Хампарцумян даде лек срещу кризата

Решението за излизане от кризата е в привличането на чужди капитали, ангажиране на целия местен капитал в начинания, довеждащи до производство на атрактивни стоки и услуги.

Обратно в новината

Коментари - Хампарцумян даде лек срещу кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а дали сам си вярва?

Дълго и малоумно мнение, под формата на няколко клиширани (изглеждащи интелигентно) фрази, имаме една простотия и демагогия. Банките не са български от доста време! Банките изпълняват определен курс на действие, вкл. и да раздават необезпечени кредити. Банките са едни от най-мръсните институции в днешното "демократично" общество.

Престанете с това (арменеца та арменеца),неговото име е ЛЕВОН.Има нещто "чифутско" в това име?

Щом тоя химик стана банкер и взе акъл да ни дава сме зян.

Обществена система, в която парите от средство са се превърнали в цел, е обречена! В даден момент тя ще се срути като при 9-та степен по Рихтер! И ще бъде потопена и доразрушена от гигантско социално цунами! Свидетели сме на локални трусове, но кой да ги чуе и разшифрова?! Като не можете да мислите аналитично, гледайте природата! Всяко натрупване на напрежения води до взрив! Маите май са били доста прозорливи?!

"Обществена система, в която парите от средство са се превърнали в цел" до сега остава единствена, но си задай въпроса-"защо действа безупречно и некорумпирано в полза на обществото в развитите държави на Европа и защо не действа така в България?" Защото в България не са внедрени и не работят правилата на правовата европейска държава. В България има престъпна политическа корпоративна бизнес система, която толерира мръсния бизнес, мафиотизира държавата, престъпници и паразити държат ключови места в икономиката и управлението на държавата.

А така, браво на арменеца! Да поучава и той.

Масово във форума се напрягат да коментират човека, а не каквото е казал. За да е на такава позиция и то толкова години, означава, че има способности. Не са много, които останаха банкери, след приватизация на банката. За казаното - абсолютно вярно, плащаме много, а знаем състоянието на сигурност, образование, здравеопазване. Първите две са трагедия, а имаме късмет да има изключителни лекари. Предприемачите в България ги няма по 2 причини - малко са хората със знания, което се изисква за това, а някои от тези със знания са без пари. Банките не финансират само хора със идеи, а хора с идеи и имущество, което да ипотекират. Затова млади хора с предприемачески дух почти няма в България. Съберат ли капитал може и да се върнат, но тогава липсата на сигурност и образование ги отблъсква отново. Омагьосан кръг, но образование и сигурност не се реформират за година.

Само ти ли не знаеш че тоя хитрец няма ценз нито практика на банкер? Или че поста му се дължи на реверанса на италианците на които хариза изгодно банката докато беше шеф на агенцията за приватизация? Каквото и да каже е в най-добрия случай смешно :)

Една от уникалните способности ми е да прави скъпи подаръци - немож си помислиш само цената!

извода от Износът за трети страни с ръст от 65.5% за януари в дир бг е че при най евтина работна ръка бизнеса ни продава суровини, а купува труд и интелект. Чекайте заплати от тези умници.

От час през час изкача някой гениялен "българин"- другият циганин и крадец, банкер, дето ръководи БГ-то към дъното с години да ни казва: "Бедни сме, защото сме неефективни." Данъци, плоски данъциии! Даийте да дадете!

Хампарцумян да си намали лихвите на неговата банка,че са наи високи, не да философства.За ипотечните става дума.

Това не е левон, това е ЛЕВЧО.Така го знаят пишман банкерите.

Като чуя за демукрация ,се хващам за пистолета,беше казал някой.Явно и други са разбирали демокрацията само като ПРАВО ДА КРАДАТ. И само куршум в челото може да ги спре. Друга велика нация е стигнала още по далеко, роднините с няколко йьоана да заплатят куршума!

Чужди инвестиции = дългове към чужди = доброволно робство.

инж. Хампарцумян не е идеалният пример за предприемчивост и ефикасност. Той е пример, как с хитрост, лъжа и ловкост може да се наложиш сред група от глупаци и да се опитваш да ги поучаваш след това...Докато подобни лица не се махнат от управлението на страната, ще затъваме все повече и повече :-(

Знаете истината парите от приватизация отидоха в шепа олигарси които не знаят какво да ги правят.Застроиха всичко каквото можеше.Средна класа няма и в близкто бъдеще няма и да има.Монополистите убиват всичко.Народа беден безрабатен .С една дума застой-блато.

