Самолетът с Лех Качински се разпаднал още във въздуха

Полски следовател за самолетната катастрофа в Смоленск оповести нов анализ, който показва, че машината се е разпаднала в полет, преди да се удари в земята.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както в Полша-Катинската гора,така и в България с атентата в Света Неделя,Убийството на Георги Вълкович и т.н.По целия свят русия изнася тероризъм.Всички им разбраха номерата-на Путин ще му е трудно.

пак си го търси! И ще си го намери, защото нейните подстрекатели от отвъдокеанската метрополия, губят почва под краката си. Но ... полската шляхта рядко е чувала петела ...

100% руска работа! Доказано! Няма нито един факт в полза на руската теорийка...нито един! 100% доказана руска диверсия!

то бива русофобия, бива, ама това съвременните полски нато-гачи избиха всички тъпометри. За тази катастрофа правеха вече съвместно разследване - Полша и Русия - установиха заедно категорично, че става въпрос за лошо време и пилотска грешка. Разговорите в кабината от черната кутия дори ги има в интернет, ясно се чува алармата Pull Up поне 10 пъти, както и звукът от удари с дървета и псувните на капитана.

И нашите идиоти отиват на там. Скоро султан Ердоган ще затвори мръсните им зурли.

водката им дошла в повече

Много вероятно! А и да добавя, че ако ние казваме "пиян като казак", то еквивалентния на този израз при французите е "saoul comme un polonais", в превод "пиян като поляк"!

сбъркан народ, затова германците ги прегазиха като на парад....

Прави са поляците. Още тогава беше споменато,че в района на катастрофата има следи от експлозиви.

Кога намериш място в района на Смоленск без следи от експлозиви се обади.

Поляците на себе си не вярват, а искат света да им повярва? И как да стане - проблема е личната амбиция на Качински да дискредитира Туск и пробва къде ще намери гнила дъска. Поляците да си се оправят, жалкото е, че и ние се държим като тях - плюем се едни-други пред Европа и света, а после ревем, че никой не ни брои за хора. Ами то да е само това, с мед ще ни намажат. Четете коментарите тук и правете извод за нивото на мисловния капацитет и светоусещането на българите. Има една част, дето не проумява, че с плюнки никой никога нищо не е сътворил, а ние чакаме да дадат нещо на българия и на българите. То затова само ние и поляците ще ползуваме прекупуван газ, от много акъл.

KRASIVI DUMI KAZVASH NO DA TE SLUSHAT DECA>>>IZMISLENA DARGAVA NA IZMAMNICI I DOLNI MASTII

във времето което редица пишман-историци и платени "познавачи" описват. Винаги е имало и ще има облагодетелствони. По времето на Соц-а те бяха 2 дузини, всички ги знаеха. Имаха държавата за своя и имаха всичко, което другите нямаха, общо взето не много - мотоциклети, магнетофони, дрехи. Почивните им домове - като за пред хората, ама държавни. Сега облагоделстваните са безкрай - кой каквото може да отрадне само за себе си -безпардонно, безнаказано, просташки. Ето това дразни хората, че простака ги граби.

и във всички страни от източния блок. Всички дружно ги заблудиха, че като дойде демокрацията всичко ще цъфне и ще върже, реки от мед и мсло ще потекат. Забравиха да им кажат, че демокрацията не се яде, а враждата с Русия за тях е фатална. Ще го разберат по трудния начин. Макар, че усилено втълпяват в кратуните на простите хорица противното.

колко руски ибрикчии имало!

да избита са 22 000 полски подофицери и офицери, това се знае от цял свят, обаче не се знае че 20 години преди това на същото място са избити 28 000 руски войници и офицери това защо не се ЗНАЕ, защо не се коментира?

сериозно? и кои са тия 28 000 избити руски офицери? това от "гаварит масква" ли ти го изсраха?:))))

Поляците дават около 5 и половина милиона жертви през Втората Световна Война. Нека да кажат дали РУСНАЦИТЕ СА ГИ ИЗБИЛИ. Да кажат и защо не реват срещу този геноцид.

А МН-17?

А снимките на украинския "Бук" с всичките времево-пространствени маркировки? А украинското РВД, дето го прати в тази зона да го "отстрелят" курбан?

Обърни се към нидерландците! И към англичаните от Фарнбъроу! Обещаха преди 6 месеца да са готови с доклада с виновните.

Поради съмнения за участие на Туск поляците гласуваха против поста му в ЕО. Ако наистина излезе че се е взривил във въздуха, хората на Туск са едно от малкото, които са имали достъп до самолета. Виж защо са ги прикрили руснаците, които по това време бяха много про-европейски не е ясно. Абе ненапразно англичаните се махат от кочината.

кочината е при Путлер.

