Крадци пребиха до смърт мъж, жена му е тежко ранена

57-годишен бизнесмен от град Левски е бил пребит до смърт от крадци, а жена му е с тежки травми в плевенската болница.

Обратно в новината

Коментари - Крадци пребиха до смърт мъж, жена му е тежко ранена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе ние с фамилията "Чейнджа" сме недосегаеми за закона, но някак не успяваме да се опазим от беззаконието! Къде е държавата, защо не ни защитава от беззаконието и престъпността, ние от законието сами си се пазим!

Докато не се приеме закон за частната собственост, че е неприкосновена и имаш право да се защитиш като убиеш този, който се опитва да ти отнеме нещо твое или е влязъл без твое съгласие в дома ти. И ако след това не носиш никаква отговорност.... да утрепят 2-3мангала и нещата ще си дойдат на мястото, но нали нашите дупетати има кой да ги пази/ НСО, че и ние плащаме за това/.... какво им пука, че обикновения човечец са го убили.....

Тя и сега е "неприкосновена", може да я защитаваш. Прокуратурата поръчково, заедно с журналистите, насажда мнението в обществото, че не може да си защитаваш собствеността и живота. Това е правен абсурд и лъжа. Не е обаче задължително да го убиеш, достатъчно е да го осакатиш, поне временно. Престъпникът няма права докато нарушава правата на невинни граждани.

Индулгенция ще си купят, ако ги хванат отче.

Няма страшно,Бъчварова ще го разкрие! Тя нали е много кадърна и компетентна. Сега ще задвижи целия апарат и ще ги хванат. И пак ще има фанфари за разкрито жестоко убийство.Ако е само едно,защото жената е в критично състояние. Нека експертката Бъчварова каже друго. Кога ще почисти улиците от криминалетата? Докога ще търпим автокрадците? Държавата се задъхва от престъпност,а Госпожа министърката,подобно на своя бос е постоянно пред камерите. Интервюта,лафове и лакардии! С една дума,кръгла нула!

Когато ни управлява дебил-ББ, то резултатите на могат да бъдат по- различни

Така ще е, докато човек няма законно право на самозащита в дома си с огнестрелно оръжие!

" Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо с наказание за такова брутално убийство". да се надяваш на справедливост от една напълно деградирала, извъндържавна, частна/лична структура, която се занимава единствено с оправданието и спасяването на доказани престъпници е меко казано наивно. това е все едно да очакваш от ало измамници да ти върнат парите, като пуснеш обява във вестник.

От доста години така приключва финансовата година в България.

Град Левски - там българите са малцинство, а цигани са безброй.

"Гара Левски,пазете багажа!"

d4

град Левски... ясно. там всички тъмнозелени са "бизнесмени". жалкото е, че започнаха да посягат и на "своите"...

Що да е жалко. А я кажи от София ли пишеш или си от региона.

Жалко за загиналият. Дано не станат двама. Надявам се жената да се възстанови. Ясно е, че психически няма да може, след като е изгубила и съпруг, но поне физически. Другото е въпрос на време. Щом веднага са ги хванали предполагам, че са някои нискоинтелигентни, вероятно представители на определен етнос, на чиито членове-престъпници полицията изпитва неудобство да спомене имената. До тук добре. Надявам се съответните примати да не видят бял ден, а "героят", който е бил най-деен да се обеси с връзките на джапанките си в затвора. За да се знае! Възникват, обаче доста интересни въпроси. След като покойния е успял да натрупа такъв финансов капитал, защо, аджеба не го е депозирал в банка. Има много възможности - в ЕС сме, може и в чужда. Така сам е довел дявола в дома си - казал е на някого, от уста на уста и ... ето я белята. Поради тази причина е доста по-разумно финансовият капитал на семейството да се държи в банка. Но, уви! Много жалко за човека.

100000лв, от където дошли - там се върнали. Трябва да си идиот за да ги държиш под възглавницата, а покойникът (Бог да го прости) се накичил с титлата бизнесмен?

Абе, прав си, ама убийството си е убийство. При това жестоко, пребиване до смърт.Като искаш да се отървеш от някой, гръмни го и толкова.От къде има у хората толкова жестокост..?

