Лекарят със стентовете от Пазарджик не е единствен случай

Злоупотребявало се и в други области на медицината, смята шефът на НЗОК

Обратно в новината

Коментари - Лекарят със стентовете от Пазарджик не е единствен случай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най- тежкото наказание може да му направи някой със стенд.

Цялата политика на медицината в България е олицотворена в образа на този медик,но не всички лекари са като него.Голяма част са съвестни,почтени и невероятни специалисти,но система та им казва-или си с нас или няма пари

Отнемайте му правата, затвор, а след това го пращайте свинар.

Какво са някакви си 57 000 лева на месец. Разследвайте "светилата" Генчо Начев (Св. Екатерина) и Любомир Спасов (Правителствена болница) колко пари вземат. И тогава ще разберете защо няма пари в здравната каса!

Значи знаем какво става, злоупотребите ама нищо не правим. Българска, партийна работа.

В нормална държава лекаря щеше да е в затвора а здравната каса фалирала изплащайки милиони на пострадалите пациенти.

Разследвайте "златното ножче" - Т.Сечанов (какви пари взима) и медицинските му сестри как му завиждат и саботирайки го не си вършат задълженията и убиват хората.......... Проверете ги и за връзки с телефонната МАФИЯ!!!!!!!!!

Отнемане на правата,конфискация на имуществото и затвор!

Що се правят на луди! Държавата ли не знае, държавата ли не може да сложи ред! Я да вземе някой една сергия да продава семки да види колко контрольора ще го наскачат. Всички, които източват касата ( не говоря за дребните шмекерии) имат политически чадър отгоре. А народа си плаща за всичко. Двойно. А те му слагат стентове. Да му съкратят мъките.

НЕКА ДА ВИДИ ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР КАКВО БЕЗРАЗБОРНО СЛАГАНЕ НА СТЕНДОВЕ Е В -ТОКУДА- И ЗАЩО ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗ ДА ПИТАТ ПАЦИЕНТА ГИ КАРАТ В ТОКУДА А НАКРАЯ КАЗВАТ , ДАЙ ЗА ПРЕСТОЯ ЗА 3 ДНИ 150 ЛВ ,И ЕЛА ПАК ЗА ОЩЕ ЕДИН СТЕНД ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА НУЖДА. ТАМ НЕ ПРИЛАГАТ НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ -ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ДЪРПАТ ПАРИТЕ ОТ КАСАТА ТОВА НЕ Е ЛИ МАФИЯ ПО ВЪРХОВЕТЕ

Те затова германците идват да се лекуват в България, на групи;-)

Добро утро, не в други, а във всички области се злоупотребява. Ако отидете и проверите лежащите в която и да е хирургия в Пирогов, половината им няма нищо, ама лежат по 3-4 дни и маркуч в носа, гълтай каша, сканиране на всички подред, подпиши се тука за пътеката и айде чао, а то човека просто е само за едно ношпа или бусколизин... за гипсаджиите, е за там направо думи нямам..... опердашат те в болницата, после сваляне на гипса и прегледи само в частния кабинет, джипито скимти и вика не мога да ти дам направление за гипса, отивай там където са ти казали и плащай....

Не са много лекарите с отнети права - гарван гарвану око не вади. Ако започнат масово да отнемат правата на колегите си (поради некадърност или злоупотреби), лекарското съсловие у нас драстично ще намалее!

Не да се лекуват, а за физиотерапия!

факта, че се слагат стендове за щяло и нещяло е публична тайна от много време. Пропуснали са само факта, че за това "удоволствие" ти искат 30 - 35 000лв. кеш отделно парите, които вземат от здравната каса.

Ти май се размечта ?????????????

Ето как се работи и битува у нас в здравеопазването. Лекарите докарват стотици хиляди левове, които поделят с директорите,а сестрите обират остатъците. Всичко излиза на гърба на болните и данъкоплатците и през цялото време се вие колко малко са парите в болниците! Сега се вижда, че нещата не са поставени на справедлива финансова основа и директорите са онези, които не са извършвали справедливо изрявняване на възможностите на работещите в здравеопазването..

