Коментари - Летни температури на Коледа счупиха десетилетни рекорди в няколко града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ремонтирайте си джаджите и машинките за да ги ползвате докато може, а не купувайте нови. Защото: заводите не бълват цветя и рози през безбройните си комини за да произвеждат нови и нови неща.

Отоплението поскъпва и природата се грижи за нас. Затопля се.

Прави ми впечатление, че елементарни и, като Борис по долу, твърди, че всички са неграмотни и тъпи ако не се връзват на приказките за глобалното затопляне и причините за него. Той толкова се е назобил с глупости от телевизора, че си мисли, че е по умен от другите. Трагедия.

Не ви ли прави впечатления колко странни явления имаме в последно време в небето, случайност, природни явления, климатични промени? Дрън дрън, замислете се, няма нищо случайно, просто следете информацията за такива явления, правете логически връзки и ще разберете , че совите не са това, което трябва да бъдат!

Лоша работа.... Вече ще си взимам отпуска максимум юни, а юли и август на климатика и това е.

Като в Египет, демек.

Вчера духаше студен вятър, беше студено. Днес духа топъл вятър и е топло. Като мерят температурата на вятъра, защо казват, че Земята се затопля! Алармаджии!

Вещае убийствени жеги през лятото

Супер

Миналата зима не беше студена, но пък лятото дойде чак в средата на юЛи. 2011 срещу 2012 беше една от най-лютите зими, но лятото дойде с средата на май.

И? За мен шантаво. за 10 годишното чаве, съвсем нормално. То чавето друго не е виждало.

Разказахме й играта на тая нещастна планета. А някои питекантропи и техните фенове все още не вярват в климатичнана катастрофа.

И в какво се състои тази "катастрофа" ? Че греело слънчице ?

Станков, стига си ни навирал нагло неграмотността и русофилията си! Всички знаем, че си идиот и изрод.

Аз вярвам безприкословно на Майката Природа, но не вярвам на тъпаци като теб и т.н. "учени" които твърдят, че затова че хората пърдят се променя климата. Защо не говорят за озоновата дубка вече? Защото се затвори сама / по-точно от Природата/ въпреки че нищожните човечета продължавт да пърдят! Защо вярвате на глупости...та Океана на Земята / който е 3/4 от повърнността/ произвежда 98.9% от въгледродните емисии...и тях ли ще спрат крадливите политици и пишман учените. P.S. Ще изтрия думата "тъпацаи", ако вие изтриете "питекантропите" .

Ами, питекантроп си. Озоновата дупка не се затвори сама, а започна да се възстановява след като колективното човечество установи причината и преустанови употребата на CFC газовете, които я унищожаваха дотогава. Преди това, концентрацията на олово във въздуха растеше, докато беше направена връзката между него и съставките на бензина. След като се взеха мерки и се промениха конструкцията на бензиновите ДВГ и съставът на горивата, оловото започна да изчезва от атмосферата. Имаше време, когато питекантропите си знаеха мястото и не спореха с учените, а репутацията на самите учени беше безспорна. Днес всеки разбира от всичко, съмнява се във всичко и отрича всичко, особено когато няма нито една книга в къщата и не може да си напише собственото име без правописни грешки.

Чети бе Пенчо, чети повечето от т. нар. рекорди са имали близки по стойност измервания преди 60 години. Тази година нивото на някои реки в Европа беше доста ниско, и в Германия вестниците вдигнаха паника, че се оголили т. нар. камъни на глада. Там имало надписи отпреди 300 години, колко голяма суша е имало, че от ниското ниво на водата се открили камъни, които обичайно са на дъното на реката. Та да питам гретатунбергчетата, преди 300 години нивото на въглеродният двуокис ли е предизвикал сушата?

Като гледам 1958 г. е имало много диоксид. Направо тъй са пърдели кравите, че рекорда до скоро не е бил счупен в няколко града. Това е ерата на Вълко Червенков. Той ще да е бил виновен за това глобално затопляне тогава.

15 градуса не е лятна температура !!! :-) По-полека с журналистическата драма !!!

58ма и тогава ли е имало климатични промени?

Грета ви казваше нещо, ама кой да слуша...

И какво казваше Грета?

са високи за Коледа няма спор но това не са летни температури пак повтарям не са летни температури престанете да правите и да търсите сензации

Мда, летни температури са 42-43 градуса :)

Няма проблем в една пролетна Коледа. Проблема е, когато 8 от 10-те най-топли Коледи са през последните 10 години. Проблем е, когато дете първи клас те пита защо Дядо Коледа има шейна. Проблем е, когато заради Грета Тунберг и банда лyди около нея се отрича, че климата се променя с абсурдно бързи темпове.

_stankow

През ноември имаше сняг, децата се пързаляха с шейни и правеха снежни човеци. И не може да се обясни на едно дете, че той понякога се топи ? А че устойчива снежна покривка има рядко за повече от месец ? Че максимумът на снежната покривка е в средата на февруари, не през декември ?

Глупак!

"Синоптик" постоянно дават погрешни градуси, както за следващия ден, така и за цялата седмица. Разликите от това, което дават и реалните температури през деня са направо фрапиращи. Направо да го закриват, това е гавра с хората. Обърнете внимание, проследявайте какво изписват и какво е през следващите дни, голямо мазало е. Разликите са 5 - 10 градуса. Това не е смешно, а плачевно. Знаете ли колко пъти дават хубаво време отиваме за риба, а вятъра ще ни събори, а вълните залеят. Колко пъти съм ги псувал, идвало ми е да ги съдя. Някви некадърници, на този, на онзи човек ли работят там, не знам, ама са за трепане.

Да беше само "Синоптика" Санди, а то мазалото е в цялата държави. Всички институции са пълни все с "наши хора". Виж и самите политици, всички са за тепане, един няма кадърен, читав, нормален.

Метеорологични измервания в Бг има от 130 години. Дали преди това не е имало пак топла Коледа?

да, сигурно е имало и топли коледи и преди 130 години! Само че е имало една топла на 50 студени, а сега почнаха само топли да бъдат. Като гледам средносорочната прогноза поне в началото на януари и сняг и отрицателни температури няма да има. А оттам нататък слънцегреенето почва да се увеличава...

Коледа баце,само грета липсва