Търговци регистрират лекарства като хранителни добавки и трупат печалби

Проблемът с хранителните добавки е много сериозен и непрекъснато се натъкваме на него, коментира изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Търговци регистрират лекарства като хранителни добавки и трупат печалби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоз от сниката кат го гледам и той с Вишу....смех...то лекарствата не са храни ама пуста лакомия...)))))

откога разни тупани - хора на тупана Миро Мазното кебапче решават за медикаментите в БГ ...или щом ТОЙ казва тук може всичко?

че то при тия Е-та във всички храни вече отдавна не е ясно кое е лекарство и кое точно хранителен продукт.

То лекарствата вече са менте, та камо ли хранителните добавки.

Абе няма ли тази продажа власт на милиционери и пандисчии да въведе смъртно наказание за кражбите на милиарди от най-бедната държава в Европа?! Няма ли този Дончев някой да го гръмне, та да свалят цените на лекарствата! ТВ 7 ги интервюира, а те се хилят и нагъват хайвер с бяло вино - това е поведение на криминални типове, а не на делови европейски хора. Така наречената демокрация отпуши мътния поток от мръсници, крадци и долни далавераджии, които ни връщат в 19-ти век и раждат ежедневно комунизъм с липсата на цивилизовано поведение.

Хайде и тоя да си подава оставката. Нищо че е мъж.

След като имат проблем само с качественият анализ, т.е. не могат да разберат какво има в добавката, как точно го определят количествено??!!

е най-корумпираният некадърник, какви акцизи, какви пет лева, ум да ти зайде ...

А къде са биле контролните органи?.......Тези ,който получават пари от нашите данъци....

Кой ще поиска да ти каже кой са контролни органи на ГЕНОЦИДА? Нима миналогодишното преброяване не беше един отчет за изпълнение на графика за редукцията на населението, в правителствената "Програма Ран и Ът"?! Всичко е нормално! Избиват ни тихо и планомерно. Води се световна, необявена "ТИХА ВОЙНА", от 1953 година. 50 години са достатъчно дълъг период, за да се изявят фронтовете. Следващата битка е през тази година, от 12 до 21 декември при реката "Армагедон". Този път всички ще бъдем на този "невидим" енергиен фотонен торсионен ФРОНТ.

Присъди за всички споменати търговци, дистрибутори и лекари - всеки от тях трябва да е отговорен за нашето здраве и да се интересува какво точно продава и предписва!!! Съд като за убийци!!!

Тези глупави хора се чудят как да имитират дейност.

В тази област е мътна и кървава. До сега всички са пасували.Вече се размириса. Храни, лекарства, добавки, цени, тотален хаос.Всеки гони печалба и с чиста съвест ни убива.

Хранителните добавки трябва да се контролират,но грамотно.Количественото определяне на отделните съставки се извършва с методи/високо ефективна течна хроматография/с висока разделителна способностАка в Агенцията по храните не могат,в Изпълнителната агенция по лекарствата могат да се правят-например това,което пишеше за ампулите вит.С-не стана ясно като хр.добавка ли е внесено и каква концентрация е обявена за вит С, или като инжекционна лекарствена форма? Тенчо Тенев вероятно е казал че се изследват микотоксини, а не микротоксини както е написано в материала

Микротоксини - ха, ха, ха!Това журналистите са голяма работа - разбрали-недоразбрали. Така е, когато терминът "мико" не ти говори нищо, ти си мислиш, че си чул "микРо", защото само това знаеш! :-) :-) :-)