Просто нямат огнестрелно оръжие. Етносът им е еволюирал до брадва и кол.

Зависи и какъв чейндж е правил. На някой може да му е паднало пердето като е разбрал че кон за кокошка е сменил, възможности много, жалко за човека.

дори да нямаше 1 лев в къщата пак щеше да е утрепан...Странно е как злобните, но некадърни българи /другите едва ли четат дира/ не осъзнават, че е въпрос на време нещо подобно да им се случи на тях или техни близки , а ще се пукнат че някой е изкарал по един или друг начин 100К...Направо без думи...А 100К не са кой знае колко пари за да речем програмист с 5+ години опит...- остатък от 2 годишната заплата...или лекар/зъболекар например...

Е къде да ги държи? В КТБ или в някоя друга банка че да му ги откраднат политиците.

Не е луд а лихвар, поне така казаха по тв. Тъй че може и да не са мургавите. Дано поне жената се оправи. И дано хванат садистите убийци.

Сега защо данъчните не сесамосезират и да видят от къде са натрупани тия пари? Щото ако бяха легални, нямаше да си ги държи под дюшека. НАП, ало, спите ли?

човека е утрепан и щеше да е дори да нямаше пукнат лев в къщата..И къде да ги държи ? В банката където няма лихва а само такси и да иска не може да ги изтегли за месец ...Да не говорим че по малките градчета веднага инфото от банката ще се предаде на точните хора...

Отец Християн бил публикувал "възмутително писмо" във Фейсбук... Възмутителна е само полуграмотността на някои членове на екипа на Дир-а, а писмото ще да е по-скоро "възмутено".

Един закон за неприкосновенност на частната собственост и да видиш как всичко ще се оправи. А че са утрепали някакъв лихвар много важно, но повечето от пострадалите не са лихвари.

Ами не е така, то по същата логика да утрепат и премиера. Сакън.

И тези които печелят от разни лотарии, и ги рекламират/показват/, колко са спечелили, как се казват, къде живеят??? Те винаги ще се страхуват от изнудване, заплахи!!

Всички питат "Кой нормален човек държи 100 бона в дома си?" И аз питам същото. Но се оказва, че доста българи имат тези пари незнайно откъде и ги държат в домовете си пример са големият брой възрастни хора измамени от телефонните бандити. Оказва се, че е пълно с бабички и дядовци, който хвърлят от балконите си торби пълни с пари от по 5-6 цифрени суми.

Питат защото си мислят че са много пари, а те не са.

не са толкова много...лесно се калкулира това по парите в обръщение...но е нормално да ги държат където си искат ...Парите са си техни и защо трябва да ги държат непременно в бамка ? След като се разбра че там риска от загуба, злоупотреба, присвояване, забавяне е не много по-малък...Аз лично много рядко имам повече от 100 лв кеш, но пак казвам всеки решава кво да прави с парите си каквото иска...

Бо Бо

За жалост, престъпността и жизненият стандарт в България са се сринали от 32-ро място през 80-те години, до 62-то място в света (в момента) по индекса на жизнено развитие на ООН. Защото технологиите се развиват, а престъпността в България е райска градина, благодарение на Евроатлантика (чрез мафиотските структури толерирани в държавата) и безхаберието на политиците (насаждано от Евроатлантика). Защото за 27 години демокрация ние сме се сринали безвъзвратно със 100%. България вече най-официално е страна от Третия свят, по стандартите от края на 20-ти век. И това не е някаква си натъманосана класация. Това са актуални цифри от ООН (undp org).

Както е казал народа, докато има толерасти, ще има и пе*ерасти. Докато не се върне смъртното наказание, и законното право да стреляш и убиеш някой който въоръжен нахлува в дома ти, ще четем такива новини през ден. Но проблема е друг приятели, нали, защото ако продажбата на оръжие стане свободна, следващият път пред парламента няма да летят домати, а гранати. Съответно, горното никога няма да се случи, ще си ни доят, стрижат, убиват, а ние ще си блеем.

държава на мафиоти, крадци и убийци!

