17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големият брой починали показва само катастрофалното състояние на болничната ни система.

абе.... който го е страх да се крие. И внимавайте с маските - от 01.05.2021 вече ще има глоба за маскирани. Закона си е закон.

Пак се укрива Седем-Дневния-Инциденц, който е катастрофален.

бе тия се изтрепаха да умират ебаси какво е това нещо

Единстено спада се дължи на ДО на учениците. Сега обаче до седмица две т.е. края на другата седмица пак ще почнем да хвърчим към 4000 а може и 5000. Тъй като ковидарниците отново са разкрити. Това е отмъщението на толупа, защото беше свален от власт. Дано някаква сила вземе да влее старх и акъл у някой който отговаря. Онзи министър не е освободен от съд!

Добро утро! Дано да идва лятото, тогава неизбежно ще има спад заради слънцето. Но правителството ако можеше и това щеше да си припише! А иначе са за СЪД и РАЗСТРЕЛ, заради некадърното управление на кризата.

2024г. Намира стар мой панталон, а в джоба му ...маска. Спомних си с умиление какви времена бяха през 2020 и2021година. Но няма време за спомени, . Слагам противогаза, грабвам Калашнка и излизам да трепя Зомби.

Чукът и танцът в статистиката само тази седмица: понеделник - 17 402 теста вторник - 16 242 теста сряда - 15 297 теста четвъртък - 14 747 теста В пика правеха по 19 000- 20 000 теста. При толкова малко тестове процентът положителни се сваля само с едно тестване в някой трудов колектив. Болниците са пълни, смъртността и след тест и без тест е тревожно висока. Жалки, нагли и за съд.

Не се паникьосвайте, и от само себе си минава. Аз изкарах нещо много гадно, почти пневмония - така и не си направих изследвания, за да не ме сложат под карантина. И в работата, и в магазините, и в градския транспорт хората ме гледаха с презрение понеже кашлях доста и според мен се страхуваха да не ги заразя. Гледката беше колкото грозна, толкова и смешна! Жена ми също го изкара, но по-леко, само с температура. Може и ковид да е било, важното е, че всички сме добре.

Кога беше това?

България е най-смъртоносното място в света ( след Унгария ) от Ковид 19. Има два варианта: или се ваксинираш или се разболяваш ( с 5% смъртност ), днес, утре или след месеци. Едно от двете - на 100%

Какъв спад бре, всичко гори, във Варна има записване за хора с двустранна пневмония, чакащи да се освободи легло?! Какво сте се справили, в Европа говорим за 50 души на 100 хиляди, при нас 500 на 100 хиляди! Като се има предвид, че в едно семейство ЕДИН се води болен, тоест направил си е тест, а другите членове болни ги водят под карантина, картинката става грозна! Хората мрат, ама яко! Да, някои от глупост,бухат, кашлят,температура /и още не вярват, че е корона/, но много болни не стигат до болниците, заради телефонното лечение и перфектната здравна система! Не от коронавирус, от тъпотия ще се затрием, болните щъкат свободно и няма никакъв контрол, зелените коридори са в многопрофилните болници с един вход и смесени потоци,.... Няма оправия, Господ да ни пази!

Прегледай се при психиатър. Не подценявай състоянието си.

Не прекалявай с тревата

Много точно си описал ситуацията. Българинтът е ПРОСТ та дрънка, затова и ни управляваше КОМПЛЕКСИРАНА МУТРА ПРОСТАК 10 години, затова и бием всички рекорди по смъртност. Само си преброй минусите и ще ти стане ясно в каква клоака живеем. 30% от населението са ниско образовани тарикати всичкознайци и като им се стовари дамоклевия меч върху главата, тогава винаги някой друг им е виновен! Заслужаваме си и високата смъртност и корумпираното правителство и единствено БОГ ни държи като държава по неразбираеми за мен причини. Амин!

От какво са починали тези 100 души ?

От двустранна пневмония и насищане на кръвта с кислород под 60%.

Само дето не е сигурно

Зевзек

Има няколко процента грешка.

Да. 80% грешка

Зевзек

Как разбра, че са 80? Да не би на всеки 1000 души без ковид да умират по 25 в рамките на 3 седмици след отрицателен тест?

Спрете се бе ИДИОТИ! Покажете поне малко уважение към мъртвите. И да от КОВИД се умира и то мъчително!!

От 4000 на 2100 - лек спад??? Малко не мога да схвана математиката на тези хора... Леко по трънския курс го дават...

Единствения притеснителен измерител на смъртността е средната ѝ възраст. Ако средната възраст на продължителност на живота спада, значи има проблем. Бройката на починалите няма значение, защото тя е функция на раждаемостта преди 75 години. Колкото повече хора са се раждали преди 75 години, толкова повече ще умират сега. В момента в летална възраст влиза следвоенното поколение, а знаем, че тогава има бум на раждаемостта.

