МВнР: Българите незабавно да напуснат Либия

МВнР отправи настоятелна препоръка към българите за преустановяване на всякакви пътувания до Либия, а намиращите се в страната да я напуснат незабавно.

Обратно в новината

Коментари - МВнР: Българите незабавно да напуснат Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А така! Насилиха ги с "демокрацията", оставиха Кадафи в ръцете на зверове да бъде линчуван, а сега посолството на САЩ и ООН се измитат по терлици. И после какво? - ще наблюдават от далече, как ислямистите мародерстват и рушат страната! Същата манджа забъркват и в Украйна. Дали не е време държавите по света да наложат пълна изолация на англосаксонските държави?! Това чудо от дето мине, само пепел остава след себе си.

Либия беше спокойна и светска република. Днес е попиляна от САЩ! Донесоха и демокрация и смърт!

ПРЕДИЗВИКА ТЕЗИ БЕЗРЕДИЦИ И КОЙ УНИЩОЖИ ЛИБИЯ???КОЙ НАХЛУ ТАМ И КОЙ СЛОЖИ РЪКА НА ПЕТРОЛА ???КОЙ?КОЙ???КОЙ???

Да кажем некои истини за желанието на една група продажници да се присъединят към ЕС. Западните им партньори до сега са им дали един по-топъл, освен пари за водене на геноцид срещу собствената си държава. А с пари за оръжия и война до един момент. После разрушеното трябва да се построи наново. Докато Путин им даваше 15 млрд. на изключително ниска лихва, евтин газ и митнически съюз с партньор, с който икономиката им е обвързана поради геополитически и културни причини. А и да не забравяме, че Русия опрощава дългове когато има интерес към някой партньор. Докато САЩ никога не е опростил дълг, те знаят само да извиват ръце, лъжат, крадат и манипулират.

Тоя газ през Южен пАток ли са им го доставяли, я отвори една карта да видиш де е Русия и де е Либия, после виж кои са производителите на газ в света, ама не ти си тролираш на заплатка нали... гняс...

не пише нищо за бг посолството, когато сестрите загазиха, не си мрbднаха дебелите г..зове да ги изкарат навреме, ама сега сигурно са се заврели в миши дупки или отдавна си пият питието на остров джерба в тунис.

Ако не бяха хамериканците, и до сега цял свят щеше да работи на либийците. Само че гадовете от зад океана не им трябва богата Либия, а разграбена.

бил сbм в либия общо 8 години, в на4алото на 70те като тинеиджbр и после в края на 80те, всеки които е бил там ще признае, че либииците са наи-дивия и прост арабски народ, потомци на разбоинически племена, затова тази част на сев. африка е наи-ненаселена, там няма да има мир и нормален живот, ако няма диктатор, които да ги мачка и усмирява. кадафи беше типичен син на народа си- луд ненормалник. не ме радва това, че гинат млади хора, но понякога си мисля, че много от тях друго и не заслужават

Тактиката на световния жандарм , САЩ е една и съща ! В набелязана държава , която има ресурси за разграбване се сваля законното стабилно управление и се започва опустошаването и чрез подклаждане на вътрешни междупартийни или етнически противоречия , докато в огъня на гражданската война не остане читав лидер , който да оглави и защити държавата . Прави се едно предателско спрямо националните интереси правителство и грабежа започва !

Що, бе? Нали наскоро бяха освободени от западняците! Тиранинът беше публично унищожен, възцари се демокрация .... а сега "бягайте". Защо?

Щом британци и американци бягат от Либия значи и българите трябва да ги последват- май при кадафи не беше така!Какво стана нали нато искаха да обучаваме в БГновата армия от терористи и мисионери в нашите казарми,сега ако ББ дойде на власт ще каже уелкам! Как стана така,че най-светските и мирни д-ви от арабският свят като Сирия,Ирак,Либия.. ги сполетяха пустинни бури и "Арабската пролет". Май че чичо Сам ни обеща че дълговете в млрд.долари към БГ от минало време ще ни се върнат- на куково лято.

