Кадафи убит с куршум в главата от боец тийнейджър

Премиерът на Либия Махмуд Джибрил съобщи, че според съдебномедицинската експертиза Муамар Кадафи е починал от огнестрелна рана в главата по време на престрелка между бойци на временното правителство и негови привърженици след залавянето му.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи убит с куршум в главата от боец тийнейджър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какво донесе тя на Либия ? Донесе истински упадък и бегом на лодки към Италия с давене 90% и 10% отървали кожата.Колкото до Кадафи ,той си беше луд за връзване и прост диктатор,обречен на провал в последните му години до умопобъркване.Случаят с медицинските сестри го доказа.Грешка беше, че се обърна срещу ЕС и НАТО а най-големият му гаф плюенето срещу САЩ.

Гледайте го тоя народ и му се радвайте,докато е още там,далеч от нас. Щото скоро тоя "мил" народ ще дойде тук (в съответствие с правилата на "демокрацията" за свободно движение на хората) и тогава ще му се любувате на тоя народ на живо. Тая кървава разправа,която гледате безопасно за вас от екрана,слоро ще се пренесе у нас,заедно с тези "мили хорица изстрадали" и тогава пак ще си говорим. И ако това стане някои хора у нас трябва се разделят с главите си.

Ми те милите хорица изстрадали са си тука от 30-тина годинки вече ... заради потеклите към България петродолари и нелегалната емиграция в хаоса на "Промяната" стана тая кочина дето живеем в нея сега ... преди българите си живеехме весели и щастливи като на село, не си заключвахме вратите в къщи и не подозирахме какво ни чака. Членството ни в ЕС и правилата на Демокрацията гарантират охраната на границите ни и организацията на репресивния държавен апарат по начин недопускащ малограмотни камилари и вся остальная сволочь да си развяват байряка както си поискат из милата ни Татковина.

Малко му е! Колко народ измря заради него...а сеа искали честно да го съдят. Много добре е направило момчето - на такива няма какво да им мислиш - те да са мислили навремето.

Ясно е , че този 'младеж', рано или късно ще бъде убит.

Едва ли. Може дори да го направят министър на вътрешните работи на Либия. Щом мъчителят на сестрите е начело на властта там сега. Момчето е герой за метежниците.

КАТО ГЛЕДАМ ТАЯ СГАН НА ВИДЕОТО МАИ НЕ КАДАФИ ЗАСЛУЖАВА ТАКАВА СМЪРТ А ТИЯ ДИВАЦИ ДЕТО ГО ВЛАЧАТ

Моето поколение изучаваше Историята на цар Ивайло- свинар, комунист- ленинец. Сега научавам че тоси либиец, които има две военни академии при Нейно Величество Елизабет II, бил"камилар"?

НЕ! Римски император е бил Кадафи!

Какво значи "младеж"?Все едно говорим за "бивш" негър, комунист или проститутка !?

КАДАФИ=ПАТРИС ЛУМУМБА. През 60-те години на 20 век на африканската държава Конго е дадена уж независимост като бивша колония на Франция и Белгия. Обаче лидер става Патрис Лумумба,който води политика в интерес на страната си,а не на монополите. Тогава му се организира преврат с платени и обучени от ЦРУ местни племена. Накрая той е заловен по същия начин като Кадафи,измъчван е по същия начин. Дори има чернобели кадри затова. Той е пребит и накрая убит по абсолютно същия начин като Кадафи. В преврата срещу Патрис Лумумба участват западни войски,предимно от Франция и Белгия