Щом е човек с прякор и държи толкова пари вкъщи, значи не са били обикновени крадци! Пък и това, което са откраднали, най-вероятно е било откраднато преди това!

TIREX

"конкуренти набиха едър тарикат оня умря след распит от ченгетата които задигнаха 100000 броя пари "-Такава трябва да е дописката... жена му също яла бой

Защо ли нито един поп не се възмути публично като обират, пребиват и насилват бабички по селата? Ама тоя бизнесмен сигурно бая дарения за джоба на отчето е правил, нали?

комик Георги Парцалев е родом от Левски, набедете него, и без това не може да се защити. Кому ги пробутвате тия? Кой нормален човек държи 100 бона у дома си, сигурно Гейтс и Тръмп не си го позволяват. Вижте си там местните авери и другарчетата му, с които е имал ош-беш и пред кого е сгазил лука. А иначе тук така се разрешават споровете - най-сигурно с колец!

И да ги хванат, и да ги осъдят, и да ги вкарат в затвора, пак жертвите ще плащат! Тия "човешки права", наложени ни от потомствени педали са най-голямото зло! Без възмездие няма справедливост!

Апел към електората в държавата: вече знаете в чии къщи са парите, действайте там, оставете бабичките на мира. Горното съм написал, защото апел към компетентните органи да разкрият и приложат цялата тежест на закона върху взломаджиите на г-н Чейнджа няма да има никакъв ефект. Реалности.

Gugnelid

А попът метнал едно "възмутително" писмо, а? То "възмутително" е по-така от "възмутено", щото второто простичко и лековато звучи, нали?

"Възмутен" може да бъде подлогът, а действието или определението са "възмутително"

например, потресаващо и потресен

Gugnelid

Ти до кой клас си се възмущавал, друже? Писмото не е "възмутително", защото надали някой се е възмутил от него, а по скоро е "възмутено", защото с него се изразява възмущение. Подлози-модлози, ала-бала!

Крадци пребиха до смърт мъж, жена му е тежко ранена Знам само, че в град Левски, ПРЕОБЛАДАВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ Е "ИНДИАНСКО".

Човекът е бил бизнесмен, ама нямал фирма. И данъци никога не е плащал в живота си. То ако се провери сигурно и сметки за ток и вода не е плащал никога, защото му ги плащаме ние. Бизнесът му пък - лихварство, чейндж и телефонен тероризъм по бабичките. И до кога няма да казваме нещата с истинските им имена?

Мда, първо, Честита Нова Година на всички форумци. После, лека му пръст, на Киро Чейнча. И накрая, лихварството е рискован бизнес. Винаги съществува вероятността, някой, когото си "финансирал" да дийде и да ти строши главата, защото това е много по-евтин вариант, отколкото да ти плаща лихви от по 300-400% на година. И понеже бизнесът не е от най-законните, няма и кой да те пази от страна на държавата. Така че, това не е жестоко убиство, а по-скоро - трудова злополука. Желая ви една много успешна година!

Ми то по-същата причина може да убият и директора на банката в Левски, нали дава кредити ???? Що за глупости пишете не мога да Ви разбера. Пък има и нещо друго, като не-може да си върне кредита, защо го е теглил. Значи, преди да вземе парите всичко е било "много добре", когато дойде време да ги връща .... давай да го убиваме че .... не мога да ги върна. Няма значение колко е кредита, и какви са лихвите. Тук говорим за принципа, като не може да връщаш, не взимай, пък било то и едно яйце.

Ако банкерът работи с 2-300% лихва, ТРЯБВА да бъде претрепан. Горното в рамките на майтапа, но мисля, че схващаш разликата. Г-н Чейнджа бил бизнесмен без фирма със 100 бона кеш под кревата. Съжалявам, но някак си не ми е мил и няма да го сложа на едно стъпало с редовен отруден данъкоплатец. Принципите са хубаво нещо, но трябва да важат двупосочно.

