€216 000 от бонусите на властта отиват за 18-годишния Дани, болен от левкемия

216 000 евро от върнатите бонуси на членовете на кабинета и висшата администрация ще постъпят в сметката на 18-годишния Йордан Стоев, болен от рядка форма на левкемия.

Обратно в новината

Коментари - €216 000 от бонусите на властта отиват за 18-годишния Дани, болен от левкемия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много си прав. Бойко не е чувал за поговорката: "Дай риба на един човек и той ще се наяде за един ден, научи го да лови риба и ще е сит цял живот". Незна дали има добри БГ лекари, но дори и да няма може да се привлечат Европейски специалисти и нивото на Българските лекари ще се вдигне. Просто трябва визия която липсва на политиците и те решават всичко на парче.

Чудя се защо не се прави нищо в България за полза на народа ни.Бях сериозно болна и се оказа,че ме лекува в чужбина наше момче-българче,което работи там.Имаме прекрасни и къдърни лекари,които тук в България,старите лекари ги задушават и не им дават възможност за развите.Трябва промяна в здравеопазването, да задължават лекарите поне на 5 год. да се квалифицират ,да усвояват новостите в медицината, а не каквото са научили преди 20-30 год. в университета и не да гледат само финансоват част от работа си. аза,че ме лекува наше момче ,което работи като лекар в чужбина.Тука просот нямат мотивация и най-вече стари лекари не им дават да дишат,въпреки че отдавна не са си опреснявали знанията и якарат каквото са научиил преди 20-30год.,стиснати са и не влагат нищо ново във себе си това е истината.Трябва да ги задължат да опреснават знанията си поне на 5 год.Лекарите ни са станали едни търговци и ги интерсува само финансовата част от живота и трябва сериозна промяна в здравеопазването ни.

Хайде сега, всички взели комисионни от прокарването на ваксините да ги върнат и поемат лечението и терапиите на всички деца увредени от ваксините!

Тези журналисти се подиграват ли, какво ли, ума ми не го побира - как така не влагат грам мисъл в това, което списват - Доколкото знам и от коментари, и от репортажа по телевизията, момчето се казва ЙОРДАН СТОЕВ, не Даниел. И друго, цитирам : "Майката Йордан беше в Министерския съвет ....." А на това усмихното момче, желая много здраве, дано се оправи и изживее достойно живота си. Успех и късмет, момче !

НКВД

Вярно, че трябва да има повече милосърдие, но това у нас се превръща в SMS-кампании, в които дали и 10% реално отиват за нуждаещите се. Пък и що за сбъркана държава сме, щом ББ се изказва, че ще помогне на болните като намали данъка на SMS-ите при събиране на "дарения". Толкова ли пък ще сме зле да няма пари в държавата за помощ на болните? Едва ли е така при положение, че от няколко седмици се коментира сегашното правителство "във време на криза" как си е раздавало огромни ДМС и в частност различни възлови министерства.

Относно смс,добре,че са те.Народа е беден,но и добър,състрадателен.Говорите за смс с лекота,но попитайте майките на болни деца те да отговорят.Тези смс спасяват хора.И не е вярно,че парите не отиват при тях.По-скоро губят само 10-13% от тях. Да добре е ддс да се премахне,още повече когато децата не получават финансиране и разчитат само на помощта на дарители.

elena_ole

Дано се излекува момчето! Останалото обаче е политически популация, да не кажа перверзия. Конкретния човешки живот е изключително важен, но нацията ни умира бавно като цяло и едва ли това е начинът да се подобрят нещата. Все едно генерал да спаси войник рискувайки живота на една армия.

elena_ole

популизъм:(

halidas

Защото ако беше построило болница,нямаше да има пари за Лувър,музей на соца,спортна зала и пр.

Можете ли да си представите как се чувства сега родител, на който не му достигат 20 000 лв за да спаси детето си ? Дали се радва на Бойко, толкова колкото вас гниди мръсни !