Либия при Кадафи е играла РОЛЯ ЗА МОНОПОЛНО ПОВИШАВАНЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПРИ МНОГОКРАТНО НАМАЛЯВАЩ ДОБИВ НА ПЕТРОЛ !!!!!!!!!Добивът на петрол в Либия е бил максимум през 1970 ги оттогава намалява 10-12 пъти,но расте цената му,за което Кадафи е играл активна роля,пишат.И,освен това се знае,че 98% от БВП на Либия при Кадафи е от приходи от петрол.Няма как да не е свършил и добри неща тапр социалната жилищна политика ,но в същото време няма как да не е навредил на активистите за демокрация,които е трябвало да дават едно жилище на бедните ,ако имат 2 или 3 . През годините са изчезвали хиляди ,несъгласни с него или критикуващи го вкл либийци,а през изминалите месеци са загинали 44 000 либийци ,някои сгазени от тежки машини.Спонсорирал е терористични групи и режими,от което има хиляди инвалиди от пластичните експлозиви,и почернени от смъртта на роднини напр при терористичния взрив на полета над Шотландия.....

КАКВО ЖИЛИЩЕ НА БЕДНИТЕ БЕ,ЧОВЕК? Да даваш когато си имал 2-3? ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ? Нали това ти се обяснява,че либийците са живеели на племена и са били бедни бедуини в пустините,преди Кадафи и петрола? Какви несвързани глупости ми ръсиш ти за едно жилище,за 5 жилища? Егати сития на гладния не вярва. По 100 жилища е имал всеки арабин в Либия. И по 1000 въшки на главата. Защо Кадафи опъваше палатка където отиде? Само от ексцентричност и снобизъм ли?

Либийски Митко Палаузов...

Какво означава "Боец тинейджър" т.е. непълнолетен се разхожда с огнестрелно оръжие и убива наред. Впрочем и тук е така, непълнолетни изнасилват, колят и убиват и ... нищо.Закон не ги лови.

Да,защото са идеалните измекяри на "демократите". Много мускули без грам мозък в главата.

защото преди една седмица показах по тв на англ 20 годишен либиец -активист за демокрация,който каза,че не искал петролни пари и подаяния,или богатства,а иска свобода и възможност да учи,работи и да плаща данъци,да се развива /всички знаем,че именно това е правилният път на развитие и градене на стандарт на живот -дом,професия,свобода и отгворност -знания,данъци за общите държавни разходи/ Така,че явно и младежите сред либийските бунтовници срещу опресивния режим,който до скоро не им е разрешавал да учат английски,на който език е над 85% от информацията за света,и не им е било разрешено да обсъждат политика,а само да учат зелената книга на Кадафи. ,тези отговори на 20 годишния либиец са впечатлили не само мен,явно !

И тоя то скриха. ще го пратят на някой екзотичен остров да си яде парите и довършва старините. Ех бедни ми юроде ??? Бил убиа а имал 9 двойника ???

Браво! Добре са го обработили тоя кадафи, по всички правила.

Позор за съвременната цивилизация!

пример за демокрация

ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ КОМЕНТАРИТЕ И ПУСКАТЕ КОМЕНТАРА МИ КЪМ AUS В ПОЛЕТО НА СССР? СЛЕД ТОВА ПУСКАМ ОТНОВО СЪЩИЯ КОМЕНТАР НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО В ПОЛЕТО НА AUS И КОГАТО ТОЙ Е ОТПЕЧАТАН, СЛЕД МАЛКО Е ИЗТРИТ. А Е ОСТАВЕН В ПОЛЕТО НА СССР БЕЗ ДА Е КЪМ НЕГО РЕПЛИКАТА? AUS ОТ 14:03 ЧАСА. ЕГАТИ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ В ТОЯ САЙТ!

Не по-късно от година Аш ще бъде обявен за ЛУД и прибран в лудница.

Ислямът е страшно нещо - не прощава на никого! Ако този бедуин беше християнин!...

Е, нали в Египет именно режимът, насаден от Запада започна да воюва с християните?! Или пак ние грешим?! И един друг въпрос: не е ли нахално да се пишат подобни спекулации?!