Аз добавям: Чужди капитали на ниска цена,а не като тези на г-н Хампарцумян. От колко време сте в България? Имате капитал,защо някакси не се случи да заработи индустрията с него и да генерира продукт? Отговор: Защото вие сте тук, да печелите от лихви като тъговско дружество,а не като инвеститор. Вие чисто и просто сте най-обикновени , нелоялни, дори некоректни и нечестни хитреци - лихвари.

На този ще му повярвам когато каже и напише по години какви печалби е изнасяла и изнася банката за Италия, каква е неговата заплата, колко плаща на вечер банката за италианеца дето спи в апартамента на "Шератон" и има ли такса за отваряне на вратата на банката му от клиентите. С колко банката финансира италиански футболен отбор и с колко финансира българския спорт.

Браво !

Няколко стотин хиляди на месец. .. евро

Друга причина да сме зле, че такива, като този, които отдавна трябваше да са на държавна издръжка в едни специфични общежития, заради това което причини на страната, като шев на агенцията по приватизация по времето на Костов, сега са супер банкери и нагло ни дават акъл!

Браво, една истина! И нагло ни ограбват в полза на небългарски интереси.

пропуснал е да каже че трябва да се спре да се краде ама то е подробност

Много текст и нищо съществено в него. Но ми прави впечатление, че Хампарцумян (човека на Костов) в последните няколко седмици се е активизирал здраво. Преди няколко дни ни обясняваше как лихвите на банките щели да се повишат заради световната инфлация. Сега вече е поредният, който ни маха с пръст и ни казва как сме работели неефективно (каквото и да значи това) и затова сме били бедни. Е, г-н измислен Хампарцумян - ефективността се постига с инвестиции, много големи инвестиции, постоянна технологична модернизация на работния процес, постоянна специализация и обучение на работниците, инвестиции в НОУ-ХАУ и още много други неща, които никак не са характерни за България и българския бизнесмен. Дори трябва да се радвате, че при такива условия (икономически, работна средна и др.) и срещу такова заплащане получавате много повече от това, което реално заслужавате! Но въпреки всичко, няма как един работодател да е богат, ако работниците му работят неефективно, нали.

Ами нали това беше идеята на прехода - бизнесът и икономиката да отидат в ръцете на хора, верни на политическата шайка направила преврата. Така и стана, но сега си правят бизнес предимно между тях си и за тяхна изненада като си местят парите от единият джоб в другия те не се умножават. Хората обедняха, но и нахитряха, краденето е до време и България е вече опоскана, а и от ЕС се усетиха. Сега им светна, че трябва нещо и да се произвежда, но ако може да е с чужди инвестиции, за да не си рискуват техните парички, а те да се включват само на сигурно. Нищо, че си нямат и понятие от съвременно производство, важното е, че са научили една две димички и като ги мятат в пространството изглеждат важни и компетентни.

Този "лек срещу кризата" аз съм го казал отдавна.Колко време му трябваше на този да му светне в главата това? Арменското знаме било с размери 2х2 метра и на него нарисувана 4 метра уста.

Напълно съм съгласен. Тези законови промени, които пречат на бизнеса и затвърждават банковите безобразия са много вредни. За щастие за престъпления срещу държавата, няма давност. Като се изринат боклуците от съдебната система, можем да започнем със всички депутати предложили и гласували поправки на това или онова лоби. Малко бесилки няма да ни навредят.

капитали..добре, но докога ще ги привличате с голия гъз на раята? Какво в тиквите ви ги гони от България? Лекуващия се казва прокурор. А лекарството - затвор.

Левончо, да вземеш да свалиш лихвите малко, че да тръгне кредитирането на производството, а? Че в съседна Гърция лихвата е два пъти по-малка (да неговорим за ГПР, което си е българска измислица). Иначе с привлечени отвън пари и баба знае, ама ако ти се гласиш да ги раздаваш няма да ти се отвори парашута.

