Задължиха фармацевтите в Белгия да предлагат най-евтините антибиотици

Белгийските фармацевти ще бъдат задължени от април да предлагат на пациентите най-евтините антибиотични и антимикотични препарати, с които разполагат, съобщава вестник "Соар", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Задължиха фармацевтите в Белгия да предлагат най-евтините антибиотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен много ми харесва идеята здравноосигурените да плащат 50% от стойността на лекарствата.

В Испания здравната каса поема 70%, а за пенсионери безплатни. И за хронично болни малко повече от 80%

Тази практика е от години в Холандия и се търси финансова отговорност от предписалия медикамента, но може би тази държава е в друго измерение, а ние сме в зоната на "бозата"

Ще бъдете добре в България... Когато спрете да си избирате комунисти... И без значение кой бил бодигард, кой шофьор, кой любовник, кой внук, син и т.н. НО ВСИЧКИ излизат от едно котило - БКП(БСП) и производните им ДС... и т.н.!!! Ако не ви стигат 45 години плюс 22 години "комуно((мутро)демокрация" можете пак да гласувате за ГЕРБ ако не тогава БСП...НДСВ. Както виждате имате богат избор от комунистически отрепки.

Ето я ДЪРЖАВАТА!!!!!........Къде сме ние?....

Как къде, фармацефта и министър председателя на разходка, пардон, на "визита" в Тунис!!! Дреме им за хората!

В много държави по света ДДС-то на лекарствата е много ниско, а в някои - дори няма такава "екстра". Само в банановите държави, между които е и нашата има такова убийствено ДДС или пък там по друг начин им съдират кожата. Решението не е да се купуват евтини лекарства, а да се вземат ония с бонусите в ръце и да направят наистина една нормална здравна политика, която да е насочена към ефективно лечение, а не облагодетелстване на фармацевтичния сектор. Ако нямат чиновниците толкова мозък, колкото в "белите държави", да вземат да препишат 1:1 тяхната здравна политика, без да отварят вратички за корупционни схеми.

А ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ, че белгийската здравна каса плаща НАД 1/2 от цената на лекарствата?! Колко плаща българската?!?!?!

Българската здравна каШа намалява с 1 лев жизнено важни лекарства,напр.сърдечни..Ако някое лекарство премине към нея,то моментално поскъпва двойно-трябва да се направи нещо сериозно и да се спре източването на пари от държавата и от болните хора

Това в БГ никога няма да стане, по простата причина, че по такъв начин ще спрат комисионните за лекарите, които изписват определен медикамент най-вече с цел печалба, а здравето на пациента не е от такова значение ...

Точно така е! Далаверата е с рецептурните книжки. А дали лекарите изписват тези медикаменти се контролира от хора на фирмите, които работят в Здравната каса. Затова и там е такъв бой, кой ще е началник - да дава информация. Я да питат Лекарския съюз колко групи лекари ходят всяка година в чужбина на екскурзии и почивки и кой им го плаща?!

А е толкова лесно да се се "изгонят търговците от храма" - една справка от митниците, кой лекар колко пъти е бил в чужбина и кой е платил разноските и готово! Да почнат от далечните дестинации - Мексико, Тунис, Египет ....

Цяла Западна Европа се изплащат рецептите от Здравната каса. Пациента си плаща само застраховките. Другото е между АПТЕКИТЕ И ЗДРАВНАТА КАСА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОГРАБВАТЕ НАРОДА. Във Всички отрасли в България се краде НАРОДА. КОГА ЩЕ СЕ СПРЕ ТОЗИ НАЧИН НА ИЗМУКВАНЕ!!!

и народа в Бг яко краде държавата,не можеш да отречеш

Ха-ха, това е готино!

И все пак в Белгия мислят за икономии, докато тук пак вдигаме цените.

Всъщност проблема с евтините антибиотици, е че имат повече странични ефекти. В даден период от живота ми съм пил доста антибиотици, и смело мога да заявя, че от антибиотика за 7 лв. болят даже кости, сухожилия, глава и какво ли не. Върши работа, но 10 дена си не-човек. Антибиотика за 40 лв. от друга страна няма такива проблеми, но пък това си е сериозна сума. А и от двата вида може да си докараш гъбички - а там цената вече е космическа, а лечението дълго. Затова най-добре, когато е възможно, без антибиотици.

Това за антибиотика от 40 лева въобще не е вярно. юосвен това заедно с него ти изписват и 1 хапче против гъбички, което струва около 10 лева.

Боли те мозъка! -активното вещество срещу причинителя на болестта е едно и също.Различен е само картона и надписа,съответен на производителя-т.е опаковката

Тоя под мене - ти тъп ли си уе? Знаеш ли кво значи евтини лекарства? И то антибиотици! Не ти пожелавам страничните им ефекти.

може би говориш за евтина генерика лошо качество... а знаеш ли че има и бранд генерика която пак е 2-3 пути по евтина от оригиналня продукт, а се случва дори да е с по малко странични ефекти от него?

цената не е гаранция за качество. Лечебната съставка е една и съща,така че качеството й неможе да е различно.Различни са опаковките и цените на отделните производители.

А в България е задължително да се продава най-скъпо, защото сме най-бедни в ЕС ! Защото в България което е добре за монополистите е добре за герб ! Ако трябва живи ще ни дерат, но важното е да са доволони от печалбите си Софарма, Лукойл, Топлофикация, ЧЕЗ/ЕВН/ЕОН, Софийска вода, София Газ и останалите кръвосмучещи монополисти, които заедно с групировките като ТИМ си платиха за това правителство и сега им е позволено да ни крадат до дупка ! Това е милиционерският капитализъм на яростният и потомствен демократ борисов, за който хората са на първо място !

А в БГ Бойко нареди- купувайте скъпи лекарства "помагайте" на мутрит...извинете, на икономиката!