умира се от притеснение, от стрес, от безработица, от тревожност... следствие от мерките от коронавируса. хората се страхуват от бъдещето.

А помните ли миналата година по това време тия хубостници какви тъпотии сътвориха. Забрани, глоби, КПП-та и т.н. простотии, въпреки , че професори, като Мангъров и Чалъков обясняваха, че този грип не може да се спре така и ще мине време докато сам изчезне или свикнем с него , както и с останалите щамове, които обаче някак си изчезнаха през последната година.

А помниш ли миналата година по това време имахме по 50-60 нови случая и 1-2 починали на ден. А помниш ли как тогава мангъроидите повтаряха мантрата " Лятото вирусът ще изчезне!" ?

И той наистина изчезна през лятото. Това си е сезонен вирус, както останалите респираторни....

Зевзек

Туберкулозата сезонен вирус ли е?

Ама защо махате НОЩ бе ??? Лишавате членовете му от по 7-8 хилки заплата месечно. И кой сега ще плаши хората ????

Приятелю, шефът на щаба е шеф на една от най-големите и определено най-намазаната в момента болница в България. Отгоре на това хирург. Той тези пари, за които говориш, не ги харесва на седмица, да не кажа на ден.

И така да е. Кой отказва още едни пари за нищо свършено ?

Като гледам - взима ги за 4-5 часа месечно... Защото освен пресконференциите не виждам друго да вършат... Нито има организация, нито специализирана болница само за Ковид... За една година само лакъдрии видяхме... И като "генерала" каза че ще се мре яко защо 6-7 месеца не си мръдна генералския дирник да направи нещо за да не се случи прогнозата? Или егото му е над животите на хората... Съд за тия нещастници...

Не ме разбра, той не ги отказва, но не са толкова. Иначе няма да си губи времето да виси по разни брифинги, вместо да направи две операции през това време или да приеме някой представител на фирма за лекарства, апаратура, консумативи и т.н. и да си осигури кое комисионна, кое почивка на островче и т.н.

Всъщност може и да са доста повече. Прав си !

Винаги слагате едно “но” да ева еваща мама за ева смотани дирницк

Уволниха охлювите от НОЩ и нещата рязко започнаха да се подобряват...

Времето е прекрасно а пистите превъзходни. Излизам да се пързалям. Цунете ме по гъза щото сега съм тук а скоро няма да ме има.

ти ли говореше за някви паразити бе ? нормалните хора са на работа в момента скапаняк

ти в момента на работа ли си ?

Не се интересувам от целуването, но само да питам... надупен със свалени гащи ли чакаш?

Искам да съм пенсионер по писти - пей сърце !

и бизнесът, дето бил загубен заради мерките по ковида- че той кога е бил намерен- подарен бизнес- Бог дал, Бог взел. бабите ви все бизнесдами са били, а дедовците- бизнесмени. земята на село чака своите блудни огражданени чада.

Данните не са изненадващи. Дано след няколко месеца да не си спомняме с носталгия за доброто старо време, когато само по стотина човека са умирали на ден. :(

Никакъв спад няма. Хората в болници и интензивни отделения пак са много, а заради малкото тестове абсолютния брой на новите случаи е по нисък.

И смъртните случаи пак са много.

нали нямаше ковид или пък беше безобиден грип бе, другари. нали горихте маски по площадите. сега сте се загрижили. аман от грижите ви.

Едно си баба знае, едно си бае - стига вече с това “нали нямаше ковид”! Никой не казва, че няма ковид, а че опасността и мащабите на бедствието не са такива, каквито ни се представят. Че мерките и затварянето са излишни и не помагат. Че маските не помагат. Вие и тогава дрънкахте едно и също: ама вижте в другите страни. Както видяхте, и там не ги подмина, въпреки всичко. Пандемията е лошо организираната здравна система, доболнична и болнична помощ и малкото специалисти, сестри, санитари. Това е проблемът, но явно за стадото е по-лесно да надене маската и да вярва, че така му спасяват живота

Явно си тъпо червено говедо от стадото.

Няма ковид

Сега половината депутати ще се разболеят от ковид. Като сърми се бяха натрупали в старата сграда на НС

дам, само че те не са на здравни осигуровки ами си имат допълнително здравно застраховане и гарантирана стая в болницата . някои си имат и линейка която им стои пред дома

Вчера хвърлих един бърз поглед (повече внимание и не заслужават) на новото НС и точно това ми направи впечатление, че нито носят маски, нито спазват дистанция. Самоубийствена и безотговорна работа!