И Садам и Кадафи ще ги търсят дълги години простите хамефиканци, но едва ли ще намерят и близки подобия. Всички хора по света са различни, това което е успешно в северна америка не работи и на 1% в северна африка и мала азия. За да си лидер в тези държави трябва да си толкова напред че хамериканския президент ако ще от юар да е пак няма да го разбере. Объркаха света сега ще се молят някой да не ги унищожи защото не се е наспал и съседното му племе му е криво.

Всичко е много просто - Либия,Сирия,Ирак,Афганистан, Косово - там , а и на много други места , трябва да има ПОБЕДИТЕЛ - безусловен , на 100% , най-вече в съответната война - тогава всички се успокояват(останали живи) и започват да си гледат работата и живота . Е това не го разбират САЩ,Русия и дригите големи ! Даже и тук гледам някаква анкета - предпочита се еднопартийно управление - ясно е кого ще псуваш и хвалиш, ясно е кой краде и кой се опитва да направи нещо...

Ако Муамар Кадафи бе в момента жив и управляващ,сега в Либия щеше да е мирно и тихо.Западната демокрация такова мамата на пейзажа-хаос,престъпници всякакви,убийства,чужденците не смеят да припарят в страната.Същото е в Ирак,Афганистан,Сирия и сега е ред на Украйна.

Това се нарича износ на демокрация. Преди 30г., се изнасяше комунизъм и ефектът беше същия. Явно не става по този начин, но ние "цивилизованите" европейци продължаваме да опитваме. Или сме тъпи или не мислим, улисани в лизането на нечий черен задник. (що казах черен - и аз незнам)

хубава държава беше и всичко имаше. в какво я превърнаха западните демокрации. ислямски милиции се трепели една друга...

Е що така бе господа. Нали махнахме "диктатора" и разцъфтя "демокрацията". Не победиха ли "демократичните сили" с наша помощ? Нали подкрепихме "народа" в борбата му за "свобода и човешки права". Даже май и ние корабче разходихме до там барабар Петко с мъжете. Каква я мислехме - каква стана.

Това е резултата от действията на ,,великата" американска демокрация.Терор ,убйства и братоубйствени войни.Същата трагедия е в Македония, Косово, Ирак, Афганистан ,Сирия и Украйна.Така САЩ защитават шибаните си глобални интереси .Българските т.н.демократи за едно потупване по рамото или 30 сребърника се подлагат на новият голям брат.Действията на алчните ни доморасли политици бавно,но сигурно обричат на затриване България и народа и.САЩ се превръщат в държава на държавният тероризъм и голяма опастност за човечеството.

Колкото и абсурдно да прозвучи, но всички тези дето ги гледаме като управляващи са само кукли. Решенията и политиката се определя от едно съвсем друго място. И е достатъчно да наблюдавате поведението на политиците по целиа свят, особено в кризисни ситуации, за да се убедите в това.

"В събота САЩ евакуираха посолството си в Либия и закараха дипломатите в Тунис под засилена военна охрана, а мисията на ООН напусна страната в средата на месеца." Изглежда,че Либия върви към оправяне.

Те това е говедарска демокрация с жидов привкус!

Колко е лесно да разбута кошера, а като стане неконтролируемо положението, да се ометеш първи..

,,санкции,,!!! стоп на ,,либииският,, петрол!!! още е ,,либииски,,???

Свалиха Садам в Ирак - вече 13 години бъркотия, свалиха Кадафи в Либия - още по-голяма бъркотия, свалиха законното правителство на Украйна - съвсем батак стана! Някой някъде има луд интерес да има подобни конфликти! Кой ли е той? Кой? Кой?

