Ислямисти изгориха международно летище в Триполи

Международното летище на Триполи, което стана сцена на бойни действия между групировки, опитващи се да установят контрол над него, прекрати съществуването си.

Обратно в новината

Коментари - Ислямисти изгориха международно летище в Триполи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E, господа американци и еврослугите ви, доволни ли сте?

какво чака ЕС? Взима петролните кладенци, изтласква джихадистите в пустинята и животът продължава с пълна сила.

Как точно си го представяш този ЕС дето ще взима кладенците. Като белобрад чичко с вълшебен жезъл или като войскови подразделения сътавени от млади немци, холандци, французи, румънци и българи. Щото при втория вариант може и да умрат известно количество войничета, а майките им едва ли ще са много навити това да се случва заради едни кладенци.

humfry

Няма да е полк. Кадафи вече, а ще е ген. Хафтар, докато не свалят и него един ден, разбира се. А при повече късмет, може и ислямистите да дойдат на власт.

Добрата Демократична Опозиция е на път да унищожи всичко, което построи Лошия Диктатор Кадафи. Чувствам се горд, че и ние им помогнахме с нашия голям кораб Дръзки. Както ке казва: "и ний сме дали нещо на света".

Шило

Това ли е алтернативата на Кадафи?

в средата на 70-те бях в либия, родителите ми работеха там, спомням си, че техноекспортстрои строеше новото летище. либииците имат нефт и пари, но кои ще им построи летище като техноекспортстрои го няма, не знааам!!!

youtu.be/HK5ZAapfylQ много интересен анализ за глобалната трета световна война- сащ ще стоят настрани ,докато тая организация се разрастне и нападне иЗРАЕЛ- тогава ще се намесят американците и ще искат да въвлекат в този конфликт РУСИЯ И КИТАЙ и Европа.Идеята е света да бъде разрушен и да бъде построен наново по техни правила- едно ,правителство,една банка,една валута...едно световно правителство на цялата планета

звучи прекалено хубаво, за да е истина

Абе тия хубаво рушат където минат ,съсипват всичко съградено с труда на хиляди хора ,изскат да завладеят света като го разрушат ...и какво ще правят като превземат света ,ще се въргалят в развалините ???Кой ще съгражда като отсекат и изколят всички ,които не са като тях ?Лесно се руши ,трудно се съгражда ....

Американците визираш, нали?

Тотално и брутално настъпление на радикалкия ислям. И след всичко това разни дебили в Европа и Америка още вярват че Русия е главния им враг...

Където минат американците с тяхната демокрация, "трева не никне". :)) Приматите се радват, че са разрушили още нещо. :))

Честита 'демокрация' на либийците. Всичко това тежи на съвестта на НАТО, което през 2011 г. се намеси на страната на сепаратистите и терористите, биещи се срещу законното правителство. Кадафи имаше право да защити суверенитета на страната си, както и реда и законността там. Защо тогава НАТО го нападна, под смешния предлог, че бил 'диктатор'? Явно целта си беше либийския нефт....

Целта беше: ДЕМОКРАТИЧНИЯ либийски нефт!

we are going for you Barack Obama....

Не ми било арабска пролет, най-ми била АМЕРИКАНСКА!

Кога ходят на работа тези диваци, като все се стрелят за щяло и нещяло?

те са диваци-не работят

за съжаление радикалния ислям настъпва,нищо че западните лидери си заравят главата в пясъка,включително и папата,днес излезна с изявление , че не можело да се мисли за ислям срещу християнство-а то,точно това е проблема-те искат да превземат света и да установят шериат...стига вече толерантост,иначе после ще е късно-

Браво, Либия е вече една правова, цъфтяща и демократична държава!!! И всичко това благодарение на САЩ и ЕС..............................! Извинявам се на всички МАЛОУМНИ ИДИОТИ, на които не вярвах, че след "сатрапа" Кадафи, Либия ще стане една райска държава!!!

Франция да се оправя. Кашата в Либия беше техен проект. САЩ се намеси мааалко по-късно.

много си смешен като истински кравар

Тези ислямисти не бяха ли "борци за демокрация" когато нашие "приятели "от ЕС ги подкрепяха за свалянето на Муамар Кадафи!

Важното е, камилата ти да е подкована!!!

деер

Чудно! Демокрация по американски!

