Осъдените за изнудване с ”противоотрова” студенти станаха лекари

Осъдените студенти по медицина, които преди три години изнудваха пациентка за пари, днес вече са лекари, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Осъдените за изнудване с ”противоотрова” студенти станаха лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Д-р Веселин Грозев спаси кракът на баща ми! Не си правете изводи според миналото на някого!

Другият ПРЕСТЪПНИК се казва Веселин Грозев. Беше слаб ученик, едва си изкара дипломата и оценките. Влезна с 3 и 3,80 да учи медицина на N-то класиране в МУ Пловдив.....Беше си хулиган, хулиган си е останал. Вместо да съжалявате тях - помислете за жената изживяла най-големия шок по време на едно от най-големите изпитания за жена. И ако вземе че хване рак - да са живи и здрави вашите "Лекари". Вчерашни хулиганчета, едва влезли да учат нещо някъде, арогантни и нахални са. А уж никога нямаше да завършат МУ-Пловдив.... Така каза ректорът тогава!!!

не се разболявайоте в пазаджик! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И на малките деца е ясно че Янето пак се самовзривява .Бих му пожелал следващият път да е по акуратен та да се отървем от НЕГО

Какво означава според теб да им се даде втори шанс? В спринцовката наистина да има отрова и да им се платят 200000 лв? Дай им го ти! Хората не са опитни зайчета да се гаврят с тях тези ненормалници. То пък кое ли е нормално вече...

Писането с включен CAPS Lock не те прави по убедителна! Хайде, сега отиди малко да се ограмотиш, че правиписът ти е като на второкласник. И пак ела...

Доколкото си спомням случая въпросната бременна беше добра позата или роднина на този псевдолекар.Представете си как би постъпил с напълно непознат.Вярно е ,че престъплението е изкупено със лишаване от свобода.Но това е умишлено деяние срещу два живота и т мисля,че този човек не би трябвало да упражнява тази професия.Но фактът ,че му е дадена диплома за това говори преди всичко за морала на законотворците ни и ръководстово на Висшето училище, което го е дипломирало слез затвора.

Доколкото си спомням , наказанието не трябва да е самоцел , трбва да се превъзпитат , поправят ...извършителите и т.н. Но е редно самите извършители да се покаят , да помолят прошка - публично и да бачкат , много да бачкат , защото на младини почти всички са вършели куп глупости но малко са хванатите !

Кучетата си лаят, а кервана си върви. :(

Ох ако Хипократ изпълняваше смъртни присъди от горе...

ДА ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !!!

Щом е изнудвал за пари бременна, тогава трябва да го назначат в отделението за бременни - че вече има "опит"! То и другите доктори там много ще го харесат!

да го пратят в бобовдолския затвор. там ежедневно ще му бият ваксини. ще бъде тотално ваксиниран.

Благодаря , че споменахте името на единия шмекер! -- Ангел Добрев Моля да съобщите името и на другия шмекер ! При тези шмекери никога не бих отишъл да се лекувам ! Нещо повече - никога не бих отишъл и обувките да ми лъснат !

недай си Боже да се наложи да позваш спешна помощ и той да се отзове на сигнала съм сигурен че няма да мислиш така

ако го позная може да умра още на вратата преди да ме е прегледал. ужас

И това те радва че те лекуват осъдени престъпници?!? Нямам думи ...

Прав сте за това, че не всички лекари са корумпирани и престъпници. Но....свестните стават все по-малко и по-малко...Живея в чужбина от много години и забелязвам разликата в БГ от година на година. Младите лекари са станали изключително алчни и безсърдечни.

Така е!Имали са късмет, че жената не е получила усложнения след такава инжекция.Поставянето на инжекция не е елементарна манипулация.

Въобще не е "елементарна" за това много хора си ги слагат сами за да не плащат по 10 лева на сестра..Не говорете глупости..

Ами то от невежество и простотия всичко е възможно. Това не е мерене на кръвно! Ами нека си преминат на самолечение. Даже може и да си правят операциите сами....Пази Боже от такива, които разбират и могат всичко. То затова сме в такова положение... А глупостите ги пишеш ти- тук се пише ! Добре е , че не се говори.

