Либийската армия си върна град Сирт

Либийските военни са си върнали контрола върху крайбрежния град Сирт, след ожесточени боеве с бойците на терористичната групировка "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Либийската армия си върна град Сирт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затвърждава се факта, че ставащото в Либия е било целта на демократизацията на Либия от НАТО. Очаквам през "демократизирана" Либия да се засили потока на джихадисти в Европа.

"Силите на международно признатото правителство на Либия" -:))) ??? За кое правителство става въпрос? За това, назначено от командващия американските военоморски сили в Средиземно море, охранявано от американски морски пехотинци въпреки това треперещо от страх? Политическият ислям няма алтернатива в Арабския свят, господа кръстоносци-хърби.

Хайде покажете една свястна снимка на тази либийска армия, а не този Тунизийски джип... аман от измислени новини на Дир-а, по-добре да тръгна с ТИР-а по баира.

ДИР-а, айде да спрете да превеждате от английски на български с Гугъл-преводачката. Щото доста бърка.Ми, малко сте избързали. От щаба на Мисуратска бригада съобщават, че водят тжки боеве за жилищния комплекс "Уагадугу" в централната част. Там е основният опорен пункт на Ислямска държава в Сирт. Да, взели са пристанището, авиобазата, някои квартали и се надяват до няколко дни да контролират целия град. Айде малко по-реалистично.

Те и либийците като нас. говорят на арабски ма не са баш араби по кръв.Още на времето са създавали големи проблеми на Древен Египет, после Анибал го знаете. Ето макар и сбирщина и слабо организирани почват да ги унищожават гадовете не са като баш арабите от Ирак и сирия то и там ако не беха кюрдите и тия на асад квито и да са ИД немаше да мръдне.Има си значение материала кой квото и да говорито не случайно Фридрих велики беше казал за руснаците , че след като го застреляш трябва и да го бутнеш да падне иначе може и да не умре.И ние колкото ио старанно да звучи при цялата разюзаданост , разпасаност егоизъм и страхливост вкарат ли ни в армия сме добри войници, жалко, че май от калоян насам нямаме добри политици да им е. м.

Донякъде си прав. Обаче древните либийци са били бели хора. Така са ги описвали и рисували египтяните. А сега са просто смесица между негри и семити, като и останалата близко-източна паплач, с малки островчета на цивилизовани, бели хора, като споменатите от теб "тия на Асад" и част от персите (иранците). Все пак у съвременните либийци може и да е останало нещо от Картаген, или вестготите, но в пустинната част са си циганор.

от Сирия, че ги изтласкали.....Сега и от Либия. Е че остана ли нещо от тази т.нар. "държава"? Още малко да ги свият, и може и ние да идем да ги довършим.

Нашите медии пак дезинформират населението от неграмотност, защото не четат внимателно източниците си - не "град Сирт", а "пристанището на град Сирт". Има огромна разлика - тепърва сбирщината, която, по неизвестни причини, е обявена за "либийска армия" предстои да се опита да превземе самия град с жилищните райони...Там нещата вероятно ще станат интересни и ще последва поредната пълна излагация.

Утре ще е обратното:(((ама виновните за убийството на Кадафи и за последвалите размирици из арабския свят и Либия винаги ще са си добре защото играят и с двете страни:(((само хората ще продължават да страдат

Като имаше кадафи нямаше идил

че каква е разликата?

Counter-terrorists win!

За момента важното е, че са измели ИДИЛ от държавата си, а голямата политика по света се е случвала, случва се и ще се случва независимо от нашите коментари. Сега ако успеят най-после да ти изметат и от Сирия и Ирак ще бъде добре ... до възникването на следващата подобна групировка. Добре би било да разкарат и Боко Харам от Нигерия, ама надали скоро ще стане.

Напълно си прав, тея гадове в централна Африка твърде много време безчинстват. Ама големите имат полза от дестабилизирана Африка- така по-лесно се домогват за стотинки до ресурсите на тоя нещастен континент.

В Либия ще има мир само тогава когато американците поставят техен лакей!

Я, либийската армия има Хамъри. Подарък ли са?

Силите на международно признатото правителство на Либия. Ами понеже играят по свирката на САЩ и затова имат хамери и са международно избрато правителство. Да ви имам демокрациите!

Признато не избрано има разлика :)