Коментари - Лични лекари поискаха по-висока потребителска такса при преглед, в това число и за децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нашият ЛЛ се опитва да взема потребителски такси на хора със 100% телк... ако мине номера. Няма оправия ... Те са си еднолични търговци - гледат в края на деня да са с пълни джобове и това е.

Нагли и лакоми те и сега вземат миналата година бях с плевмония и се наложи сам да ходя да си плащам снимките нямало нужда а после като видя снимката ядец добре че си отишъл детето ми е с ТЕЛК ученик ими взема 3лв за бележка че е болен написана с химикал И 6 лв ако е на компютъра ненаяли се и нагли

Вдигнете таксата и ще ударите вентилатора. Хората си броят стотинките за хляб.

Нищо добро не го очаква народ,скочил срещу лекарите си. Простотията,чалгата и неграмотността е завладяла мозъците на една сбирщина наричаща себе си народ.

Нищо добро не очаква самозабравили се некадърни и нагли търговци, определящи се като лекари.

На 10 да я бяха закръглили, че това дето вземат с години без да са видели очите на пациента ама е в списъка им е все малко.. Дали си знаят болежките реално на поне 20% от пациентите та непрестанно искат ли искат.

Вие сигурно сте от желязо,щом нямате нужда от лекар. Някой да ви е спрял да отидете.И колок взема лекар за тези ,които не ходят и тези които ходят дали сте информиран. Жалка работа Да скачате срещу тези до коити,рано и или късно ще опрете. Бог да ви е на помощ!

И един лев им е много.Моят ,,личен лекар,, като му кажа за направление го присвива под лъжичката прилошава му чак.Болят ме бъбреците веднъж,преди съм опериран за камъни,казах му ако може направление за ехограф.Той направо ми се скара,как може да съм такъв нагъл,едно направление струвало 40лв.Ами отидох,платих си от джоба изследването на бъбреците и се оказа,че имам камъни и трябва да се лекувам.Добре,че отидох платено.Иначе работя и всеки месец ме осигуряват здравно.Та мисълта ми е,че тия общопрактикуващи лекари са излишни.

ПО КАЧЕСТВЕН ПРЕГЛЕД ?????????????????????? НАЛИ СЕ ШЕГУВАТЕ ?????????????????????? ЗА ТАКСАТА КОЯТО ПЛАТИХ , ПЪРВО МИ СЕ НАКАРАХА , ЧЕ СЪМ ТАМ В 18 Ч. / РАБОТНОТО ВРЕМЕ Е ДО 19 Ч. !!!!!! /, ИМА ОЩЕ 5 ДУШИ ПРЕДИ МЕН И МЕ БОЛИ ГЪРЛО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МАЙ ТЕ ТРЯБВА ДА НИ ПЛАЩАТ

В 18 ако отидеш в Европата на лекар,дали ще влезеш в същия ден.Но Европата ви е далече.

В Европа ако отидеш на лекар дори и в 19:00 щом имаш записан час ти се отделя нужното време и внимание и никой не ти се кара.

Личните лекари са нереализираните медицински специалисти с най-малко знания и най-голяма жажда за лесни пари. Във Великобритания например всяка година имат курсове, тестове и изисквания, които трябва да покрият, а от тях се изисква изключително много, освен че не получават пари на ръка от пациент, както е при нас.

АМИ ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ ОТ ЗДРАВНИТЕ, КОИТО ПЛАЩАМЕ, А НЕ ВИЖДАМЕ!

А Йетел направо вдигнаха цената с 15%, раята си мълчи....

Само гърч за докторската некадърна пасмина!!! Унижете ги с такса с един лев надолу! 1,90 максимум! И да издават касови бележки, жалкарите! :))))) Просяци мръсни!

Ами не ходете на лекар ,не викайте спешна помощ , за да Ви почешат по гърба или защото Ви се "мотае" главата слез половин" ока" шльокавица.По селата има баячки и врачки , ако си счупите крака ,отивате при някой чъкракчия или както там го наричат.Така ,че не се вайкате

"Таксата от 2,90 лв. не покрива стойността на прегледа и остава за сметка на медика," Искам да попитам кого де факто преглеждат тия нещастници и дори да се правят, че преглеждат, какви са резултатите от т.н. "преглед" ?

