Властите се заеха с цените на лекарствата и ”Софарма”

Парламентът и Комисията за защита на конкуренцията ще проучват цените на лекарствата. Огнян Донев, председателят на Съвета на директорите на "Софарма", която застана в центъра на дискусията за високите цени у нас, обяви, че пазарният й дял е 5-7 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Властите се заеха с цените на лекарствата и ”Софарма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе защо го няма СОФИЯНСКИ - баш собственика на СОФАРМА да каже нещо

Абе защо го няма СОФИЯНСКИ - баш собственика на СОФАРМА да каже нещо

знаеш ли какво миризливо аку си!Значи досега лая,че не се вземат мерки срещу високите цени!Сега ,когато се започнаха мерки,започна да пееш друга песен-защо се вземат?Знаеш ли,че си за шамари?

нищо не си разбрал/а/!бонусите не са от здравната каса,а от глобите!Поне малко се ограмотете,бе!

"Ако държавата започне да оказва натиск върху цените на лекарствата, може да се стигне до изтеглянето на чуждестранни компании" Ами щом са айдуци - да се пръждосват тогава.... А тоя богаташ от Софарма не знае ли че влезлия в картелно споразумение с други айдуци може да бъде опандизен, независимо дали има 10% или 90% от пазара... Всички са в кюпа. Разликата е само в това кой колко тояги на голо ще отнесе.... Ако имаше съд, акоимаше прокурол, ако имаше законност....

Нещо става. ГЕРБ откри още един фронт. След банките, дойде ред на лекарствата. Явно финансовата поддръжка на ГЕРБ е пренасочена към друга банда и те отчаяно се мъчат да се спасят. Другари партийци и милиционери, въпросът с лекарствата се решава в Народното събрание , а не чрез медии.

Защо "защитниците" на народа нарекли се неизвестно защо - ГЕРБ, чак на третата година решиха да защитават този народ от лошата Софарма, която до днес бе сочена за пример, че бута икономиката напред с износа си? Ако собствениците на Софарма бяха станали членове на ГЕРБ или си бяха платили, щеше ли Софарма да бъде прът в колелото по пътя към пълния и победил милиционероиден герберизъм?

Нали същата тази КЗК излезе вече с няколко становища. И в нито един от проверяваните браншове не откри фрапиращи нарушения ! Е, що пък трябва точно във фармацевтичния да има такива?! Нищо, че още помним полудата, наречена "свински грип" и отчетените проценти печалба на някои фармацевтични концерни - от порядъка на 10000% и 14 000%!!! Дай, Боже, всекиму!

Парламентът и Комисията за защита на конкуренцията ще проучват цените на лекарствата. Въпросът е колко време ще проучват. Докато им свърши мандата ли?! Щото хората вече са го проучили и ходят в съседните страни за лекарства.

Олелията за бонусите прикрива мегакорупция. Скандалите около пачките, които си раздали хора на ГЕРБ, са шумотевица, отклоняваща вниманието от нагъл лобизъм. Симеон Дянков добре бърбори за популизъм и внушава, че прeдлага другата гледна точка, но на практика и той участва в отвличането на вниманието от мегадалаверите с илачите.

Този ветеран-капиталист купи по времето на Костов 50% от Софарма за смешни левове и за още по-жълти стотинки 15% от т.нар. Българо-холандски приватизационен фонд (който бе подарен Костов и Софиянски). Същият фонд с Пирин Ценков и Христо Друмев (фигурант в дело за мошеничество и източване НДК) . С два тира купиха цялата компания - А СЕГА СЕ ПРАВИ НА БЕРЛУСКОНИ!!!!

5-7% ????????????????? Друго пише във възхваляващите оди, публикувани всеки божи ден в неговите вестници.

"Властите се заеха."..., аааа най после, ноооооооо... "късно е либе за китка".

Щом властите на герберастите са се заели с цените на лекарствата, значи цените ще скочат, а лекарствата ще изчезнат!

Този Донев е слуга на Софиянски и Любо Пъпката. Така че да не се фука с богатството си, а да спре да ограбва България с по-високите цени на лекарствата. Нещастни мошеници и мафиоти. Да не би да е някакъв потомствен фабрикант този Донев. Заграбят едно водещо, печелившо предприятие, а после се пъчат, колко са велики и богати.