На вас ББ и кликата му се подиграват..Защо не разберете че тука никой не оспорва лечението и оздравяването на момчето а гнусния начин на държане и високомерие на управляващите..Да е живо и здраво момчето но НИКОГА да не смята то и семейството му че са с нещо ЗАДЪЛЖЕНИ на герб и ББ..

Чета и се възхищавам на тези които пожелават здраве на Дани но има и хора на които не има се напрайва - венага се изцепиха че "Борисов си прави реклама на пасмината".Ами и другите да вземат да си направят подобна реклама на пасмините - печеливши ще са хора като Дани.Да ама не - те само лаят и се хвалят как нахранили пенсионерите как направили заплатите двойни.Аман от популизъм.

Дано всичко мине добре. Дано се оправи милото дете. Успех!

Успех и много здраве за момчето!

Дано всичко да мине добре! Да се радваш на младостта и живота!Нека Бог да бъде с теб!

Дани, Бог да те благослови със здраве, дни и години. И подареният живот да изживееш достойно, като бъдеш щастлив, даряваш добрина и се радваш на всяка минута. Амин!

Успех, Дани! Бог да е с теб! Най-накрая едно умно решение на управляващите. Жестът е похвален!

Успех Дани

"Майката Йордан беше в Министерски съвет заедно с представители на инициативен комитет." Абе, вие подигравате ли се?

Бъди жив и оздравявай, Дани!

Добре стана, че напук на политиците едно хубаво българско момче ще живее. Успех Дани!

ето как стават богати Германците, и с право, а после ние ревем ама защо и ние не като тях

halidas

Запитай се сега защо германският президент подаде оставка,както и министърът им на отбраната .И си помисли възможно ли е подобно нещо в България.Като започнем да се държим като тях тогава ще станем богати като тях.

ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ти да видиш- значи имало пари в държавата.

Поздравления за подкрепата!Дани,успех,късмет,да оздравееш и да имаш хубаво бъдеще!Бог да те благослови!

Приветствам идеята и я подкрепям. И дано има и за другите нуждаещи се. Но да не забравяме, че Б.Б. който подлага на геноцид милиони българи, прави този жест само и единствено с цел PR на пасмината си.

Дано и господ помогне на момчето. Само пари не стигат, а и парите не стигат за всички. Дано има късмет момчето.

Късмет, Дани! Желая ти бързо и пълно оздравяване! Чудесно е, че дадоха парите за една толкова човешка кауза! Браво на Бойко!

Дидии, Диди, не на Бойко, на нас браво, на всички дето вдигнаха пушилката иначе нямаше да има, нито за Дани, нито за други!

нищо не си в дигнал ( а) .. само не разбирам?!? защо ревете само за тези бонуси? защо и не видим и някакви бонуси върнати и от станишевци?! или за тях е можело. а депутатите които най-много пискаха и те вземат бонуси върху заплата за тези които участват в комисии. такова пискане насочено е по скоро популистко.

Всеки има право на живот, всеки! Как Боко Тиквата отне правото на хиляди други деца да получат поне надежда за живот! Проклети да сте Боковци, Цвъковци и друга герберска пасмен!

Много си зле, ама честно....

Твоята честност не ме вълнува, може и да съм зле, но пред хилядите пренебрегнати деца съм с чиста съвест! Затова и ви кълна - Проклети да сте, герберска сган!

По време на коалиционното правителство, моя много близка приятелка след събирането на хиляди левове от дарителски сметки, загуби детенцето си. Защо ? Защото не успя на време да събере средства за да спрат развитието на болестта на своето дете. А защо тогавашното правителство и това не направи ???? Замислете се ,а не само да плювате по ББ. Може би от мъка, че вече БСП е една митология. Поинтересувайте се колко млн. левове са взели те през всичките си години на" морално управление" и заблуждаване на народа.

Аааа ясно значи, по-времето на БСП хората са дарявали пари по-бавно, а от както дойде Бойко даряват по-бързо !!! Добре, че дойде бойко и вече децата спряха да умират !!! АЛЕЛУЯ. МНОО СТЕ ТЪПИ.