Винаги се учудвам на големия брой хора, готови да живеят под диктатура, но със сигурна копанка с ориз. Има едно пълно освобождаване в това, да знаеш, че нищо не зависи от тебе... Няма отговорност, няма притеснения за утрешния ден. Не си отговорен за нищо от нещата, които стават около тебе. Трябва да се явиш горе-долу на време и да се преструваш, че работиш. п.п. Знаеш, къде всичко е наред и всички са добри, нали? Заминавай.

Пич що ги ломотите едни и същи неща 5-6 души по форумите. Надница ли ви плащат???И трябва да се уверят,че ви плащат за нещо та ви дращете ли,дращете???Тая вашта реторика е 30 години една и съща. Оставам с впечатлението ,че сте хора мизантропи разочаровани от живота.

Що какво зависи от тебе сега?

Тази политици,заемащи върховете в европейските държави,слепи ли са,че не виждат хаосът,които носи след себе си САЩ!

Това ги чака и тъпите украинци.

Абсолютно!

Ако се бяха одупили на Путин да ги дупи, по умни щяха да са украинците. Ама не забравяй, щото и те не забравят как са ги дупили тридесетте години. от Мать Россия.

Да, ама Путин поне обеща да им даде 17 милиарда, че да си оправят дертовете покрай това дето им искаше Евросъюза за да ги приеме за Член.

Е ква стана тя нали там някаква арабска пролет имаше нали демокрация и благоденствие? Къде бягате? Защо? Нали сте освободители един вид?

Защо бе хора? Защо бягате и се изнасяте, нали победи арабската пролет, нали народите се освободиха, с щедрата ви помощ, от омразните диктатори, нали навсякъде цъфти и връзва демокрация.

Някои хора се издържат от войни. Уж щяха да правят демокрация в Либия, а се оказа, че под капака на диктатурата стоят завити на кълбо змиите на ислямизацията. Всъщност подобни изостанали общества показват нивото си на развитие чрез насилието,което са склонни да извършват. Насилието е мярка за развитие на обществото и някой на драго сърце продава оръжие.

Няма престъпление по света което американците и техните еврогейски съюзници да не са в състояние да извършат в името на националната 'сигурност" на САЩ. Заради някоя дебела негърка от Бронкс са в състояние да избият десет негърки от Африка,десет мюсулманки,десет азиатки и десет славяни .САЩ се крепят като държава, само защото осигуряват благоденствие на собствените си граждани за сметка на останалият свят.Ако това не правят, ще се срутят и американец няма да звучи гордо.Жалко е ,че тази нация която един век беше пример за демокрация и просперитет постепенно се превръща в Империя на злото и център на сетовната реакция.

Аз не знам, след казуса с българските т.нар. медици в Либия, как останалите българи там не ги е страх от отмъщение и други реципрочни действия?

Това е резултатът от намесата на американските "миротворци", обслужващи хазарската мафиотска империя Ротшилд!

НАТО е вампира на европа, който смуче енергия и пари. Можем да приемем, че хамериканците са посъветвали навремето Либия и Кадафи за далаверата с българските медици - работили са под чужд фраг - читателиен на шпионски романи знаят какво е това - и после пуснаха кучето НАТО. Разберете умни и сериозни българи - Америка ни има за ЗаЮ Бою и винаги когато иска да се насере, ни пита - Заю Бою скубеш ли се - , скапаниет политици без изключение в един глас викват НЕ - и хамериканците си трият гъза с нас - справка І-ва и ІІ-ра световна, Гошо Тарабата, папата, Либия - и ощ езнайни инезнайни опъвания на нашия добър за живеене свят - имам предвид България. Има конспиративен техен план - турски анклав от Дуранкулук до Благоевградско - ново Косово. Къде сте патриоти - Каракаченов, Бареков и Сидеров - май са ви хванали за дългите ушаци и ви питат - Заю Баювци - скубете ли се? Предлагам протестърите да излязат с призив към народа - да свие сърмите на дърти, дебели, обратни и скапани политици - и да ги накарада спрат дза говорят за ДПС. Колкото повече говорят - толкова повече се циментират в държавата ни и в Европа... От къде тръгнах, и къде стигнах... Само да споделя - който е нагъзник да си сложи една табелка "Не се ксубя", защото ако си сложи заушки ушенца ще го помислят за почитател на "Плейбой", и не само ще се избършат, ами може и да го опънат.

