350 хърватски лекари вземали подкупи от фармацевтична компания

Около 350 общопрактикуващи лекари в Хърватия са заподозрени, че са вземали подкупи, за да предписват лекарства, производство на местен филиал на германска фармацевтична компания.

Обратно в новината

Коментари - 350 хърватски лекари вземали подкупи от фармацевтична компания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kgb777kgb

А някой може ли да ми каже за ДРУГА практика в България ??? На кой доктор му пука дали ще се излекуваш или не ? Но дали ще си вземе далаверката от съответния дистрибутор на лекарства е по-важно от здравето ти ! Е и после пак реват за заплати и не знам какво още - наглеци !!!

Та тази практика у нас е доведена до абсурдни размери!... Лицето Огнян Донев&Сие са само фронтмените (подставените лица) на лекарствената Олимпиада!...

На вниманието на редактора Георги Брандийски - ХЪрватия се пише, а не ХАрватия !!! Редактор си все пак...

Kalin

Че тази практика я има у нас.За какво ги влачат лекарите по семинари екскурзии скъпи подаръци поемат им сумати разходи сама и само да предписват определени лекарства независимо кое е най доброто за пациента.Тъпото е че ония там в Хърватия го разследват а у нас се мълчи!!!

Демократичен капитализъм в действие.

и тук в свеция не ти преписват нищо когато си на лекар :(( . то само тряба да си правиш бабовски лекарства у дома. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лицемерие и лов на вещици . Така е и в Англия , САЩ , Германия ... задруги места нямам преки впечатления , но едва ли е по-различно. Най-големия бизнес в света е фамрацията и малко хора извън системата подозират , че върти повече приходи от търговията с дрога и оръжие при това съвсем законно. Това обаче не е черно-бяло и наред с лошите неща води и до много ползи за съвремената медицина.

Че то когато отида на моята докторка винаги влиза един изтупан с чанта и вади разни лекарства........ама насаме си приказват вътре.

Balak,повярваи- нищо не ни трябва да си внасяме от хърватите/ ех,ако можеше само краибрежието им/

За съжаление в световен план двете най-хуманни професии са изродени до чисто печалбарство. Сигурно са единици лекарите, които чувстват тази професия като свое призвание, а още по-малко са тези, които биха се отдали на човеколюбие като Петър Димков /знам, че не е бил лекар/ или героят на Арчибалд Кронин от "Цитаделата" /горещо препоръчвам тази книга/. Медицината отдавна е търговия със здравето на хората и мирише на нечистоплътие. Но това в последно време е валидно за всички професии.

Да проверят колко лекари има регистрирани по наши хотели за участие в фармацевтични симпозиуми и кой им плаща- много е лесно

Имеме ясла, ама такаве, хем "на", хем"при", немаме, и никай в селото нема ! Да не е от Царските, он много обещаваше, и бабичките още се гласат за него , ха ха хахахахаааа?!

Същото става и в БГ. Докторите и фармацевтичните компании са сигурно най-голямата мафия. Всеки път като идеш на лекар ти предписват нещо, независимо дали ти трябва или не.

Ти па как разбра какво ти е нужно.Да не фърля боб?Или дедо Иван чакръкчия те открехна?

Имам приятели, които отидоха при чакръкчия след като пробваха лечение с мехлеми и хапчета, а подобрение в състоянието им така и не настъпваше. Сега, след намесата на чакръкчият,а се чувстват отлично.

Аз предлагам да си внесем от Хърватия прокурори!!!