ЖИВЯЛ СЪМ ТАМ - В ЛИБИЯ НЯМА ХРИСТЯНИСТИ И ЮДАИСТИ .... ВСИЧКИ СА СИ ИСЛЯМИСТИ :))))

Детройт не лъжи има много араби християни и нито един евреин, който не е юдаист, просто защото ако не е такъв не го зачитат за евреин а за чужденец!

В ЛИБИЯ ЕВРЕИТЕ СА ГИ ИЗГОНИЛИ ПО ВРЕМЕТО НА РЕВОЛЮЦИЯТА СРЕЩУ ИТАЛИАНЦИТЕ :))) ...... .... А В МОМЕНТА ПРОБЛЕМА НЕ Е ЧЕ ВСИЧКИ СА ИСЛЯМИСТИ ..... ...... А ЧЕ ВСИЧКИ СЕ СЧИТАТ ЧЕ МИЛИАРДИТЕ НА ЛИБИЯ ИМ ПРИНАДЛЕЖАТ ПО ПРАВО :)))) ..... ЛИБИЯ ИМА 66 МИЛИАРДА ДОЛАРА РЕЗЕРВИ В ЗАПАДНИ БАНКИ И 20 МИЛИАРДА ДОЛАРА В ЗЛАТО В ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА В ТРИПОЛИ :))):)))

СЛАВА НА ОБАМА БЕН ЛАДЕН , СИНА НА ХЮСЕИН , КЕНИЙСКИЯ ШАМАН :))))

Кой поддържаше и финансираше крайните ислямисти? Купона е че сега ги бомбандира и се бори срещу тях?! Тъжното е че умират хиляди жени и деца!

Американците вече позорно избягаха от Либия. Европа да се оправя.

Пак Путин е виновен, той свали Кадафи и той го уби. Помните ли: "Дойдох, видях и той умря"!??? ... Путин въоръжи ислямистите и ги насъска срещу режима на Кадафи и обеща демокрация., ако биде свален. И сега виждате какво става в Либия! Е, няма да има такава държава скоро. Виж, петрола ще остане и ще бъде изпомпван от американски компании.

американски компании ли казах? - ох, каква грешка!!! пардон: руски трябваше да кажа.

Колеги, пишат как добре сме си живеели при бай Тошо! Парно-20лв.а,прозореца духа ли духа. Билетче-6ст...Да спомням си, как баща ми вадеше Пътен лист до Смолян, а на плажа в Приморско имаше граничар... Спомням си и течния шоколад от Югославия, които бе недостижим За мен...

ебал съм ти семката, толко стемогли, днес не е ли същото положение? даже някои нямат и толкова

Не мислиш ли че преувеличаваш.

Да, вероятно баща ми толкова е можел. Изхранил 3ма сина,бутнаха му къщата и му позволиха да вземе апартамент на изплащане, работещ до 63г.когато почина от инфаркт... А, му предлагаха да го направят инвалид да взима пенсия, да му намерят ничия земя в полите на Витоша... Но, човека имаше морал и култура...Не плювайте САЩ, а тези около вас.

нищо де... сега може да се убият докато ядеш течен шоколад. Какъв кеф е това само..., нали?! ... само не разбрах, Т.Ж. и в Либия ли е управлявал?

...мдаа, аз пък ще ти кажа моите впечатления - по време на Соца, при средна заплата примерно от 200 лева, плащаш парно 20 лева.Да, в пограничните райони имаше пътни листове и гранични пропускателни пунктове, но то беше, за да не излиза и влиза всякаква паплач от/в Родината ни! Знаеш ли, днес край плажа предпочитам не само граничар с куче да видя, ами дори патрул от вътрешни войски с автомати. По-добре това, отколкото арогантни и недосегаеми, въоръжени до зъби мутри.Не казвам че при Бай ти Тошо сме били вързали и цъфнали, но животът днес стана толкова непоносим, че онзи, в социалистическа България поне на мен ми се вижда като рай! По-разсипана, ограбена и разградена държава никога не сме имали в многовековната ни история.В процеса на "демократизиране" у нас вместо разни ислямисти се появи на повърхността уродлива криминална паплач, която завладя и най-горните етажи на властта.България бе умишлено отслабена, сега е ред да дойдат и ислямистите.Питай ЦРУ.