нямах си на представа, че индaнците в америка са изтребени почти до крак от гадни ислямисти

А дали е така? Хитлер е мъртъв, пък не е национален герой. бай Тошо е мъртъв, ама е нациоанлен герой само за комундетата. Луканов е мъртъв но е герой само затези "дето ги назначи за милионери". Брежнев никойй не си го спомня, въпреки че са го боготворяли приживе. А Сталин, сталинист и сталинизъм са мръсни думи на много места, подобно на Хитлер, хитлеризъм и фашизъм. Доколкото знам Саддам не е никакъв национален герой. И същата съдба очаква и Кадафи-то. ОТ ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ НИТО ЕДИН НЕ БИЛ УБИТ ЗАЩИТАВАЙКИ РОДИНАТА СИ! НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ , ДРАГИ!

Доста висока корелационна величина си използвал при изреждането на Цифрите!Намали всички 4 пъти,по данни за миналата година,а сега вероятно -7 пъти!И гледай да не ти порасне мнооого носът!

Браво!Колко похвално!Един тийнейджър-убиец?!Какви ли ще ги върши оттук насетне...И кой си позволява да се прави на Бог,да изземва неговите функции??Хилъри Клинтън защо не се самоубие или не убие някой от близките се,как си позволява една уж жена да призовава към насилие и варварство?Да, тези дяволски наместници ни управляват днес,мислейки се за безсмърти...сигурно така са се договорили с дявола...Така бих искала доброто да победи...да няма убийства и войни,да няма и следа от Империята на злото,която сее само смърт и болка по света...

А някога американският президент Роналд Рейгън наричаше Съветския съюз и руснаците "Империя на злото" И хората го слушаха и му се възхищаваха. И на запад и на изток.

Западни боклуци. Убийци. Ако не бяха те, никога нямаше да хванат Кадафи (бомбардирали са колоната му, която е излизала от Сирт). Без съд и присъда. И не крият задоволството си. И ние сме съюзници на тея варвари...

Сега вече полковникът ще стане мъченик и национален герой за либийския народ, както стана Чаушеско за ромънците!

Чаушеску - мъченик и национален герой за Румънците?!? Някои хора вече съвсем взехте да изперквате...

Ето прегрешенията на полковник Кадафи в Либия: Средната запла в Либия-5000$, обещетение за безрабоница-730$, субсидия от 1000$ на човек всяка година, за всяко новородено-7000$ еднократно, за младоженци-64000$ еднократно за да могат да си купят жилище, за откриване на личен бизнес -20000$ финансова помощ от държавата, образование и здравеопазване-безплатно, образование и стаж в чужбина-за сметка на правителството, бензин-0, 14$ за литър. И всичко това в една африканска държава.

отходни води??? много ги величаете тез чергари, те не се занимават с такива строежи, а и отходните са директно в реките...

когато те е създавал ,баща ти е бил стопроцентов дебил!

Tрябва да има!!!

я да си гледат камилите ... ако обичате и по-далеч от България да не ви припари под опашките ...

Това си е било чисто линчуване, каквото и да пишат!Горе-долу, като Чаушеску,Бог да го прости...

Бог да го прости ? Сигурен съм , че е на едно доста горещо място .

по какво се различава от терористите Хилъри Клинтън, след като си позволи да каже , че Кадафи трябва да бъде убит? Без съд и присъда! Това не беше ли явна заповед към Преходния национален съвет? Заповедта е изпълнена!

Така ще бъде застрелян и Боко Тиквата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

лекувай се... замязал си на мърша от висене пред компа

Дано БОГ те чуе !

Ким Чен Ир - севернокорейската кратуна.

ли идва на ум че това е само началото на проблемите им ... на всички им писна от подплатената им само с петродолари МЕГАЛОМАНИЯ. Ай сиктер ... сега си носете последствията камилари ... и гледайте да оцелеете в ада който ви предстои ... "Парнаджиите" на света ще казват какво да става и какво не ... ха ха ха ха ха ха ха ха

Тинежджърът без да се замисли е застрелял Кадафи под влияние на Хилъри от USA. Апелът беше - убийте го като животно дори??? Да си избиваш личния комплекс породен вероятно от отзвука на свиркате на Бил и Моника с апели за животинска смърт на хора, каквито и да са те, е индикация, че въпроната дама и държавен секретар на най-бандитската формация в света се нъждае от психиатрично лечение.