А пациентите искат лекарите да издават касови бележки. Какви 2.90, какви 8 лева - аз за последните десетилетия съм виждал лекар само 2-3 пъти, ама ако отидеш за преглед си прибират едни 60-80 лв направо в джоба. Сбъркана държава, сбъркана система на здравеопазване. При простия правешки селянин бай Тошо всичко беше уредено - лекарите не бяха търговци и бизнесмени и им се плащаше от държавата. От нашите данъци - без пазарлъци и посредници!

Защото си отишър без направление от личния си лекар

А за да ти издаде направление, личният би взел 8 лв. За хартията на която е разпечатано направлението. Не е ли твърде скъпичко, като се има предвид, че цял пакет принтерна хартия формат А 4 струва 8 лв.

Да бъде по-висока.2,90 са подигравка. Но не е редно личните лекари да получават пари на записан пациент ,защото някои пациенти с години не са ходили при личния си лекар .Плащането на брой записани от здравната каса не трябва да го има или да бъде минимално.Лекарят трябва да разчита на прегледаните болни. Моята лична лекарка е записала много пазиенти и когато пред вратата й всеки път има по 20 човека,казва:ох,много хора и претупва прегледа.Затова според мен правилното е: да не се записваме,всеки да ходи при който лекар иска,така няма да се дават пари на брой записани, а личните лекари ще се финансират от по-високите такси за преглед.Направленията не трябва да бъдат ограничавани,ако човека е болен и има нужда от преглед и изследвания.Познавам болна от рак,за която свършили направленията за изследвания.Не трябва да се лекуват хора,без осигуровки ,защото случая е спешен или парите за лечение да се събират принудително.

Личен лекар е административна длъжност, да не напират много , да не ги махнем

Ами да спираме да плащаме здравният данък от заплатите ни. Няма смисъл очевидно. Болниците си искат пари.

По принцип трябва да се повишат тези такси ,та те са смехотворни.Поне 5 лв, за пенсионери 3лв ,за деца 2 лв.Няма как някой да дава по 6 лв за цигари всеки ден и да се "стиска" за 5 бв ,веднъж в месеца ,но направления трябва винаги да има. Така и не разбрах с какво системата на личните лекари е по- добра от социалистическата система с участъковите лекари. Тогава в 22-П-ка в София имаше участъкови лекари ,които знаеха всичко за здравният статус на хората .Нощно време имаше дежурен лекар и кола на разположение ,същото беше и за участъковите, имаше дежурен стоматолог.В сградата на поликлиниката имаше детска кухня , която приготвяше храна за децата. Но така беше във всички поликлиники

Като всички започнат да получават държавна заплати плюс бонус за някаква свършена работа, тогава му мисли, кой за какво си дава парите.

В момента го мисля, как 1 милион ,лумпен -дегенерати на плащат здравни осигуровки ,пият като скотове / те скотовете не пият/ , тътрузат се насам натам, правят се на "велики" , а им се виждат много смешните суми на за преглед при Л.Л. Няма как "фалосът да е във влагалището , а душата в рая".Една от основополагащите мантри на американогейският ,юдомасонски ,демократичен ,неолиберализъм е ,че всичко стока и има цена.Здравето е стока и трябва да има цена.Кратко ,ясно и дълбоко съдържателно

Плащам маса пари за здравни осигуровки. Я да вървят на @@@@

МРЗ се е увеличила, но реално доходите не са се увеличили, а и разходи за всичко са увеличени.

Всички, които са се навързали за минималната работна заплата, начело с депутати и т.н., трябва да бъдат изхвърлени от държавните институции.

Нали имаше предложения да отпаднат личните лекари!? Защо са ни? Допълнително да губя време като имам проблем? Защото направление все няма моята лична ,нали има хиляди записани при нея да получава пари ,пък как ги лекува ,какво значение има! ? Много добре знам на какъв специалист трябва да отида за всяка една болка- личната лекарка не ми трябва!

Защото е по-евтино... като отидеш на специалист и той не ти знае хроничните проблеми както ДжП-то, трябва да си платиш допълнителни изследвания и време за прегледи само за да се запознаете.

да бе, ОПЛ знае хроничните проблеми на всичките си 5000 пациента. Айде, моля ти се!

Има ли някъде другаде в ЕС потребитеска такса? В Германия знам, че няма. Как е по другите ЕС страни? Някой да каже ако знае.

В Швеция е 50 лв.... въпреки, че ти взимат 50% данъци.