И това за съжаление не е сценарий от роман с конспиративни теории... Който има очи, нека да види. Но на много очите са им замазани от налагани бавно и постепено нови "ценности" и "модерен" начин на мислене

Ами толкова е можел баща ти като не си е оправил дори прозореца! Сега не ти трябва пътен лист, по телефона те засичат и теб и семейството ти. Отделно хора като теб не отчитат технологиите като правят безумни сравнения. Най простия пример е в началото на 20 век е трябва да си избереш политик да те представлява защото Варна-София се е минавало примерно за седмица, а сега за 4 часа, затова може да имаш шоколад от Швейцария а преди ти се е струвало че Югославия е далече. След време внуците ти ще те мислят за балък като ти кажат че ще ходят да се разходят до луната и се връщат, а ти ги гледаш като "изтребител"

Знаеш ли кадърните живееха и живеят добре преди социализма, по неговото време и след него, става дума за воля и качества човешки, а те не вървят със строя, а с човеците!

Тия, лоито са живели добре при правешкия палячо, са били ченгета, които са писали доноси за колегите и приятелите си и изтърсаците на комунистическата номенклатура. Явно пишещите хвалебствия за соца са или от тези категории или платени тролчета.

Смешен си търсиш си оправдания за собствената си некадърност и за тая на родата си. Тъжното е че вероятната нова световна война ще извади пак л......... като теб н аповърхността. В интелигентните хора като много от пишещите тук винаги има твърде много съмнения, терзания и човеколюбие така че нещастници като теб пак ще изплуват като шефове на някой концентрационен лагер!

...уважавам американския народ заради постиженията му. Но ме отвращава арогантната външна политика на администрацията на САЩ, която си мисли, че единствено нейните решения са правилни и верни! Днес виждаме тотален провал на САЩ в Близкия Изток и Северна Африка. Янките изровиха отдавна заспало зло - в опитите си за "демократизиране" те "съживиха" най-мрачните страни на исляма. Но не спряха до тук. В Украйна възкръсна нацизма по същата формула "демократизирай и владей" ! Според мен САЩ имат една-единствена стратегия за идните десетилетия - пълен хаос и отслабване на Европа! За да я завладеят после като "освободители"! Симптоми?? - с възраждането на войнстващия ислям от 7-8 век, рано или късно ще назрее голям конфликт между Европа и Бл.Изток.Този конфликт и днес е налице - хуманитарен, цивилизационен.Най-популярното име днес в Лондон е...Мохамед!?! В самата Европа се създаде не без пряката намеса на САЩ още един много сериозен конфликт, този в Украйна.Тепърва ще берем "горчивите плодове" от войната там.Забелязвате ли обаче, че САЩ винаги са далеч от събитията.Там няма хуманитарни кризи, бежански лагери, ислямистки банди и т.нт.

ГРЕШИШ - НЕ Е ПРОВАЛ. ОТ САМОТО НАЧАЛО ТАКАВА БЕШЕ ЦЕЛТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ. Да разбутат всички държави и да има там хаос. Не си ли чувал за доктрината за УПРАВЛЯЕМИЯ ХАОС? От преди 20 години е някъде.

да де, това искам да кажа - че янките умишлено разбутаха Бл.Изток с цел процесите там да повлияят негативно и на Европа.

ле-ле...не може да бъде! че те бяха толкова добрички, bbc, associated press... пишеха с умиление за борците срещу кадафи...също както сега се задъхват от умиление за демократична украина...дали пак след една две години няма да четем как са запалили летището в киев?

САЩ, какво са виновни, че мечета в цирка, колело карат, а Арабите си изгориха сами летището си... Чакаме и съседните там страни да последва примера и подкарат Камилите, които са доказано по интелигентни, Защото си носят водата и храната...

А бе ти, освен че си варварин си и безнадеждно тъп, да не казвам по-тежки квалификации.

До Бисер: Партия БААС беше в Ирак начело със Садам Хюсеин,който беше приятел на САЩ до 1990 г. САЩ ги въоръжаваха във войната с Иран.Така,че първо проверете после пишете

Хайде прочети пак това, което си написал. БААС е основана в Сирия, млади момко!

БААС е социалистическа партия която има два клона в Сирия и Ирак. През 70 години на миналия век Сирия и Ирак бяха на път да станат федерация с единно държавно и партийно управление като бос на федерацията трябваше да бъде Хафез Асад, осъзнавайки опасността от новообаразуващата се унитарна държава САЩ помогнаха на Садам Хюсеин да осъществи преврат и по този начин развалиха достлука на Сирия с Ирак, и на Ирак със СССР. Обидения Хафез Асад започна лична война със Садам Хюсеин и това беше причината Сирия да бъде пламенен участник в анти-иракската коалиция.

Ето поредното американско творение какви ги върши.

