Лекарят, който се отказа от 7 млрд. долара в името на децата

На 12 април 1955 г. ваксината на д-р Джонас Солк срещу детски паралич е обявена за безопасна и ефективна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продажбите ли ви намаляха, та почнахте с рекламата, какво стана, или вече твърде много хора разбраха, че ваксините са вредни, и отказват да ваксинират децата си?

Евреин да не вземе пари.

българин да не е ограничен фашист

Българин да не е тъп хейтър

Къде е човекът, отказал милиарди за да даде на човечеството една свястна и нужна ваксина, къде са днешните фармафиоти, дето тровят всичко с безброй ваксини за каквото се сетиш само и само да измъкнат парите на хората...

Тези фармафиоти спасяват милиони животи всяка година. Лесно е да надигаш бирата и да критикуваш неща от които нямаш понятие. А парите на хората ги точат други, ама ви е страх да им се опълчите мамка ви проста. Щото "фармафиотите" не бият и не ви слагат в затвора та ви е лесно да плюете.

Този човек е ВЕЛИК !!!;) 3ащото, и той като МЕН,.... е разбрал, че "Kовчезите ги правят,.... без ДЖОБОВЕ" !!;) Остава,.... и други да го РАЗБЕРЪТ!!!;))

Предполагам, че ако си хитър можеш да си поръчаш ковчег с джобове. Разбирасе роднините ще го преджобят ;)

Покажи ми,.... в това което си написал : Кое, е интересното... или кое, е смешното ??;) Вероятно правописа ти ??;))

Първо човек Второ учен. Това че е еврей е подробност.

Вдъхновяваща статия, но БГ не заслужава учени от такъв калибър. Такива учени населението на БГ заслужава да ги гледа само през крив макарон! Когато стане дума за наука и учени, реакцията на бг-плебса е " безделници, търсете си проекти от ЕС, емигрирайте или отивайте да копате, та да разберете какво е истинска работа".

Toва е истински учен, да работи за благото на човека, а не като днешните като ти свършат парите в банковата сметка те изхвърлят на улицата. Медицината в цял свят трябва да бъде безплатна, а не като сега фармацевтиката и медицината са превърнати в бич за човека, не дай боже да се разболееш. Човек днес го лекуват не да се излекува , а да му вземат парите. Принципа във фармацевтиката е същия, не се утвръждават евтини и ефективни лекарства, а скъпи и прескъпи с възможно най-дългото лечение, ставаш абонат на лекарствата за цял живот.

Да, да, учените трябеа да работят на ползу рода, пък ние да ходим да хвърляме салфетки по чалготеките, олигарсите да се поливат с шампанско, въобще не е ли нещо да апнеш, пийнеш, боднеш, пари не струва...

Това не не е изцяло истина. Има много заболявания, които засега са просто нелечими. Диабетът е идеален пример. Но съм напълно съгласен, че соц. модела имаше значителни предимства- хората да бъдат третирани като пациенти, не като клиенти.

Историята е по-сложна и заплетена. Това е третата поредна ваксина, която този път се оказва успешна. Първите два пъти ваксините преминават всички изпитания, биват одобрени за употреба и когато започват масовите ваксинации - хоп изненада - уж мъртвия вирус се събужда и поразява децата, Имаме няколко десетки хиляди деца, заразени по този начин. Сами разбирате, че рейтингът на тези ваксини някак не е бил особено висок. Разработката на д-р Солк е безопасна откъм заразяване, но в Щатите просто нямат ресурс на доверие да я приложат. Тогава американските власти се обръщат към СССР "Ние два пъти пробвахме, ваш ред е". Руснаците също имат страхотен проблем с полиомиелита и се съгласяват те да рискуват с първо масово прилагане. Слава Богу, този път всичко е наред и ваксината става световното средство за борба със страшната болст.

Пълни глупости си надраскал. Няма такива ваксини преди тази на доктор Салк. До края на 56-та всичко що мърда в САЩ е ваксинирано. В същото време в СССР-то параличът бушува със страшна сила. Водещите вирусолози на СССР Анатолий Смородинцев, Михаил Чумаков и неговата съпруга Марина Ворошилова (дъщеря на политическия лидер Ворошилов) заминават за САЩ за среща със Салк с молба за помощ. Салк получава разрешение от правителството на САЩ и заминава за Русия, където заедно с Чумаков успяват да убедят МЗ да се започне производство и прилагане на ваксината. Това става чак през 1959-та, като за една година са имунизирани над 10 милиона деца. Така че не пробутвай тъпите си русоробски опорки.

