Либийските бунтовници атакуват Триполи

Серия от мощни експлозии, ожесточена стрелба с тежко и леко стрелково оръжие се чуваха цяла нощ в Триполи, съобщи БТА. Противоречиви са информациите са обстановката там.

Обратно в новината

Коментари - Либийските бунтовници атакуват Триполи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тигре, тигре! Абе Иване, откога стана тигър бе, мушморок? Айде бързо дома!

Гледам че тук талибаните пак са надянали червените калпаци и плюят срещу вятъра!

Да живее свободна и демократична Либия! Да свалим Кадафи и талибаните, които и тук се зъбят с беззъбите си уста зад него!

Да кажат че там воюва френския легион, до прерди 2 седмици така наречените бунтовници губеха и изведнъж обрат. Подлостта на нато е огромна в стремежа си да заграби и загроби една държава!

Откога мишоците почнаха да се наричат "тигри"? Дедо Иване пак си прекалил с чашката. Личи и зад новия ти ник, старче дребнаво!

КАИР, 21 августа. /ИТАР-ТАСС/. Ливийский лидер Муамар Каддафи выступил сегодня с аудиообращением, в котором поздравил своих сторонников с тем, что им удалось отбить нападение повстанцев на Триполи. Его слова транслировались по государственному телевидению Джамахирии спустя несколько часов после того, как в ливийской столице началось противостояние сторонников и противников режима. "Западу и, в частности, президенту Франции Саркози нужна только наша нефть. Таким образом, он хочет заработать баллы перед президентскими выборами. Но народ Ливии не позволит ему это сделать", - указал Каддафи, назвав своих противников "предателями и крысами". Сообщается также, что лидер Джамахирии назвал сегодняшнюю дату и точное время обращения в подтверждение того, что его слова передаются в прямом эфире. ------------------------------- Що така бе? Нещо министерството на Гьобелс се дъни...

скоро скорооо либииците (тази търтей) ша усетят "демокрацията" кат техните колеги от Ирак и афганистан дето още не могат се отблагодарят на натовците и хамериканските лешояди....та дупе им здраво и от сега да се стягат за невиждана корупция (на дето и Кадаифа ша завиди) мизерия а също и да се сбогуват с ресурсите дет ги имат :)))))))))))))

Най сетне "Дядо Иван не само иде", но и се изчерви и от срам смени ника си! Това е победа за демократичните сили над силите на червеното минало и настояще!

Ех, къде е сега Вършавския договор?

Отиде си, безвъзвратно си отиде, ВААААршавския договор момко неграмотен, съратник на Дяда си Ивана, дето си отиде...

Тоя казал оня казал;) И в Триполи и в Бенгази има безплатни WI-FI мрежи та ако ви мързи да пишете е-мейли господа журналисти има скайп и ICQ а и на двете места има достатъчно българи които за без пари могат да ви дадат по-точна информация.

Защо бе дядо Иване? И Русия и САЩ си гледат тяхното добро, не нашето. А ти като магаре на мост си се заинатил и Русия, та Русия. Аз също харесвам руснаците като хора, но съм далеч от мисълта, че правят всичко за наше добро. Да има такива случаи и то доста. Дори смятам, че могат да направят нещо за нас безкористно, за разлика от американците, които правят всичко САМО за собствена изгода. Но сложи си ръка на сърцето и кажи, че руснаците не са действали против нашите интереси? Че не ни смятат за тяхно протеже, което няма право на собствен избор? Че не ни наказват и манипулират? И не само сега, когато обърнахме лагера. Говоря за много преди това, тогава, когато бяхме техни марионетки. Кажи ми ти какъв българин си? Всичките ти коментари, биха подхождали на руски гражданин, не на български.

Браво на теб! Пак се намери човек да "му разкаже играта" на тоя старец на средна възраст, "Дядо Иван", който в уикенда работи неуморно на двойна надница.

Дискусията е поставена на "пясъчна" основа. Новият световен ред победи. Поради това няма вече интереси, ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ. /англ.=> INTEREST = лихва, девидент/ Това значи, че целият свят ще произвежда стоки и услуги, а ще получава в замяна БАНКНОТИ (банкови записи). Ето защо Китай иска въвеждането на обективен финансов измерител, а не "ценни книжа".

С "Калашников" и гранатомет в ръка, Кадафи е повел демокртичните сили в контраатака с думите: Зад нас е Триполи и няма къде да отстъпваме! Кадафи е жив и ще живиее вечно...в изгнание.

Ти на страната на НАТО ли си?

Чета коментарите и се чудя, да се смея ли или да плача. Половината са дърти комунисти, дето смятат, че малоумни идеи от преди 150г. ще спасят света. Другата половина са не по-малко малоумни слепи поддръжници на САЩ. И голям спор настава, ум да ти зайде! Налива се от пусто в празно, сипят се обиди. Едните били "комунета", другите били "фашисти". Смях в залата! Има две позиции, които могат да се поддържат. Първата е принципна и идеалистична. САЩ няма право да се бърка на Либия и Сирия, Русия няма право да държи Чечня и другите републики насила. Ако ще сме принципни, да спазваме принципите, независимо кой ги нарушава. Втората, по-правилната според мен е от какво България би имала полза. Тук решенията също биха били, един път за едната позиция, втори път за другата. Без значение кой я предлага.

