Болници минават на спешен режим

Болниците спират да приемат пациенти за планови операции, освен ако не си платят консумативите, съобщи д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз.

Обратно в новината

Коментари - Болници минават на спешен режим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази държава всичко е обърнато. Като няма пари за оперции протестиат лекарите вместо да протестират пациентите. Като няма пари, няма операции. Стердат пациентите, нека протестирт те.

На това местообитаващо население-гоя, , рая- не му трябва нито лекари , нито учители.На народ, нация , държава са необходими и лекари и учители и армия и икономика.Това е извода от 20годишния преход към небитието, осъществен от еничарския корпус

Каква излиза тя - хем плащаш като поп всеки месец, хем ти отказват да те лекуват, защото пари няма. Здравна каса са лешпери, дето се чудят как повече пари да дърпат от осигуровките. Какво стана с едни половин милиард, дето липсваха от касата? Някой нещо чу ли за тях? Аз не! Това е геноцид над хората! След като не получаваме това, за което плащаме, би следвало да не плащаме изобщо! Вие как мислите - справедливо ли е да плащаш за нещо, което не получаваш? Така да видим - плащаме здравни осигуровки - пари за здраве няма; плащаме пенсионни осигуровки - пари за пенсии няма; плащаме винетки - хубави пътища няма и т.н. и т.н. Плащаме заплатите на държавните хрантутници, за да ни вземат още веднъж парите във вид на осигуровки, такси, глоби, а насреща - НИЩО! Изводът - некадърно упровление, водещо до мизерия и фалит на държавата!

Само Пирогов е болница за пример! Вярно е, че и там сестрите са кучки, но докторите и санитарите са за благословия! Лично пробвах кабинети 111 и 108 и, ако бях богата, бих дала по 10 000лева на докторите от тези кабинети! Сега им желая здраве и успехи!

"По думите му това поставя лечебните заведения в ситуация, при която те ще имат пари само за заплати, а останалото ще трябва да се поеме от пациентите ток, вода, консумативи, лекарства и др.". Алооооо, докторе, аз не си внасям всеки месец по 164 лв. ЗО ей така, за да ти плащам заплатата, а за да ме ЛЕКУВАШ при нужда! Какъв е смисъла тогава на това, дето ми го удържат всеки месец, да му викат ЗДРАВНА осигуровка! Трябва да го кръстят "Заплата за докторите". А аз не съм съгласна - искам при това положение да спра да внасям "здравни осигуровки". И стига сте си го изкарвали на пациентите - айде, отивайте пред НЗОК, пред МЗ и протестирайте обосновано, а не ни плашете по медиите! В една частна фирма, когато нещата сгънат, първо се посяга на социалните придобивки и заплатите на персонала! Мислете от къде и как можете да икономисате, а не винаги икономиите да са за сметка на тези, които ви плащат заплатите!

внасям ЗОВ 96.00 лева месечно. За десет години съм ползвал 2 пъти медицински услуги за които платих 700 и 1500 лева. Работещите винаги са си плащали въпреки, че те пълнят бюджета на НЗОК. Да му мислят 80-90 годишните пенсионери, които редовно са на профилактика, изследвания по 2 пъти в годината, по специалисти за най-малкото нещо, не искащи да разберат, че организма на 90 години е амортизиран. За нас направления няма дори и да пукаш на работното място, опашки всеки ден, дори не може да се припари до личния лекар, който попълва рецептурни книжки за безплатни лекарства на столетниците. Апелите за икономии са все към работещите - икономии от заплати, икономии от здравеопазване, икономии от почивка. Най-добре е средното поколение, което преживява работещо в стресовия несвършващ преход в булгаристан да тръгне бавно с бял чаршаф към гробищата за кремация, щото и гробни места няма

Докато на възлови постове са си сложили дупетата хора, които нямат идея как да управляват парите, то никога няма да се оправят нещата. Трябват сериозни мениджъри, които да работят за увеличаване на събраните средства, а не за моменталното им "наместване" в заплати и скъпи вещи.

