Лех Валенса: Напредвайки, светът се връща и назад

Напредвайки, светът се връща и назад към някои забравени идеи и стремежи, което в никакъв случай не може да бъде наречено прогрес, заяви пред bTV Лех Валенса.

Обратно в новината

Коментари - Лех Валенса: Напредвайки, светът се връща и назад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гданската корабостроителница,била е много известна и е произвеждала кораби на световно ниво.Много добри корабостроители ,отлични майстори,отлични специалисти .Там са работели 16000 души,сега е продадена на украински инвеститори,държавата има само 18%.Произвеждат вятърни турбини и има само 2000 работници.Полша иска да си върне корабостроителницата в предишния си вид,но среща големи трудности ,а и такива отлични специалисти вече трудно се създават.

А колко работници са работили в корабостроителницата когато Лех Валенса е работил там?..

пълни глупости е наръсил . държавицата му не е малка. нямал избор пък трябвало да участва с нямането на избор. а увода е също малоумен. никакъв остър език не е това, а подчинен такъв. острият език не прави никой непременно искрен. такава ми ти джурналистика.

Прочитайки заглавието на статия помислих, че Валенса ще каже нещо по смислено. Заглавието е вярно с идеите на американското правителство да капсулират САЩ. Няма да се учудя да има пак север и юг при тях. Но те правят грешката на социализма, която принципно беше тяхна идея. Но нали знаете съдбата ще им го върне безкомпромисно. Особено ако имат още един тъкъв президент като Тръмп!

А защо дирниците мълчат и не казват, че Олбан и коалиция печелят над 2/3 на изборите в Унгария.

"350 хиляди работници в Корабостроителницата"...е доста голяма трябва да е била тази корабостроителница в Гданск.

Лех Валенса е противоречива личност. Вярно е, че волно или неволно беше използван като маша в ръцете на американските служби за клатене на "соца" преди няколко десетилетия. Вярно, че не той събори този "соц." а Горбачов чрез предателството си. Вярно е, че Лех Валенаса видя с очите си и оцени правилно глупоста, която направи - проф.съюз който се бори против социалисти и комунисти и докара див, чуждестранен капитализъм и безпреспективност за собствената си държава и народ. Виждал съм с очите си, как спират микрофона и изнасят Валенса през 2000-та година по време на реч в Берлин (Меркел токущо беше станала канцлерка) щото на американските "гости" не им хареса какво говори. Те дълги години го държаха в изолация, дори го бяха подготвили да си ходи от този Свят.... Дано сега не са го натиснали да се извърта. Между другото и на дирника не може да се вярва. Най-вероятно половината от казаното е съкратено, изрязяано и цензурирано !

Че социализмът бе вдълбока криза,която капитала използва,е истина поне за мен. Но ,че имаше изход от нея го показа Китай,който скоро ще е първа цигулка. А Валенса бе една малка брънка от тази верига и ако не беше кликата на Горбачов ,никой нямаше да си спомня за него. Сега като че ли съжалява за стореното и търси някакво селско обяснение "Ами ,не знам какво иде!"И ръси някакви бачкаторски глупости за наднационалност,вкарани в устата му от пиарите. Валевса,капиталът не греши!И който сгреши капиталът му чупи ръцете!И краката ,и му затваря устата! Един работник,който поведе работниците срещу техните интереси и сега хленчи...Късно е...

Само много прости народи могат да изберат ел.техник и алкохолик за президент, както и фалшив философ който бил оборил Ленин и който падна по стълбите във Франция. Разсипаха държавите тези продажници. Прав е колегата ,че ако не беше предателят на века Горбачов, това никога нямаше да се случи

БОЛШЕВИК

100+

Валенса заслужава поклон за това, че постави началото на края на гнусната соц. клоака

ТЪП ГЛУПАК

колкото е по-малко руското влияние в Полша,толкова поляците ще живеят по добре.

Кой ще им купува скапаните картофи, лук и ябълки бе тъпоъгълник. Хайде да го ограничат руското влияние.България го огранчи, окупирана от американците и е най-бедната,корумпираната и с най-висока смъртност държава в Европа. това е резултатът от членството в ЕС и НАТО

Успокой се, катил. Не разчитай само на помията в копанката...

Най-бедна е, защото е с най-просто население, мързеливо, необразовано, с недоразвити мозъци, ходещи с iсифони и таратайки, но с празни глави и търкащи лотарийни билетчета. Е, няма как да не е най-бедна.

не споменава русия. кой ли я споменава.

Най-големият екзодус( прогонване) на един народ в историята е погонването на 10 милиона немци от родните им места в края на Втората световна война. Поляците са тези, които ги прогонват. Идват от селата и се настаняват в домовете на избитите или прогонени немци. два милиона немци загиват от студ, глад, болести и полски безчинства в това страшно време, което още чака своето достойно описване в литературата и историята.

Напълно в реда на нещата. Немците губят войната и е трябвало да бъдат наказана.

