Лавров: "Ислямска държава" е съюзник на САЩ за сваляне на режима в Сирия

Основната задача на Вашингтон не е да победим джихадистите, каза дипломатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което каза Лавров, е известно почти на всички. Но може би заради това, че дипломатите избягват силни думи, досега Русия не беше го заявявала така ясно. Може би това е реакция на изказванията напоследък на М Помпейо, който е меко казано доста далече от дипломацията, а откакто стана политик и от здравия разум... а може би на руснаците просто им писна от лъжите на "цивилизования" Запад. Така че, ето това е за САЩ и за ИД - просто и ясно.

Руснаците са специалисти по мръсотиите,то само като му видиш физиономията на този става ясно какъв боклук е

Винаги съм знаел, че американците са долно племе, но с този си проект се надскочиха. Еврейското лови явно е решило да разбие всички държави в близкия изток, за да може след това Израел да ги завладява и да си увеличава територията. Но един ден ще им се върне цялата злоба и лицемерно уж хуманно отношение, а всъщност забиват нож в гърба. Разбирам ги арабите и със сигирност ще има жестоко отмъщение. Кулите близнаци американците си ги взривиха, за да имат повод да започнат войни. Долна еврейска работа!

За мен Лавров е умен мъж, но защо чак сега разбра това. Или чак сега става ясно на медиите че САЩ са виновни за всички беди по света. Чапаев държи бутилка водка зад гърба си и пита Петка: Пека, в дясната си ръка държа бутилка водка, ако познаеш в коя ръка е водката ще я изпием, ако не познаеш ще счупя бутилката. Петка помислил и казал - в лявята. Тогава Чапаев ядосано - мисли бе глупак, мисли...

За никого не е тайна, че САЩ си създадоха ИД, с цел да ударят по Русия, защото тя подкрепя режима на Асад. Американците опитаха да направят сирийска пролет, но руското влияние там, а и руските бази им объркаха плана, затова си избраха друг план, подбутаха ислямистите. Нали са тъпи и необразовани, като говеда се юрнаха, без да знаят какво правят. То се видя с какво са въоръжени, с какво са обути(с американски обувки), отдавто си личеше кой ги поддържа. Но има приказка, с техните камъти, по техните глави!? Сега Иран призовава, всички мюсюлмани да се обявят против САЩ, и така ще стане ясно, кой кого ще прецака. Американците сами си го вавират, хак да им е!

САЩ за сбъркали страната на създаване на ИД, а трябвало да бъде Русия!

но не им стиска, затова като страхливци действат подмолно, използват примитивни маси като мюсюлманите. Помнят историята. И други като тях се опитаха, но все удрят на зима, и Наполеон, и Хитлер, сега е ред на САЩ, но това ще е краят на краварите!

Е, здрасти! То това отдавна се знае!

Какво прави от човека възрастта, бреей! Нали уж щеше да си ходи, да се пенсионира там, уж още малко и....? Ама сладко на стола, че после за риба в Падмасковието на дачата само не става. Уж културен, но и той ги плещи едни, баш в стил "Громико". Бооже, тия хорица за един век въобще не са мръднали в главата, като тухла Итонг са. И най-тъпото е, че великата им Октомврийска революция е станала на.......7 НОЕМВРИ!!!! Майтап направо! Още в първия миг са почнали с гаф и досега си я карат агале-агале. Ако му е хладно да превзема Зимния дворец, да превземе Летния, както съветваше Мамалев с Чочо в една картина от "Оживялото изкуство"!

защото нищо не си написал по темата, само си драскал глупости!

Щом не знаеш защо октомврийската революция е на седми ноември за чий грездий спамиш тук?Колкото и Ника да си смениш,умствения ти багаж,ако имаш въобще такъв,те издава,че си на заплата на Козяк ли беше адреса

Западът е в политическа и икономическа депресия, че т.е, хронично болен. За да оздравее му трябва "свежа кръв" (евтини ресурси и пазари), това може единствено да стане след завладяване на Русия и после на Китай, както беше преди 30г. с падането на Берлинската стена, окупирането на Източна Европа чрез марионетни правителствата и създаването на IV Райх

То в тая " ислямска държава " даже ислямисти вече няма ;))) Всичко е цру/мосад ; ))

Русия е велика !