Глупости на търкалета. Здравеопазване се прави с пари, а не с откраднати пари. Папагал, това не алхимия! Мениджери, глупости на търкалета. Делегирания бюджет не може да покрие мижавите заплати. Великият мениджър закрива борниците. Остават само дълговете АНАДЪНМУ?! Що не изпееш някоя песен? За море, за любов и още нещо? П-ти приляга.

Ако докторите имат слово посветено на Здравната каса след прочитането му могат да и подарят портрет на Дарвин.

Докога ще търпим простотиите на Здравната каса? Като има некадърни директори и икономисти и не могат да си разчетат правилно парите, да си ходят. ВСИЧКИТЕ! Стана като при военните - всяка заповед е предпоследна. Всеки ден измислят по нещо ново.Народът е много болен. Непрекъснато се говори какви грижи се полагат за болните и какви права имат. И същевременно непрекъснато ограничават средствата на болниците. На какво прилича това.Изобщо, каква беше нуждата от Здравна каса?

Абсолютно те подкрепям! Няма по-паразитно и безполезно образувание в системата на здравеопазването от Здравната каЦа! Какво прави тя - разпределя нашите пари за здраве, но ги разпределя по начин, с който ние, плащащите , не сме съгласни! Значи ние сме принудени всеки месец да внасяме едни пари - уж за здраве, но всеки път, когато ти потрябват тези пари , се изправяш пред безкрайни пречки и спънки да ги ползваш за целта - няма направления, няма консумативи, няма лекарства,няма, няма... Но пари за заплати в НЗОК ВИНАГИ ИМА!

Спокойно, скоро ще стане като в САЩ. Ще имаме частно здравеопазване и избор на затраховател. След което и ще започнат отказите за изплащане на осигуровки при сериозни заболявания като рак и тн., както стана и в САЩ. Ще почнем да теглим заеми от банки и да си ипотекираме къщите за да плащаме за лечение и животоспасяващи операции (както стана и в САЩ). Една шепа мутри, които държат застрахователния бизнес ще се облажат (да, отново както стана и в САЩ) и българите ще си измрем в дълг към банките и рекетиращите ни "бизнесмени". Това е целта. Нищо друго. За това и Дянков изтегли милиони още януари от резерва на касата и ги инвестира в частни банки, за да придизвика орязване на бюджета. Дори се учудвам как никой не си спомня статиите за това. За това и създадоха тази измислена институция НЗОК, вместо НАП и НОЙ да поемат здравеопазването. Всичко това с едната цел да се опрапасти и приватизира здравната ни ситема и осигуровките. Никсън така направи в САЩ, така ще направи и Дянков в БГ. А ние сме глупави и ще им го позволим. Защото си мислим, че с правото на избор на затраховател нещата ще се подобрят, но не си задаваме въпроса защо Обама в момента сменя тази система, защо в САЩ е пълно с хора загубили ипотекираните си жилища за изплащане на сметки към болниците там, от къде дойде светованата криза... и мн други въпроси които даже не ни и хрумват, докато ни затварят болниците, театрите, оперите...чудя се какво ли следва? то май нищо не остана?

само дето уса не е ес. ако прочетеш малко за ес, ще ти стане ясно, че такова нещо е невъзможно.

Кое нещо е невъзможно? Ти не живееш ли в България? Не виждаш ли, че от десетина години се налага именно американски модел за финансиране на здравеопазването!?

ти нали си в булгаристан и европа, какво те интересува сащ, не злобей, ще се спукаш от яд. Нали си "гражданин", грамотен, компетентен, можещ, знаещ, имаш права, марш на площада и си ги отстоявай и защитавай барабар с "гражданското ни общество". Американците ви виновни, кагато плюехте по гърците, пак те ви бяха виновни. А направи нещо всместо да храчиш завистливо. И аз имам познати и роднини в америка, които са на съвсем друго мнение за качеството и стандарта на живот. То не може да си тъп и цял живот да разнасяш пици и да квичиш за живот на милиардер

Безобразията не свършват, но пък ние сме към края си

Как да не бъда за ДСБ-СДС-ГЕРБ.Сега вече ще имаме много,много работа.