Нека този пример,послужи на алчните хора за пример. Едва ли има по истинска и достойна постъпка на Света от тази. Интересно ,защо все в капиталистическите общества се раждат такива хора? Помислете върху тези неща.

По време на социализЪма, всичко беше общо, другарю, не помните ли?! По онова време милионери нямаше измеждопростосмъртните. Не, че сега има.

Б.Б. е по-велик. След 10 години премиер има само 25 000 лева според декларацята Му

"Когато репортер от американската телевизия CBS му задава въпроса: „Кой притежава патента?“, д-р Солк отговаря: „Никой. Кой може да патентова Слънцето? То е за всички“." За съжаление, капиталитстите не мислят по този начин, затова има толкова модерни лечения, които са непосилни за обикновените хора. Има нещо гнило в капитализма...

kitty2@

Защо го наричате велик-той е наистина признат като специалист,но патента как разбира се ,че не е имал шанс да го вземе.Ваксината е Швейцарска с германски лекари разработена и няма право да претендира.Съвеста му е чиста поне така.

добре че си сложила снимка, да не помислим че става въпрос за другото...

Лично според мен е трябвало да патентова продукта. Със 7 милиарда зад гърба си, добър човек би постигнал много...

Да, но тогава ваксината нямаше да е достъпна за всички. Той е мислил точно за това. Защо в момента има лечения на рак, които струват стотици хиляди долари ? Защото едни фармацевтични фирми имат патенти. Само те произвеждат скъпите лекарства и си пазят монопола.

Зевзек

Ваксината нямаше да е достъпна за всички, но щеше да има други методи на лечение, които са, например лечението на някои видове рак нямаше да струва стотици хиляди.

Вярно е.А тези пари ако се оставят на каскетаджии(комунисти) щеше да бъдат окрадени по най дивашкия начин.

А представяш ли си ако Никола Тесла беше патентовал променливия ток (както са се били разбрали в началото 1 долар за произведена 1 конска сила) не 7 милиарда а сигурно се е отказал от 7000000 трилона! П.П. някой говори за капитализма ама на мен друго ми прави впечатление едни от най великите изобретатели на нашето време или родителите им ли те самите са от източна Европа

ТИ мани другото, ами най-гоемите светила на културата в САЩ,композитори,топ актьори и собственици на първите филмови студия, но известни и до ден-днешен са все руски евреи. ЕВРЕИ, ама руски. Та така, дето ходят руснаците разснасят културата със себе си...Преди да дрънкате глупости разровете се в wikipedia там си пише биографията на всеки.

Казваш, значи, в Русия никой, нищо не прави, ама излязат ли от нея, почват да валят едни изобретения, едни музики и книги... е що така??!

„Никой. Кой може да патентова Слънцето? То е за всички“ - ВЕЛИК!!! Не като сегашните крадливи мишоци, които патентоват правоъгълната форма

освен това разработката му има много по-голямо значение, отколкото "изобретяването" на правоъгълника...

Това е статия фейк. Рекламна статия, която да ни пробута американските ваксини. Доказано вреди и опасни за човешкото здраве. Вижте, как ни лъжат и заблуждават: ваксина срещу детски паралич, срещу едрата шарка и някои други, които се прилагат от до 100 години. И са доказали своята ефективност и полезност. НО! покрай тях, опитват се да прокарат днешните американски продукти, доказали се в света, че увреждат човешкото здраве. С огромен брой случаи и заведени дела и в САЩ. А сега търсят нас, българите като аборигени и ни пробутват разболяващите ваксини. А нашите здравни органи лапат мухите и не седнат да обяснят на всички, как ни работят. Защото и те пари вземат. Въпрос: защо ако тези ваксини съвременни са толкова добри, масово се протестира и има доказани случаи как увреждат хора. Защо се опитват да ни ги рекламират по такъв долен и лъжлив начин, както е в тази статия. И защо някой си прави труда и влага толкова средства, за да прави такива ловки реклами и пиари. Просто ей така, от грижа към хората, обича ближния си? Да бе, лъжа и измама. Същите, които продават новите ваксини, имат концепцията за Златния милиард. Да редуцират населението на земята до 1 милиард. И същите, след като ни разболеят с ваксините, после ще ни лекуват с други лекарства. Което значи още печалби.