Няма ли някоя по-сериозна интернет медия, че от простотиите на Дира вече взе да ми писва. Но "днес" и те пълни с глупости, колко се напъваха да изкарат узбекистанеца руснак. Нямат ли някой да знае руски?

...с руски паспорт.

Спокойно българи има още надежда ,аз мислех че ние сме най-глупави в Европа, но поляците ни изпреварват, то бива да си глупав, но тяхното е рекорд.

lu4ka

Лятото наближава. Трябва да сме с хубави фигури.

lu4ka

Знам. Прав си. То и за сестрата е старо, ама вярно.

lu4ka

И сега какво? Не било компютри, а компоти. И в Ирак се оказа, че нямало химическо оръжие, sorry, ама ви разбихме държавата. А то не били виновни руснаците за падането на самолета, ама като кажат, че сестра ти е... А'йде да не продължавам.

Преди, тролетариата ми беше смешен. Днес ми е жал за тях.

Паисий Х Само че има снимки на самолетната катастрофа в нета (вижте в Гугъл). Почти цял е самолета, с малки "повреди", парчетата са на земята, подредени едно след друго... както е паднал... от ниско. Най-много 10-20 метра. След удар в дървото е завил на ляво ...и се е ударил в земята! ОЧЕВИДНО Е!

а 90те пасажера са умрели от много стрес.

ПОЛЯЦИТЕ И ХОХОЛИТЕ СА ЕДНАКВА ТЪПНЯ : .. "ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ , РУСКИТЕ ДИСПЕЧЕРИ КАЗВАТ ЧЕ ИМА МЪГЛА И НЕ МОЖЕМ ДА КАЦНЕМ " ... "СВОБОДНА ПОЛША НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДЧИНЯВА НА РУСКИТЕ ДИСПЕЧЕРИ " .... "БУУУУУМ , ААААААА":))

пак ли ръсиш бисери от селския кенеф?

и все пак от руските блядове и ватници по-прости няма във вселената! Няма такава долна гад и гнида като руснака!...всъщност има...една....българския русофилистик!

Възобновяването ,на това разследване,както усещам,има друга цел -задачата е обратна-:) Сега има зададен краен резултат (т.е. ВИНОВНИК) и задачата е някак си в края на краищата да се докарат нещата до съответно начало!

Ах, недей! Пак поляците !

Нема толкова долна паплач като ляхите...

Създават първите концентрационни лагери в гр.Тухле и там избиват 82 000 руски офицери и войници. Сключват договор с Хитлер 1933 г. Нападат с Хитлер Чехия и той им дава област около Татрите. Ако не беше Червената армия всички щяа да са на сапун

lu4ka

Изобретатели на концентрационните лагери са английските джентълмени в периода на втората Англо-бурска война 1899-1902 г., а конкретната личност, измислила концлагера, е благородният английски лорд, произхождащ от англосаксонската аристокрация, управлявaла още преди нормандското завоевание Англия (XI век), и гордо носещ титлата първи ърл на графство Кичънър, генерал Хорейшо Хърбърт Кичънър (Horatio Herbert Kitchener, 1850-1916), от самото начало на Англо-бурската война началник щаб, а от 5 юни 1900 г. - главнокомандващ английските войски в Южна Африка.

Аз не се съмнявам в добросъвестната работа и последователността на разследващите панове-пшиятели: след месец-два очаквам да докажат, че самолетът с пияндурниците на борда е бил свален с ракета "Бук", а догодина пък ще стане ясно, че въпросният самолет въобще не е излитал от Варшава ...

А третото ви ''разследване'' може спокойно да стигне до извода че такъв самолет въобще не е имало взависимост от задачката и световната конюктура.

Досега думите бреза и бира асоциираха в мен много мили и добри чуства. Сега съм разколебан.

Забравих да напиша поуката: - "Не пийте бира докато летите между брези"

ко праим ся?!

Това се казва съдбовно възмездие- значи Сталин не е виновен за избитите поляци, а самите поляци лъжат и съответно бяха наказани!

Предлагам поляците да пратят още един самолет пълен с президенти, министър-председатели, генерали и всякакви подобни павиани да видим дали ще кацнат. Предлагам също генералите главнокомандващи да се напият като свине с корвите си и да командват лично от пилотската кабина приземяването, както и избягването на брезите на зигзаг.

Тази масова реакция на опровержения ме прави подозрителен.Тук има нещо завоалирано,като всичко свързано с Кремъл.

Schilo

И какво може да е то? Вярно е, всички пътища водят към Кремъл. Вече не към Рим.

сигур вече си там на криме по баньски

Ясно, че накрая ще изкарат как Путин с РПГ в ръцете е дебнал отдолу и в крайна сметка е свалил полския самолет с един точен изстрел.

