Лекарства срещу COVID-19 липсват в аптеките, безплатните изчезват, защото се изнасят

След като изтече определеното време, за което са предписани медикаментите, пациентът вече трябва да си ги заплаща сам, заявиха фармацевтите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво стана с лекарите и фармацевтите ощетили преди години НЗОК с милиарди , върнаха ли парите и колко години излежаха ?

В ТОЗИ ЛИНК ЩЕ ВИДИТЕ КАКTО !!! ВСИЧКИ !!! ПРИЧИНИ РАБОЛЯВАЩИ ВИ И ПРИПИСВАНИ НА ОНОВА..ВИРУСА КОВИД...-))), ТАКА И СЛЕДСТВИЯТА, А СЛЕД ТОВА И ЛЕЧЕНИЯТА ПРИ ТОВА СЪС СРЕДСТВА, КОИТО СЕ ДОСТАВЯТ ОТ ПРИРОДАТА https://bit.ly/MASKITE-PADAT

Ехеееее то и лекарства ли имало бе?! Ами казвайте ги тЕА неща по-рано де.... :) Тия малоумници съвсем се оплетоха в лъжите си. Уж не се лекувало, а упрекват хората че не се лекували на време и то в болница. ;) После па ваксини уж изкараха, те пък едни "ваксини" - изпотрепаха маса народ с тях. Сега па и лекарства имало. Да откачиш просто.

Като има лекарство против ковида /според заглавието/, защо еничарите искат всички да се ваксинират? Не четох по надолу "новината". Надявам се да не е преписана от Дойче Веле.

че сега е пълен хаос в изписването и получаването на лекарства по НЗОК! Едни и същи лекарства години наред та до сега се получаваха заедно по НЗОК, а сега, незнайно защо, това е променено и получил ли едното другото системата ти го отказва и отиваш на свободна покупка!!! Защо?!?!?!

Кацаров плашещо много се доближава по некадърност до Ангелов. Тъжно и жалко за българското здравеопазване.

защо "много доброто " служебно правителство на зеления чорап пак бездейства? Или по-скоро съдейства за тези безобразия

Последно: не съществуват лекарства срещу ковида или били свършили по аптеките

Ваксини в изобилие, ама лекарствата свършиха.

Ако, са доставени и при проверката липсват- наказателни дела срещу участвалите за мародерство по време на война, лиценза се отнема завинаги / който е учил фармацевтика, започва да отглежда буби и костенурки/ и хоп троп нещата са решени!

страх трябва бееееееее, бърже няма лекарства, има игли, на които срока им изтичааааа - марш веднага на опашката за експериментална генна терапия, веееднага!!!

Лекарството е почивка, чайче и нека имунната система да се справи! Отрови като лекарства и ваксини не!

Лекарства срещу ковид няма... Как тогава липсват? Лекарства срещу усложнения от ковид е съвсем друга бира. Но тогава този, дето го е написал бадева пари взема...

скoтовете дето реват, че нямало да лекува неваксиниране. Абе гoведа, кой ви плаща ваксините и кой крепи жалката ви здравна система бе? Май 3/4 от хората които не са ваксинирани, а? Какво е това озлобление бе, все едно ви бърка някой отзад? Е сигурно ви бърка, ама не са тези хората.

Да си чувал думата профилактика? Има речници, ако не си. А с твоите пикливи здравни осигуровки, не можеше да си платиш само аспирина за месеца, камо ли да плащаш нечия заплата.

Има разлика между профилактика и суеверие. Профилактика е да си миеш зъбите два пъти на ден. Суеверие е да мислиш че живота на всяко живо същество на земята зависи от боцкането още от раждане.

има и разлика м/у хигиена и суеверие и профилактика Хигиена е да си миеш зъбите, профилактика е да ходиш да ти махат зъбен камък, суеверие е да си мислиш, че 50 градусова ракия убива вируси.

твоите може и да са пикливи, но други плащаме и за такива като теб! И пикливи да са, да вземат да ги направят доброволни тогава? Така ще ме съгласят да не искам никакви услуги. А реалността е, че плащам като поп не малко всеки месец, без право на избор, а всъщност никога, ама никога не съм ползвал услугите на Здравната Каса (да се свети името и). За сметка на това си плащаш на доктор като поп, а досега не съм видял някой да даде касова бележка.

колко пащаш здравна осигуровка... щото ми се струва че не плащаш по тъпотиите дето плещиш

Плащам безкрайно много: плащане различно от 0/ 0 получени услуги= безкрайност.

Ясно... Дървен философ който не прави разлика между осигуровка, застраховка и заплащане на услугата.