Малко ми е срамно , че се наричаш така . Може би има по подходящо име ! Но такива като теб трябва да бъдат индикирани , маркирани по някакъв начин за да могат да се разпознавани от всички и най вече от лекуващите ги .

И стерилизирани.

Що така бе Миме. Да не издаваме тайните на Фарма мафията. Организирана от преди столетие от рокфелерови. Та азне съм написал нищо неизвестно. Милиони го знаят добре. А че си платено тролче, това ми стана ясно добре, от тия, с многото профили. Я си виж поне няколко от коментарите и дали ще се сетиш как се издаваш. Еврейче средна ръка :))). А днес е престъпно да се говори Истината. Ето, какво се случва с Асанж, за това, че разкри пред света истината и военните и човешки престъпления на САЩ. Между другото, за разлика от теб, аз СЪМ бг и СЪМ в бг. И не СЪМ само аз такъв, за ваше огромно съжаление.

Уфффф, тая мъка край нема !!!!!!!!!!

бг, за всичко си прав, само за едно грешиш - това не са евреи, евреите са Божия народ. Това са едомци. Потърси информация в търсачката, или прочети в Библията за Исав и близнака му Яков.

Поклон. Истински човек и лекар!

а сегашните мислят как да откраднат някой апартамент с тераса или асансьор

ха-ха, колко си скромен, апартамент??? а, не може ли направо хотлече, заводче???

Защо нищо не се пише срещу лихварите чифути, хайде хващайте клавиатурата и ни осведомявайте за световната конспирация и заговора за унищожаване на човешкия напредък. Какво чакате, почвайте.

Забравих, че антисемитите не разбират от сатира. Те знаят единствено да маршируват.

Аха, тука се вихри еврейски трол, това обяснява доста неща.

Е като четеш как да не сравниш този доктор с наш Цецо Жилфонда. Единия образован и отказва милиарди в името на човечеството. Другият необразован, корумнпиран, ненаситен, с неизвестен брой апартаменти и ВИП асансиор. Вие си изберете кой да бъдете.

А ти приятелче работиш за 800 лв. работа която мразиш, чакаш почивните дни и проклинаш всичко и всеки без да правиш нищо стойностно.

Ето това е ЛЕКАР, кой от сегашните лекари би се отказал от такава печалба! Въпросът засяга и другите браншове!

Защо мислите , че българските конспиратори антиваксъри ще повярват на фактологията. Те на себе си не вярват , че на едни факти.

Евала на човека.....ето това е пример за хората, А не мутрягите или дупетатите от ГРОБ, БСП, Патриоти и прочие крадливи чалга отрепки

Светът е оцелял благодарение единствено на такива Хора ! Милиардерите са най-голямото зло на света - безполезна, отвратителна сган, която съсипа и природата, и хората , като постави бизнеса и печалбите на първо място !

Ако има антиваксъри сатанисти, тогава това е техният човек.

САЩ, като Русия, Китай и всички големи държави винаги са били бандитски държави, Също както Турция, Япония, Британия, които прикриват бандитизма си под благовидни предлози като същевременно се опитват да запишат имената си в историята, като почтенни хора.

как ли е оживяло човечеството десетки хиляди години от стотиците убийствени болести без ваксините които са измислени през миналия век.Ваксините са най голямата лъжа която може да съществува но затова пък донасят милиарди долари печалба .Децата ми не са ваксинирани и никога няма да бъдат .

Човечеството ще оцелее и след смъртта на твоите деца.

Интересно, някой казвал ли ти е, че си малоумен ?!

Ами просто са раждали много и са умирали много. Човешкия живот е нямал стойността, който сега има. Дори и днес в Китай и Индия манталитета е такъв. Колкото до твоето решение ами само ще кажа, че е редно такива като теб да подписват декларация, че не желаят да се ваксинират, но ще се лекуват за собствена сметка ако се разболеят от тези болести, за които са били не са били ваксинирани.