Доообре, но да лекуват,не да му звънна и да кажа ,че ми е зле,а той да ми вика -неее,не идвай,бегай къде си диспансеризиран

Къде на запад ще можеш да "Звъннеш " на лекар ??? Ще чакаш седмици и накрая попа може да ти помогне.

Таксите не са променяни от 2012 г., защото Боко го превъзпитаваха 2013 с протести.

На тия лекари щом не им е изгодно да работят със здравната каса, могат да минат на свободна практика и да си получават цялата сума от пожелалите ги пациенти.

Като на лекарите не им стигат парите, да спрат безплатната медицинска помощ на ромейте без здравни осигуровки. Ние плащаме, а те си имат бройки пациенти ромеи и като не стига, айде пак от нас. Пък не ми е известно, директор на болница да е с намалена заплата поради липса на средства.

Личните лекари са най-големите търтеи в здравната система. Ако ги няма, липсата им въобще няма да се забелязва, а напротив. Диспечери, които лапат комисионни от фармацефтични компании

Малко ги бият лекарите

В БГ въобще няма нужда от лични лекари. До 1989г такова чудо нямаше и здравеопазването беше в пъти по-добро

В щатите тези такси са от порядъка на 20 долара за ГП и 40 за специалист. Те отделно си получават от застравката поне 150-200 , а ако правят процедури и повече, но не са на заплата от "касата". Мисля че тези 20-40 долара са да предотвратят ходенето до ГП-то за щяло и нещяло. Ако кажем че средната заплата е 4000 долара, tova e 1 %. Ako в БГ е 800 лв, 8 лв ще е като в Америка, като % от дохода. Медиците може да имат резон в искането, но не е ясно какви допълнителни пари получават от касата. Ако взимат още 40 лв, тоест към 50 лв от пациент и имат 1000 пациета са 50 бона на година. Ако са с по 3000 пациента 150 бона. Това са резонни доходи, асо искаме да има медици в БГ.

Я направо ги закръгли на 10 лева

Ами точно това е проблема в щатите че американците като се разболеят и плащат огромни дори за техните стандарти суми за лечение А ако трябва и да лежат в болница после се теглят заеми да се изплаща Това са фактите

Личните лекари са търтеи в бели престилки със закърнели мозъци и големи претенции за високо заплашане не на труда им, а на времето, прекарано зад бюрото.

Личните лекари не са лекари, а диспечери, чиновници, които изписват лекарства и изпращат при истинските лекари-специалисти. Мен личен лекар не ме е преглеждал никога, даже кръвно не ми е мерил. Това са чиновници-паразити

Личи ти..

Сменявай го твоя.

Василева, да ти го набутам съсе макарите до сливиците

Таксата трябва да е минимум 120 лв на посещение на лекар, независимо.За абсолютно всяко посещение по 120лв. Съвсем отделно от здравната вноска. За пенсонери ,които постоянно висят по болниците,телкове освидетелствани и хипохондрици след първите 120лв трябва да им се въведе такса 1900лв за второ посещение.Болниците са превърнати в клоаки от тези мърляци.

Дай Боже, ти никога да не станеш пенсионер!!! Така няма да тежиш на лекарите!

Аз пък искам да се намали. Не познавам лекар, който да не кара нов автомобил от 50 000 и нагоре лева. Да не говорим, че повечето при които отида на преглед ми насрочват час, платен прием разбира се като няма по ниска цена от 40 лв. Въобще мафията в бяли престилки е по-страшна дори от политическата мафия. Просто е - вместо да даваме парите на здравната каса, всеки да получи собствена партида и на база внасяните вноски да може да сключи здравна осигуровка. Всеки работещ плаща средно около 400-600 лв.на година здравни вноски. Застраховка при такава сума покрива поне 100 000 лв. медицинска помощ и лечение. За пенсионерите и децата да се грижи държавата. Тя достатъчно е събрала и продължава да събира. така ще отпадне смукатела здравна каса.

Хич не си в час....

Нито веднъж за десетки години личната ми лекарка не е дошла да ме види, да ми назначи лекарства, докато бях болна от грип, от ковид, докато жестоко кашлях и имах температура 39.5, дори повече от това, тя никога не ми е звъннала за да пита, жива ли съм, как се чувствам? Това са безкрупулни търговци в храма, безочливи и алчни. Бог да им е съдия

КАк не се задавят от алчността си? (нерегистриран), И за 10г не сте я сменили, защо?..

Личните лекари получават "заплата" от здравната каса според броя пациенти записани при тях. Аз не съм ходил при моя от години. Не е коректно доктора, които е цитиран да ми говори, че преглежда на цената на един билет.