Полските банди през 1944/45 година, криейки се зад гърба на Червената армия, прогонват и заграбват домовете и собствеността на 10 милиона немци в Померания и Силезия( временно окупирани сега от Полша). Германецът е търпелив като вол, но разяри ли се става страшно. Самодоволната мутра от снимката обаче не мисли за последствията от золумите и грабежите на побратимите си.

принципно сте прав, но трябва да се каже, че при сегашното "застаряване" на германското население дали нямаше да доведе до "обезлюдяване" на тези земи, които да бъдат заселени с "новоевропейците" на меркел, на принципа на принудителни квоти определени от зелени и социалисти. това е само теоритическо предположение, което е изградено на практически факти.

Оставяйки настрана брътвежите на селянина( агент Болек) от Попово, Данциг( това е името на града основан от тевтонци в 1308г) е немски град, а корабостроителницата в него е създадена от немци. Разбира се, селяците като Лешек Валенса я фалираха, защото те разбират от картофи, не от кораби. Но изгонените 10 милиона немци пазят емлячните регистри и документите си за собственост и един ден ще предявят законните си права.

Валенса се оказа агент на комунистическите служби за сигурност и на ЦРУ. Угои се като нер...з, разплоди се като нер...з, уреди многобройната си челяд на синекурни, но високоплатени длъжности. Като за електротехниче от село не е лошо, а?

"350 хиляди работници в Корабостроителницата спират работа и тръгват след "човека от желязо". Резултатът - корабостроителницата удря кепенците, 350-те хиляди са изритани и се отдават на алкохолизъм, а Валенса утроява живото си тегло и замязва на експонат от селскостопанско изложение на породисти шоп...ри.

Господа, отдавна известно е, че Лех Валенса е агент на полската "сигурност "Болек". Не бива да виним човек, че е служил на тогавашните служби - както и сегашните, те могат да направят от всекиго желаното им. Но... Не е безспорно дали Валенса е станал това по чужда воля или по своя негова, но той бе смъкнат беспорно затова, и по волята на върхушката, а не по тази на "възмутения" полски народ. Естествено, и тогава, и сега, всичко казано от него е заповядано му. Твърденията му, че е съборил "комунизма" в Полша, като създател на профсъюза "Солидарност"са "легенда". Това е непосилно за която и да е личност - тя не може да има необходимата власт, а следователно - средства. Предишната управляваща върхушка за да е част от световният капитал, а не отделни личности като Валенса, промени начинът на живот в подвластните й държави. Валенса приказва за необходима ни "наднационалност"?! Заповядали са му това, защото ЕС цели да е наднационална империя, а има нарастваща национална съпротива. Има ли една и съща върхушка, "наднационалност" и "интернационалност" е едно и също, а и за мъртвият жив "Болек". А сега - пишете минуси...

Как да напиша минус, като по ЕЗОПОВСКИ се казва компетентно каква е реалността в отиващият си вече "СТАР РОБСКИ СВЯТ". По тази причина се скриват и постовете като спам или извън темата ..., но докога ще е така? Единствен Господ българина Знае, понеже вече нищо не зависи глобално от Човечеството. Не така стои въпросът с ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТТА ЗА СОБСТВЕНА НИ СЪДБА. Това е въпросът на собствената гледна точка и РЕШЕНИЕТО ЗА СОБСТВЕНИЯ ИЗБОР, "ДА БЪДА ИЛИ ДА НЕ БЪДА?". Езоп има поне двама последователи, в момента.

Уважаеми, благодаря Ви за подкрепата. Не очаквах, толкова малко минуси, но ще поясня още нещо. В полето "име" на коментара ми за приказките на "Болек" съм се нарекъл "Антисоциалист" и съм вписал обобщение "за живите мъртви". Това е "неприемливо име" за ...? Какво е неприемливо? Неприемливо е за социалистите да има антисоциалисти. Неприемливо е да се обяви активирания агент-провокатор за жив мъртвец. Какво е приемливо за тях? - Басните им, разказвани от "Болек".

До колкото си спомям .... бае ти Валенса си изкАра мандата и с почести, охрана и пенсия се ЗАВЪРНА НА СРУГА(малко след това затвориха ФИРМАТА). Иначе за другото си прав.

В интервюто има едно изречение: "Нека ценностите да са в основата". Обаче не се казва никъде повече, какви са тези пусти ЦЕННОСТИ. Със сигурност това не са днешните ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ: ВЛАСТ ПАРИ СЕКС, на които времето изтича към аналите на историята. Има ги ИСТИНСКИТЕ ЦЕННОСТИ ... поне формално съществуват с хилядолетия в 10-те Божи Заповеди. Но за ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ, те са неприемливи.

Този не го ли е срам!

Агент Болек

някакъв си москин хибрид - москвич ли караш, каква бяла техника употребяваш, на рубин или опера гледаш телевизя, къде учи и къде работи синът на нинова - в русия ли - ха-ха-ха-а-а.

прости ли катин, пактът рибентроп - молотов?

валенса,ех валенса, раzвали хегемонята на комунягите. не могат да ти го простят. бил си агент на комунягите - ти лош, а те ангели поднебесни - бесни лаещи кучета. благодаря ти, че и аз мога да ходя по света, а не само комунягите.