първо не мога да разбера какви претенции имаш към Сидеров. Ако ти е слаба паметта, мога да ти припомня, че единствено Атака не желаеха Б-я да влезе в американското оръдие за световен тероризъм НАТО, единствени те бяха против даване на военни бази на хамериканците. Даже направиха голям митинг по случай идването на хамериканската брантия КонГОлиза в София. Тогава цялата българска полиция и жандармерия беше вдигната на крак да загражда София. Но членовете на Атака ненадейно тръгнаха от НДК към хамериканското посолство в Южния парк, вместо към центъра и НС. Жандармерия и полиция ги обградиха в Южния парк, гониха ги, гавриха се с тях, биха ги, не им дадоха да стигнат до посолството на Империята на злото. Ако не се лъжа, Пикльото тогава беше министър на вътрешните работи. Атака винаги е била последователна против членството ни в НАТО и да не се дават военните бази на американските престъпници. Така че, недейте да слагата Атака в кюпа на другите лъжепатриотични партии като ВМРО, разни Барековци, НФСБ-та и друга подобна измет. Това, че Атака е автентичната патриотична партия показва и отношението на средствата за масова дезинформация /СМД/ към нея, и към останалите т.нар. патриотични партии. Вместо да приписвате всички "злини" на Атака, защо не вземете да я подкрепите, когато това е нужно? Май нещо са ви много гузни съвестите или много ви е извратено мисленето. А твоето отношение към т.нар. протестъри ме кара на смях, тъй като няма връзка между тях и народа. От къде я видя тази връзка? Тази връзка я има само в обърканите мисли на твоята глава. Да ти обяснявам ли, че протестърите са платени /колкото и да го отричат по СМД/ американо-еврейски мекерета и турски ибрикчии. Нищо повече. Това са анархо-фашистите в България, българският десен сектор, който няма нищо общо с българския народ. Опитвай се повече да разсъждаваш, за да не ти се смеят хората, като ти четат глупостите!

Пии си хапчетата редовно

Западната демокрация,яко се е развилняла в Либия! За Ирак да не говорим!

а хамериканците незабавно да напуснат украйна

Вигенин да не се занимава с глупости, а да договори приемането на бежанци в Западна Европа, а не да ни ги връщат обратно.

Има да плачат за Кадафито. Мангали само от режим разбират. Това който не го е проумял много има да пати. Между другото и ние не сме по далеч.

Има бъдеще за нас, но ако сега изляза и кажа това, народа няма да ми повярва а останалите не са узрели да ме последват. Но началото го имахме - Народна Република България, защото тя е на Българския народ, на който не му харесва вратите на западна, средна Европа че дори и северна Америка са отворени за него може да отиде там!

Свалиха Кадафи, унищожиха Либия и сега я напускат да гледат ШОУ! Милицийте грабят и убиват, А кой да помогне на обикновеният либиец? Не е нормално, разбъркаха всичко и сега се изнасят от там! Същата ситуация и в Ирак!

Много си притеснен за обикновения либиец, когато не ти е на границата, но има нужда от помощ... Особено, ако можеш да громиш враговете на Родината между другото ;) Ех, интернационалист-коминтерновски :)

Навсякъде, където сащ премахнат диктатор, настават хаос, анархия и граждански войни....с една дума демокрация....по американски

Демокрацията отново победи! А сега бягайте!!