В “Има такъв народ” всички бяха с маски, а и повечето от останалите. Много вече са го изкарали. Какъв ти е проблемът?

evra52k

Смъртността у нас е по висока отколкото в Сърбия и в Северна Македония. Тук става все по зле.Няма по лошо от това.Сега ще пробват и с ваксината на Янсен въпреки че е същата като АстраЗенека - причинява тромбози. Истината за България е жестока: бедност, безработица, корупция, беззаконие, катастрофи, убийства, самоубийства..........................много висока смъртност.

Защото тук предизборно кандидат политиците разпространяваха дезинформация за мерки, вируси и ваксини. Затова сме толкова зле. Народа взе че гласува за палачите си. В Англия имат 30 смъртни случая на 70 милиона, а в Израел 5 смъртни случая на 9 милиона. В Англия бяха най-зле, но се ваксинираха най-бързо и то с АЗ. За Израел знаете.

Общата смъртност у нас за 2020 е с около 14,5% по-висока, отколкото за 2019. в Сърбия е +13,9%. Разликата между двете държави не е кой знае каква.

Абе, що само депутатите на учиндол са чумави? Нали вирус нямаше?

Ама пак МАНИПУЛИРАТЕ. Това са бройките от както се е появил този коронаирус, а не за 2021 г. То ако така ги смятате след 50 г. бройката ще е 15 млн, саамо че населението на България е 7 млн :)))) НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ. ФАШИСТИИИИ. ЩЕ МРЕТЕЕЕЕееее....

Кирчо, ако след 50 години си счупил един крак два пъти, тогава за две счупвания ли ще се брои, или за едно, защото не е било в последната година?

Че ви лекува Мика Зайкова и нема да мрете.

108 червени паразита са се явили при рогатия. Държавицата се обезпаразитява.

ако си мислиш че парите от пенсиите на 'червените паразити' ще отидат при теб явно си по-голям олигофрен отколкото изглеждаш

Може 100 да са починали от КОВИД ама починалите от астра зенека са нула! Спасихме 2ма като не ваксинираме евела на всички спасители. Утре още 100 ще починат от ковид срещу 0.1 спасен от АЗ...

ви тролска гнусна!

Пешо ТРОЛСТВОТО Е ПРОКЛЕТ РАБОТ. Намери си нормална рбота.

от ковид не се умира,мре се със ковид.

ако изкараш средно и тежко ковид - когато станеш на 60 ще се чувстваш като на 70

И от куршум не се умира. Умира се от загуба на кръв, сепсис и др. Значи трябва да се казва " умрял с куршум", а дебиле? Знаеш ли какво е причинно-следствена връзка?

В болониците масово НЕ приемат хора, които НЕ са с ковид! Няма значение дали човекът има спешна нужда поради друго заболяване, отменят се комисии, не се обучават студенти... Нараства смъртността поради други заболявания, защото на тези хора не се обръща своевременно внимание... Същевременно хилади загубиха работата си, бизнеса си, доходите си... Изобщо благодарете на мутрата, ГРОБ и НОЩните им лизачи и на професора с фалшивата атестация!

Тъп трол.

Стига да попаднеш на точния доктор. Имаш камък в бъбрека,но диагнозата е ковид. И болницата доволна от пътеката и човека доволен,че му е сложен стент. Но статистиката го води ковид. И така го и изписват. Всичко може.

ви тролска гнусна!

починалите дневно в България все са си над 100 в последните десетилетия.

Мнооооого, си прост Саше!

Идвам и нося Ада със себе си

Просто тролиш и дразниш, но щом това ти е радостта

Не успокоявайте хората :) смъртност под 5 %, адът ще е доста по-страшен :)

Как е мре ли се яко или ти е малко ,кретен?

Абе ние не можем на вързано куче хляб да дадем, вие искате с епидемия да се справим.

абсолютно ! вчера олигофрените в НС обсъждаха час и нещо дали да се гласува с вдигане на ръка или да стават и да казват "за" и 'против'.

И колко си го карат в къщи без изследване? На приятел жена му, работи в метрото, болна ,с положителен тест. Той също болен, не ходи да се тества, знае си какво е....тихичко се изолира, а за статистиката не съществува - спад!

И защо не го рапортуваш в РЗИ? Нали си отговорен? Или по-лесно е да коментираш статистиката...

Да го рапортува ........колега комунизма си отиде. Доносничеството вече не е на мода, напротив тия ги гледам с презрение и ги заплюваме.

естествените спадове и пикове на всяка епидемия, надежди говежди...

над два милиона теста направени, едва триста и няколко хиляди установени случая - яко тестване е било за да се намери под вола теле....

При над два милиона теста направени, триста и няколко хиляди установени случая не са 'едва', а 15-16 процента. Малко ли ти се вижда?

