Британски командоси взривили камиони-бомби на ИДИЛ в Либия

Британска спецчаст в Либия е унищожила с ракета два камиона на «Ислямска държава», натоварени с експлозиви, съобщават вестниците «Таймс» и «Телеграф».

Обратно в новината

Коментари - Британски командоси взривили камиони-бомби на ИДИЛ в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да добавя две неща: 1. В Либия от декември действат британски и френски командоси. Според израелски сайтове (DEBKA - на военното разузнаване на Израел) има и руски, които действат координирано с британските, защото имало договореност - Либия на САЩ/ЕС, Сирия - Русия. 2. Новото, създадено от нас (ЕС и НАТО) правителство на Либия е признато досега единствено от 2 (две) институции в Либия - централната банка на страната и либийската национална петролна компания (40% американски частен капитал). Мисрата е и основен терминал за износ на петрол.

Там трябва диктатор ама нали не е демократично ще има още много да трепат демократични европейци по туристическите забележителности из Европа...

Демокрацията в ислямския свят е невъзможна. Освен ако този свят не е еднополов.

Американците директно или чрез подизпълнители правят наш стар номер от времето на СОЦА :: 1. Създаваме проблем . 2. Хвърляме големи усилия докато го решим . 3. Отчитаме голям успех .

К'ви коли бомби в Либия? Ми то там вече има хамериканска дИмУкраСия. Всичко е ''цветя и рози''.

С едната ръка ги бият с другата ги хранят.

Абе те в Ирак бойци от САС подготвяха кола бомба и се преобличаха като терористи, та в Либия ли няма да взривят 2 камиона? Важното е да поддържат някаква война "срещу" тероризЪма.

То есеки може да каже тези глупости. А защо Англия не го сподели с прартньорите си а не да го казват брадати командири от пустинята? :) Арес тига с Банкянски номера.

Две думи от приятел на Либия. Когато преди години се воюваше в Триполи, българските специалисти отказаха да се върнат в България. Значи все пак по добре под бомбите там, отколкото в България. Тия племена, Кадафи ги обедини и яко ги хранеше. Понеже те са мързеливи, това много им хареса и го слушаха. Всички бяха весели и доволни. Многобройните български гурбетчии също бяха доволни. Сега всичко това го няма. Защо? Кому пречеше? Отговорете си сами, на кого е нужна война и хаос. Селям алейкум!

Абе щом една от медицинските ни сестри от затвора в Либия като се върна каза, че предпочита да работи там отколкото в България си представям колко е било "зле" в Либия тогава.

Първо - Кадафи се отказваше от петролодолара и започнаха с някои африкански държави проект за африканска валута - 100% обезпечена със злато, Втората причина - Кадафи имаше "наглостта" да поиска 1/3 от печалбата от ЛИБИЙСКАТА нефт за държавата от Западните консорциуми (на международните консорциуми това не им хареса), Трето - започваше проекта за оросяване на пустинята от подводното сладководно море... и Четвърто - много западни политици му дължаха пари, един от тях е Саркози, та когото Кадафи му плащаше предизборната кампания и както си му е реда "почтените" западни политици решиха, че ще е по-лесно да го убият вместо да връщат ДЪЛГОВЕ....

Браво, Бонд!

Дали наистина са взривили!!! Странно! Защото преди няколко дена официалният представител на Държавния департамент Марк Тонър потвърди, че декември 2015 година, главатарят на терористичната групировка Ахрар аш-Шам- Лабиб ан-Нахас (която преди седмица изби стотици в Сирия и Ирак при терористични актове и пое отговорността) е бил на посещение във Вашингтон, но не коментира целта на посещението, защото му липсвали някои детайли??!!! Евроатлантиците вече и не крият, че имат съвсем близки връзки с терористите, нагли, цинични.....

Ми те ако не бяха сринали на първо време Кадафи, сега изобщо нямаше да има "камиони бомби", "десетки лодки с бежанци тръгващи от Либия всеки ден" и всички други "бонуси" дошли с "демократизирането". Пропуснах ли сринатите летища и инфраструктура, разкъсаните територии между ДВЕ правителства (едното международно признато, другото не) и десетки ислямски групировки?

Щеше да е много комично, ако не беше толкова жалко и тъжно. Няма значение обаче, важното е да се викат правилните лозунги: Да живее международната общност и Транс-Атлантическите-Евро-Ценности!

На кого разчитаме сега? На Фарадж или на Сарадж?

въпрос: От къде англичаните са имали информация за тези експлозиви. -Елементарно Уотсън - пазили са си фактурите.

Всичко много добре, ама накрая на статията забелязах, че "в Либия започнало работа подкрепяното от ООН правителство". А либийският народ дали подкрепя това правителство? Или народа никой го не пита? ООН знае по-добре от либийците, кое е добре за тях и кое не!

БРАВО !!!!! С ЕДНА РАКЕТА - ДВА КАМИОНА !!! НЕМА ЛАБАВО !

Мда, обикновенно по 3-4 а сега само два...

сега вече има шанс да свърши войната там. Британците пипат здраво, за разлика от щатските тюфлеци.

минусчета, направете си справка кой свърши работата в Ирак 2003 г.

абе то нали се сещаш каква беше първата част от великия лаф на героя на Хайтов " .. едно е да искаш .. " , а после идваше " да можеш" и "да го направиш" ;)

ТВА СА БИЛИ "СПЕЦИАЛИСТИ" ОТ БРИТИШ ПЕТРОЛЕУМ :))