Да живее исляма !!!, ама достаъчно дълго че до карк да се самоизбият !!! Искам да видя последния сонит как реже главата на последния шиит и си тегли коршума за да иде при девиците!!!

то там вече май няма никаква разлика - сунити, шиити... Всеки воюва срещу всеки

Верно, там е така. Eми супер още по-добре, така няма опасност шиитите(или сонитите) да свършат преди да са се изтрбили до крак и да няма ко да праят...

Светът беше разбутан от СССР, а не от САЩ. Само като пример, в Афганистан първи влязоха СССР, но вие явно сте твърде малки, за да го знаете... И в Сирия си имаше прекрасно държавно ръкводство, но СССР пожела да натрапи там "социалистическия' режим на партията БААС.

Троллинг нещастен, уса изби коренния народ на Америка, ограби го, както и всички народи където се е намесила. Вън янките от Европа и Украйна!!!

Там където е влязла Кока-Кола, там трева не расте....

Да бе прав си Виетнам, Корея ,Куба и други около 30сетина държави посетени от американските миротворци и носители на демокрация.

В момента Куба и Виетнам, дават мило и драго САЩ да инвестира в страните им. През 2002 бях в Куба и имах чувството, че се намирам някъде 1968г....

Я да ти дам възможност да спечелиш малко центове)) то ест ще ти отговоря. В тези далечни времена, когато още нямаше талибани - рожбата на САЩ - там имаше светска държава, имам предвид Афганистан. жените са ходили с поли, без бурки, имаше болници, училища и тн. сега - какво имаме? полета от хероинов мак - основа на селско стопанство. Хиляди наркомани от всякаква възраст и от двата пола. Пълна деградация в смисъла на социалната политика, военни бази по предполагаемо трасе на ТАПИ, война, на която не се вижда край.

Много си малък, момко. Аз съм работил в Афганистан като лекар преди инвазията на СССР и тогава наистина много жени ходеха с открити лица. Ислямизмът дойде по време на съпротивата срещу СССР! Тогава Наджибула, съветският подставеник беше заловен и обесен публично от тях по най-зверски начин. Аз разбиорам русофилството ви, но то не може да изтрие дивотиите, които извърши и другата империалистическа сила - световен жандарм - СССР!!!

A виетнам, сигур през 90тте е бил... Баси капута !

Споко, летището бе построено от българи от фирма Техноекспортстрой. Така, тъкмо след 2-3 години... пак ще има работа за нас...

След 2-3 години,както е тръгнало,може да си обрязан,ако изобщо си жив и да ти пеят от джамията насреща.Да пази Бог!!!!!

Каквото и да правят американците, все свършва като Виетнам.

Войната във Виетнам я започнаха французите.

Съединените щати НИКОГА не са били официално във война с Виетнам. Бяха там поканени от Южновиетнамското правителство. Задачата им бе, да оказват всякаква помощ на законното правителство на южен Виетнам.

Ами човекът просто ти казва какво правят, както гледам. И да не са били официално във войната, пак воюваха, нали?

Да, голяма помощ оказваха през 70-те, като бутаха хеликоптерите от самолетоносачите, че да има място за бегълците.

Кадафи, Кадафи, къде си сега да видиш плодовете на американската демокрация в Либия?

Комунистически пропаганни! Просто, борци против Режима са спрели генерали, все още поддържащи го, от внос на оръжие от Русия, и се е наложило да унищожат летището за да запазят демокрацията!

Мислех да кажа нещо, ама е етнически нетолерантно.

Луда работа....

Честита им демокрация, със специалното съдействие на бившите колонизатори, разпалили десетилетни войни в югоизточна Азия- Франция (която не е печелила война от времето на Наполеон) и чичко САЩ (който също не е печелил война от както е създаден) но за сметка на това е участвал в мноооого знайни и незнайни такива

Безплатен дом за всяко ново семейство. 5000$ стипендия за студент в Европа. Което е било, било, повече няма да се върне.

И при Тошо беше добре, но няма да се върне никога за съжаление. По-възрастните помнят - при заплати средно 250 лева, билетче за рейс 6 ст., парно за 100 квадрата апартамент - 20 лева и т.н. до безкрай. И най-важното - един вид кисело мляко, сирене, кренвирши и два вида хляб в магазина, ама истински! Ей ви сега демокрация, радвайте се.

Именно американците унищожават света. Съсипаха Либия и оставиха арабите да се бият помежду като финансират едните срещу другите. Това направиха с Ирак, Сирия, а сега същото правят и с Украина.