Лекари бягат от Бенгази, боевете продължават

Организацията "Лекари без граници" изтегли вчера своя персонал от Бенгази, втория по големина град в Либия и крепост на бунтовниците от източните райони, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Лекари бягат от Бенгази, боевете продължават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Лекари без граница" напускат последни....когато вече няма надежда за нищо.

Добре де, чуждестранните лекари бягат. Но им се внасят медицински материали. Хайде либийските лекари да бачкат сега!

tomazow

Какво ли ще стане в България , ако обезумели граждани не доволни от политиката на ГЕРБ нападнат полицейско управление и казарма - ВЪОРЪЖЕНИ , започват да стрелят и убиват полицаи и войници и от откраднатото оръжие въоръжат още хора и така се стигне , че няколко хиляди човека въоръжени и водещи престрелка с полиция и военни (макар и присъединили се част от тях недоволни полицаи и военни) се обявят за ЛЕГИТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО - БЕЗ ДА Е ИМАЛО РЕФЕРЕНДУМ , И-З-Б-О-Р-И и тн и тн и тн !!! Питам : Френската к??ва - Саркози ще пита ли хамериканците дали да ни обяви за ЛЕГИТИМНИ ! Време е вече хората да мислят с главата си , а не с емоциите от медиите , особено тези , които са собственост на световните кукловоди. Във всяка страна си има % хора които харесват даден политик и искат той да води страната им , а има и % които НЕ искат ! В случая ако по голямата част от либийците подкрепя Кадафи , значи той е ЗАКОННАТА И ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ , а дали ще е кралство , дали парламентарна република , дали президентска и прочие - това пак го решават болшинството от хората , в случая либийците ! Между другото в Саудитска Арабия онези "Крале" - МУЛТИ МИЛИАРДЕРИ са наредили да се смазват всякакви видове протести за демократични искания и ала-бала , преди дни са убити и първите демонстранти за да се потуши демонстрация ......... ЗАЩО ЕС НЕ ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ДА ОБЯВИ ТЕЗИ "КРАЛЕ" ЗА НЕ ЛЕГИТИМНИ ??????? А не бяха ли точно Саудитска Арабия марионетки на ХАмерика и в която имат инвенстирали бая стотици милиарди ....... Май такива залъци не са за хамериканските марионетки , а те са както следва - Катрин Аштън ,Никола Саркози ,Ван Ромпой (рампон ли беше) , и най-голямата марионетка на световните кукловоди - Барозу !!! Радвам се , че Германия за пореден път показа , че е достойна нация и не избързва с разни клалификации , макар , че и Меркел ще притиснат спекулантите , просто няма друг начин ! Щож се отнася за най-големия смешник - Берлускони , типа който плаща на Красавици да се оплакват по-медиите , че ги оправял по .... няколко пъти и много ги тормозел (макар старчето едва ли вдига кранчето .... ) , то на по невежите явно не е ясно , че ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА ЛИБИЯ (която е на либийския НАРОД) - притежава голяма част от акциите на банката на Италия (макар тази банка въобще да не е на италянците , точно както тук е БНБ - МАЙ И ДОСТА НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА ВАЛУТЕН БОРД , НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА

Прав си. Либийците сами са си го избрали на последните избори и няма да им е много зор да изтраят още година, за да му изтече мандатът.

tomazow

Не бери грижа за либийците , Кадафи може да се грижи добре за неговото финансово състояние , НО .... либиец гладен НЯМА !!! Точно благодарение на Кадафи. Там бензина е 20 стотинки , получават субсидии - % от петрола , чисто нови коли на символично заплащане от 800 долара (няма и 10% от стойноста) , храни , лекарства , образование и какво ли не без пари и тн и тн и тн , така , че не гледай и не слушай много медии , особено такива като на Мърдок ...... , защото бг медии нещо са забравили днес да споменат , че вчера Кадафи е казал , че ще представи ДОКАЗАТЕЛСТВА на света за корупциони афери в които е замесен Саркози , както и , че Кадафи му е спонсорирал пред изборната кампания !!!

Много са ти плоски разсъжденията, бе братче. Ами и ние си избирахме Бай ти Тошо и неговите хора с 99.9%. И при него проблемът не беше кой ще бъде избран, защото при една партия и чл.1 на конституцията кого можеш да избереш, а с колко ще бъде избран за да се покаже как целият народ го обича. Явно си зеленичък и не знаеш за тези времена, нито за това, че официално Либия се нарича Социалистическа Джамахирия... При монархиите със закон всичко принадлежи на монарха докато при републиките да служиш на народа си и да си мултимилиардер не се връзва. Сравняването ти на тези два строя показва фундаментално неразбиране на материята... Повече чети и работи и по-малко дращи във форума... И търси изворите, а не слушай разни заблудени дядовци;)