Метростанция ще носи името на Гунди

Две улици до стадион "Г.Аспарухов"-Герена ще бъдат преименувани за 100-годишния юбилей на ФК "Левски". Станцията на метрото там ще се казва "Георги Аспарухов".

Обратно в новината

Коментари - Метростанция ще носи името на Гунди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕЗУМИЕ Е ДА СЕ КРЪЩАВА УЛИЦА ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛА НА ЕДИН УЛИЕЦ, ТА ДОРИ ТОЙ ДА СЕ КАЗВА АСПАРУХОВ

Чорбаро комуноидния форум засмърдя,на колене пред Гунди тъпаци!!

да сте толкова закостенели фенове на Левски? Някой, извън България чувал ли е за Гунди? Забравихте ли 1994 година? Забравихте ли Трифон Иванов? Да не казвам други имена, че да не ви възпламенявам омразата и неоснователните пристрастия.

Левски - Свине ! Свине ! Свине ! Свине !

МНОГО СИ ТЪП!!

Герена от "Г.Аспарухов" да се прекръсти на "Гунди":), а националният стадион "В.Левски" на "Джингиби".

Това е пълна глупост. Да ме извиняват левскарите. Аз като ЦСКА-р не искам да има улица кръстена на ЦСКА или неин футболист. Пак би било глупост. Улиците се кръщават на герои, а футболистите не са такива. Смърта на Аспарухов може да е героизирана в Левски, но глобално погледнато, е просто пътен инцидент, каквито има много. Освен това показва пристрастност. А и какво ще правят с този вековен Левски? Ами ако случайно го има още 100 години? Ще го прекръстват ли? Що не кръстят улици на Академик София, Славия, Локомотив София? ;) Просто не трябва да се отива в крайности. Още повече, че Левски е частен футболен клуб сега. Все едно да нарекат улица на частна фирма - примерно ЦървулБанк АД. ;)

Бог да го прости! Поне той остана неопетнен, дори червените притаяваха дъх, когато дриблираше..... Подобно чудо никога повече няма да се роди на Балканите и жалко за всички, родени впоследствие, че няма да го видят на живо и тогава да говорят. Ако лакеят може да е господар, тогава и днешните могат да се нарекат по-добри от него. Той не беше само левскар, той беше символ на всичко забранено тогава, на жаждата за свободен живот, да можеш да дишаш, да пътуваш, всичко. Иначе без него и днешните му критикари просто нямаше да се родят. Толкова ли е омразно и трудно вече да намериш сили и да почетеш един велик българин? Или според някои се е заиграл и кокетничел дори със смъртта си? Наверно е страшно да изгориш жив и безпомощен в една кола, как мислите, а, останалите? Защо се замислихте, защо млъкнахте?

Хора,това не вие олигофренско-наркоманския форум на Спортал.бг,в който средната възраст е 13 години и 4 месеца,айде по-сериозно,и стига с тази омраза,обичайте си отборите по-скоро и играчите,а не мразете противниковият отбор

най-големия играл в Леффски

А защо не "Гибона ДПС"?

Явно Шматков пак е бил в алкохолен делириум.

Абе, тук го обърнахте на форумно дерби, но истината е, че навремето и футболистите, и феновете на Левски и ЦСКА - бяха далеч, далеч по стойностни, отколкото сега:)

Браво рефер,на времето всеки сядаше където си поиска....сега клетки без пейки....зверилник.Отдавна не ходя на такива срещи,никой няма право да ме поставя в клетка и заключва вратата.Едни приятелчета,млади момчета ходят да гледат "Лудогорец".....събували обувки,преглед на чорапи.....мизерия....и после заключени в клетката.Говоря за срещата "Лудогорец"-"Левски". Без мен,последните хубави мигове които изживях бяха 94-та в САЩ....естествено и гола на Костадинов във Франция:)))

Пичове, ама как точно ще я кръщават? Имам предложение. Да я нарекат Метростанция "Горги Рангелов"

НИЕ ЖИТЕЛИТЕ ОТ КВАРТАЛ ОРЛАНДОВЦИ ПРЕДЛАГАМЕ ДА ПРЕКРЪСТЯТ БУЛЕВАРДА ВОДЕЩ КЪМ ГРОБИЩАТА НА БУЛ ТОДОР БАТКОВ

ЩОМ АЗ СЪМ ОРГАНИЗАТОРА,ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИ! АЙДЕ,ЧЕ ОТИВАМ ДА РЕВА!