Лавров просто започна да казва истината на света такава каквато е, естествено че не е открил сега топлата вода! Дълго са мълчали!

Това вече и децата го разбраха!

Идеята е да мине тръбата хамериканците искат тая тръба а руснаците не и затова страдат всички от сирия не остана нищо

ПОЗОР !!!! 4000 ислямиста от които 3000 наемни руснака правят Русия за смях !!!!!! Без ракети, без танкове, без самолети !!!! "Велика Русия" стана за смях. ПОЗОР !

Ми те бяха към 60 хил.

200 000... даже 3 млн.

А пък Русия излива милиарди в Сирия от добро сърце...Жалко само че на този кгбеец някой му вярва...

лавров защо гледа като рептил, да не би да е такъв?

Путлераст, Ваша милост, кво да му кажеш...

Не бе рептул, а е дъртак стал, да го е.....

Не всички си имат като нашата пастирка чехльо .

Здравствай Лавров-ти си мой съюзник, назначен съм от Расия наша освободителка и защитничка от врагу американски и не само те.

НИщо ново не казва!! Всеки мислещ човек отдавна го е прозрял това. Причините са ясни. Сирия е единствената държава, недопуснала частни компании да експлоатират петрола. Сега САЩ си завлядя северна Сирия, където са петролните залежи. Това беше и целта на тази война. Обама и Хилъри, като видни алчни пишмандемократи подпалиха и тотално съсипаха една просперираща държава!! Гнусни долни същества!!!

Почнахме да лижем и на резаните, за някоя потна копейка в повече

Не искате мир чрез Лавров то тогава с Шоигу ще разговаряте!!!!!

И Тръмп тъй рече: "Килъри и Обонго създадоха ИД".

Е, наистина тябвя да вЕрвате на Тръмп. Той никога на лъже, само изказва "алтернативни истини".

И ти сякаш искаш да кажеш нещо. Ама не знаеш какво!?

За жалост, такива са фактите.На тази политика, Русия трябва да отговори подобаващо.

бе нали россия победи окончателно в сирия?? поне пет пъти до сега!

Те руснаците твърдяха че американците са помогнали на хитлер да се покрие, въпреки, че имат 100% доказателства, че се е самоубил и е запален...нормално...риен нуво су ле солей, сиреч нищо ново под слънцето...

Ти виж собствените си глупости преди всичко

Това и децата го знаят. Отдавна. Само дебили и платени твърдят обратното.

SU-152

Пишете ме Асадист,Путинист........ Това което е доста странно е,че вашия еталон САЩ,е най-големият износител на демокрация и щастие по света, продава оръжия, строи военни бази и си партнира с 36 от 49-те диктатури, категоризирани така от самата им администрация. Това прави 73% от диктатурите в света. Освен това, самата АлДжазира още в началната фаза на конфликта, призна, че според тяхно изследване "само" 55% от сирийците подкрепят Асад. Тя Меркел печели избори с по-малко от 35%. Всъщност в момента 80% от сирийското население живее на териториите, управлявани от Асад, а на останалите не се веят сирийски знамена, а предимно кюрдски и турски.

Другарю руснак от азиатска Русия, вие искате безпрепятствено да се настаните завинаги в Сирия и от името на Башар Асад под претекста, че сте поканени от него да командерите събитията там. Но няма президент, който да се радва, че едни изостанали руски азиатци от позлатен Кремъл с въшлясалата си „космическа” армия разрушиха държавата му и прогониха милиони сирийци. Сирийците по-напред мразят вас изостанали разбойници, а след това Башар Асад. Тези, които са недоволни от вашата политика са се организирали срещу вас и приемат всякаква друга помощ. С тази помощ ще ви прогонят в сибирските блата, от където сте дошли и където ви е мястото.

Ти явно си гражданин на Бимбинистан бе, при това с компютър.

Другарю, тъпак от еврогейска България, сащ се настаниха най-бандитски в суверенна Сирия, както и в България, която превърнаха в американски васал.

Странни човече, Русия има военни бази в Сирия от десетки години. Нормално е правителството да покани тях, а не САЩ, които аранжираха цялата ситуация в Сирия довела до войната и които въоръжаваха ИДИЛ.

Несвързан олигофренски брътвеж

Товарищ Лавров, ЕГИЛ не проблем! Проблем США! Вспомни как мы решали проблемы!