Човек, чети повече, информирай се. Ами как - умирали са като кучета. Продължителността на живота е била много ниска. То за това след като са измислени ваксините и лекарствата за около 100 години населението от 1 милиард става 7 милиарда.

Аууу, бягай бързо да ги ваксинираш, те не са виновни, че ти си идиот! Освен риска за тях,расте и риска и за тези около тях, никоя ваксина не дава 100 процента гаранция, обикновенно заразените ваксинирани изкарват болестта по леко!

Наистина ли?! задавате този въпрос?! И след като не знаете отговора му, взимате решение да не ваксинирате децата си - ако това е истина, разбира се. Надявам се, че си ги отглеждате, без да ги пращате на детски заведения и училище.

Защото си промит евангелистки мозък !

евангелистите си ходят по лекари и си бият ваксините им, да не ги бъркаш с някой

"Гадният" еврейн, а?

Димитър Спасов Пасков е български лекар фармаколог, един от основоположниците на българската експериментална фармакология.[1] Биография Роден е на 18 октомври 1914 година в серското българско село Горно Броди, Гърция. Специализира в Русия[2]. През 1959 година Пасков успешно защитава докторат, а през 1961 г. става професор. Две години по-късно ръководи катедрата по фармакология при Висшия медицински институт в София, която оглавява до 1977 година. През 1959 година Димитър Пасков екстрахира антихолинестеразната съставка от листата и цветовете на блатното кокиче — алкалоид, който наричат галантамин. Изолирана в чист вид, тази съставка получава името Нивалин. Откритието на свойствата на блатното кокиче става случайно, когато докторът забелязва подобрение у момиче, болно от детски паралич, което без да иска изпива водата от чашка с кокичета, която родителите и са оставили на масата до леглото[3].

Човек с главно Ч ! Само това стига да напишем за този човек !

Имаше и един български много ефективен препарат против полиомелита - нивалин. Може би ако беше изобретен от американци, щяхме да чуем и за него в тази статия.

Нивалин е за деменция, вземи се образовай малко, вместо да тролиш

Като се обърне каруцата, препарати много.

Статията е убийствена за хейтъри !!!:))) Човекът е евреин , лекар , създател на една от най-важните за човечеството ваксини !!!! Къде са антисемитите, антиваксърите , хейтърите срещу лекарите по принцип !!!! Браво на журналистите от дира !!!!! Хората трябва да се образоват за истинските човешки ценности и достижения на човешкия гений !!!!

Това са глупости. Аз не искам да си ваксинирам децата. Това е пропаганда на големите фармацевтични компании.

Ами недей ги ваксинира. Обаче после като поизмрат да не ревеш

Пропаганда е и изкривяване на информация в тяхна полза. Ваксинацията може да е животоспасяваща и в определени периоди, при епидемии е била животоспасяваща. Злоупотребата с ваксини, консервацията им за дълго време, експериментите с това колко и какво могат да понесат здрави хора и целенасоченото им заразяване, комерсиалното отглеждане на агенти и производство в особено големи размери с цел печалба - са тъкмо обратното.

Антиваксерите може да замълчат за секунда.

Браво в дир.бг имат журналист !

Ето, това е лекар. Другите са неефикасни еднолични търговци.

Благодаря за тази статия, такива хора трябва да се помнят. Хубаво е и да си припомним какъв е бил светът преди, за да оценим времето в което живеем.

Няма вече такива хора.....

Бре, като изчетох статията за Солк, се сетих за един човек. Можете ли да познаете за кой! ПС Психясвам и аз, явнооо: за Цвъки. ППС. Пълни антиподи! ... А аз - верно - изкукуригвам; щом ги навързах двамата...

За Пеевски Духан Сопола Нинова Гоце Пърдялников Брендо и много други комундета

Нека всички лекари, фармацефтични компании и прочее "медици" вземат примера му.

Не всичко е пари трябва и съвет и човештина и ДУША- Руска душа в този случай-

за щастие руска душа, избягала от голямата руска кочина!

"Човещина" се пише с Щ а не с ШТ. "Руска" - пише се "руска".

Руска? От източна Европа и то еврейска. Ето доказателство, че евреите са интелигентни хора и не мислят само за пари, противно на общоприетото схващане.

