Коментари - Лъжите могат да ни разболеят и да ни направят самотни | dnes.dir.bg
назад

Лъжите могат да ни разболеят и да ни направят самотни

Сипем комплименти за облеклото на приятел или за прическата на някоя позната, вместо да признаем, че са ужасни. Те пък не ни казват, че трябва да поотслабнем.

Обратно в новината

Коментари - Лъжите могат да ни разболеят и да ни направят самотни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжата е болест! Страхливите, мързеливите, неспособните и малоумните лъжат, защото иначе няма да оцелеят. Ще умрат от глад... Банките, търгивците, политиците, директорите и т. н. лъжат, но в крайна сметка най-много лъжат себе си... Истината винаги побеждава, лъжци жалки...

България се управлява от много неграмотни и много пенсионери....... Аз да попитам това лъжа ли е, защото масово се говори между народа ни.

Бащата на лъжата е сатана.Който обича лъжата е негов роб. Исус Христос дойде на земята за да съсипе делата на сатана и да ни освободи от робството на греха. Бъдете благословени. Честито Рождество Христово.

Мога да се съглася с твърдението на заглавието, но не и с разяснения в статията. Лицемерно е да се твърди, че хората лъжат за да избягват конфликти. Ако искаш да го правиш можеш просто да не кажеш нищо или да кажеш по деликатен начин, че предишната прическа също не е била лоша! Хората лъжат предимно и основно за да си докарат някакви ползи или да ощетят друг за своя или "идеално"своя цел. Те често лъжат и за да уязвят друг, което също е форма на ощетяване, но морална, която им носи чувство за личностно превъзходство. Да кажеш на някой, че изглежда превъзходно с още подпухналите от сън очи не е избягване на конфронтация, а подмолно нападение и всеки нормално мислещ човек го тълкува така!

ела верно щото, лъжата "демокрация": - утрепа 2 милиона българи - осакати 2 милиона българи - изпрати в другия свят 2 милиона българи ...лъжите убиват еи!

другото означава да можем да си четем мислите...И как ще изглежда това? Край с приятелствата....с добросъседските отношения, с любовта...изобщо с отношенията м/у хората...Тази психоложка просто МНОГО ЛЪЖЕ....това е...

На най -близките ми хора не спестявам нищо. На останалите не пестя комплименти, ако нещо ми е харесало у тях. А ако нещо ме дразни, или го казвам тактично по заобиколен начин, или се въздържам. Ако всички по всяко време разкриваме напълно какво мислим, светът ще се разпадне. Само политиците са имунизирани срещу лъжата...Колкото повече лъжат, толкова повече си вярват...Лягат си комунисти, събуждат се борци против комунизма...

мен ме разболяват лъжците .

Никога не са обичани хората които казват истината,вече много малко хора ти казват истината.

Лъжата е като гора: колкото по-навътре отиваш, толкова по-мъчно е да се измъкнеш от нея. Чехов

липсва основната причина за най-опасните лъжи. човеците лъжат защото не знаят истината! способни са да вярват, че земята е плоска и да заразят останалите с измама. тогава идва властта, която покорява лъжците. слава на Бога, на този свят няма клада, която да унищожи истината. лъжата сама по себе си, е злоупотреба с плацебото, което пази психиката. не е лесно да се родиш на този свят и да осъзнаеш, че си със смъртна присъда. а, защо това е така, е много по-интересната тема..

Ами кажете го на боко защо е сам като куче според него самия ама като гледам бая лъжливи ''демократи'' болест ги не хваща а търбуси банкови сметки и моти нарастват непрекъснато..

В повечето случаи е обратно.Лъжците си спят спокойно,а излъганите не.

Това което разболява човекът е липсата на любов в живота му към нашият свят Създател и ближният. Когато егоизмът победи любовта в човешкото сърце, е много трудно човек да се върне назад и може би невъзможно без покаяние и гореща молба към Бога за помощ, Който е силен да спасява. С чиста крепка вяра в Неговата бащина загриженост и желание да ни помогне за да изпълни сърцето на човека с тази истинска чиста любов, която на всичко ни е нужда, за да сме духовно здрави и пълноценни хора и да ни изпълни с живот, щастие и смисъл. Обичайте Господа Исуса Христа с цялото си сърце, ум и сила защото Той е пътят, истината и живота.

Политик болен има ли? Та те са най-здравите и издръжливи копелета в тая държава. Най-много лъжат и по статията трябваше да март като мухи.

и си оправете безобразията от тази сутрин.