Свалете шапки! умря един истински мъж! Той не беше диктатор, а човек истински обичащ Либийският народ и управляваше не еднолично, а с помоща на Народните комитети! Затова нападението на НАТО и Саркози е без перцедент в човешката цивилизация и анти хуманен военен акт на агресия, спрямо суверенна държава! Имено Кадафи въведе безплтано медицинско лечение, безплатно обучение, построй модерни апаратменти и ги изкара от палаткитте, построй много библиотеки и голями съвременни болници, извади водата от подземното езеро под Сахара и започна облагородяване на пустинята, построй ферми с тарктори, торове и семена в тях и ги даваше безплатно на либийците! а най-малкат заплата бе $2000, за хора без образование! Сега Либийците, ще бъдат лишени от горните придобивки дадени им от Кадафи и ще почнат да измират като мухи!

Сега гледай колко дебила ще те изкарат,луд,неграмотен,некомпетентен и какъв ли не.

СССР предупреди колко дебила ще се изкажат и първият не закъсня!

хахаа, ти май си бил на заплата при него - или си му бил любовник?? като оная украинка, личната му медицинска сестра... май е имало и някой медицински швестер покрай нея:)

и на Запада и на Истока едновременно без да са преживели в цялата си история нито един сериозен масов военен конфликт, неспособни да организират въпреки огромния си финансов ресурс и една нормална редовна армия.

Младежа, убил Кадафи, заслужава Нобелова награда за мир

Не по-късно от година Аш ще бъде обявен за ЛУД и прибран в лудница.

толкова е станало, че сте заплакали толкова хора на "турски гробища". Просто маса агресивни полуграмотни животни, нямащи даже нищо общо даже с истинските Араби докопаха значителен финансов ресурс поради глупавата политика на развития свят поддържал твърде дълго разделение и конфликти в себе си, поставил се сам в болестна зависимост от един природен ресурс - петрола.

я? пишещто неживотно?

Не ти е ясно дали е "пишещто" или "пишещо" ама е внимавало в час по Българска литература както и по-късно по История и Икономика драги ми смехурко ...

Защо бабаитите от НАТО начело със световния жандарм САЩ не започнат война срещу Северна Кореа , Пакистан или дори Иран, след като Иран се сдобие с атомна бомба? Да бастисват стотици пъти по-малки и слаби страни, да свалят износени диктатори като Кадафи и да се перчат като супер силни са мераци наследени от колониалната ера. Тези колониални времена обаче свършват и няма начин глупаците от НАТО да не си платят цената рано или късно.

Ами защото имат акъл в главата. Те започват да водят война срещу някого само когато трябва и когато има защо. И когато са сигурни в крайния резултат. Но тези държави да не разчитат много на търпението на САЩ. Ще ги ядосат и ще им се случи случка като на Саддам в Ирак. И той с еправеше на голям юнак.

Когато има какво да вземат!

Не мога да го гледам това!!! Откога можеха да го убият тоя, ако искаха!!!

Чудя се, след като американците официално заявиха, че искат Кадафи мъртъв и сега като сме свидетели на тази туземщина, кои са по-варвари?

След като в тази доста суверенна държава убиха така владетеля, колко струва мизерния човешки живот от гледна точка на великата демократична Америка? Да, моя, твоя, вашия....

Еми струва - луди пари се хвърлят, за да ти го вземат. Не че парите имат значение.

застрелян в тила при опит за бягство ???

Малшанс, че са го охранявали военни снайперисти. И като пуцат пуцат само в главата :-D

в тила се разстрелва човек стоящ на колене

Добре де тоя дето го е убил , без да има такава заповед, няма ли да бъде наказан, осъден нещо? Не разбирам излиза че ся там може да идеш и да гръмнеш някой , щото не ти харесва или му дължиш пари .. а после може д акажеш че си го гръмнал , щото е кадафист и се е съпротивлявал .. примерно...