Яко се драпа назад.На Запад хората нищо не плащат в болницата,тук освен че си ядеш от твойта храна,ами и марлите требва си плащаш.На седмица сменят чершавите.Абе тия пичове само пари за заплати дават.Пак държавно регулиране.Няма пазарна икомика.Няма Пазарна икономика.!!Само измама.

ЧАршаФите се сменят, ако не всеки ден, то поне през ден! Хайде, разбрахме, какво си клатил, докато е трябвало да внимаваш в часовете по българска граматика. :-) Хора, бъдете грамотни!

Голем праз!Все тая.Не ги менят през ден.

ти докато си клатиш к..... и внасяш осигуровки за здраве върху 240 лева, а вземаш хилядарка няма да имаш здравеопазване. Ако си платиш в болницата ще те лекуват по последна мода, няма да ти откажат. Не знам за какво пищите, когато си плащаш лекарите не отказват лечение, преди това си спомнете, че въртите далаверки, спестявате. Като ви се наложи плащате и няма проблем. Що пък държавата да е маймуната, ганьо лъже, спестява от ЗОВ и после иска безплатно да го лекуват като крес, е къде го има това. 65 години далавери и майсторлък, то не се издържа вече, нЕма кой да дава заеми на тошо, а и тошо го нЕма

мдаа, съобщава се една новина, но не се казва цялата информаця. планови операции: ако за миналата година е имало да речем 50 планови операции, а пък са били отпуснати пари за 150 интервенции, тогава защо пък тази година да не се намали бюджета за 100 операции ?! не ми казваите, че в цялата страна всички болници са пълни и там ежедневно се правя по 1000 операции !

Таковаха майката на тая държава! Събрали се цигани - пребили българин - нищо. Събрали се цигани - убили българин - нищо. Полицаите стоят като статуи, и облеклото им е като на бостански плашила! Вече и не ни лекуват. България, татковина, родина...

Бойковина е вече нашата родина!

Кой колкото изскара (демек има да живее).НЕ е задължително да живееш до 100г.

точно така.а още по-добре да си умираме по-млади.50 год.най-много и после няма пенсии,а това което е удържано за осигуровки си остава за държавата и да плащат на циганите.никакво лечение.ако имащ пари да си плащаш ще те лекуват,ако не ходене по мъките и по-добре смърт.изобщо не ни трябва здравеопазване,а това профилактика забрави.само пари да влизат в държавата,иначе човека не е важен.

не се притеснявайте , здравната каса ще осигури хеликоптери за транспортиране на починалите до най-близкото гробище. НЗОК мисли за вас .

Материала,че е лош-лош е, пък не иска и да мре,увеличен стаж и вноски, няма лекаства,отровени храни и ниски заплати,няма вече почивки на море-пак не мре.ТОГАВА -няма болници,да го лекуват джипитата па дано прерита,егати материала.Разбрахме,че ГЕРБ са некадърници но чак пък такова дебелоочие-то те гледа през тебе и те лъже в очите и Дянков и Б.Димитров,Борисова,Цветанов, за Борисов да не пиша-две точни приказки няма-все друг му е виновен а той завалията се оплел във вълната.Абе Бойко вземи си четата и си ходи.

браво на здравната каса, още един стимул да си плащате редовно здравните осигуровки и после да ви рекетират в болниците. само хеликоптерчетата ги няма още дето уж щяха да летят , и летят ...