освен ходенето по света, ще трябва да се спомене и изобилието от банани. инак картинката няма да е съвсем пълна.

И задължително снимка във Фейса как ги ядеш. Иначе все едно нищо не си видял и нищо не си ял.

Лех Валенса ще остане в историята не само на Полша , но и на Европа. Без значение е злобата, с която боклуците се опитват да го залеят.

Като човек който е живял и работил в Полша ще ви кажа- Валенса е продукт на американците а каналът за осъществяването на всичко стана католическата църква. Точно католическата църква превеждаше парите които американците даваха за да разклатят Полша. За будния читател не е трудно да прозре в статията и отговорите на Валенса църковният стил. А това че го избраха него- вижте му миналото което според мен е бая украсено, вижте в Русия този Навални който има присъда- ето такива запада ги избира за да разклаща своят ,,враг,, Русия- е запада винаги е бил шизофренен. Колко много хора умряха по това време, поболяха се, нямаха работа с висше образование просеха по улицата, продаваха каквото им е останало от родителите им- дословно за коричка хляб. А този се охрани като свиня.

сценарият не е променен дори за "жасминовите революции" или "майдана". това става напълно ясно от думите на валенса: "...тази подредба на света се разпадна. На хоризонта се появи епохата на интелекта, информацията и глобализацията. Но тя е толкова различна, че програмите, решенията, структурите, които бяхме изградили, са съвършено непригодни за новото време.". характерно за тези "планове" е че нямат визия за бъдещето освен слагането на ключови позиции на "наши хора", назначаването на новите милиардери, отричането на държавата, пълната анархия и тоталната корупция с офшорките.

празни приказки на човек седнал на маса, от която трудно се става. колко назад към средновековието се е върнал светът на ес става ясно от отговора, "Ами нямам друг избор." на въпроса: " Харесвате ли Европейския съюз?". така е, като отвсякъде те следи за неправилни изказвания съдът на неолибералната инквизиция.

Защо не пишете, че Лех Валенса беше доказан агент на КГБ?

Среща на Горбачов и Рейгън как да събораят социализма на руския кораб в Малта. Горбачов пита Рейгън какво искаш? Отговор, 1. Да няма кръв-революции, стана с изкл.Румъния. 2. Да не пипаш Солидарност- от там почваме. Рейгън пита Горбачов, ти какво искаш- Отговор- Бъдещите капиталисти да са децата на нашите комунисти- стана ли, стана. По темата, Солидарност е инструмент в ръцете на американците, а не събитие. Ако бяха казали марш, сега нямаше да има и следа от тях, камо ли от Валенса. Чиста случайност.

Абе, "Солидарност", ама и той се оказа слушалка. като повечето от нашите "дисиденти".

Лех Валенса е истински демократ и световен лидер. Той застана на принципна позиция срещу десните, които искаха да погазят независимото правосъдие.

А при нас има незаменими!

...вие какво очаквате да чуете о Bаленса ?...тои за времето си изигра ролята ...подеха го като знаме и го развяха !!!...после се видя ,че от всяко дарво свирка не ставе и толкоз !!!...сега какво бил казал ...?!?...Bаленса никога не е бил политик ...дори дарjaвник не е бил !!!...Bаленса .......бунтар саздал провсаюз и оглавил революцiя !!!..после потава в забрава...! ..вие с нещо да сте запомнили неговото президенстване?!?...дааа пламенно говори против комунизма ...е и ?!?...за повече се изисква образование !!!

За образованието си прав, но и всичко което казва Валенса е вярно. А България се управлява от високообразования интелектуалец генерал доктор Борисов и България прогресира.

дира аи без триене истината е такава поляците неса идиоти че синът на валенса кои ????тука добре го знаят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ами нарко трафикант умрял от ръката на колумбииската мафия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Поляците пишеха името му по стените, вярваха в "Солидарност", но когато той стана президент и се видя, че нещо в образованието не му достига за този висок пост, казаха му в очите, че трябва да се оттегли. И той го направи. Поляците са непримирим народ и са много предприемчиви. Това до голяма степен предпостави успехите на страната им. А Валенса сега е един позабравен символ.

Този защо го пишат по новините-та той е денонсиран, изложил се, компрометиран двоен агент... по-добре пишете за коча ми Стамат, дето утре требва да рипне на Донка (кравата ми)

И що че се пръкне ?

Еми, флагманът на демоНОкрацията -сащ, води зомбитата към ада.

vasil

"Обществото боледува. Обществото не е в ред. Обществото прави,струва - крачи все напред."

vasil

"Да мърдаме,та да покажем,че сме живи!" Лех Валенса

Нека е жив и здрав, да гледа как всичко за което е работил срещу добро заплащане рухва пред очите му! :)))

Жив той жив, Лех Валенса пак жив, помръдаш не помръдаш лепкам тебе две три кила живо месо' отпред отзад.

тази тука никои него бръсне за слива защото на попяците им омръзна от политици недокръстени и слънчогледи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!