Празни приказки говори г-н Хампацумян, както и почти всички "извести" наши икономисти и финансисти, депутати и политици, които свед като ограбаха странта, сега вече дават акъл. Жал ми е за харата и страната.

Теоретично е така! Но какво разбира той под ефективност?! Не предлага нищо конкретно и наистина бръщолеви празни приказки!

Ей-иии, Левоне ! Ама то комай неслучайно ти викали Хампи, А ?! ... Я да вземете да запретвате ръкави ( С аверите ти, дето те назначиха там-където-си ! ) и да помагате на бизнеса ! (Как кой бизнес -- този нашия българския / Истинския ! /, дето нероден-още му чупите гръбнака със скудоумщините ви .) Сума претъпкани с крадени пари торби имате -- ха барем ги развъртете и приумножете де ! ( Само да не се окаже, че сте хептен нефелни и за това дори ... ) ... Че то-ооо ... Брюксел знаеш отлага, ама не прощава .( , а и лихви здрави начислява .)

"....От криза се излиза с производство...." казва тоя келеш. Аз това съм го казал преди 2000 години бе , тъпанар. И който ме е послушал е успял. Ти и такива ренедета като тебе лъгохте неграмотните българи че пари могат да се првят и със заеми , а сега обърнахте плочата. Ама че гнусотия...

Тоя по-скоро да мълчи и да не ходи много, много навън пеша... Има силен вятър и има опастност от падащи предмети.

Бедни сме, защото сме неефективни ============== Ей само това знаят да повтарят тия от банките и едни други - ами да вземат да си оправят ефективността при тях първо? Иначе на чужд гръб и сто тояги са малко.

Пука му на него. Много е усетил той криза.

За какви чуждестранни инвеститори говори този палячо, като миналата седмица помогна за рейдърството на Любо Пъпката и Огнян Донев? Как да идват чужди инвеститори?

То бива, бива наглост..ама неговата край няма...поне да си мълчи. Дигнаха лихвите едностранно, в нарушение на собствените си договори. Отделно банките като цяло държат рекордна депозитна маса, само и само да си вържат баланса, като по този начин стопират вътрешното търсене. Отказаха и малкото предприемчиви хора да инвестират и да развиват бизнес. С техните измислени методологии станаха за смях - кой предприемач ще вземе кредит от тях, като няма как да изчисли риска и да прецени дали може да си позволи една или друга оферта на банка в България работеща със собствена методика на определяне на РЛП?! Пълна пародия на банкиране!

Тоя не беше ли където помогна на Уникредит да купи Булбанк? И от благодарност те взеха че му дадоха 1.2М евро годишна заплата. Че намърда и щерка си да бачка в банката в Италия... О(л)ял се Наглец.

Г-н Хампарцумян защо тази седмица ми вдигнахте лихвата по ипотечния кредит с ,5 % при положение че съм изряден платец. Аз реално съм инвеститор в България, очаквам поощрения а не балтии. Така ме не ми ръси мозък по разни предавания а стимулирай средната класа, мишок арменски.

Оставете на мира човека, че той не е никакьв АРМЕНЕЦ. Расьждавайте вьрху пьрвото му име ,( ЛЕВОН ) мен лично ми прилича че е от друга националност?

Уникално неграмотно изказване на човек с нула икономическа култура. Потресен съм как такъв шут е спряган за банкер в последните години. Напускайте тази територия, последния да изгаси лампите....

Типичен пример за ПАРАГРАФ 22 в България! Шеф на банка без образование, без квалификация! Химик по образование, даскал по призвание, ни дава съвети за икономическа криза. Всичко в БГ е параграф 22! Всичко!Същия е и Р. Овч., партиен секретар с образование ядрен физик, енергетик, инкасатор. Станишев, уникален параграф 22, за Гинес, премиер с два работни дни като журналис, с дисертация за облекло на руския солдат във военно -полева обстановка. Доган, по образование философ, партиен лидер, проект на КГБ към ДС в БГ, разработка на БКП. Калинка -малинка, параграф 22. ...и причие и прочие от парламента до шефовете на фирми 22 параграф. КАДРИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ, С ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ, СОЧЕТЕ ГИ С ПРЪСТ! ПОКАЗВАЙТЕ ГИ! КОМУНИЗМА Е ТУК, КАДРУВАНЕТО Е ТУК! СВАЛЕТЕ ГИ! Слушай сега г-н ХИМИК" БАНКЕР" на първо място стои човешкия ресурс, на второ ниските ти данъци, и ЗАПОМНИ, че ниските данъци се поемат от високите такси в държавата от народа!КАДРУВАНЕТО КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ ЛИ Е Г-Н "БАНКЕР"?