по-добре да закриват всичко,то е ясно ,че в крайна сметка ще опрем до частно здравеопазване.Днес на два пъти попаднах на отношение,характерно за провинциита на Индия-сутринта детето беше охапано от насекомо,поду се сериозно,неговата лекарка била отпуска,зачакахме при доктор василева -час и повече,казахме какво му е и продължихме да чакаме,идваха нейни познати и влизаха ,а ние все последни,обадих се на баща му и хайде в правителствена.Вечерта аз отивам с направление за гастроентеролог-днес съм взела отпуск,за да отида с направление,но не би-при работно време до 19 часа ,в 17 рецепционистката ми се накара и ми обясни,че дортор снежка ...ЗАБРАВИХ фамилията и не получава заплата и не и се стои да чака 3.80 от здравната каса за моя преглед,да съм дошла в 15 часа,...наглост безподобна,държавна работа без контрол.. утре отивам в частна клиника... Няма нужда от здравеопазване по този начин,да си ходят по къщите като не им се стои...и без осигуровки за задравеопазване...поне да не си губим нервите и времето...да сте живи и здрави,мили хора,да не опирате до доктори

Карам си аз багера,щото на всички стана ясно,че от финанси,нищо не разбирам.Карам,копам,пък си и мисля:то моите лични финанси няма как да излизат,та държавните ли!?Жена ми не работи,две дечица храня,а ипотеката от 2мнл.долара,по официални данни,се обслужва не леко.Заплатката ми тук за кое по-напред?Като изнесх парите на аборигенската им НЗОК на депозит в избрана от мен банка,поне една скромна комисионна от няколко милиона долара заработих съвсем честно и законно.Поразплатих се с тоз-онзи от партията,останалото ще го декларирам догодина,ако още съм в Аборигения,ама не ми вярвайте напълно.Е,сега нямали пари....голямо чудо.И с пари,и без пари,пак ще гинат-пият ракия,пушат контрабанда,ругаят,изобщо кофти навици,а аз да плащам с техните пари за да се лекуват.Глупости.

Нашите управляващи след въведените Делегирани бюджети в училищата и болниците......сега подготвят делегирани бюджети отделните поделения от армията....малиййй каква "Веселба" ще настане ....като свършат парите за ток,вода,горива и ПАТРОНИ .....е това е бъдещето ......

Да почнат мангалите да плащат. Време е, иначе бой.

Спомнете си за делегираните бюджети в училищата, които въведе Даниел Вълчев. Голям вой беше, защото директорите не можеха да се правят каквото искат и сега е същото. Делегираният бюджет не позволява безхаберно харчене на пари. Аз не харесвам Борисова и Борисов, но това е положението. Делегираните бюджети са добро нещо, стига да се прилагат добросъвестно.

Делегираният бюджет означава и делегирано боледуване. Предлагам ви да си запланувате хипертоничните кризи, както и пътно-транспортните произшествия!!!!

Mahnete tova chudovishte Borisova. Prosto pishete istinata za neja, a tja e strashna!

Вие не разбрахте ли,че 880 милиона резерв на НЗОК ИЗЧЕЗНА при извън атлантическите ни ""партньори"",като за това се погрижиха тяхните марионетки Борисов и Дянков , а отделно от парите които всички внасяме за здравеопазване съм убеден ,че същите марионетки разпределят едва половината по-предназначение , останалата в бюджета, по-този начин се източва и сребърният фонд !!! Как пък един лекар,журналист ,медия,политик от опозициятя или просто гражданско движение не попитат на глас точно и ясно : Къде,как, какво , кога И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ замина резерва на НЗОК ??? Както и колко пари от здравни вноски е събрал НЗОК от началото на мандата на ГЕРБ (1г) и колко са дадени за здравеопазване ??? Каква дупка ще се отвори малееее ..... ама няма кой,дори нямаме и опозиция ,защото до-сега,включително и по-медиите,НЕ СЕ ЗАДАВАТ ТОЧНИТЕ ВЪПРОСИ !!!

Държавата върви към закриване!!!!!