Той и Марешки се вживя в ролята на любимец на народа от Варна като си мислеше че парите са всичко, но на местните ни избори се видя какво мислят хората за такива като него.

Хайде без "изключения" . Цените да бъдат преведени в унисон със съседите плюс отстъпка за местния пазар! Другото е демагогия, знаем кои я правят политика и от политака я объщат в пари прим.

Защо досега това не беше направено??? Толкова правителства се изредиха,никой не се сети ,че лекарствата са много скъпи за джоба на бедния български народ. Сегашното ни здравеопазване е подигравка болници в плачевно състояние,изнервени лекари,скъпи лекарства. А къде е профилактиката , Г-Н ЗДРАВЕН МИНИСТЪР?

Не може да се продължава това грабителство ,Софарма трябва да се спре с тези безумно високи цени .

Господина както винаги се изказва неподготвен..Как може 10% разлика в ДДС да повишава поне 1 път цената на лекарствата в България в сравнение с цените в съседните ни страни??Оставяме настрана че при тези износи има и транспорт и други разходи, които липсват при зареждане в България..

Лекарствата-добре,раздуха се и приветствам разследващите журналисти!Но какво правим с ток,парно,вода,рекет от НАП,силово плащане на осигуровки и данъци в БГ,които не постъпват в лична партида,а се крадат мигновено.В съседна Турция за 4 стайно жилище/там няма малки!!!/,отоплението на газ е около 80-120 лв,заедно с таксата за портиера!За Европа да не говорим-никой не псува,когато си плаща битовите сметки,защото са реални и бита им е завиден.

Стъпка по стъпка, "Step by Step".

Парите в здравната каса не са малко и те се крадат-примера с бонусите. Питам:защо не се заимства чужд опит-например германската здравна система.

О, германската не ни отърва - там се мисли за пациента, имат си персонални здравни карти и пациента може да следи как и за какво се харчат парите му за здраве! Т.е. там кражбата на лични стредства е сведена до минимум! Друго си е "напълно солидарната" родна здравна система: тук, под прикритието на фалшива загриженост за бедните и социално слабите, виждаме, че кражбата си тече с пълна сила на принципа "куче влачи - диря няма"! И всичко това е напудрено с "грижата" на управляващите за бедните и неможещите!

Не може да се продължава това грабителство ,Софарма трябва да се спре с тези безумно високи цени .

Безумно високите цени са заради нашето маргенализиране. Народът казва: село без кучета, а премиерът СЕЛО С КУЧЕТА, което иска да живее кучешки живот. Народ "мърша". На българинът акълът идва след като изяде една торба сол и една гора бой. Солта почти свърва. Горският цар и свитата му, почти почти са ликвидирали горите. Остава да намерим цаката на БОЙкокраДцията. В Атина гърците, в Букурещ румънците се мъчат да вразумят шопите и селяните в София, но моментът с края на "Бойковата зима" още не е дошъл. Сега само лед пада по гумените им глави, но когато им се намокри задникът по време на снеготопенето, може и да стоплят за що иде реч.

Законово да се фиксира печалбата на производители, вносители и дистрибутори на лекарствата, както е в белите държави.

Софарма за последните 20 години няма вложени 1 лв . за разработка на ново ЛЕКАРСТВО . Всичките им продукти са на повече от 30 години. Разпостранението на лекарствата става диферанцирано и дискриминирано към търговците, като си запазва монопола от 70 процента дялов дял.

Донев е от котилото на Софиянски ,нали той му продаде ,Софарма , Софийски аптеки на безценица / само аптеката под МЗ е дадена на банка за 18000 евро наем на месец / . Нали е голям производител защо продава лекарства на ЧУЖДИ ФИРМИ ? Къде по света има производител на лекарства ,да е дистрибутор и верига от аптеки . Комисията за конкуренцията защо разрешава МОНОПОЛ ВЪРХУ РАЗПОСТРАНЕНИЕТО НА ЛЕКАРСТВА ?