Докато не се въведе пръстовият отпечатък напациента -Здравната каса ЩЕ се ИЗТОЧВА от болничната система!

Ти защо мислиш, че реваха толковав в момента, в който Москов се опита да го въведе? А после се скъсаха да го плюят колко бил лош. Но дори и пръстовият отпечатък няма да реши проблемът с фалшивите операции - само зверски глоби и затвор ще помогнат.

Това вече е нетърпимо Прекалено крадливи личности се разкарват по територията защото нямат страх да си крадат

Това дето са крали и лъгали е едно, ама това дето са разсипвали здрави хора, дето се твърди, си е за смъртно наказание!

Стент на здрав човек означава златна пчеличка до края на живота и приходи за фармацевтите.

Като се поевя с телковото решение за хоспис ме гледат тъпо ,пари няма да им дам !

Нека да проверят гастрото на военна болница . Там слагат стендове за добър ден ...........

Горчивата истина е, че ако на българите дадат ЦЕЛИЯ бюджет на САЩ, пак ще го ПРИВАТИЗИРАТ-май племето е ГЕННО обременено.

Има елегантен начин да се спре източването на касата. Ако касата поема 90% от операциите до 100 000 лева и 95% над тази сума, самите пациенти ще следят как се харчат парите, защото в крайна сметка плащат и те. Това особено важи за пенсионери и цигани, които сега с лекота се подписват за направени процедури по 3-4 хиляди лева. Ако трябва да извади от джоба си 300-400 лева ще му светне лампичката, че има лекари - обирджии! И само не ми казвайте, че 300-400 лева са непосилни за пенсионерите. Всяка седмица по двама-трима "влагат" в аломафията по 10 - 15 хиляди лева...

Учудващо за стоматолозите никой нищо не казва.Всеки месец от здравната касе се отпускат средства за лечение на пациенти.Но в стоматалагията има пълно затъмнение,колко от нашите пари отиват там.Масово народа е без зъби защото минимум 400лв.е за една елементарна пломба.А за протези да не говорим много малко пенсионери биха могли да си ги позволят.

И с какво пръстовият отпечатък ще помогне ? Те слагат стентове на реални пациенти , не на фантоми , друг е въпроса ,че има и здрави. Тук други проверки и наказания трябват , че покрай сухото гори и суровото - и за лекари , и за пациенти важи поговорката.

Не ,не всички лекари вземат такива заплати ,само приближените до управата, други работят за 800 лв. чисто и се чудят на колко места да работят . Затова младите бягат навън.

Точно така, частично заплащане на всичко И индивидуална здравноосигурителна партида ще решат 90% от проблемите на здравеопазването в Бг. Но не вярвам да ги доживеем тези неща, голяма лапачка ще секне..

Защо не видите какво е в Селена . Всяко раждане със секцио и с избор на екип ! Плаща здравната каса и плаща пациентката . Поискайте фактура и цената се вдига !

Здравната каса за дентална помощ плаща за 1 преглед и две манипулации / 2 кариеса или 2 вадения на зъб/ . Те не са безплатни . Има доплащане от пациента . За децата преглед и четири манипулации, като две от тях могат да са кореново лечение . При надвишаване лекарят по дентална медицина връща изплатеното и е глобяван . При специалист по орална хирургия ограничение в дейностите няма , но също има доплащане . Ако сте на възраст 65-69 години могат да ви бъдат направени тотални /цели / протези по здравна каса , но си доплащате работата на зъботехника . Това е по рамковия договор с Националната здравна каса .

София мед и Александровска болница са отличници по поставяне стентове на сърце .Там отиваш за вени ,а получаваш 2 в 1 като боус! Не е за вярване колко голями мошенници се оказаха ДОКТОРИТЕ!

В цивилизованите страни всеки си внася в сметка здравните осигуровки и ако иска ги тегли, ако иска - използва.А ние ги даряваме на мародери.

ДОБРО УТРО !!!

Не са стенДове, а стенТове. А пък това с тия десетки хиляди откъде го измисли? Нещата са много опорочени, но не пиши глупости.

Тези ни кормят като прасета,колко здрави са умрели при тези операции!?