Дипломатически удар на Париж и Лондон. НАТО се готви за действие

Днес в Брюксел ще се състои заседание на Северноатлантическия съвет, на което се очаква да бъдат взети решения във връзка с приетата от съвета за сигурност на ООН резолюция за мерки срещу Либия.

Обратно в новината

Коментари - Дипломатически удар на Париж и Лондон. НАТО се готви за действие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руснаците да не се правят на невинни. ако са били против, имат право на вето. Между другото само да ви напомня че до 1990 само една воина е водена от името на ООН, тази срещу Сев.Корея. Русия и то гава сигурно се е въздаржала

Киркоре ти пак си с нашите, ама тоя път се поразмириса и без такива намеци приятел. Ние все сме със силните на деня и затуй бедни сред нас няма, но да не сме бедни духом и да ни погнат пак като едно врме.

Ето това се случва с тези, които обиждат и тъпчат българи. Кадафи щеше да си спести всички тия беснеещи врагове, ако навремето бе пощадил българските медици. Което куче ни е залаяло, побесняло е. Да се готвят ЕС, НАТО и САЩ. Рано или късно ще ги настигне българската прокоба. Нещо като проклятието на фараона. Понеже много сме тъпкани, който ни настъпи, съжалява. Имаме исторически примери. Римската империя, Османската империя, СССР, сега - ЕС.

хайде разиацийката към хамериканските и канадийски щати, да ви е честито.Сигурно вече търсите нови земи и това е един от начините.

Където минат "миротворците" на НАТО, там трева не никне! Но пък оставя след себе си една демокрация...

А на теб Казаифа повече ли ти харесва. Що не идеш да живееш в либия, Северна Корея и Беларус та да видиш там истинска демокрация!!

Много интересно е с какво ние ще участваме! Хем ще връщаме за сестрите, хем ще сме "барабар Петко с мъжете". Няма да пропуснем и в тази мръсна акция да изпъкнем като свински м..де в рядка кал.

Вие арменците и българите сте като нас - хипопотамите- колкото повече потъвате, толкова повече си отваряте устата!

Крайно време е ние, българите да разберем, къде точно се набутахме. И на кьоравия му стана ясно, че това НАТО, на което станахме членове през 200ч г., няма нищо общо с онова НАТО от 1990. Бомбардирането на Белград сложи края на тази организация като отбранителен блок и ознаменува превръщането и в класически агресор. Даже името "световен жандарм" вече не му отива. Жандармът поне поне има някакво основание да се намеси - той го играе своего рода арбитър, призван да разтървава две враждуващи страни. Агресорът е нещо съвсем друго - той открито се намесва , за да налага користните си интереси.

Не си внимавал достатъчно. На 50 -тата юбилейна сесия на НАТО през 1989г.под натиск от Клинтън ,се прие резолюция ,НАТО да се раздели с отбранителните си функции и да поеме ролята на световен 'умиротворител в помощ на САЩ.От тогава са всичките им напъни да "умиротворяват'.

Николай

Вярно , тогава внимавах за други работи

Годината беше 1999г

Хиените изчакаха биещите се да се изтощят и идват да ги смачкат за да не им пречат докато излапат държавата. А НАТО не се ли месеше, само когато е нападната държава-членка?

франця и англя нанесоча на ....себе си един от наи тежките си удари ....като страни за уважение ....удара е не само дипломатически вурчу франця наи вече ....а вурчу вярата на хората в франця ...

Тези ще им насадят поредната демокрация. Човек страх да го хване от това демократизиране.

Върви в Северна Корея и няма да имаш страх...аман от червени драскачи

Е, дойде времето, когато лъсна ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ на световните глобалисти, които си присвоиха правото да изпратят в историята т.н. независими държави и техните ЗАКОННИ правителства, щом не отговарят на грабителските им интереси и заповеди. Бомбандиране, терор, марионетни правителства, медийно зомбиране, откровен "инвеститорски" грабеж и всичко това наречено с изпразнената от съдържание дума "демокрация". Ха тогава свалете смокиновото листо, наречено избори, свободен избор, независимост и тем подобни ала-бала.

Нищо чудно Кадафито да предприеме изпреварващ удар по военни бази в Европа и да се опита да привлече Иран на своя страна. Това между другото му е единствения му шанс.

Напълно логично е, че никой от "големите играчи" не харесва Кадафи, както впрочем и една голяма част от обикновените хора. Той напълно си го е заслужил с действията си през годините. Позицията на СС на ООН е нормална реакция в опит да се ограничи гражданската война в Либия (може бе е по-правилно да я наречем междуплеменна). Добре е все пак, че не се допуска "сухопътна операция", което би било жива окупация. Работата малко ми напомня на опит да се сложи намордник и каишка на опасен пес, вместо да го застрелят:)

Е сега вече ще стане страшно. Ама не само за Кадафи, а за всички.

бързо се качвай на дървото

Ал Кайда сега трябва да изпрати писмо до ООН че приветства тяхното решение. Все пак те заедно със САЩ, Великобритания и Франция подкрепят "бунтовниците". Това е налагане на "волята на малцинството" над мнозинството и опит за разделяне на една държава на части.