За мен Кадафи беше диктатор. Друг въпрос е дали трябваше да бъде свален по този начин. Още по друг въпрос е можеше ли да бъде свален по друг. Това, че помежду си не могат да се разберат е вече трети въпрос. Всеки иска големите пари и се крие зад големите морални принципи. "Независимо за какво ви говорят - става въпрос за пари. Независимо какво ви казват - не ви казват цялата истина." Няма значение, дали е САЩ, Русия, ЕС или Вануату. А вие си вярвайте в добрите и лошите, и че вие сте от добрите, щом това ви помага да спите. Да не забравите да си напишете писмата до Дядо Коледа докато е време. п.п. Турците са били законните управници на Балканите към 500 години. Трябваше ли руснаците да идват? Или това е друго? Американците им искат петрола, руснаците искат излаз на бяло море... съвсем различно е, определено. И не ми минавайте с братските народ, достатъчно сме се клали помежду си. Информацията я има, може да се прочете, но тогава голяма част от изказванията ще кънтят кухо.

парво си отговорете защо свалиха кадафи по този начин и на кои пречеше. тои искаше да саздаде африканска валута, която щеше да се противопостави на запада и силня долар. всичките даряви които спомогнаха за убииството му са виновни за случващото се сега.

Александър

Искате да кажете, че там беше един рай на земята? :))) Естествено, че го свалиха тези за които не беше изгоден. САЩ и ЕС. Само моля, не го представяйте като бореца за социална справедливост в Африка, защото той насърчаваше черната емиграция към Европа. Или бъркам? Тъй като сте на високи морални позиции, кажете кой е този, за който не може да се каже една лоша дума??

иду даании... Майка плаче за детето, мачка плаче за мачтето иду даа.. ниии...

от кога са тези събития? Защо спахте до сега? България какви мерки е взела за защита на своите граждани???

Чакат "Медиците в Либия - 2". "Медиците в Либия - 1" с оглед последвалите събития, явно беше начало на удара по Кадафи. Българите, както и при папата, най-удобни за манипулация в чужди планове и конфликти.

Някъде, където и да било по света, когато българин е изпадал в трудна ситуация, случайно да сте чували България да е помогнала? Помним какво се случи с медицинските ни сестри - някой защити ли ги или направо българската държава ги отписа? Това беше позорано!

БГ държавата да се заема с ограда по цялата граница веднага. ДАНС или там, който отговаря не научиха ли урока с "бежанците от Сирия". Ако нямат намерение нищо да правят, поне да си признаят, та да се знае, дет се вика.

... тъй като има опасност от демокрация чрез бомби.

Арабската пролет се развива точно според сценария и на ход ще се вълните от емигранти които напълно законно Европа ще бъде принудена да приема.Ние разбира се като членуващи в ,,клуба на богатите "също се трябва да се правим на обетована земя и да приемаме ,издържаме ,че и устройваме за постоянно колкото рекат да ни се стоварят на главите и то на мизерстващия българки народ.

Какъв е проблема. Нашия флот и ВВС да се заемат със задачата по евакуирането на българските граждани от Либия.

Ами вече нямаме! Пък и пари няма за гориво и части и старшината не дава.

Какъв флот, какви 5 лв?! Имаме 2-3 летящи самолета МИГ 29 и 1 фрегата, която се поврежда на всеки изминати 100 морски мили...

Където мине демокрацията на Щатите (или комунизма на Русия) трева не никне поне 1000 години.

e ,че до 1989 год.в България не е имало богато селско стопанство ,с голям износ Сега западните поклонници може да са щастливи.1992 год ,под мъдрото ръководство на СДС и лично Филип димитров ,то бе ликвидирано.Днес внасяме плодове чак от Чили ,накога се биехме с довати-сега са 3,40.Има банан, по-евтини от ябълки ,круши,праскови.

Демокрацията не "минава", а се установява в продължение на много години. Особено изостаналите племена като българското и либийското трябва първо да се цивилизоват, а после да се демократизират. Затова и в България демокрацията не е дошла на 10-ти ноември, а се опитваме да я въведем бавно и полека от 24 години, и още сме в началото.