Кризата дойде веднага с избора на сегашните НЕКАДЪРНИЦИ (сутринта РЕВИЗОРО го каза) НЕПОДХОДЯЩИ ХОРА в НЕПОДХОДЯЩ МОМЕНТ води до това, което сме в момента, а ВИЕ си правете извода кой какво може. Една пропиляна година не само в НИЩО не правене, а и в РАЗРУШАВАНЕ на малкото хубаво останало и подготвянето му за евтина приватизация (познайте от кого?).

Споко! Корабът потъва нормално.

КРИЗАТА В БЪЛГАРИЯ Е ПЕРМАНЕНТНА. НО ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО.ПРОСТО ПАРИТЕ СА ОТКРАДНАТИ! И СТИГА СМЕ ПИСАЛИ ПО ФОРУМИТЕ.ФАЙДА НЯМА.

Това,което се прави с т.нар. делегирани бюджети се нарича геноцид.Бързо трябва да се свалят от постовете им бабесата и заместниците и,шефката на НЗОК,цялата здравна комисия и хрантутниците от съсловните организации.След това-съд и присъди.

Точно казано и напълно подкрепям! Тя тая вещица, ако няма пари, чий го дири там? Да не би да е някаква милионерка-алтруитска, та да се жертва даром за другите? Пчела от мед не бяга! Щом е там, значи и тя е в крадливия кюп. Иначе илиза тука /за нея/ има, тука / за останалите болни/ нема!

Истината е, че парите за здравеопазване НЕ СТИГАТ! Краденето и неефективността са отделно!! Същото е и с парите за пенсии. Каквото и да правите, който и да дойде на власт нищо няма да се промени! Посочете една бедна и изостанала държава където здравеопазването е супер и пенсиите високи!

Не бойте се,утре ще излезе че не сме разбрали,но такса "пижама" ще остане....сигурно! Eга ти и глупостите-такса легло,такса пижама,такса въздух!

Kuba

Оставете поне болниците намира! Не стига,че здравеопазването ни е под всякаква критика, не стига,че българите са толкова болни, ами им се отнема и последната надежда за лечение! Държавата е оставила народа си на естествения подбор, кой оживее оживее, кой е болен, да мре, да не харчат по него пари!

И за какво плащаме здравни се пита в задачката тука...

Кризата иде братя,гответе се!!

Напротив криза нема има реформи на усмихнатата министърца и пицаря.Усмихвайте се!

Няма страшно Батман Бойко Ще ни лекува!

Е, как ще се поеме нещо от пациентът, след като сметките за издръжката идва месец-два след неговото изписване ? И тогава къде, по дяволите, отиват увеличените здравни вноски? Уж съобщиха, че постъпленията са повишени - разшириха периода за доплащане на неосигурените лица от 3 месеца, на 3 години; вдигнаха прага на самоосигураващите се с 60% , тоест и оттук идват повече пари; редовно вдигат мин.прагове; отчитат повишение на раб.заплати и пр. и сега пари няма?!? Да знаете само в т.н."здравна" каса за какви гупости се трошат пари; какви заплати вземат ; какви лъскави офиси и коли и пр., а пациентът да доплаща?!? Проблемът НЕ Е в липсата на пари - пари има и тнова е ИСТИНАТА, само че не се харчат за здраве, и това онези мръсници, дето ни морят, много добре го знаят, мамка им мръсна!!! И щом касата плаща 65% резонно е и ние да внасяме толкова, тоест здравната вноска трябва РЕАЛНО да е 5,2% . Къде отиват другите 35? Невероятно некадърна и неспособна администрация, корумпирана и тъпа. Това си е за тях, но защо ние трябва да им плащаме удоволствията? Що за система е това - аз да боледувам ли, или да пресмятам издръжката в болниците ? Говеда!!!

Итака, спираме плановите операции и към края на годината сбогом 150 операции на всеки един хирург, като норматив за съществуване на една хирургична структура. Това е първото, което измисли министърката. А знае е ли тя, че за разлика от частните болници и някои звена в университетските, в болниците, оказващи спешната помощ, не може да има нито лимит на операциите, нито на хирурзите, работеще съобразно кодекса на труда.

те знаят , те могат...