...за да се оправи дарJaвата..е нужно да се следват вековните балгарски христянски ценности !...тогава и законите ни ще са според тях...и ще има равновесие и хармонiя !...сега следваме законите на евротолерастките извратеняци -демократи-либерали ит.н. те ни диктуват как да си управляваме дарjaвата,която като такава ..не им е нужна ! ние и като народ не сме им нужни !....та това дето ни се случва е резултат на така нареченото ни "влизане в Eвропа"..."присаединяването ни кам Eвропеисят Cаюз"," приемането ни за chлен на HATO"...ние изгубихме контрола над садбите си,изгубихме контрола над дарjaвата си ,изгубихме независимостта и суверeнитета си !...това е истината!...и разберете...за да си ги варнем трябва да yсазнаем това,che е факт!...а тези които ни ги отнеха...няма да ни ги варнат доброволно !...сещате се какво искам да ви каja !

На вас руските тролове все Европейският съюз ви пречи!На нас ни пречи,че Русия и нейните агенти в България ни ограбват и ни трепят,а полицейските началници и съдебната система ги заклилят и си делят с тях парите!

...виж сега...мисля ,че ще ме разбереш..ще ти дам доводи...аз обичма и харесвам Pусiя,руснаците,руската култура ,иzточно православна сам,харесвам руските обичаи,руската душевност ,говоря и пиша руски, и т. н. така намирам всички тези неща много близки и разбираеми до балгарските такива !...убедена сам ,че за огромна част от балгарите сащо е така !...с така нареченото "идване на демокрацiята"...запада наля огромно средства и положи огромни усилiя да заличи ,да отдалечи и унищожи естествената бизост м/у балгари и руси !...и трябва да ти каja ,че е безуспешно !...душата ,душевността ...не можеш да купиш !...повярваи ми Jон,Chарлз,пиер,Xанс....нито са ти братя...нито някога ще ти бадат ..нито пак някога ще те приемат!...за тях ти ще си винаги чужд,иzточно-православен ,предател,слуга и отрепка !...разбра ли ме драги "европеецо" ?!!

Мило ми Ленче! Като прегледах сътвореното от Вас писание , изпаднах в потрес от неграмотността Ви. В мен възникна генералният въпрос: От къде такова неграмотно и види се тъпо парче ,има самочувствието да дава становище по такива сложни и много пластови въпроси свързани с много знание и аналитични способности. "Не мой тъй къзъм, не мой" . Човек трябва да осъзнава нивото си и да се съобразява с него, иначе става за не просто за смях , а за гавра. Вярно, демокрацията дава свобода на словото и мисленето, но не на простотията и простащината. Ако майка Ви, като малка Ви е казвала, че сте уникална и различна, да знаете права е била жената. Съдържанието на написаното от Вас и начина на писане показват , че сте уникално проста и убийствено неграмотна.

..благодаря драги граматик,трогна ме с коментара си ...много "интелектуално извисен " е и разбира се граматически правилен ...сега вече си знам мястото...благодаря ти !

Ееее, хайде сега. Непреднамерено убийство. Искали са просто да го сплашат, но са били пийнали повече. Ще мине за условна с 3 години изпитателен срок.

Що не им се обадиш, да те посетят и тебе ???

Сарказъм се нарича- поне дотолкова трябва да си запознат.

Ако жертвата не си е платила на който трябва...все пак т.нар. му бизнес не е законен. Да не забравяме, че в гр.Левски се върти и голяма част от телефонната мафия, която лъже старци за пари. 100 000 лева в дома плюс ценности и бижута...хайде моля ви се. Как ще е без значение това??? Това определено не са честно изкарани пари. И не се знае какво от кого е спечелил, та боя накрая да не излезе напълно заслужен!

Ако бизнесменът е телефонен измамник......и ако не е .....????? Отговорите ще са на 180 градуса.