Що поляците не го казаха това, докато заедно разследваха с руснаците катастрофата, а мълчаха като напишкани дечица, след като се разбра, че техните пияни натегачи на борда са заповядали на пилотите да се приземят, въпреки риска, за който пилотите са ги предупреждавали? Но тогава Русия не беше таргет за омаскаряване от кукловодите! Абе, поляците са токлова жалки, колкото и нашите марионетни продажници, които трябва да си заработват 30-те сребърника, независимо от истината! Даже някои са много по-зле,до дивотия, защото русофренията им и без това зацикля и мозъкът им напълно изключва в подобни случаи!

Не виждам начин как руснаците ще са взривили във въздуха дипломатически самолет. Някой поляк с достъп до самолета ще да се е постарал.

"Пилотите на самолета на полския президент Лех Качински, който се разби през 2010 г. край Смоленск, са били подложени на натиск да се приземят, въпреки мъглата. Натискът е бил упражнен от високопоставени чиновници, които присъствали в пилотската кабина, разкрива нова експертиза, за която съобщи полското радио RMF FM. Според записа екипажът бил разтревожен от съобщенията за гъста мъгла на летището, където щели да кацат, и обсъждали да се върнат обратно, но били подложени на натиск да продължат, за да не отлага президентът ангажимента си. Вниманието им било отвлечено в последните минути. Пилотите на няколко пъти молили хората да пазят тишина или да излязат от кабината, но разговорите намекват, че лица в кабината или около нея са пиели бира, макар да няма данни самите пилоти да са консумирали алкохол. Според записа лице в кабината или непосредствена близост пита някого: "Какво е това?", а другият отговаря: " Бира, а ти не пиеш ли?" Две минути след това стюардеса пита някого в кабината или наблизо: "Ще пиете ли?", а лицето отговаря: " Ъ, да!" 1. Цитатът е от дир.б статия. Въпрос: И така, друго си е бирата, не е бояришник, нали така?

За всичко са виновни руснаците - за това , че е паднал самолета, за това, че Обама загуби изборите, за това, че слънцето изгрява от Изток и т.н. Чудя се само как така не можаха да спечелят изборите в България?

Кои избори е загубил Обама сукин сине?

Schilo

Е хубаво, де! Клинтън ги изгуби, ама е прав по принцип човека.

...са достатъчно тъпи.

Добре де, аза не съм специалист, но се чудя на полските тези - как така хем самолета се е разпаднал във въздуха хем за това имат вина руските диспечери? Да не би диспечерите да са го свалили телепатично? Или може би пак е виновен Путин?

целта е да излезе, че е свален от ракета! .. затова почват с маневрите.

- траекторията, следите от удара, фактите и обстоятелствата, констатирани в хода на разследването, НЕ СА ОСПОРВАНИ от нито един официален полски представител (а в това разследване участва почти целия състав на полската държавна комисия за разследване на авиационни произшествия); - интересни факти има, свързани с присъствието на външни лица в пилотската кабина, които пряко оказват влияние върху екипажа, за да извърши кацане на летището в Смоленск, въпреки предупрежденията за гъста мъгла; - интересни изводи са напавени за подготовката на екипажа, при което е констатирано, че има един единствен запис за кацане на този командир в предходната половин година в условията на ниска видимост. Тази летателна проверка на командира е направена при изпълнението на полет до Брюксел. Извършеното допълнително разследване показва, че в този ден на летището в Брюксел времето е било отлично и никаква ниска видимост не е имало. Руснаците не са написали извода, че този който е направил летателната проверка е попълнил документ с невярно съдържание, но за всеки средно грамотен човек става ясно за какво става въпрос; Сега нещо извън доклада: цялата полска държавна комисия за разследване, където работеха страхотни професионалисти, бе разформирована, понеже на полските управляващи не им хареса, че полските експерти са се съгласили с руския доклад. В резулат бе създадена нова "парламентарна комисия", която да разследва фактите и обстоятелствата за катастрофата под Смоленск. В тази "комисия" е бъкано с политици и доста по-малко експерти. Резултатите са налице!; За съжаление решиха да правят политика с костите на загиналите. Вечна им памет!