ето къде е загубата защо какви са гърците и сърбите че ще ползват евтини лекарства пройзведени в българияа не може ли за тях малко по скъпи и от там за нас да се намалятима начин и г-н Константинов трябва в най кратък срок да ги оправи

Въпросът:"Какви са гърците и сърбите?", че при тях лекарствата са по-евтини е ясен. Историческите дадености са такива, че тези народи се страхуват от българите, те са БЪЛГАРОФОБИ. На мене и моите съвременници се пада жребият да изживеем СТРАДАНИЕТО и да може да придобием определени Човешки качества. Това условие, с качествата, е особено необходимо за носителите на български ген. Покрилите това изискване ще могат да се справят с въздействието на повишеният интензитет на енергиите с високи вибрации. Същите са задействани от духовната Вселена на нова, по-висока степен, след 25 ноември м.г.

ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА ОГНЯН ДОНЕВ ЗА ЛЮБО ПЪПКАТА И Т.Н. И КАКВО ОТ ТОВА - ИМА ЛИ НЯКОЙ ОСЪДЕН ЗА ТОВА. МНОГО ДАЛАВЕРИ ИМА И СЕ ЗНАЕ КОЙ ГИ ПРАВИ И КАК, ЗНАЕ СЕ ЗА ВИСОКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ НА ТИЯ ХОРА НО....... КАКВО ОТ ТОВА

А сега се сещам кой е ЛЮБО това е един от учередителите на СДС. Влезе беден като църковна мишка ,а вижте го сега. Разстрел за тях. Напъваше са да вика и да се бори за демокрация,която да му служи на него. ИДИОТ

Затова мразят и искат да свалят Путин в Русия, защото натика в затвора такива убийци като този О.Донев. Бедете сигурни ,у нас от тази проверка само ще се констатира ,че всичко е законно. Няма заначение ,че хората не се лекуват и мрът от мизерия.

Ако в България имаше 100 фирми като Софарма и техните работодатели бяха като О.Донев България щеше да цъфти. О.Донев никога не е върнал свой служител който е поискал да му се заплати курс или всякакъв друг вид обучение за повишение на квалификацията или издръжка в университет.Условията на труд са много добри, заплащането е добро и няма в случай в който заплата е забавена дори и с 1 ден. Кажете ми вашият работодател прави ли това за вас и тогава плюйте по него ?????

Ако играе в комбина с управляващите ,ще плаща , ако не...тогава ще Ви питам кой ще ви плаща редовно господинчо!!!

70% от продажбите на Софарма са на чужди пазари. Лекарствата на Софарма са най-евтините сред аналозите си , иди в най-близката Аптека и го провери толкова е лесно.

нашите работодатели са на ръба на фалита от такива далавераджии като този дето го защитаваш ,той може на на 1000 човека да дава ,ама от милиони хора взема ,и аз мога да бъда много щедър с немъчени пари

Сирурно е така, Еди, и ти се радваш на перфектния работодател. Подобни перфектни работодатели са и ЕРП-та, банките, мобилните оператори, топлофикациите! Но когато се споменат безобразията им, и ти се включваш в псувните от сърце! Айде замисли се сега малко, Еди - защо роптаеш срещу тях, а защитаваш Донев?

Две неща искам само да знам - евреин ли е господина на снимката и другото е какво щеще да стане с него ако този скалндал се беше разразил преди 70 - 80 години в една силноразвита западна държава?

Безименнен гроб за човека от снимката и неговия авер Пъпката и техния покровител Софиянски

-Революция; -Народен съд; -Конфискация; -Национализация; -Забрана на политическите партии; -Диктатура; -Справедливост за бедните.

...... и СОЦИАЛИЗЪМ !

Това го имаше - защо го махнахте?

Гарван на гарван, око не вади!!! А после кой ще им цака на наще управници в касичката???

Системата ли е сгрешена,ако е защо нямате воля да я промените ?..........Нещата там боксуват съберете се ако трябва си викайте ,но оправете нещата,защото започва да ни писва на много то нас

Най-мръснишкото ведомство е МЗ, което функционира само да прави търгове и да си раздава рушвети от тях. МЗ и кръг от мошеници-олигарси и така е 20 години! Така е не само с лекарствата, а и с медицински консумативи и техника за милиони.

Да подходим по еврейски: да му пожелаем на този ангел небесен това, което и той на нас!

Ха добър ден, Хора ! ... Е, как ще да го правим това ... дето трябва да правим ?! ...... (извинете за отместването по Време .... Аушвиц няма място в България ... та... Кажете де ! ) Да живей България, Хъшове !