ГОВЕДАТА СА КАТО В ОНЗИ ВИЦ ВИЕ ЗАЩО БИЕТЕ НЕГРИТЕ! КАТО НЯМА НИЩО НАЯВЕ,ПАК ДА СИ ГОВОРИМ ЗА ГУНДИ! ...... ЮБИЛЕЙ ВЕКОВЕН-ПИШИ ГО ДЪЖДОВЕН!

В България има само два футболни клуба със 100-годишна история и е редно по достоен начин да се отбележи юбилея. Жалко, че в сегашните футболисти на Левски няма нищо от великия Гунди.

Е как да нямат бре, и те често-често се напиват, че даже и катастрофират юнашки. За справка двама "сини" футболисти - Гара Дембеле и Николай Михайлов.

То бива , бива простотия ама чак пък толкоз. Ритнитопковци колкото щеш ама чак пък улици и метро.. То Пловдив трябва стане Стоичков град или Бонев град,Плевен гетов град и т.н.

Пламен Гетов няма общо с Плевен. само е играл там, но също е започнал в Слабак Варна, а след Плевен игра за ЦСКА, Левски, Шумен...че и в чужбина бе. за Плевен по-скоро може да се говори за Лъчо Танев.

За пореден път се потвърждава факта, че сме един малък, но изключително ПРОСТ народ!!!

и по малки има но по прост едва ли в същност не прост а просташки

БРАВО, ЗАСЛУЖАВА ГО ГУНДИ! САМО ЛЕВСКИ

Левски Вековен?!?! Кой тъпанар измисли подобно малоумно име? Да си кръстят пистата около стадиона тъка. Улицата ще ми преименували...

тъка да се чете така

пистата я няма, асфалтираха я за да не ходят да тренират там лекоатлетите

след като вече е разрушен краварника с това име ще кръщаваме метростанция по този начин. явно целта е да не съществува дълго. както са казали старите и мъдри хора "клетница-столетница". добре, че шампионата свършва и няма да има повече мачове, защото славната армейска чета оноди сините "жужета"...

Кой Кой Окрадна и Фалира ЦСКА,не бяха ли Сашо Томов и МИТАЛ ЦИГАНИНА?

Червените Боклуци от ЦСКА ще ми кажат ли какво беше това пране на пари със тези акции за купуване на ЦСКА.Пари нямали,ами като нямате пари въшки ще разпуснете отбора,и ще играете със младежите Боклуци долни.

Голям бой ви е.... а

Видя ли го отзад?

Жалко ви е възпитанието.Родителите Ви не са ли могли да отделят време и да Ви възпитат малко поне?

Ти не гледай ЦСКА, те са били и ще бъдат най-великия клуб в България! По-добре обърни внимание на грамотността и възпитанието си.

васко

Шушляк за какви 5 ст се бориш?

ЕТО СЕГА НАЙ ПОСЛЕ, И АЗ ДА КАЖА ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ:)

Дир -а, защо толерирате такива коментари, като на това човекоподобно същество?!

Обяснението е просто - защото разбират болката на е*аното говедо и му съчувстват, въпреки че не одобряват. Човещина проявяват един вид :)

Предлагам във връзка със сто годишнината в центъра на столицата да бъде поставен стълб с указателни табели, с имена и разстояния в километри, на географските открития на вековният Лески. За съжаление стълба трябва да е невъзможно висок, за да се съберат всичк :-))) ИСТОРИЯТА ВИ ГОВОРИ- 100 ГОДИНИ ВЕЧНО ВТОРИ!!!

Не е ли малко неподходящо да се кръщава каквото и да е, овен някое спортно съоражение, на името на спортист? Това е просто професия, за която се получава заплата, не правят нищо значимо...