Добре изглеждащите и добре възпитани социопати май са навсякъде. Но защо трябва и сред лекарите да има такива?

bira_more

То че има - има, въпросът е защо се допускат такива социопати да продължават. Според мен тези "колеги" трябва да работят нещо друго.

ОТДАВНА ПЛАНИРАН ГЕНОЦИД. СПОКОЙНО НИ ИЗБИВАТ ЗА ДАЛАВЕРИ.

зарид такава като тези които искат главитте на тези двама лекари. Скоро ще ни израждат селските баби и ще ни лекуват баячи. дъщерята на моя приятелка кандидатства мидицина с единствената цел- да работи на Запад.

като ти е жал за тях, довери им се и им стани пациент! Имаш сериозни пропуски в писането.

Егати неграмотната патка си !!! Слушай чалга и не пиши простотии във форумите, па нека теб да те лекуват тези изроди !!!!!!!!!!

НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДОПУСКАТ ТЕЗИ ДА ЗАВЪРШАТ МЕДИЦИНА. ТОВА НЕ Е НЕВОЛНА ГРЕШКА ,ЗА ДА СЕ ОТМИНЕ ЕЙ ТАКА. ПЪК И ОРОНВАТ И БЕЗ ТОВА НЕСТАБИЛНИЯ АВТОРИТЕТ НА ЛЕКАРИТЕ.

Всеки човек греши, момчетата са си изтърпяли наказанията! Това не означава , че няма да са добри професионалисти! Ние сме свикнали само да плюеме и да изискваме! Аз съм сигурна ,че те ще се докажат положително!Престанете, да говорите, какво е в САЩ ,или Европа!Трябва да оправиме живота си тук!Трябва да бъдеме по- добри един към друг,и да правиме така , че да подобриме живота си тук! А момчетата ще успеят!!!!!!ВЯРВАЙТЕ!

Това не е неволна грешка !!! Това е грижливо организирано и проведено ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! И научи се да пишеш.

Какъв лекар и специалист може да е човек, който почти преди завършването си е действал толкова тъпо? Не само за това, което е направил, но и начина по който го е направил. Дано не попадам при него!

Университета дава дипломи за знание, но работодателя е този, който избира служителите и работниците си по квалификация, морал и други качества. Не разбирам пишещите, които омаловажават или опрощават постъпката им. Те може да са си научили урока, но също така беше изпратено и съобщение до всички, че каквото и да направят в крайна сметка ще им се размине. Остава някак си да убедим и потърпевшите, че държавата мисли за тях.

Хайде заедно да помислим - тези двамата още незавършили и вече са доказани мошеници. Какво ли още ще им хрумне за да изнудват своите пациенти вече като лекари? Нима присъдата за доказани злоупотреби с доверие на пациенти не е достатъчна за да им се отнеме правото да практикуват медицина? Или полаганата клетва на Хипократ е лъжа? Защо ли депутатчетата, загрижени за народа ни, мълчат? Зная правилния отговор. Защото техните морални ценности напълно се припокриват с тези на двамата лекари и на съда, който не им е отнел правото да стават лекари. Както и на техните преподаватели, които са ги дипломирали.

Гледах репортажа по телевизията - младежа(не бих го нарекла д-р)изобщо нямаше вид на човек разкаял се за постъпката си - напротив,стори ми се арогантно изказването:"Аз каквото е трябвало съм си платил"...

Ами да той си е платил, сега на него ще му плащат .... БЯЛА МАФИЯ!!!

След като са завършили, след като са си изтърпяли наказанието за лудорията си какво още искате от тях. Много сте безгрешни всички във форума сигурно. Оставете ги на мира и не си изливайте собствените проблеми на техния гръб.

За какви "лудории" ми говориш? Изнудване за 200 хиляди лева и оттук нататък да работят като лекари... Това че най-малкото ще искат "материална стимулация" за да си мръднат пръста е 100% сигурно, ако не им дойдат отново старите идеи гледани на филм. Като не са в затвора най-малкото трябваше да им забранят да завършат медицина.

Ами като сте толкова "праведен/а "хвърляйте камъни по хората без да ги познавате, но трябва и да знаете че и при тях действа бумеранга..