От дълги години купувам лекарства от Турция-в началото не бях толкова наясно,че са в пъти по-евтини от нашите.По-ефективни са,затова.За турците лекарствата са безплатни/или почти безплатни/,ако са от свободна продажба са също в пъти по-евтини от тук,а заплатите и пенсиите им са доста високи.Така е с всичко друго,храни,препарати,много е качествено всичко и евтино.Чудя се в каква скапана държава живеем и хрантутим доброволно престъпниците-та ние си ги отглеждаме.Вижте им мутрите само-във всяка нормална държава ще са в затвора!!!!!!!!!!!!!!

Прав си, Отвратен, достатъчно е да им видиш мутрите, за да е ясно, че такива хора трябва да са в затвора или в заведения за умствено изестанали. За съжаление, не само политиците и т.нар. "бизнес елит" изглеждат така, а вече и половината български народ. Превърнахме се в резерват за агресивни и прости олиго.френи с криминални наклонности.

съвсем нормална е тази тенденция. Работническата кръв вода не става.

С регулации не става. Просто трябва да има истински пазар и антимонополната комисия (КЗК) да си гледа работата както трябва. Но, за съжаление, в България всичко е картелирано, парцелирано и добре разпределено между няколко олигарха с богато портфолио от бизнеси във всички сфери - от медии, през банки и застрахователни компании, та до фармацевтични фирми. Някакъв вид постсоциалистически феодализъм, в който българинът живее като крепостен, без право на истински избор. А ДС-олигарсите, които обират каймака от тази странна обществено-икономическа система, ни убеждават, че това било капитализъм и демокрация... Трънки!

Браво на фотографа - всичко е изразил! Няма да мине номера с ниския пазарен дял. Всички продадени количества по света от този производител формират неговия дял.

БИЙТЕ БОГАТИТЕ!!! Нищо друго няма да ни оправи освен революция нещата са така зацапани че надежда за почистване няма!!! И на всички дето искаха капитализъм НА ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!!!! Две са основните неща които правят един народ силен и благоденстващ - зравеопазването и образованието, точно нещата с които най-много ни цакат!!!

То да са само цените на лекарствата по скъпи от на другите държави. Я погледнете техниката, храната, мебелите, всичко е по скъпо. Да не говорим, че половината стока е китайска и е на цената на западната! Най ниските заплати и най високите цени, най калпавото здравеопазване, най скапаните пътища,най, най, най... А добре дошли в България - АДА!!!

Много се радвам ,че най накрая започна да се следи Софарма ,това грабителство трябва да се премахме тотално !

Абе как така заради ДДС-то бе, нали до сега ни убеждавахте, че у нас е най-ниско ДДС.то, а в другите държави било високо. Сега изведнъж заради ДДС. Стига де, а поне говорете едно и също. Или не искате да си признаете, че в другите нормални държави ДДс на лекарствата или е символично или въобще го няма, ДДс примерно на цигарите е наистина в пъти пъти по-голямо. Ама на вас не ви е изгодно това нали - щото имате други интереси. Пфууу аман вече бе хора.................

Много се радвам ,че най накрая започна да се следи Софарма ,това грабителство трябва да се премахме тотално !

Почват комисионните! Ураааа!

много ясно, че в Турция цените ще са занижени, защото Софарма иска да се наложи на този пазар. Същото като с вината ни и много други стоки - цените в чужбина са винаги 50% по-ниски от тези на родния пазар.

Глупости, само наивник би повярвал на това нелепо обяснение. Въпросът не е защо цените в Турция са по-ниски а защо в БГ са по-високи след като производителя е задължен да каже колко са производствените разходи и върху това да се формира цената и т.н. Тука става дума, че производителя е излъгал България, че производствената цена е по-висока от реалната!!! А иначе може да прави дъмпинг в Турция и Сърбия колкото си иска. Лошото е, че всико това е една мафия, която пак ще излезе суха от водата...

Нали прокуратурата нямаше да се занимава с цените, пак ли прах в очите на хората??

Мърлячи - защо чак сега, колко Българи си отидоха заради тези високи цени на лекарствата - чак сега ли се събудихте бе мижитурки или ви е неудобно заради публичността на истината ? нещастна държава - какво е това правителство, което знае, че се краде от болните Българи и си затваря очите, докато не го кажат по телевизиите ? Е как какво - лобистко ! Или чак сега разбират, че тези кифли павлова и нешева са хора на Софарма ?