Всички коментари до тук - 10% са по същество Останалите - 90 % са абсолютни простотии, това показва колко процента от присъстващите в този форум са сериозно присъстващите. Съвет към онези 10%, ако нямате какво да напишете по темата, моля ви, прочетете новината и след това си преминете отново към порно-сайтовете или там където сте били преди това. А сега да кажа нещо по тази тема, и аз :). Няма значение дали му казват на пострадалия Киро Чейнджа или Киро Скалата, тук проблема е съвсем друг и той се казва ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ. Нито полиция, нито съд, нито прокуратура си вършат работата както трябва. Всички са мишоци с униформи, тоги и т.н. Ако поне една институция си върши работата както трябва, това няма да се случи. Дали имаш в къщи 100 лева или 100 000 лева, какво значение има ??? Историята помни, че има случаи в които са убивали пенсионери за 85 лева в собствените им домове. Историята помни, че за една кокошка са убивали самотно живеещи стари хора в собствените им домове. Тези стари хора може да бъдат нашите дядовци и баби, а убитият човек от гр. Левски и пострадалата жена можеше да са нашите братя, сестри, майки и бащи. Но понеже "ВИЕ" не сте пострадали сега сте много велики, и понеже не сте пострадали може да пишете простотии по адрес на пострадалия или пострадалите. Това е България в момента, кадърното население напусна страната а тук останаха само престъпници, пенсионери, смотаняци, смотаняци и смотаняци. И какво да се очаква от тази България ????

Толкова сме го писали, че сме си омръзнали и ние самите. Остава ни да се радваме, че поне е претрепан съмнителен елемент със 100 бона кеш вкъщи, а не баба за пенсията си от 100 лева.

Съмнителен - и как го прецени ??? Като си толкова добър - що не отидеш да хванеш убийците !!!

ЕДНА ПОПРАВКА ДА НАПРАВЯ - това се отнася за онези 90%. Моля да бъда извинен от останалите 10 %.

Ясно е, че не си пенсионер.

Няма значение дали съм пенсионер или не, аз тук изразявам моята гражданска позиция. Моля да направите и вие същото, а не да пишете простотии.

Айде бе, запознатия, ако тоя пребития мангал е обрал за пари твоята баба дето едни 2 хиляди лева за погребението си е скътала жената, няма ли да ти се иска да идеш и да го пребиеш? Защото на мен би ми се искало. В тоя ред на мисли, много ми е жал за жертвите на циганската престъпност, обаче не ми е жал за циганските престъпници. Никак даже. Всичко останало , което си го написал са словесни полюции..

Отчето написал "възмутително" писмо?! Език мой - враг мой....

Знаете ли какъв е основния бизнес в градовете Левски, Ветово, Първомай, Кнежа. Знаете ли кой го практикува? Знаете ли колко осъдени за този бизнес има? Знаете ли колко пропищели от този бизнес има? Знаете ли на колко от тях им трябва само един кол...

"Кол- центрове": центрове, в които работещите имат нужда от набиване на кол, за да е мирно обществото. Телефонните измамници обаче се протектират яко.

Забравяш и сарафите, пласиращи откраднатите ценности.

Абсолютна мутренска държава. Каквото и да си говори ББ, такова разрастване на престъпността не е било. Много малко знаем за реалното състояние и случайте като този в Левски. С част от откраднатото престъпниците се откупуват, ако случайно бъдат разкрити. Америка отдавна е стигнала до някои прости истини- влезе ли ти в дома някой без предупреждение, може да бъде убит!!!. А такива епизодични явления като г-жа Бъчварова трябва да бъдат изхвърлени на бунището!

В Америка правителството вече също всячески се опитва да ограничи правото на гражданите да купуват оръжие.

zalagam na mangali...

loyola

Обмяната на валута не е предприемачество, следователно, човека не е бизнесмен!

След като има толкова народ, който живее нашироко без да си дава много зор и някои държавни органи спят, другарчетата от високите ешалони на бизнеса си знаят работата..

И защо всичките ни бизнесмени са все с особени прозвища - или зеленчук някакъв, или представител на фауната, или нещо друго, както е в случая? Това ли са нашите български "успешни бизнесмени"? Не, че имам нещо против човека. Бил какъвто бил, вече го няма и нека Бог му прости прегрешенията, ако ги е имал! Лош атестат за "журналистите" е това, след името на загинал човек, какъвто и да е той, като член на обществото, да добавяш в скоби или с тире неговият прякор, обикновено не особено ласкав! Нека имаме уважение поне към четящите.