Тия са вече доказани престъпници (осъдени), колкото и рядко да се случва в България. Злоупотребили са с доверието на пациентите си и са ги изнудвали. По същата логика банка да назначи банков крадец, който е хванат след кражба и е излежал 1 година за охранител. Или пък пироман да бъде назначен в пожарната. Съдът освен символичната присъда е трябвало да забрани на тия криминални елементи да се занимават с медицина. Но както казах и преди малко съдът в България толерира престъпността. Защо ли?!?!

За да ни тормози! За да се чудим как да се оправяме с нея вместо да се занимаваме с нещо по-съществено. Просто държавните институции в случая не са си свършили работата с ясната идея, че тази новина рано или късно ще се появи.

Цитат от публикация от 2008 г. "Ректорът на Медицинския университет в Пловдив доц. Георги Паскалев и цялото ръководство са потресени от новината за студентите рекетьори. Криминалното деяние на Ангел Георгиев Добрев и Веселин Илчев Грозев е несъвместимо с принципите на лекарската етика и морал, твърдят от МУ. Случаят ще бъде разгледан на заседание на Академичния съвет. При доказана от органите на правораздаването виновност ще последват най-строги административни санкции. В цялата 60-годишна история на университета няма случай като този, заявиха от учебното заведение."

Еее, как няма да ги назначат? Момчетата са показали качества....

Тия две отрепки имат късмет, че са попаднали на кротка и наивна жена, а също и, че са се родили в скапана държава, като нашата. Ако това го бяха направили в САЩ примерно, нямаше да излязат от затвора, за застрашаване на живота на жената, за създаване на опасност за бебето в утробата и, за изнувнате и т.н. мин. 100 години на човек не им мърдаше. Пък да практикуват професията, забравете. Отделно жената щеше да ги осъди за милиони обезщетение заради преживения стрес и опасността за бебето и. Сега тия двамата работят, получават заплати, колкото и мизерни да са и би трябвало пострадалата жена да заведе граждански иск срещу тях и да ги накара да и плащат докато са живи. Но едва ли ще стане, първо, сигурно няма пари за съдилища, второ, самите съдилища са неадекватни, нищо чудно да я накарат тя им плаща на тях.

Пишеш как биха постъпили в цивилизацията, но тук сме далече от нея.

Аз съм жена и съм бременна в момента, освен това съм луда за 300 луди. Ако тия бяха попаднали на мен, нямаше да са живи. После щях да ги излежа, без да ми пука. Не мога да си представя, че нося бебе в утробата си и двама идиота ще ме подлагат на такъв стрес и риск. Вярвате ли ми, че ще им изтръгна органите с голи ръце? Наистина много ме ядосахте с тая хлапашка постъпка. Това само мъж, който не е носил бебе в утробата си може да го каже. Младежка постъпка е нещо безобидно, което си направил, когато си на 15 години и не си наранил никого, не и нещо толлкова ужасно и хладнокръвно премислено и то когато си на 24 години. Ми тия са пълнолетни бе, могат да си носят отговорност за постъпките и да преценяват кое е добро и кое лошо. Тяхната постъпка е си е направо за психиатрия, само болен мозък може да измисли такова нещо.

Не е била бременна жената ! Което не оправдава постъпката им разбира се .Смятам ,че те не трябва да работят в здравеопазването.

Ти пък откъде знаеш!??? В статията пише, че е била бременна!

Кой бюрократски олигофрен би разрешил на изрод, изнудвал бременна жена да работи като лекар ? Как е възможно - къде е лекарският съюз - това според тях хуманно ли е ? Скапана държава населена от прост, злобен и алчен народ !

Мишоците от лекарския съюз излизат и се показват само когато става въпрос за лапане. Кога вършат тъпотии или пък някой така наречен лекар е сгафил се покриват в дън земя.

верно, че за един бит двама небити дават, и е по-добре да попаднеш на хеким, лежал в затвора и направил си съответните изводи, отколкото на такъв, дето тепърва е за затвора, ама все пак малко кофти звучи...

ако имате нужда от лекарска помощ,отидете в спешното, и ако там е въпростният лекар откажете му помощ ,и ходете да си мрете в къщи!хаха.

Ти си от колегите на онези двамата идиота, дето нямат проблем, че колегата им е лежал в затвора за изнудване на пациент. Същия "морал".

Пожелавам от сърце на теб да ти се случи и тоя да те умори, от..пка такава!