човека е с родители евреи и е роден в Ню Йорк - не е мурзилка - успокойте се - мурзилките нямат такъв интелект и морал

КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ. ЗА МВР- 1 000 0000 000 ЛЕВА ОТ ДАНЪЦИТЕ. ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА 200 000 000 ЛЕВА. ЗА "ИНТЕГРАЦИЯТА " НА ЦИГАНИТЕ 2-3 МИЛИАРДА. ИЗЛИЗА ЧЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН РАБОТИ ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ ,КОЙТО ГО УНИЩОЖАВАТ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ. ПЛАНЪТ РАН -ЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА ,ИЗПЪЛНЯВАН ОТ НАШАТА ПРЕСТЪПНА КРАДЛИВА ШАЙКА.

Странно защо не са казали от коя страна от Източна Европа са родителите му. Майка му е рускиня и колкото и да не искаме да признаем той е не е американец по произход-Да живял там създали му условия развил се, но има гений който никой не може да замени и да промени- И той като един човек с такъв произход има друг мироглед.И е подарил това на човечеството. Това един германец,холандец или английчанин едвали ще направи по времето на откритието-

кретен- написано ти е на БГ език доктора е евреин - не е руснак или какъвто и доа е било друг. Огромна част от интелектуалните постижения в Русия-СССР- Русия са създадени от евреи. Още великия петър Първи е разбрал че ат т.нар. славяни нищо не става- 100% боклук.

Не са малко умните хора, избягали от голямата руска кочина - един голям човешки концлагер в по-голямата си история. Плюс това е евреин.

Пред такива хора, дъщумите за излишни.

Имало е някога и УЧЕНИ и ХОРА, а сега са останали най-вече облещени алчни мераклии за богатство. Може да има някъде, някое диамантче, но е зарито в прахта на посредствените и алчните. Знанието трябва да е на всички, защото инак човечеството няма да се движи напред и ще загине. Знанието е божията искрица, заради която всички сме тук в определен момент, инак животът губи смисъл.

Такива хора винаги има, просто вие не се интересувате от тях.

Личната обида и самоидеализирането, не са в никакъв случай присъщи на "такива хора".

Пак се започна с мозъчни промивки за ваксините! А знаете ли колко случаи на развит полиомиелит има след ваксините на Салк?! Фармацевтична та мафия и нейните пиар агенти под главите на хората с неверни и подвеждащи постановки.

Е колко да са, явно са с 99% по -малко от колкото без.....я да те видя, ако ти дам 6 числа за тото с вероятност 99% да спечелиш 6 от тотото дали няма да пуснеш тото? а?

Ясно се вижда кой мисли "новаторски" и "модерно". Но друго си е да те тресне някой паралич или едра шарка, нали ще си различен/различна ... Аман от "просветени" !

Затова Америка в велика!

Щеше да бъде, ако това не бяха случаи веднъж на 100 години, иначе Америка си е нарицателно име за алчност.

Масово изгонени от комунистите Учени и Интелигенция бягат точно към Капиталистческа Америка. За това сега разликата между капиталистическите страни и “бившите” комунистически е толкова огромна.

До Д: Всъщност, масовото бягство е по време на войните в Европа, които през 20-ти век не са малко, а ФАЩ с готовност продават оръжия на всички страни в конфликта, с което да гарантират тоталната разруха и в двата лагера, а те да приберат печалбите + интелигенцията. Но, по онова време е било много трудно за обикновените хора да разберат, че бягат точно при тези, които наливат най-много масло в огъня. Единици са тези, които бягат по времето на комунизма.

Не, затова учените като Солк са велики, защото не се поддават на алчността типична за англо-саксонците.

Звучи нереално. Такава отдаденост към профрсията и любов към хората. В днешно време в България няма как да се случи подобно нещо.

Може, но всекидневно се натрапва омраза и отчаяние. И ето вече действа - всички си мислите, че сте в безизходица и обречени.

Е къде са сега все хейтващите евреите, но нищо не направили в живота си... Да ни кажат колко са Долни евреите.

И под това заглавие.....Томислав Дончевото.....разлика от земята до небето, тук прокудиха в чужбина учените да работят за Америка, а американските нпо-та дойдоха тук да работят за разрухата на европейския нспредък и да погубят великия континент.