Така се получава

Не стига, че са абсолютно непотребни, но и по-висока такса искат. Не съм ползвал от години личен лекар и вече не знам, каква им е функцията, но преди само пишеха някакви безсмислени направления, които не можеш да използваш, защото трябва да чакаш с месеци, а ако си платиш те взимат веднага. С две думи винаги плащаш, ако искаш някаква лекарска помощ, ако изобщо има нещо такова в БГ.

Това за направленята е напълно невярно, а чакането зависи от избраната болница, от заболяването или от сезона. Напр. в Токуда чакането за кардиолог е седмица-две, за уролог пак толкова, за невролог е 4-5 дни, за ендокринолог пак толкова, а за УНГ е дори за същия ден (вчера, личен опит, дори аз се изненадах). В по-малки частни клиники може би е различно, но пак зависи от наплива по предполагаем проблем. От моето GP съм доволен, примерно при дребни проблеми. Направление може да си изпроси човек и от сестрата / асистентката, ако успее накратко даси опише проблема.

А кому са нужни?

И 80 лв да стане таксата пак няма да си наемете медицински сестри, защото манталитетът ви е такъв.

А касови апаратчета случайно да ви трябват?

Не тря работи.

Таксата не трябва да покрива стойността на прегледа. Семейните лекари имат в списъците хиляди пациенти, на които не им виждат и очите години наред, а здравната каса им плаща за бройката. Я си получавайте пари за реално свършена работа.

Таксата е символична , та най-елементарното подстригване мъжко е 8 лв. За 5 мин. А от лекаря искаме да ни изслуша, да ни прегледа, да изпише лекарства а по Здр.каса отнема време. И 2.90. Мисля че не им се плаща на брой болни, а на преглед. Но предполагам здр.каса не плаща достатъчно за преглед. Не им е лесно.

Нито ни гледат, нито ни знаят, какви сме и кои болести имаме? Напълно непотребни паразити, които само обикалят хотели и държави за сметката на фармацевтични мафиоти.

От работника само вземат. Какво ще му остане за храна ако се разплати навсякъде както искат?

който иска качествено лечение, ще трябва да си плати

И си плащаме, и НЕ получаваме качествено лечение.

А какво получавате от политическите боклуци, на които плащате десетки хиляди всеки имесец, просто питам?!? Или от директорите на всевъзможни бордове и техните секретарки!) И от всевъзможни синекурни длъжности?!

Че като си платиш, пак не получаваш качествено лечение. Като вляза в кабинета на джипито, очите му са като 100 доларова монета

ОТ 8 НОЕМВРИ 2022Гминималната такса за адвокатска консултация е 100лв ..и раята го приемат за нормално,а за потребителска от левче пищи та се къса ...никой никого не кара да виси пред кабинетите на джипитата ,има и друг вид осигуровки овсем задължителните...

Адвокатът не получава пари от министерството на правосъдието, тъпчо.

Всички цени нагоре, инфлация, напълно обосновано! Лекарите са хора и също гледат семейства и трябва да живеят нормално.

На площада - въжето !

"Според лични лекари повишение дори с лев ще е символична, но важна стъпка. "Не може лекар да преглежда на цената на един трамваен билет", обясни д-р Николай Брънзалов." Айде бе ? А колко още взимаш от здравната каса, аа? Добре знаем че е това е само малка част от таксата която се събира от пациента, другото е след подаване на отчет в здравна каса и е 20-30 лв! Тоя наглец е по-лъжлив и от бакшиш!

Аз лично познавам хирург, която взима 1900 лв на месец и носи страшна наказатрлна отговорбоат, ако нещо се обърка, ама познавам и такива господа като др Брънзалов с над 5000 пациенти, който заедно с бонусите от рецепти на дадени компании получава към 10000 и не носи и грам отговорност. То процедурите, които се извършват при него са биене на ваксини и писане на направления. После се оплакват, че имат яко работа и чакат пациенти на опашка. Ами намали си пациентите, за да пмохат да получат адекватно обслужване, ама не...нали трябва да се цоца от НЗОК за всеки записан пациент, даже да не е в БГ в момента

ЛЛ, които мрънкат за още пари, да прочетат този твой коментар и да преосмислят пак позицията си.

"Един лекар каза..., пък друг лекар каза..." А може ли поименно, да знаем на кого да благодарим?