Над 300-та хиляди българи в момента са в България, според Петър Дънов. Да ли ти, "българин", си от ТЯХ? Сам си отговори. 300 СЕМЕЙСТВА СА ЕЛИТ. За "утайката" - лошия материал, сметка за количеството му Свети Петър е сторил. /Преброяване от НСИ - 2011./

Дай да не намесваме и религията в спора. Смяташ ли, че българите сме "център на славянството"? Аз не смятам така. Винаги сме се мислели за "призвани", "единствени", "богопомазани", най-добрите, най-умните и т.н. Да не се възгордяваме прекалено. Освен това, твоят учител е казал "Българският народ, ще не ще, ще изпълни своята задача". Така че, с мен, без мен, няма значение.

Беден човек и паднал от власт нямат приятели.

Бивш сол-ташак на Кадафи е...сегашен лидер на въстаналите срещу него??? Това какви мисли навява на онези,които си мислят,че в Либия нещо ще се промени след падането на Кадафи???

Да живее свободна Либия. Червените кхмери надигат глава във смешен плач за диктатора!

О, тя ще живее! Ама много по-зле от преди. Жална им майка след "демократизацията"!

Ого знае много! Още като ученик си беше влюбен в учението и за нищо на света не искаше да напусне седми клас, където остана три години. Беше много привързан!

Това да си цензор е по-лошо отколкото да си машмурок!!!! И поради каква причина не ми публикувахте поста - че казвам "НАТО е престъпна организация" ли????

Чатиш глупости! Комунизма не те е напуснал още...гоцевисче си

Това КОМУНИСТ е диагноза, а не партийна принадлежност! И най-страшното Мишо, е когато КОМУНИСТЧЕ си мисли, че не е такъв! Това го запомни от мен, ще ти е от полза!!!

С медийни партенки като тази, война на няколко държави - алчни за петрола на Либия, не се печели.Всъщност не е лошо да "демократизират" и либийците, та след като при тях стане по-лошо и от Ирак и Афганиста, тогава ще питат"кво стана". Ми, това стана.... - съсипахте си социална държава, където ви работеха чужденци и си дадохте богатствата на тези , за които воювахте.От много акъл-арабска работа......

Крайно време беше, момчета! И после ни го предайте - тук има едни хора, които искат да го питат нещо.......

Поредните пропагандни глупости на ЕВРЕЙСКАТА ПРЕСА. Израел е в клещи и нищо не може да го спаси:)))

Да живее Кадафи! Той е син на своя народ и работническата класа! Да живее той, Саддам, Ким Чен Ир и всички прогресивни вождове по света!

Изводите са няколко! - НАТО е ЕДНА ПРЕСТЪПНА организация, която не се съобразява нито с международното право, нито с резолюцийте на ООН! - Тези които се радват на падането на Кадафи, въобще не знаят какво ги чака - мизерия, МВФ, Световна банка и "демокрация"!!! - Много либийци вече са, други ще бъдат "освободени" от земното им съществувание!!! ..................въобще очаква ги КРАСОТА..............................

Прав си кефче! Доларътзагива. Световния империализъв е в криза и запада все повече. Съвсем скоро Севернокорейската валута ще стане базова валута на мястото на скапания долар и вече ще търсят като луди не зелени карти за САЩ, а червени карти за Северна Корея, Куба и Виетнам!Да живее световния социализъм. Либия ще победи!

Даааааааааааааааа смешно е!!! Браво! Но за можещият да мисли, нещата са неприятно сериозни!!!

ТАКА МУ СЕ ПАДА!!!

Само да обобщя: Властта не се дава лесно, както се опитват да ни заблудят другарите, че е "настъпила" демокрация.Това понятие е само за наивници. Виждате как се взима властта - с кръв. Останалото е шменти капели. Дано повечето хора не се залъгват по приказките на комунистите.

Тия цигани, освен с авторитарен режим, с нищо друго не могат да бъдат оправени! "Демокрацията" на американците и западняците сега ще им разкаже играта - само гледайте! Кадафи пне им беше осигурил един добър стандарт, следва "преходът" на демокрацията. Сетете се какво стана тук и как мутри и комунисти си подсигуриха живота, а народът духа супата!

Не се притеснявай наблюдателю... В арабския свят американците ясно съзнават, че демократичния модел не е приложим. Няма да има демокрация в Либия ;)

Браво на либийския народ!

Тоест да обобщим: 1. Въпреки блокади и решения на ООН някой прекарва оръжия с кораби и НАТО се прави на сляп. 2.Водят се битки в жилищни райони като нападателите са от така наречените бунтовници. 3. НАТО не само не спазва резолюцията на ООН за защита на мирното население на Либия ами точно обратното

Виждам ,че сте започнали да схващате играта! И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО, БРАВО!