Изчетох доста глупави коментари от сорта -с толкова пари и ценности няма как да не го убият или как преди 89 не е имало престъпност .Пълни глупости ,истината е че държавата трябва да приеме закон за неприкосновенноста на на частната собственост ,сиреч влезеш ли ми в къщата да ловя пушката .Ако този човек беше наранил някого от похитителите си те щяха да му навлекат големи неприятности .А сега ако успеят някога да ги хваната освен да им връчат по една нобелова награда ,защото иначе правосъдието така или иначе няма да ги осъди ,ще се изкарат жертви на системата ,кокошкарство -цялата мара втасала та до техното убийство и грабеж стигнали .Визирам случаите когато крадци нагло грабят и още по нагло убиват хората в дома им ,защото има и друг момент примерно случая с иконописеца Опиц ,той не само че не бе заловил никого на местопрестъплението а беше застрелял на улицата предполагаемия(евентуален) крадец ,даже в последствие съчини дестина версии какво се било случило .

И не само да имам правото "да ловя пушката", а да имам и правото без излишни формалности, да си купя считаното от мен за подходящо оръжие за защита на дома и семейството. Естествено, без правото да го разнасям извън домът ми! Смешно е аз ад имам право на оръжие, но да го държа или в РПУ-то, или пък заключено с девет катинара и зад девет врати в домът ми! За какво ми е тогава това оръжие? Да го пазя за такива бандити, та като ми налетят да ме пребият и да го вземат ли?...

Виж как се сещаш сам. Докато отключиш касата, докато заредиш патроните... небъдна е тя.

Изчетох глупавият ти коментар. Нищо невярно няма в по-долу постнатите коментари. Твоят си е наивничък отвсякъде, аджеба, "какво трябвало да направи държавата". То ако имаха желание, да са го направили, но всички знаят, че не им отърва. Второ, ако бил застрелял крадците... Ами с тия хилядарки дори и условна присъда нямаше да получи. Така че-без квалификации за хората, които са много по-наясно с действителността у нас.

Колкото до иконописеца, да, извършил е престъпление. Могъл е да го убие и с прашка или арбалет, примерно. Да го подгони и прегази с кола или пък с нещо друго. Това не се е случило в домът му, при самозащита. Следователно той ще си понесе последствията, съгласно закона! Оръжието е за да защитиш живот, а не купчина пари или скъпи дрънкулки, защото те, колкото и да са много, не могат да струват един човешки живот!

С толкова пари и ценности, с толкова предоставено време за защита (разбиване на две врати подред) - и да се оставиш безпомощно да те пребият насред дома ти като куче? Глупости. Това е някаква информация, предназначена за четене от страна на бегълците.

много добре казано

Ужас. Трябва и вкъщи да се разхождаш въоражен.

При комунистите преди 1989 г. като имаше законност и ред, не ви харесваше, сега като няма - пак не ви харесва. Е, явно не може да ви се угоди!

Два пъти ме обираха през прозореца по време на соца и веднъж ме нападнаха вечер на улицата (слава Богу така изпищях, че оня се уплаши и избяга). Просто тогава това не се разбираше, поради липсата на информация.

Да, случвало се е, но сега пък няма човек, който да не е обиран, макар жилищата ни да са в решетки. Вече влизат и докато собствените са си вкъщи и спят. Да не говорим за безчинствата по селата. Не ми говорете, че някога е било същото.

100 бона вкъщи? Отговор: 1/. този който няма грам мозък в главата и 2/. този който иска да види кога ще го пребият и оберат.

Тази лоша новина беше съобщена от повечето български уеб-медии в края на миналата година.

Най-смешното е когато почна да чета откровенно фашистки коментари от заклети комунисти. Аз поне съм си откровен расист...

100к в кеш. А може и повече да са били. За толкова пари навсякъде убиват.

Да коментираме ли? Какво да коментираме? Отдавна можем само да констатираме! Всички "компетентни" и те само това правят.

Абе как не дойдат и мен да ме ликвидират, та да ми свършат мъките с кредити, овърдрафти, данъци, осигуровки, такси, петнадесет годишни коли ента ръка и т.н. и т.н. Няма ли мераклии престъпници в тая страна за тоя мой луксозен живот втора ръка!?!

Няма начин, толкова пари дължиш че се ползваш от защитата на банките и НАП :)