пъчиш , по-добре помисли как ще си плащате тъпотевините? Арбитраж и аз го знам кво е!

Предизборни трикове!Бавят нещата за да минат изборите!

Кака Теменужка се изцепва сигурно като матаметичка??! Тоо, всяка "проста" лихва , като я просрочиш - става "сложна"..!!!?

Абе, нали вчера другата мутрокалинка Педеслав Дончев каза, че трябва да платим реакторите колкото се може по-бързо. Тая Путкова днес какво се преобръща като проститутка на магистрала? Като продавачка току що вслушала се в бъртвежите на разни брокерки?

"допуснато да бъде начислена лихва върху лихвата". В Европа е така, поне зная с сигурност, че в Швеция е така. А мадам не знае ли? Или се прави , че не знае?

И още един въпрос: Кога ще изритате чуждите държавни ЕРПта от държавата България? И още един въпрос: Съдът е разпоредил дневна лихва от 167 000 евро, защото е разпоредил всеки ден да бъде падеж за изплащане на дълга! Това, че ГРОБКПарите не го плащат си е единствено за тяхна сметка - то води до ежедневна капитализация и ежедневно нова по-висока главница. Зорлем ли ни продават на Русия под натиска на ФАЩ, а???????????? Защото Белене беше спряна под натиска на Хитлери Киллъри, Николай Младенов гьомнето си го написа в имейлите! Факт! Нали така? Защо ФАЩ насила ни тикат в ръцете на Русия? Изпокрадоха де що можаха и не ни искат повече ли? Ми да звъннат пак на Бойка Борисовна да я извикат пак по чехли в 03:52 ч. за да и кажат да си подава оставката, че да идва Пеевски с Местан тогава!

Радвайте се продажници...

Ако си се съгласил на сложна лихва не е незаконно- плащаш като поп- кьорав карти не играе

Пред арменския поп!

Тази що глупости за вътрешна употреба изговори .... 1. Това не е махленския пазар - плащате неустойки по договор, защото докато се стигне до производството на самия реактор има куп други разходи, които трябва също да се покрият! 2. Това, че даден вид лихва не бил регламентиран в националното законодателство, не значи че не сте задължени да платите. На България ще плати многократно повече, но важното е да се отлага до след изборите. Пък после нали няма те да ги вадят от джоба си де...

Смешно твърдение - ГЕРБ са без алтернатива за управлението на страната. В страната на слепите и еднооките са царе.

d4

"По думите на министъра руската страна ще се съгласи България да инспектира съоръжението, тъй като няма как да се плати нещо, преди да бъде видяно. ..." Излиза, че плащаме за котка в чувал. Ами ако няма котка??

ами, ако има котка?

Не само. Излиза, че някои хора се опитаха да продадат тази още не платена котка в чувал.

А, бе, тъпак, това да не е цървул, че да се произвежда за минути, че да се плаща когато е произведено вече. Бахти тъпаците!

Тая тъпата да отиде да провери дали има някакви реактори и ако няма, един хуй за руснаците.

Хуя е за такива безмозъчници като теб!

Хвъркатия Пинокио е за него!...