Уффффф, аман от путлерасти!

Е руснаците нали щяха за 2 месеца да ликвидират ислямска държава.

Тъпунгере, те да ти бяха дошли в къщата тези главорези та щеше да напълниш гащите.

5G_ме_утрепа

А га дойде Пут на компа харашо ли ти е?

Ликвидираха я навсякъде, където американците не пазят главорезите. Или викаш - да почнат трета световна война...

НАСТОЯЩИЙ ЖИД

Жандарма на света - Америката, от време оно си е съюзник със всички от тоя размирен свят, срещу които са Държавите, осъзнали и опознали голямото зло.

А ЛАВРОВ ГОВОРИ САМО "ИСТИНАТА" 21 май 2015 Лавров: България и Албания ще делят Македония Република Македония ще бъде разделена между България и Албания. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров пред Съвета на Федерацията, която представлява горната камара на руския парламент. И ПУТИН И ТОЙ ГОВОРИ САМО "ИСТИНАТА" 04 март 2014 Путин: Русия не е изпращала войски в Крим "хората с униформи без отличителни знаци в Крим са местни милиции, а не руски войници. "Всеки може да си купи каквато униформа иска, а и такива униформи има в много бивши съветски републики", отговори Путин на въпрос защо униформите им приличат много на руски" И МАРИЯ ЗАХАРОВА И ТЯ ДЪРЖИ САМО НА "ИСТИНАТА" 3 ноември 2017 Москва: Съветската армия спаси българските евреи. Външното министерство на Русия посочи, че Москва е спасила балгарските евреи. Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова

Ти пък що им вярваш...нали твоите господари не лъжат

на "Ислямска държава" се върнаха по родните си места в Чечня и Дагестан,както и в бившите азиатски съветски републики,товарищ Лавров.Ха сега да видим спезназ как ще се оправи с тях.ИХТАМНЕТ,А?

Около 2,5 хиляди руснаци и 7 хиляди граждани на други страни от Общността на независимите държави участват във въоръжени сблъсъци в Сирия на страната на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Това заяви по руско радио Елена Сутормина, председателка на комисията за развитие на обществената дипломация и подкрепа на съотечествениците в чужбина на Обществената палата на Руската федерация, предаде ТАСС.

Щерев, паак не си разбрал нищо. То ти стана навик.

По времето на Горбачов,а после на алкохолика Елцин САЩ си мислеха,че с русия е свършено. Това,че САЩ е с ИД не ме учудва.Едно време воината се разпалваше между Ирак и Иран също от наи хуманната и демократична страна САЩ.

аре бе... какво става. Могъща Русия не може да се справи с 4 000 ислямисти...ми да си изтеглят 3 000 руснака и готово. Още ли се мъчат с тези бе? Ни танкове имат, ни самолети, ни ракети... още ли не могата да ги смачкат?????? После си мерят силите с тези и онези..за смях станах.3 пъти ги "побеждават" и после пак продължават да се бият с тях...4 години... позор.

Другарю Лавров и вие много прости българи, Ислямска държава се финансира и подкрепя от ционистите т.е. държавата Израел дето е на върха Цион и лично от Нетаняху дето си пиха кафето с Боцко и дето ще им правим дроновете. Само си спомнете за Арабско-Израелската война шестдесетте години.

ИДИЛ не бяха ли араби, които денонощно мечтаят да пролеят еврейска кръв? Пропуснал си доста уроци по история на Близкия Изток.

Забрави ли кой събра главорезите от ИДИЛ в хотела на Вальо Златев в Правец ?? Забрави ли кой бабува на д тяхното обиденяване?? Един бивш министър на външните рабони от правителството на Борисов - НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ. НА СБАДБАТА СИ СЪЩИЯТ ТОЗИ "БЪЛГАРИН" ИГРА ЕВРЕЙСКИ ТАНЦИ С РАВИНА НА ФРАНЦИЯ. СЕГА МЛАДЕНОВ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ООН В РЕШАВАНЕТО НА СПОРА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ХИСБУЛА!! ЧУДНО МИ Е КАК ТЕЗИ ОТ ХИЗБУЛА ПРИЕМАТ ЕДИН ЕВРЕИН КАКЪВТО Е МЛАДЕНОВ ЗА ПОСРЕДНИК ?