Дираджии,пак сте заспали.Пускате ми репликите където вие си искате....пак ще ви псувам:)

В края на 60-те имаше едно 7:2 в полза на Левски:))) Кажи нещо по въпроса:))

Е, тъжна история... Но се преодоля:))) Сега звучи като вица за американеца, руснака и "а вие що убивате малки негърчета?":))))))))

Минусчета смотани,аз обичам хубавия футбол,нямам любим отбор. Аспарухов,Котков/беше майстор на голове от ъглов/,Петър Жеков,Костов,Джевизов,Вуцов,Стратега Пенев който ни вдигаше на крака през 94-та.....много са.И да ви ги изреждам когато съм гледал мачовете им вие сте били ташаклии.Сега гледайте чернилки по терена и се чудете кой отбор от къде е.

То не се знае къде ще е метростанцията и дали ще я има , те вече я кръщават.

Семкаджите, голяма 100 годишнина празнуват. Цска ги разболя, и сега се чудят кой сокак да хванат

На 50 годишнина с 5-0,фуражки,фуражки...

След края на футболния шампионат ще е по-актуално да кръстят улицата "Синя тишина"...

Синя тишина-ок,какво сте толкова горди от поредната червена калъфка,кажете бъдещи сребърни/бронзови медалисти

Е, някой трябва да седи и на дъното!

Да се смени името на улица Река велика с ул. Васил Левски да ,но Левски вековен ,какво е това ????

ГУНДИ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!!

На квартал Подуене със сигурност е най-великия.

Подуяне

ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ПРАСЕТА НА ЧЕВЕРМЕТА.

Какво е пречело на партията майка да кръсти преди 89та улица Димитър Душков Пенефъ или Георги Димитров/опа такива е имало/ или Георги Велинов/ама без алкохолишкото Джони/ или Георги Илиев/тоя пък кой го броеше за футболист/или капитан Стойчо Младенов...дори години по късно БСП не посмя да опозори някоя улуца с име на Кюрд или зализан благоевградски травестит.

Нека маркетинговия директор на "Левски" да даде примери по света на кръстени стадиони, улици, метростанции, и др. на имена на играчи и клубове, да видим колко има такива. Има ли и клубове да са кръстени на герои или известни лица, както у нас - Левски, Ботев, Марек, Волов, Д.Канев, Раковски, Мария-Луиза и т.н.

уИЛЯМ ВТОРИ/ВИЛЕМ ВТОРИ в Холандия,Пушкаш Академия в Унгария...не всеки може да се казва Централъй Спортклуб Красной Армий

дайте други примери, защо няма улица "Пушкаш" или "Боби Мур" или "Йохан Кройф" или ...

арсенал в лондон

чудесно име на улица,Защо ви пречи? А Левски вековен- предполагам ,че е недоразумение.Иначе улици с номера не са приятни.Там по сте уцелили.

след 200 г. ще я преименуват на двувековен.

Разбирам левскарите за преклонението им пред Гунди. Просто хората нямат нищо що годе по-читаво и десетилетия слушаме Гунди, та Гунди ... А междувременно в това време един българин взе та получи и Златната топка...Ама то не се брой. Гунди си е Гунди. Абе хора, съвземете се малко де, на запад от Калотина това име дори не го и знаят, щото не им е дал повод да го научат. Хубаво, Левски има годишнина, чествайте си я, но това не е национално събитие за да ми го бутате пред очите и да кръщавате това и онова на някой си, който бил дори и "феноменален". Е, аз феноменални членове на ЦК на ДКМС не съм виждал, а Вашия феноменалния бе именно член на ЦК на ДКМС. За по-дребосъците във форума ДКМС е т.н. Комсомол.

Абе "народен духов музикален инструмент", идола ти който го знаят всички в света с псувните му, от кой край на България е? В кой отбор е започнал да тренира като дете? Нима стана "толкова голям" футболист в армейския ви гранд, който го привлече от селските отбори? Гунди си е от школата на Левски и с този отбор стана наистина велик играч. И Уокър Смит младши, Гунди беше интелигентен човек играещ красив футбол, докато вашата звезда наистина е отличен футболист, но микрофона трябва да е далеч от устата му.