Ясно е и за мен. Ти си типичен крадец от системата. Всъщност, при мен е минало време, "плащах". През 2018- та ми писна като на много други и вече не плащам, живея в друга държава.

Колко лесно е да се из@каш публично, а? Вноската ми е 240 лева месечно - моята и на работодателя.

"" "" безплатните изчезват, защото се изнасят "" "" "" "И, кой ги изнася

Идотите на Европа. Най-самоубийствената нация. Бели талибани.

"" безплатните изчезват, защото се изнасят" Кой ги изнася

Хубаво е че имам ракия в мазето. Ай някой се огледа в нея, ай изяде едно бренеке. И я изнасям само до масата. Останалия износ съм го забранил.

А добро утро. Ама когато председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова го рече в прав текст какво стана? Дали Гешефтурата не и повдигна обвинение и по Негова заръка не я размотава по инстанции година, година и половина? И кво сега?

Бъркаш нещата. Онова беше в началото на пандемията. Сега е нов случая. Самите рецепти за безплатни лекарства са нова мярка, която май няма да заработи...

Ей, лумпен Гешев ти е виновен за чалгарската ти глава проста!

Тази статия до голяма степен дава отговор на въпроса с големия брой смъртни случаи в България, сравнено с други страни. Пълна трагедия е организацията в здравеопазването. Ако нямаш добре ДжиПи и/или няюаш възможност да си купиш лекарства без да гониш "клинични пътеки" ти е спукана работата. Иначе държавния рекет с осигуровките си ги върви всеки месец.

Не е проблема в ниския брой ваксинирани?

Ех, този АЛЧЕН бай Ганьо..

1 Цефтриаксон 2 Терцеф 3 Фраксипарин - грамажът от 4 000 единици който е най-ИЗГОДЕН аптекарите го продават чрез роднините си тройно и четворно и напрактика липсва, също и другите грамажи липсват или са на зверски цени-- аз ако съм ще разстрелвам за спекула до стената 4 Клексана- само ако си платиш дерат кожата 5 Дексаметазон 6 Солумедрол и други форми на метилпреднизолон

Стига глупости. Няма такова нещо в момента като лекарство срещу Ковид. Това е заболяване, което се лекува от самата имунна система на човека и всичките лекарства са срещу някакви симптоми и не са 100% задължителни. Няма такова нещо като 100% нужно за всеки лекарство или 100% насочено срещу Ковид. Поредното насяване на страх и търсене на драмата

не е пропаганда. просто заглавието е писано от малоумник. Ти като хванеш грип - пак имунната ти система те лекува ама... Хич не визмаш аспирин, аналгин, амидофен. сиропи с/у кашлица, витамини и т.н. и т.н... то антибиотика е важен... дето хич не лекува и грип, ами пази от вторични заболявания, ама и него ти го исписват.

Те ми го изписват, ама аз не го пия. Само ако се налага да влезна в болница и после да ми го инжектират венозно

абе я чупка бе... няма да ви плащам лекарствата. Като не сте се ваксинирали - плащайте си ги сами. Моята ваксина струва 1/10 от месечната ми вноска в здравната каса. ДГД.

Още колко време ще чакаме конституционният съд да се произнесе за гражданството на Киро истината ?

10-20-30 годинки ще почакаш и .... нищо Ти да не падаш от Марс ?

Мунчовизъм , до окончателната му победа над империализъмъ

Абе как може начин на работа измислен за шведи и датчани да се прилага за българи? Иска български мерки!!!

Така е. Веднъж им ги плащат за да са безплатни и веднъж като ги продават.

С нискомолекулярните хепарини още от миналата година има проблем с намирането и количествата в аптечната мрежа. И едва ли е изненада за някого. Учудващото е, че се очакваше да има недостиг на лекарства и въпреки това за пореден път откриваме колелото. Миналия ноември, когато заболеваемостта се увеличи, пак имаше недостиг на лекарства u витамини. Но иначе съдиха Сербезова за това, че предупреди, че ще се случи още в началото на пандемията.

Абе Кацаров, нали в Юни дръпнахте половин милиард! - готова пара за Хемус - и ги насочихте към борбата с Ковид???!!! Защо няма това, няма онова, няма за бизнеса, няма за докторите, няма за болните?? До преди месец почти нямаше заразени, кога и за какво го изхарчихте този половин милиард??!!

