Започнете лечението на грипа в първите 48 часа

Грипът настъпва внезапно, започнете лечението в първите 48 часа, съветва д-р Катя Кирова, началник на отделение в болница „Света Анна“ в София.

Обратно в новината

Коментари - Започнете лечението на грипа в първите 48 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо триете коментар за платените клакьори като т.н. д-р Кунчев, който е купен от фарма мафията за реклама на противогрипна ваксина? Тази т.н. ваксина няма абсолютно никакъв ефект, освен за печалба на производителя. Дори списанието Тайм от декември 2017 посвети обзорна статия по този въпрос, изтъквайки неефективността на подобна ваксина. Грипният вирус е силно изменчив и никога не повтаря при следваща епидемия. А ваксина се прави от вече известен щам!!! Цялата идея на псевдорекламата на неефективната ваксина е печалба на фирмите, за което наемат разни псевдоексперти като Кунчев, чиновник в МЗ и подобни "специалисти". Сега пак изтрийте коментара, сигурно и на вас е платено..

Срещу грипните вируси и масовите респираторни вируси най-добрата защита е начина на живот. Здрав дух в здраво тяло, както се казва. А именно, спортуване, добра храна и добро настроение. Спортуване всеки ден дори да е по 15-20 минути, едно интензивно натоварване прави чудеса за тялото ви, раздвижването на кръвта, лимфата и метаболизма ви, тонуса на мускулите и имунната система. Много зеленчуци, плодове, богатни на мастни киселини храни (риба, маслини/зехтин), варива и особено наблягане на семейство лукови (чеснов, кромид и праз лук). Пиене на много течности - чай (зелен/черен), отвари от ройбос, билковите от нашите си български билки). Изчистване на боклучавите храни, които тормозят тялото, без да дават нищо особено полезно като - захар, тежки мазнини, полуфабрикати, бели рафинирани брашна газирани напитки, прекаляване с алкохол и подобни. И грижа за нервната система и доброто настроение разбира се - редовен секс и спане на по-хладно :) С добър режим вероятността да ви свали грипа е по-малък,а и да ви свали на легло грипа, не след дълго имунната ви система ще го унищожи и ще го изкарате по-леко. А общите респираторни вируси може и да не разберете дори кога имунната ви система ги е унищожила преди да ви налазят сериозно. Ей така да бяха писали в статията щяха да са по-полезни вместо глупостите за противогрипните боклуци, които продават.

АКО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ,ГИ ИЗРАБОТВАТ,ЗА ДА УНИЩОЖАВАТ НАСЕЛЕНИЕТО ПО ПЛАН НА ЕВРЕИТЕ!ТЯХНА Е ИДЕЯТА!

Майко мила - вирус ше борат с антибиотици и препарати... и ги надъхват да ги купуват. Няма лекарство което да убива вируси - тва го прави само нашата имунна система - просто приемайте течности и витамини и силна храна..

Защо изтрихте поста на г-н/г-жа 6354!? Защото зададе въпроса кои са действащите препарати ли!? Жалки сте!

Глупости! Грипните вируси мутират страшно бързо, а възрастните хора обикновено са с придружаващи заболявания, което ги прави изключително податливи на усложнения. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-зле може да го изкара. Единственото решение е хората да се каляват, като спортуват, ядат по-качествено и съответно се поддържат възможно най-здрави. Също и да не си пращат децата на детска градина, на училище, нито да ходят на работа, където да си ръсят вирусите. А вирусна инфекция се доказва с изследване, а не щото температурата била висока!

Отслабнала имунна система мръсен въздух кашлящи и плюващи навсякъде льоловци какво искате да сте здрави .Наблюдавам нарочно колко хора кашлящи ще си турят ръката на устата ---почти никой,плуват си на воля.

От подобни дилетантски писания, без никаква медицинска логика, няма полза за никого, освен зо фарма мафията, която плаща на подобни "експерти" да заблуждават хората да си харчат безсмислено парите за продуктите й. Има един смешник Кунчев, който е доктор само по диплома, тъй като е бил и е само чиновник, без 1 ден медицински стаж. Та този велик "специалист" пропагандира противогрипна ваксина... Но не е наясно, че тя няма никакъв ефект. Или ако знае това, не го споменава, защото фарма мафията му плаща. И така... Дрън-дрън глупости, но дрънкат пари в джобовете на клакьорите като този Кунчев.

Като пишете такива статии за лечение да бяхте споделили кои са тез два противогрипни препарата, които били доказани!!!!

Абсолютно си прав! Както винаги в булгаристан, само популизъм! Единственото важно нещо не се казва!

Да де ама обикновено докато пациентът се тресе и чуди кво става и не взема антибиотици, вторичната бактериална инфекция изпреварващо е настъпила. И като отидем на лекар той ни казва - досега къде бля, всичко е слязло долу, в дробовете. И се почва едно писане, петдесетак не мърда.

лечението на грипа трябва да започне още първите 48 часа, щото иначе има голяма опасност да ви мине следващите 48 часа!

Има само, още една подробност. Грип все още няма.

Аз духам редовно на съпруга ми,и не боледувам от грип.Той ме имунизира с естествени лечебни био о органични продукти,плод на младото му и здраво тяло.Не съм ревнива,може да помогне и на вас.

Казва се реленца, другия си го нацелил :-)

солидол

Най-после да прочета една смислена статия на тема медицина ! Дано булгаропитеците успеят да я разберат.

Всъщност от тази статия най-полезен е последният абзац: " Всъщност всяка вирусна инфекция се лекува основно с почивка и с много течности." Останалите глупости можете да ги пропуснете :) Току-що изкарах грипа и се лекувах само с много течности ииии... малко почивка (защото не мога да си позволя да почивам).

ти си много проЗД идиот (по роман на Достоевски със същото име). като те е срам, че си българин и обиждаш семето си, то спри да пишеш на кирилица и сменяй държавите. ти, баламурнико, имаш ли представа, че за да започнеш лечение с/у грип трябва да се докаже, че имаш такъв? имаш ли представа как се доказва диагнозата? това не става просто така с ходене при личен лекар, да дишаш и издишаш, да се покашляш и прочие. правят се куп изследвания, а това е нещо, което отнема време и НЕ се прави в България. така, че качествената статия с много смисъл си я заври там където и преписалият я драскач.

Не казват кои са двата препарата за лечение и профилактика на грип - ремантадин и тамифлу.

тамифлуто дали сте прочели какво съдържа та го пишете??? Прочетете и съставките на другото и ще проумеете че вместо тях има много по безобидни и по евтини илачи...

Ауу мд и предлага да се борят вируси с антибиотици... блажени да са твоите пациенти щото сигурно ги мориш като мравки