Мълчи не думай .... такова паметно нещо казал човъкът за Гунди... Браво.

дедо гунди къде започна ? и да ицо доиде , като дете , и бербатов и и и , ако не вярваш , цъкни по чуждите саитове и виж . първи отбор цска . освен ако не смяташ 17/18 годишни хлапете за утвърдени генялни футболисти .

някоя кръчма "Георги Соколов" или просто "Соколето". Няма лошо.

Може и кръчма Джони черния дроб...

все някой ден ще има град Христо Стоичков.

СУПЕР! Поклон пред Гунди!

По тази логика, станцията на метрото - Сердика, трябва да се прекръсти на Христо Стоичков

Колега, у нас не е прието да се кръщават обекти на живи личности. Да е жив и здрав Стоичков.

д-р Щерев е кръстил болницата си на свое име

Като гледам привържениците на "ЦСКА" ще скърбят много повече за това да закрият "Левски", отколкото левскарите, тъй като червените много повече мразят "Левски" отколкото обичат "ЦСКА". ;) п.п. И феновете от агитките са много зле, независимо на кой отбор са "привърженици".

с цялото ми уважение,ама що пък всички левскари си мислите, че сте центъра на света за ЦСКА...не сте,и няма да бъдете никога,прекалено сте комплексирани от нас,и има защо...но,що се отнася до метростанцията,аз съм ЗА,Г.Аспарухов е велико име не само за Левски,но и за Българския футбол,и заслужава да бъде почетен най-малко с това,достоен,велик и скромен Българин

Гунди е бил не само футболист, а и обществена личност която е била на особена почит и уважение от почти цялото общество. Гунди е бил феномен за времето си и е оставил трайна следа в съзнанието на българите. Напълно основателно и заслужено е да получава обществено признание и почит в наши дни .

Прав си,така беше!

Освен това от клуба преговарят с Общината да се постави паметна плоча на метрото при стадион "Васил Левски". Такова плоча би следвало да се постави в или до метрото до стадион Г.Аспарухов - Герена ако има някога спирка там,а не до Националния стадион,който няма общо с Гунди

По принцип доста хора неправилно свързват името на националният стадион "В.Левски" с ФК"Левски". И сте прав за това ,че такава плоча би трябвало/ а Гунди го заслужава/ да се постави на "Герена". Въпреки ,че съм привърженик на ЦСКА ,уважавам този Футболист и Човек.

Само да добавя към предишния си коментар - като турим ред в държавата и всичко (или поне повечето неща) са по правилата, тогава и футболът ще се оправи. А не като сега, мошеници като Лупи и Коко Динев да са президенти, олигарси като Батков, Домуса, Цветан Василев и т.н. да са собственици на футболни клубове.

Тошо, Котето все пак е локомотивец. Само завърши (за съжаление преждевременно) кариерата си в Левски. Сегашното ръководство но Локото следва да помисли по въпроса.

преди партизани, сега футболисти, не отива на добре тази държава, щом спорта се цени повече от науката

е има спирка А. Балан

Очаваме още метроспирки с 3-4 имена всяка. И докато гласът каже "Метроспирка еди коя си " и мотрисата ще е потеглила

Това нарочно го сложиха на първа страница, за да се дърляме за глупости. Аз съм трето поколение левскар, но няма да ругая чорбарите (така им викам и досега на мои приятели и те не се обиждат), защото са ме учили да уважавам всеки противник. Има къде-къде по-важни неща в момента, като да турим най-сетне ред в България. За начало трябва да изхвърлим сегашните паразити от властта. Приятен ден на всички.

Нещо смислено написано...Дърлим се за глупости, вместо дружно да се обединим срещу всички причинители на тая лошотия в държавата ни. А Георги Аспарухов наистина е легендарен български футболист и заслужава да бъде именувана метростанцията. И в никакъв случай не трябва да се асоциира името на Аспарухов със сътоянието на Левски в момента. Хайде със здраве...