Бравос, това да се чува! Тиквата най-после нещо добро да сътвори, тия пари отиват по най-доброто предназначение! Кое си е право-право си е, този път съм доволен от решението на павиана...

а каде останаха по-нормалните думи и определеня за г-н б борисов....не е хубаво да употребяваш тези грозни думи когато се изказваш в публичното пространство, наистина...щеше да е много по-добре ако беше измислил нещо друго...

Дани, миличък, ще се оправиш 100%. С теб и майка ти сме всички !!! Късмет!!!

Вярно,че много деца и родители биха искали да са на мястото на Дани.Много жалко,че не може да помогнем на всички тях.Но поне виждаме,че нещо започва да се случва.Подготвят се промени в закона за раздаване на тези прословути бонуси.Не,че това ще реши проблемите в държавата,но поне да не създава допълнително разделение и напрежение у хората.

Закона е променен от 1.1.2009 г

Дани,господ да е с теб,да се излекуваш.Това,което направиха-бонусите да отидат за лечението на това младо момче ме прави горда.Нека винаги постъпваме благоразумно.

Ако не бяха изнесени "кирливите ризи" на мутрафоните,това момче щеше да види помощи от тях през "крив макарон"! Поне от цялата тази смрад,момчето да има късмет! Желая му здраве и късмет.

Дани,желая ти успех! Господ с теб! Ще се оправиш!

Това е много хубаво и се радвам за момчето, наистина. Надявам се всичко да мине добре и да остави тази тежка болест зад гърба си. Няма нищо по-лошо от това да видиш собственото си дете да страда и за това много се радвам за родителите. Дано всичко мине добре и да се радват на сина си още дълги години. Но, има и други болни. Щом се помага за едно, така да се помага и за други. Защото това ми мяза на пополизам. Прекалено хубаво е, за да е истина.

Много се радвам, че парите ще бъдат употребени по този начин. Дани, ще успееш, момче! :)

Предлагам бонусите да бъдат употребени за лечение на политици и висши чиновници. Поне половината имат сериозни психически заболявания, а очевидно не се лекуват....сигурно нямат парици...

Браво,Бойко!Давай все така смело напред!Кучетата да си лаят,керванът да върви!А тези,които лаят ,само ще ги попитам- къде бяхте до сега?Много сте силни да критикувате ,когато нещо се прави,а мълчахте ,когато нищо не се правеше.

правилно

+1

Мълчахме ама не че "нищо не се правеше" защото си раздаваха тихом мълком 3 години бонуси а ние затягахме коланите, но вече дойде време не само да "лаем" а и да хапим. Никой не е против лечението на Дани ама и вие катио лицемерния ББ извъртате въпроса и нападате за самоотбрана..Докога мислите че ще успявате..

Браво - на това,че сега се връщат тези пари случайно? Щяхме ли да знаем за тях...ако не беше случайно издадено как си разпределят пари тези нещастници....?? И тогава на кое казваме браво ....че сега и на герои се правят???? Жалко е,не е за хвалба !!

да с чужда пита помен,а доган с милион хонорар колко човека спаси..

Благодари на БСП, че им изкараха кирливите ризи. Що се отнася до бонусите - те са раздадени с покровителството и знанието на Борисов.

Всъщност "сините" им изкараха кирливите ризи по отношение на бонусите не "БСП" баце!!!

критикуването ни е национална черта...а за хваленето сме мноооого трудни...а не трябва да е така

каде си бе братко...??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпросът вече не е ДАЛИ Борисов ще спечели следващите избори! Въпросът е ДАЛИ ще има КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО! И като в Унгария НАЙ-НАКРАЯ КОМУНОИДИТЕ и КРАДЦИТЕ на съвременна България да бъдат ЗАБРАНЕНИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА!!!

Правилно! Въпросът дали Боко ще спечели изобщо не стои...ама за другото...