Де гиди говеда, гербави, мръсни! Забравихте или не искате да си спомните, че до преди три месеца ни (ви) бяха надянали нашийника на Боко Тулупа и шайката мръсни лекари около него, сега се ежите на Кацаров! Забравихте ли НОЩ и оня с генералската униформа Ментарджиев, а до него Тулупът му дава акъл?! Забравихте ли Ботокса и неговите закани, а сега се перчи като дупетат! Много ви е къса калпавата гербава памет, но ние помним всичко и ще ви бъде върнато тъпкано!

НАЛИ НЯМА ЛЕКАРСТВО?

Кацата - на Радев служебния слуга в МЗ - лъже като ДЪРТ сиган... Иначе, преди 6 месеца, големи усти бяха отворили срещу НОЩ и МЗ при ГЕРБ, плюеха мерки, ваксини, лечението в болниците, заради смъртност щяха на прокурор да ги дават.... Големи заявки, тяхната същата, даже по-зле защото няма добавка за първа линия, няма за пенсионери. Преди година на бизнеса им се виждаше малко помощта, сега като въобще я няма как ли им е???

Интересно, защо всички статии са толкова негативни - хората открили 150 центъра, но в статияата се поменават 2-та които не са си инсталирали софтуера, като се набляга, че имало пробреми. Напишете за останалите 148, които работят без проблеми.

По същата причина, поради която синият цвят е навсякъде на този сайт.

официалния сайт на Позитано?

Дали работят без проблеми? Откъде съдите за това - че са споменати само двата в Бургас ли? Значи имате проблем с логическото мислене. В Ямбол например за такъв център е посочен 1 ДКЦ - нито са чували, нито искат да знаят, че трябва да изписват такива рецепти. Само ваксини поставяли, за това имали договор...

И миналата година го имаше същия проблем с антикоагулантите и лекарствата съдържащи Хинин. Проблема се реши елементарно - заповед от министъра за спиране износа на лекарства с тези съставки за определено време. Времето на заповедите изтече, пак се изнася на поразия но този път няма кой да се сети да издаде необходимите заповеди, за сметка на това обаче се говори много и не можеш да им затвориш устите с нищо. Тъжно, много тъжно ...

Ковид с антибиотици не се лекува, говорим за вирус. Кортикостероидите подтискат имунната реакция.

Предполагам с антибиотиците лекуват усложнеия като вторични бактериални инфекции, вследствие на Ковид-а, същото както при усложнения от грип действат..

Антибиотиците са против вторичната, бактериална инфекция, която вируса предизвиква, а не против самия вирус. А именно тази вторичната инфекция обикновено е опасна и може да бъде фатална.

Безмозъчни антиваксъри изкупуват всичко, готови за домашно лчение, да не им се смеят другите едноклетъчни....между другото от вчера до днес 6ма антиваксъри вече няма да могат да изразяват революционни мнения

Заповядайте в болница Лозенц да видите колко антиваксъри съм настанил. Пишете коментари тук, ама като опрете до болница ми се молите да ви приемем. Защо така?

Защото за това ти се плаща.

Ама ние не ви желаем.

Който плаща, той поръчва музиката. На който не му харесва да си търси друга работа.

Ти като отидеш в болницата, той ще излезе в болнични.

Ако се е ваксинирал това е напълно възможно.

А ти какво ще правиш в болницата?

простако, болниците само за КОВИД ли станаха, бе смотаняк?

Това не е нещо ново за нашето здравеопазване! Сходни проблеми с определени лекарства има от много години! На никой не му пука обаче! Защо с тези лекарства сега да е по-различно?! Аз периодично изпадам в ужас като не мога да намеря салофалк таблетки за майка ми! Обикалям аптеките по цяла София! Проблемът бил, че в Бьлгария това лекарство било по-евтино и му правели реекспорт! А болните, които не могат без него ДГД!

Много недомислено и отново тези,които нямат Ковид ще се смесват с тези, които имат! Болестта се лекува колкото е необходимо, а не 3-10 дни!

Даваш безплатни лекарства на определено място в града, до което със транспорт трябва да стигнат всички положителни, повечето от които може би са с някакви симптоми все пак и ще се сополивят по градския транспорт докато стигнат до уреченото място, в същото време затваряме заведения, деца, кина и т.н където се спазва дистанция, а набутваме болните по градския транспорт в опит да стигнат до безплатните лекарства, колко разумно наистина, как не се сетиха по-рано : )

Те не трябва ли да са под карантина? Не трябва ли някой да отиде вместо тях? После им закача торбичката на дрьжката на вратата, звъни и бяга!!!

Ами нали за да им изпишат лекарствата, трябва да се тестват, да ги прегледа лекар....

Кацаров???

Кацаров е абдикирал и неговта роля не е да овладява нищо! Неговата роля е да уволнява и да петни имената на тези, които се бореха преди него с пандемията.