Задава ли си някой въпроса защо някои избързаха да кажат имената на този, който е застрелял Кадафи? Аз си го зададох и според мен причината е, за да си измият ръцете всички тези, които искаха неговата смърт.

Абсолютно си прав пич.

Хм, жалко - искаше ми се да го оставят жив и да го показват после в клетка срещу заплащане... а иначе арабите от демокрация не разбират много, там трябва тояга и някой да ги настъпи по шията - по-рано когато Франция и Италия са колонизирали Северна Африка, май най-спокойно е било...

А как ти звучи това, че ако го бяха оставили жив и съдили щеше да издаде всички на които е давал пари, като номер едно длъжник му е Саркози и именно той ако си спомняш даваше най-голям зор да се напада Либия ;) То не става само с четене на новини, трябва и акъл!

Какво ръфате и вие трупа на Полковника?! Убийството на този луд човек ще потопи Либия в дълъг период на беззаконие и хаос, ловко управляван от американски компании, източващи петрола. А вие гледате всичко това и ръфате от трупа... болни хора!

ЗЛОБАТА НЕ Е НАЙ-ДОБРИЯ СЪВЕТНИК! ПЪК И ДА СЕ РАЗБЕРАТ НЯКОИ ИСТИНИ СЕ ИСКАТ ОПРЕДЕЛЕНИ КАЧЕСТВА НА УМА. СИГУРНО И ПО ВРЕМЕТО НА "СОЦИАЛИЗ-Ъ-МА" СИ БИЛ "НАШ ЧОВЕК". НЕПРЪСНАТИТЕ ТИ ОПИТИ ДА СИ АНТИ-ЧЕРВЕН, ГОВОРЯТ ЗА ТОВА. В ЛИБИЯ НЯМА КОМУНИСТИ И СИНИ... ТАМ ПРОСТО Е ДРУГА ОПЕРА...

Горките, ако знаят сега какво ги чака. Ще има да ги гледаме дълги години как ходят гладни като кучета за сметка на някой продажник. Позната история.

Тъжно е от всякъде да слушаш за човешки права, демокрация и какво ли още не и в същото време да гледаш кадри на първобитни прояви на вандализъм. Светът отива на лошо!

че ти какво разбираш под думата демокрация

Странно е, че в България ВЪОБЩЕ има защитници на Кадафи. Не само странно, но и перверзно. Този човек се изгаври със страната ни и показа, че не зачита нито право, нито здрав разум, нито каквото и да е. И въпреки това, българските роби му съчувстват... Въобще не коментирам как управляваше народа си, колко хора изби при атентата над Локърби и всичките му други доказани дивотии. Повтарям: случаят с медиците ни е достатъчен, за да не изпитваме никакво съжаление за очаквания и закономерен край на Кадафи.

Не е странно, поради пропагандата след 1944 и насадената простотия през същия период това са плодовете, които ги лапаме сега.Точно поради това мислене и поведение сме най бедната страна в ЕС.

Лично аз виждам, тези които го защитават да са много по-запознати с вътрешната и външната политика на Кадафи, както и да са доста по-начетени, докато тези които плюят, са типичните представители на манипулирани от медиите мозъци - вашите доводи са - той е тиранин, защо да ми е жал и прочие чисто емоционални заключения, не основаващи се на нито един факт, който да сте се опитали да намерите, а вместо това, гледате и четете пропаганди защото така ви е по лесно - да не мислите!

след 89-та, искаш да кажеш.

Странно е наистина, но само ако предположиш, че хората са рационални и здравомислещи. Обаче мнозинството от българите не са такива. Като прибавим и късата памет за миналото и пълна слепота за настоящето - нищо чудно до паметника на Тодор Живков скоро да вдигнат такъв и на полковника, по-нататък и на други много заслужили ръководители.

Що бе те бяха виновни.