Дани, стискам ти палци момче! Дай Боже всичко да мине добре! Кураж и на близките ти и най-вече на твоята майка! А за злобните и нечестни кометари, които чета тук - няма да ми стигнат думите да ви опиша! Защо е тази злоба и това отношение Защото не ви касае лично? А кой от вас има договор с Всевишния и подписана от Него застраховка? Недейте хора! За всички ни е трудно, бих казала непосилно, но сме здрави! Нека дадем шанс и на тези, които нямат нашия късмет!

Така е прав (а) си . Който не знае за какво става въпрос се изказва злобно , но ако му се случи на него или на негов близък не дай си боже ,тогава трагедията е пълна и всички са виновни

Защо четете коментарите като "дявол евангелие"?. Коментираме перверзията на правителствената "помощ" а не болестта на Дани за която трябваше да се погрижи държавата т.е. кабинета на ББ в момента защото е в нейните правомощия според Конституцията, а не да чака ББ да и се изкарат кирливите им ризи и после да се прави с откраднатите пари на добродетел...Дано момчето има по-добра съдба от онези деца дето я нямаха, докато управляващите си раздаваха бонусите а нямаха за лечението им пари.

Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти",които отиват там ДА КРАДАТ!В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата!НИКОЙ ДОСЕГА не си е мръднал пръста да спре партизанлъка.Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г.Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО?

хобот прост ходи се прегледай в някоя психиатрия

на вашето мнение сам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Що не питаш лично твойте "комуняги" - те на кой са дарили парите откраднати от държавата и дали ще направят такъв жест. И тогава да се репчиш.

Поредната перверзия на ББ..На Дани държавата т.е.бшджета трябва да осигури адекватно лечение а не да се правят на герои същите тези мърлячи дето ограничиха средствата за лечение на деца в чужбина за да си надучт техните бюджети и да имат какво да крадът. Дано Дани има късмет да не зависи от тези лицемери..

Пълна переверзия. Парите са взети от бюджета и следва да бъдат върнати в неговата сметка. Що се отнася до болното момче мога да кажа, че благодарение точно на такива дарителски кампании сметката на лекуващите западни болници се плаща не от НЗОК както е по закон , а от събрани и понякога препрани МРЪСНИ ПАРИ. На тази порочна практика трябва да бъде сложен края. Парите ни здраве трябва да отиват само за здраве. Те не бива да бъдат черна каса на правителството както е в момента. ВЪРНЕТЕ ОБРАТНО ПАРИТЕ В БЮДЖЕНА И НЕ СЕ КРИЙТЕ В РАЗНИ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ФОНДАЦИИ. Няма кой да ви вярва, че сте искрени !!

Крас,теб какво те бърка това,че ще помогнат на момчето?Имам болен син и знам какво е да няма кой да помогне.Който не вярва и пише подобни неща,дано да го изпита ,за да разбере.Да видим тогава какво ще пише тук!!!!

Не прочетох някъде да е против помоща за болни деца а е против начина на политиканстване и избягване на точните отговори на въпроса "Защо ограничихте парите за лечение на деца в чужбина докато си раздавахте тези същите бонуси"?

Има 52 законови начина - укази,постановления - съгласно който парите са получени съгласно закона!!! Ето защо може да не се връщат в бюджета и да се дарят на болните с тежки заболявания!!! Ще го проумеете ли??? Тези 52 "вратички" за получаване на бонуси са много отдавна. Друг е въпросът,че тези които до преди 2,5 год. лапаха - сега не могат и се обърнаха да говорят за морал :)) Прав е Б.Б. като призовава и другите премиери да се обърнат към лапалите - лапали са по същите правила :))) Кой премиер освен Б.Б. е признавал грешка :))))) Кой??? "Сините", "ЧЕрвените", "Жълтите" :))))) Трябва да си силен да го сториш инай-вече спреш!!! То не е като да четеш "Жълти" вестници и да ......

Господ здраве да му дава на Дани и никому в къщи това зло да да се случва, но дали след такава скъпа операция / с държавни пари / той ще бъде работоспособен и ще се радва на добро здраве до старини?

никои не знае кои кога ще се разболее, и до кога ще е работоспособен, така че въпроса ти е неуместен! господ да помага на дани и семеиството му! успешна операция!