НО КАК ИСКАШ ЕВРЕЕНА ЛАВРОВ ДА ОБВИНИ ИЗРАЕЛ ЗА СТАВАЩОТО В ТАЗИ ТОЧКА НА СВЕТА! Скоро заради действията които руската армия и ГРУ предприеха против богизбраното племе си отиде от този свят и шефа на ГРУ !! Лавров и подобие на него представители на племето останаха за да тровят не само Русия , но и света. Спомняте ли си как тази лисица през 2011 ходи в Сирия за да настоява Ассад да си подаде оставката. Придружава го един бевш министър председател на Русия и шеф на разузнаването им - ФРАДКОВ , който бе човек както с руско , така и с израелско гражданство. Ако в Сирия не бяха ИРАНСКИТЕ ЧАСТИ и ХИЗБУЛА , Ассад и Сирия отдавна щяха да са минало.

Направете си поне труда да погледнете на картата, къде е Алепо и къде беше територията на ИДИЛ! Руснаците и армията на Ал Асад почти не се биха с ИДИЛ! ИДИЛ беше унищожена от кюрдите, заради това те държат тази територия сега! ИДИЛ имаше много малък анклав около Алепо, а Алкайда имаха там 900 (не знам дали да ги наричам човека). Направете си труда поне веднъж да се замислите сами!

Няма нужда. Има кой да се мъчи да мисли вместо тях.

Всяко едно действие на Сащ,има една единствена цел да се унищожи Русия...

САЩ спасиха Рисия и през ПСВ и през ВСВ. Отделно им дадоха заеми и храни дори през 1990-те години!

МДАМ ТЕ И НА НАС НИ ДАДОХА ПОМОЩИ ПОД ФОРМАТА НА МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА ...... 300 ХИЛЯДИ ТОНА . А ПЪК ПО ВРЕМЕ НА ХЛЕБНАТА КРИЗА 1997 Г.САМО СЛАВЯНСКИТЕ ДЪРЖАВИ НИ ПРАТИХА ЗЪРНО .... ВКЛЮЧИТЕЛНО РУСИЯ - 200 ХИЛЯДИ ТОНА .

ИДИЛ бяха унищожени от кюрдите, с помощта на САЩ. Русия избиваше деца в болници в другия край на Сирия!

плащат ли ти да лъжеш така?

Да, бе.. кой си дава парите за малоумници. Просто е тъп като галош.

Абе, от ника ти взеха да пишат и екстремисти, Дир, изключете те го Тоя анархист

Дали е прав Лавров, аз не знам. Но има някои неща, които будят недоумение. На левия бряг на река Евфрат, има територия, която се намира под контрол на ИДИЛ (Хаджинския чувал), от много месеци САЩ и кюрдите не могат или не искат да се справят с този анклав. Дори последните дни джихадистите контраатакуват. В същото време не позволяват на сирийската армия да напредне по левия бряг на реката и сама да се справи с този проблем. При всеки техен опит за настъпление, попадат по ударите на САЩ. Случая с убитите вагнеровци беше епизод от тези събития.

Ако "Ислямска държава" е съюзник на САЩ то "Ислямска държава" е съюзник и на България. Къде отива произведеното в България оръжие.

За Лавров всеки, който е против режима на Асад, е от Ислямска държава. Затова руснаците не се колебаят да унищожават цивилното население в атакуваните от тях територии. Нет человека — нет проблемы. Допълнителен акцент е присъствието на няколко хиляди граждани на РФ в редиците на ИДИЛ. Това превръща войната на практика в гражданска за Русия. Също като двете Чеченски граждански войни от 90-те.

Те руснаците казаха и че не са свалили гражданския самолет и не са изпращали агенти да тровят Скрипал... Никой не вярва на Русия.

България на страната на нацисти и терористи.

Те на Мутрите им е все едно на коя страна са.Важното е да са на власт за да си крадът и трепат.

добро утро. това го знаят и в детската градина.кажи нещо по-интересно и актуално

лавров откри топлата вода,но скоро ще изпищят цру и техните ционостки гадове че ги е настъпил руски ботуш и ги рита здраво,а тръмп ще си апе ташаците от яд че не го ебават за слива

Каква топла вода е открил, бре?! Той тия неща ги говори още от преди руски войски да стъпят на сирийска територия.

на врата и бежи на пичку матеру