Това си е гавра с хората. Кой умник е допуснал тези двамцата да завършат медицина. Някой въобще дали е помислил за жената , която е изживяла ужаса , че може да й е инжектирана отрова. Ами ако беше загубила бебето???????????? Пълни малоумници са тези , които са им позволили да вземат диплома.

"Вълкът козината си мени, но нрава - никога"

д-р Добрев не може вече да изчисти името си. Мразя бизнесмени в бели престилки.

Орлинчо виж пресконференцията на лекарката,вещо лице по случая с двамата благоевградски лекари,"припомнили"на криминално проявено лице,че е припадало.Тя чистосърдечно си призна,че не трябва да се разследват лекари по какъвто и да е повод и,че е манипулирана последвалата 5-торната експетиза в тази насока.В тази връзка да припомня и разминаванията в СРС-тата и 5-торната експертиза за случая" Г.Оряховца"???!!!Никой от тук нататък да не се позовава на лекарски експертизи по дела с лекари.Те са с предизвестено заключение.

не знае нито какво е прошка, нито изкупление на греха, нито покаяние. Тези християнски ценности са заменени с азиатски примитивизъм. Тези мъже са си изплатили грешката пред обществото и съвестта си. Никого не са убили, наранили, навредили. Груба и лоша шега, за която са лежали в затвора. Убиеш на пътя един или повече човеци и ти дават условна присъда. А те са лежали ефективно. Аз съм на тяхна страна.

Направете разлика - тяхното е умишлено.И то на бременна жена - ако беше изгубила бебето?!? Каква прошка-бъдещи лекари или мутри?!?

Не било компютри а компоти..Стига сте тиражирали измислици

ама разбира се, дайте им и орден стара планина

Това е безобразие!Този тип не трябва да се допуска до пациенти.Как изобщо е завършил медицина?!

безобразие че не сте азиатци и с първично съзнание. Явно 500 години азиатска власт не може да се изтрие от моралния ви облик.

ти пък какво против азиатците имаш?

Научи се първо да пишеш правилно.Безобразие!

Защо толкова се пенявите, бре? Те просто са привърженици на евтаназията и са мои последователи! Преди само са тренирали поставяне на смъртоносна инжекция, а сега вече ще бъде наистина. И без това Корнезов внесе законопроект за евтаназията, трябва да има и такива лекари, че инак нама да има кой да върши тази работа!

Кажете му името и на другия, освен Ангел Добрев, та да ги знаем да не ходим при тях.

Интересно ми е ако тези студенти бяха в Западна Европа или САЩ, дали щяха да станат истински лекари?

Искам да ви напомня, че България е европейска страна. Факт е че са станали лекари в ЕС. Номерът е, че след това провинение никога няма да могат да имат нормален живот и да хранят семейство. Цял живот ще лазят по корем, като докторчета в тази мизерна държава и ще ядат подхвърлени огризки, защото заплатата няма да им стига дори наема да си покрият, а петното на срама вечно ще тегне над тях и хората няма да им дават допълнително пари за да преживяват. Доживот лекар в България без право на помилване, това малко наказание ли е?

До: п Ами те точно това искаха да направят комунистите. А да вярно, наистина защо пишеш във форумите на тая "псевдодържава", какъв е смисъла според теб и какво те кара да пишеш тук? Не виждам причина?

ТОЗИ НЕГОВА ПОСТЪПКА НЕ Е МЛАДЕЖКА ГРЕШКА, А Е ЗА ЖЪЛТ ПАСПОРТ, ТАКА ДА СЕ ГАВРИ С БРЕМЕННА ЖЕНА Е ГЕНОЦИТ, ТАКА САМО СА ПОСТРЪПВАЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ САДИСТИ ФАШИСТИ И ПО ТУРСКО ИГО....НИКОГА НЕБИВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ПОДОБНА ДЛЪЖНОСТ....= ЖАЛКА ДЪРЖАВА Е РБ...НЯМАМ ДУМИ И ЗА БЛС=МАФИЯ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ !

Много сте прав, на крадливи душици тоя няма да прави впечатление. Просто не мога да се начудя кой му е разрешил да завърши образованието си по Медицина и да практикува ?!?! СБЪРКАНА ДЪРЖАВА !!!

Добре е поне, че има кой да реагира адекватно на подобни новини все още.