Бедни сме защото недоучили химици се правят на банкери.

Лихвата е била забранена до 17 век. Самото й наличие е предпоставка за генериране на бедност. Гледайте филмите от поредицата Zeitgeist за възникването на банките и как ни прецакват ежесекундно. Всичката мизерия, бедност и икономически кризи са от тях и заради тях.

Хампарцумян нищо не е "дал", защото такова животно нема - арменски алчен и лукав банкер да раздава току-така, та било то и съвети! Издрънкал е едни общи приказки с хитра усмивчица, от които няма нищо - нито е привлякъл инвеститор, нито е предложил някакво решение за какъвто и да било бизнес, нито е помогнал на човек или фирма да оцелее в тези тежки времена. Хищник от най-наглите и безчовечните.

Левон, изказването ти е супер нагло! От опит мога да кажа 2 неща: Чужди инвеститори като влязат у нас и се сблъскат с банковия сектор просто полудяват и никога не вземат кредити от БГ, а си ги теглят от страната на фирмата-майка. Все повече мои приятели-бизнесмени вдигнаха ръце от БГ банките и пътуват и договарят кредити примерно от Германия и Люксембург. Целият бизнес (а и домакинствата) се е стегнал и си погасява само текущите кредити и не си и помисля за нови. И това е по причина, че раздавахте пари на куцо и сакато (че да се вземат едни бонусчета) и сега прехвърляте риска от некоректните на коректните длъжници. А като ви се погледнат годишните финансови отчети изобщо не сте толкова зле, колкото ревете - имали спад с десетки проценти, но все пак сте на чиста печалба в милиони лева! Е как искате бизнеса да си вкара всичките пари и икономиката да тръгне?!? Значи хем искате парите да излязат от депозитите, хем да ги дерете по кредити с неясни правила! Е, умряха балъците!

Точно казано!

точно в десятката!!!

Прав е "valentor" !!!Омръзна ми от разни технократи и пишман икономисти да откриват топлата вода в икономиката!!!Да отиде да преподава макроикономика в университета на Адам Смит в Глазгоу-Шотландия!!Когато у нас има инвеститори Българи, ще има и чужди инвеститори.Трябва да има взаимен интерес и паричките да се въртят за да има за всички растеж и просперитет!!!!

Чета в dir.bg какво имало по дарик. Ама, че работа.

малко ли са ти парите на дс ........кде са ти 6млн. лева от ристо ма ...акал взе да дава на народа....запази си го за внуците ма..а жена ти при хрисо ли е още...маи е там...аиде остани си шеф.ти само това можеш.акал да даваш.....

хампа ходи си или ще те а..........

valentor

Хи-хи-хи Тва го е казал другаря Смит преди има няма 250 годин в дебелата книга за богатството./при верен календар/ Така че др.Хампарцумян да не се прави на умен. Накратко : НОМЕРЪТ НЕ РАБОТИ !!! То ку беши верно и в африка щяха да произвеждат мерцедеси или филипси Вервайте булгури , тва се иска от Вас !

Колко мозъци във форума!!! Колко много анализатори!!! Колко много банкери!!! Всички се смеят на този нещастен шев на банка? И какво грешно е казъл душички мили? Дразни ви, че прави пари, ааа не за вас, ами така е по цял свят - всеки сам си прави парите. Нещастана нация, какво очаквате да ви раздава пари по пътя?

Абе ти си адски награмотен!

Този не беше ли шеф на агенцията по приватизация при Костов, т.е ликвидатор на индустрията?

беше приватизатор, я! Костов го тури там и алчното копеле се налапа многократно повече отколкото самия Костов!

Лошото е че, много от спечеленото от местни бизнесмени не се влага м инвестиции ,а се влага в силиконови цици..

valentor

Вероятно имате предвид "НАЗНАЧЕНИ бизнесмени" То е същото както "назначени мъдреци" , и както "назначени мистификатори " хи-хи