Александър

Е, как да им обясниш, че от началник на колхоз, не става нищо друго освен, началник на колхоз? А доста хора помним, колко ефективна беше системата. Точно и затова фалира. Не я затвориха от лошотия -фалира.

Да ме извиняваш, ама кой си ти да преценяваш кой народ заслужава да бъде избиван в името на "демокрацията" и кой не? Ти последна инстанция ли си или какво? Хайде да си демократизираш комшиите във входа първо, пък после ела да раздаваш акъл!

Рибарски гемии , със под-водници, секи спорет ранга демократически Министер: /п/, потпис: Заспи- Гуй Вагинщайер

Либия - още една страна "оправена" от САЩ и ЕС!

Надеждата ми е в Русия. Колкото и добре да си живеем в Европа, все някога ще се наложи да вкараме в правия пьт САЩ. Те са новите нацисти. Жалко, пак ще воюваме. Дядовците, а сега е наш ред. Иначе ще свьршим зле в някой демократичен Американски лагер - справка - Чероки!

Тук Вождът Винету ще ни закриля бе!

Генерала винаги е казвал че е прочел книгата но никога че я е разбрал :)))

Работих в Геология и Геофизика АД. Имахме обекти и в Ирак и в Либия. Живях там почти 6.5 години. Нямам думи с които да опиша богатствата на тези страни. Така и не се доказаха престъпленията на "диктаторите" в тези страни, но световните "демократични " сили ги свалиха от власт чрез пряка военна агресия и унищожаване на стотитици и хиляди животи. Демократизацията чрез сила е демонично милитаристично дело. А сега какво? Руини, унищожени градове, раграбени нефтени полета...

20 години съм работил като хидроинженер в Либия, в следствие на което говоря перфектно френски и английски. Потвърждавам написаното.

15 КИЛОМЕТРА ПЛАЖ И ДЮНИ И НЯМА НИТО ЕДИН ПОСТРОЕН ХОТЕЛ ... А НАЙ-БЛИЗКИЯ ЧОВЕК Е НА 4-5 КМ ..... ГОЛЯМ РАХАТ , ЦЕЛИЯ ПЛАЖ Е САМО ТВОЙ - АКО ТИ ВКАРАТ ЕДНА КАСА БИРА ОТ ТУНИС И Е НАПРАВО БОЖЕСТВЕНО :)))

Ех, сигурно не всичко им е било дю-шеш, ама такава е била обективната необходимост. Защото арабите са недисциплиниран и мързелив народ с ислямски наклонности. А иначе с какво Кадафито беше по-лош в сравнение с петролните шейхове в ОАЕ, Катар, Кувейт и т.н., където е на власт шериата? Даже народът му в болшинството си живееше като в комунизъм, в едно спокойно и доколкото е възможно светско общество.

КАТО КУПИШ 20 МАЛКИ КАСЕТКИ ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ И 20 МАЛКИ КАСЕТКИ БЯЛО ГРОЗДЕ И ЦЯЛ ДЕН МАЧКАШ ДЖИБРИ :)) МНОГО БАЧКАНЕ :)))

Ах, ама защо така? Нали свалиха диктатора Кадафито? Нали Юнайтед Стейтс доведоха демокрацията там, свободата, арабската пролет? Нали тяхната Потресна мрежа победи и изрита джамахирията, сиреч комунизма? А може би вече хранилищата за петрол в Америка вече се напълниха с либийски петрол и не могат да поемат повече, затова тия там в Арабистан вече не са им нужни? Да се трепят сега!

Bell

Свалиха Кадафи, щото Кадафи се дърпаше да търгува в петрол-долари, пък и много злато беше натрупал. Неудобен е за FED-a. Току-виж повлякъл крак. Иначе в какви ли не престъпления го обвиниха. Особена заслуга за ситуацията в Либия има змията Хилари Клинтън.