Здравейте на всички! С интерес прочетох всички коментари под статията, защото ми беше любопитна реакцията. Тя, разбира се, е типично българска: едните са "за", другите "против". Интересно ми е обаче колко от Вас прочетоха първия доклад за катастрофата, за да правят изводи. Моля Ви, почетете го, преди да го коментирате, защото той дава много отговори. Аз съм го прочел и мога да Ви кажа следното за него: - докладът е публикуван от Междудържавния авиационен комитет на ОНД и е резултат от разследване, проведено съгласно изискванията на Приложение 13 към Чикагската конвенция за международното гражданско въздухоплаване. В тези изисквания се казва, че разследването се извършва от държавата на мястото на събитието (в случая Русия) с участието на упълномощен представител по разследването от държавата на регистрация и държавата на авиационния оператор (Република Полша). - докладът от това разследване е ЕДИНСТВЕНИЯ легитимен документ за Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Текстовете в този документ се съгласуват предварително между Русия и Полша, преди пубилкуването на окончателния текст. Коментарите на полската страна са или отразени в доклада, или са приложени в отделно приложение към него. -окончателният доклад съдържа изключително много фактологична информация, записи от полетни записващи утройсва, записи от радиоразговори между пилота, контролната кула на Смоленск, както и между пилота на полския Ту-154 и полския Як-40, кацнал по-рано в Смоленск, чиито екипаж предупреждава командира на Ту-154, че видимостта е много лоша и го съветва да отиде на резервно летище Минск; - в доклада има снимки на дърветата (включително брези :-)), които Ту-154 е закачал, по които може да се направи извода за траекторията на самолета до сблъсъка му със земята;

Много си написал, майтапиш ли се? Кой тук ще ти чете първоначалния доклад?? Но и там има едно съмнително обстоятелство - думите на ръководителя на приземяването, че са на курса и глисадата. Поляците за това са се хванали. Нещо по въпроса можеш ли да допълниш?

Да, мисля, че мога да допълня. Отговорът на това е на стр. 174 в руския вариант на окончателния доклад с уточнението, че на Летище Смоленск няма ILS.

jingiby

Анализ на аудио записите от черната кутия доказват, че висши чиновници са притеснявали пилотите, увещавайки ги да приземят самолета въпреки гъстата мъгла. Според стенограма на записите, командващият ВВС генерал Анджей Блашик нахлул в пилотската кабина през последните минути на полета. "Давай, има достатъчно място!", викал генералът. Капитанът напразно се опитвал да накара генерала да напусне кабината... Глас в непосредствена близост до пилота пита: "Какво е това?", а другият отговаря: "Бира, защо, ти не пиеш ли?"...

САЩ имат интерес от кофти отношения между Полша и Русия.Каква удобна възможност е бил този полет, не е било за изпускане!

Изтича 7-седмичния срок, в който може да се договорят по-добри условия с "Газпром", припомня реформаторът "Темата с уседналостта е фалшива, няма да има такова нещо, но тази фалшива новина е лансирана, за да измести истинския въпрос изтичат седемте седмици, в които България може да направи конкретни искания към "Газпром" в рамките на спора с Европейската комисия." Това пише на страницата си във Фейсбук бившият депутат Мартин Димитров. "Затова поискахме консултативен съвет по национална сигурност, но Радев избягва темата и заедно с Герджиков чакат да изтече срокът и да не направят нищо. Това е начинът за формиране на обща българска позиция. Пропуска се златна възможност за намаляване цената на газа с над 40%, ако ЕС започне да купува по единна цена. Тактиката на новите управляващи, но най-вече ГЕРБ, е да не повдигат темата, да изчакат сроковете за възможни действия да изтекат и накрая да кажат, че служебният кабинет е пропилял тази възможност. Ако България сама не поиска по-добри условия, няма кой да защити нашия интерес, ако ние си мълчим. Изглежда, че има съгласие да се правят на умряла лисица и накрая българските потребители ще продължат да плащат едни от най-високите цени на газа в ЕС.", завършва коментара си Димитров.

че МАРТИН ДИМИТРОВ Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И БЪЛГАРИН! Ако това е вярно, тежко на участващите в това ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И БИЗНЕС!!!!

Западът и Полша имат цел само да обвиняват и клеветят Русия с омраза.....

Решили са да изкъпят стюардесите с картофена перцовка, а после някой е запалил цигара...

Т.е. са го разпаднали. Каква изненада.

Пишете в гугъл: Katastrofa Smoleńska brzoza и всичко ще видите ясно. Поляците само си измислят! Картинките показват много добре

Който се вози на руски боклуци, му се случват най-различни неща.

Алкохолици срещу алкохолиците - част III

Полският правителствен самолет в Катинската гора ли падна....

То остана ли държава по света която да не мрази Русия?! Няма такава.

ти за държава ли се имаш

Фашистите от кремъл са предизвикали тази катастрофа за да отвлекът вниманието на поляците от честванията за избитите им сънародните от руските престъпници през Втората световна война!! Крайно време е светът да избие руските фашаги!!!

Хе хе Гърмящия туч се саморазпаднал ! Гнусна антисъветска провокация срещу гордостта на съветското самолетостроене - Най шумния в мире Ту 154 !

Ту-134 е доста по-шумен