Хайде без реване! До сега ревахте, че има мерки. Е, сега що пак ревете?

Е нали Баце беше виновен. Сега що има ковид пак? Умнокрасивите алоу? И геронтофилите на Славе да се включат. Радеф малкото юмруче няма ли да ни качи на Бузлуджа за една профилактика? Нали вече всичко ни е наред

ами баце ви още управлява, министърът е същият, шефовете на болници, промяна няма още

не ти е ясно-ГЕРБ загуби,много голямо ти оскърблението колко й да плюеш,всички калинки вън.

Ще ме уморите с тези заглавия...Кой е обещавал, че днес ще са под 100?!? Лек спад има и при починалите! Вчера, дето ви беше позитивно заглавието без да искате явно и днес решихте да се върнете към себе си. Наистина, спрете се вече! Отразявайте нещата справедливо, а най-добре въобще не го правете, не можете! Порталът, извор на вашите заглавия е достъпен за всеки, който се интересува от цифри!

Ма как така? Дори марсианците знаят че Баце докара ковида, щото иска да затрие нацията. Нали вместо да ни направи богати и неработещи заветната му цел била да ни затрива. Поне така твърдят всички джендъри, руски коври, мутрозависими и тн дето сега са в парламента. Сега няма Баце, няма НОЩ, вируса трябваше да изчезне щото според чалгарите дори не съществува

Тъпако, кой е министър председател в момента? Разбира се че Боко не е виновен, но да пишеш такива малоумици е типично за педалите.

Е, то кой друг освен пенделите би защитавал пагубното за България 10-годишно царстване на ГРОБ?

порталът е на разположение на всички, да се престане с внушаването на страх

Вчера партиите в парламента, с изключение на ГЕРБ, показаха, че се коалират около ИТН. Редно е утре ИТН или група около новото ОФ, да внесат в НС план за управление на пандемията. Ще е хубаво и да разяснят на народа как ще продължи борбата с Ковид. Или Слави и Тошко смята да продължават да мълчат? Време е за работа, сеира да го оставят за телевизията си

Е как да управляват тая пандемия след като цяла година твърдяха че не съществува. То е ясно. Или трябва да ди плюят фостата и да признаят че Баце е прав или да се правят че не съществува и труповете да тежат на тяхната съвест

То от много "управление" е тази висока смъртност. Ако бяха оставили нещата на лекарите от самото начало, нямаше да умрат толкова много хора. Ама хем не познавали вируса, хем измислиха протокол на лечение и ги задължиха да го следват.

И ко викаш, дай да видим как ще е без никакво управление. Аз не съм опитно зайче, ако ти си.....

Ами много ясно, мерките дават резултат!

Е какво стана, нали НОЩ се разформироваха и пандемията свърши?! Нали Боко вече не е на власт, а ГЕРБ е в изолация ... Защо пак над 100 починали за 24 часа и над 2к заразени ...

Те са заразени от преди около 3 седмици. Тяхната бройка, също ще падне,няма как.

КОВИД-19 не знае , че са разформировали НОЩ и си продължава ! Поредният гаф на ГЕРБ и Боко ! С това само доказаха , че им пука единствено и само за собствената им кожа ! Било им пукало за народа ! Ако им пукаше нямаше да сме в това състояние ! Единствено и само чекмеджетата ги вълнуват !

Разформироването на НОЩ е акт на цупене на един нарцисист. НОЩ е консултативен орган, или иначе казано бушона на Борисов, зад който да крие едноличните си решения. Не случайноим разпиреждаше какво да правят. Без тях единствената промяна ще е свободен слот по ТВ в четвъртък за ново риалити шоу.

защото Ангелов управлява пандемията,а завишените бройки ще ги намаляват всеки ден инак ще излезе наяве как са ни плашили. тези негодници.

Случаите варират между 14 и 15 процента. Та рова не му се казва спад ,а колебание. Освне това е резултат на проведените мерки преди изборите. Сега постепенно мерките падат та не знам... Май ще се надяваме на доброто време да нормализира временно положението. Щом даваме жертви повече от силно засегната и 2 пъти по-многолюдна Чехия, не ми пробутвайте новината за оптимистична.

ЗАКЛЮЧВАЙ СЕ В МАЗЕТО И НИКАКВО ИЗЛИЗАНЕ !

108 дущи са починали от какво? много се надявам за цяла година поне някой да е починал не от ковид а от нещо друго.... даже вече и от препиване няма починали а за етествена смърт и дума не става

Я хвърли едно око на НСИ за умирания в България и може би ще ти стане ясно ... дебиле

Сега е моментът здравните власти да направят каквото трябва а не каквото е угодно на политиците. И е редно да си дадем сметка че е възможно живота да се окаже че няма как да бъде същият.

добре дошъл в новия ред